Cum să nu promovezi un restaurant: 5 greșeli

Administrarea unui restaurant necesită ca proprietarul acestuia să desfășoare în mod constant activități promoționale. Concurența este dură și orice metodă de a ajunge la noi clienți și de a-i păstra pe cei actuali este foarte importantă. Activitățile publicitare bine conduse sunt capabile să stimuleze semnificativ vânzările și să umple restaurantul. Cum poți evita greșelile în promovarea restaurantului tău pentru a nu-ți afecta afacerea? Află ce greșeli fac de obicei restaurantele.

Nu te ocupi de social media

În zilele noastre,  este important ca un restaurant să aibe social media. Facebook, Instagram sunt minimul pentru a ține restaurantul în contact cu clienții și pentru a te ajuta să construiești o imagine pozitivă. Dacă vrei să câștigi mai mult și să atragi noi clienți în restaurantul tău, trebuie să te ocupi de profilurile social media, completate cu informații de contact, adresa exactă a restaurantului, cu fotografii interesante, de bună calitate, pe care le vei publica în mod regulat. Nu uitați de corectitudinea lingvistică. Dacă ai posibilitatea de a adăuga postări și în limba engleză, acest lucru va fi cu siguranță în favoarea ta. Administrarea profilurilor și publicarea conținuturilor nu este suficientă. De multe ori clienții îți vor lăsa mesaje, de exemplu doresc să facă o rezervare, sau doresc să vadă meniul online. Nu ignora aceste mesaje! Răspunde întotdeauna, chiar dacă clientul îți scrie după programul de lucru al restaurantului. Profilurile social media trebuie să fie consistente, cu o comunicare bine gândită, dar păstrând spiritul instituției. Restaurantul tău trebuie să fie ” likeable”!

Neglijarea cărților de vizită Google

Cel mai important lucru de care trebuie să vă asigurați în calitate de proprietar al restaurantului este să oferiți clienților informații despre restaurant. Este o greșeală inacceptabilă să se facă publicitate pe orice canal social fără a oferi informații cum ar fi adresa, numărul de telefon și meniul restaurantului. Cartea de vizită Google trebuie să fie completat cu un set de date, fotografii atrăgătoare ale preparatelor și ale interiorului. De asemenea, nu uitați de orele de funcționare. Cartea de vizită Google este imaginea restaurantului. De asemenea, contează comunicarea cu clientul, răspunzând la întrebările acestuia și la feedback-ul lăsat, care nu întotdeauna se va dovedi a fi pozitiv. Stilul în care răspundeți clienților este foarte important. Încercați să rămâneți calmi și să oferiți răspunsuri bazate pe fapte.

Uitați de clienții obișnuiți

Atragerea noilor clienți prin intermediul unui marketing eficient este un lucru, dar păstrarea clienților fideli ar trebui să fie, de asemenea, pe lista dumneavoastră de sarcini. Surprindeți-i cu promoții interesante și programe de fidelizare, acțiuni prin care pot primi premii interesante, o masă gratuită sau cupoane promoționale. De asemenea, nu uitați să nu folosiți mesaje publicitare simple, ci oferiți promoții cu adevărat atractive. În caz contrar, nu numai că s-ar putea să vă confruntați cu o lipsă totală de interes, dar cu astfel de mișcări s-ar putea să îi faceți pe clienți să uite de restaurant.

Îgnorați publicul țintă

Publicitatea restaurantului ar trebui să aducă clienți noi, mai multe comenzi, mai mulți bani și mai multă vizibilitate. Dar nu vă lăsați păcăliți să credeți că, cu cât vă răspândiți mai mult mesajul publicitar, cu atât mai mulți oameni îl vor vedea. Bombardarea oamenilor cu reclame care nu îi vor interesa deloc nu va face decât să vă expună la cheltuieli inutile și nu va avea niciun efect. Gândiți-vă cine sunt clienții dumneavoastră, cine vă vizitează cel mai des unitatea, alături de ce locuri se află (clădiri de birouri, școli, universități, gări, centre comerciale etc.). Profitați de potențialul acestor locații. Este mai bine să faceți publicitate mai aproape, la un grup restrâns de persoane, decât foarte larg.

Beneficiați de sprijinul unor oameni incapabili

Ultimii ani și luni nu au fost ușori pentru niciun restaurant, toată lumea caută să economisească bani oriunde poate. Este tentant să încredințați campania publicitară a unui restaurant cuiva care o va face “la preț avantajos”. În timp ce tentația pare mare, gândul la efectele unei astfel de mișcări pare să fie îngrijorătoare. Este posibil ca un student, fiul unui prieten sau o persoană din personal care a fost pur și simplu selectată pentru acest lucru de către șef să nu poată face față la crearea unui marketing eficient pentru restaurant. Fără a cunoaște specificul modului în care funcționează canalele de publicitate, bunele practici și setările, nu puteți face decât să pierdeți bani, ca să nu mai vorbim de greșeli care se pot reflecta negativ asupra imaginii restaurantului. Asigurați-vă că marketingul restaurantului este realizat de specialiști care, cunoscându-și foarte bine meseria, vă vor face să observați creșteri ale comenzilor, ale traficului în restaurant și, mai ales, ale cifrei de afaceri în cel mai scurt timp.

Brand & Marketing Coordinator

Responsabil pentru planificarea și implementarea strategiei de marketing a Restaumatic în Polonia și în sucursalele din străinătate. Coordonează și analizează activitățile online și offline.