Timpul de livrare a preparatelor: cum să eviți situațiile de urgență?

Livrarea preparatelor de către restaurante este în prezent un standard pe care majoritatea unităților de catering îl implementează. Din acest motiv, este important să planifici în mod solid întregul proces. Cum să eviți problemele legate de livrarea preparatelor și ce soluții să folosești? Iată câteva dintre sugestiile noastre.

Un bun sistem de livrare te va ajuta să eviți multe crize?

Sistemele de livrare îți permit să calculezi timpul de așteptare pentru comenzi, să creezi și să urmărești traseele de livrare, să gestionezi eficient șoferii, să colectezi automat plățile și rapoartele activităților angajaților care livrează preparatele. Soluțiile pentru serviciile preparatelor de la Restaumatic îți vor permite să obțineți beneficiile menționate mai sus, eficientizând astfel livrarea preparatelor, asigurând satisfacția clienților și, bineînțeles, creșterea vânzărilor.

Măsoară-ți puterea în privința intențiilor

Cunoașterea capacității și a posibilităților exacte ale restaurantului tău este cheia pentru a evita problemele legate de livrarea preparatelor. Trebuie să știi din ce punct, capacitatea restaurantului nu îți v-a mai permite să servești în mod eficient clienții care comandă mâncare pentru livrare. În acest sens, trebuie să ții cont de factorii legați de fiecare etapă a procesului de îndeplinire a comenzilor – de la controlul cantității de produse din stoc, la numărul de personal și până la optimizarea timpului de deplasare a furnizorului cu mâncarea.

Planifică din timp

Unul dintre cele mai importante elemente ale administrării unui restaurant este planificarea corectă a operațiunilor. Aceasta include planificarea atentă a modului eficient în care ar trebui să se desfășoare procesul de livrare a comenzilor. În planificarea acestui lucru, ar trebui să includem în mod specific:

  • utilizarea sistemelor de livrare a alimentelor descrise mai sus;
  • cantitatea de produse alimentare pe care o deținem și care este necesară pentru prepararea meselor într-o anumită perioadă de timp;
  • personalul, experiența acestuia, precum și rapiditatea și eficiența muncii acestora;
  • timpul aproximativ de pregătire și ambalare a preparatelor individuale;
  • timpul mediu de deplasare al furnizorului în fiecare zonă a orașului.

Stabilirea procedurilor

Un alt element necesar pentru a evita problema livrării preparatelor la restaurant este elaborarea unor proceduri care să sistematizeze întregul proces. Acestea ar trebui să includă:

  • atribuirea de sarcini specifice fiecărui angajat al restaurantului (de exemplu, pregătirea alimentelor, ambalarea lor, etc.);
  • formarea adecvată a furnizorilor – aceasta poate varia de la capacitatea de a ajunge în diferite zone ale orașului în mod eficient, până la capacitatea de a depozita și de a asigura în mod corespunzător preparatele într-o mașină sau în alte mijloace de livrare;
  • automatizarea procesului de livrare a alimentelor cu ajutorul tehnologiei, cum ar fi sistemele de livrare.

Utilizarea tehnologiei

Atunci când alegi un software, principalul aspect de care trebuie să ții cont este că acesta trebuie să fie cel mai bine adaptat la nevoile și specificul restaurantului. Atunci când achiziționezi un sistem de livrare a preparatelor, merită să ai încredere în companiile cu experiență pe piață, care se bucură au recenzii pozitive din partea clienților.  

Învață din greșeli

Una dintre cheile succesului în conducerea oricărui tip de afacere este capacitatea de a învăța din greșelile altora și din propriile greșeli. Acest lucru se aplică și în cazul problemelor de livrare a alimentelor. Unele dintre greșelile de bază și cele mai frecvente asociate cu livrarea preparatelor includ:

  • eșecul de a optimiza timpul de livrare;
  • numărul insuficient de angajați;
  • numărul insuficient de produse;
  • incapacitatea de a adapta capacitatea restaurantului la cererea clienților. 

Pentru a evita apariția greșelilor menționate mai sus, trebuie să analizăm în profunzime erorile făcute pentru a evita ca aceste greșeli să se repete în viitor.

Optimizarea timpului de livrare

Optimizarea timpului de livrare constă în principal în factori logistici precum localizarea rapidă a punctului de livrare, alegerea celui mai bun traseu sau livrarea preparatelor în mai multe locații deodată. O optimizare adecvată poate să nu fie ușoară, motiv pentru care merită să profiți de soluțiile tehnologice și să folosești software-ul de livrare potrivit pentru restaurante. 

În așteptarea livrării – rezumat

Gestionarea corectă a problemelor legate de livrarea preparatelor este una dintre condițiile necesare pentru buna funcționare a oricărui restaurant care oferă servicii de livrare a mesei. Pentru a evita crizele legate de acest lucru, este necesar să cunoașteți capacitatea și posibilitățile unității, să planifici toate activitățile în avans și să foloseștii tehnologia adecvată. În cazul unor probleme de livrare, nu merită să te descurajezi, ci mai degrabă să înveți din greșeli – ale tale sau a concurenței.