Software și programe gastronomice: cum pot ajuta?

Un software pentru gastronomie ușurează gestionarea unei afaceri de catering. Acesta contribuie la o mai mare eficiență legată de funcționarea spațiilor. La ce anume poate ajuta un software pentru gastronomie? Care dintre ele va îmbunătăți gestionarea restaurantului și va aduce profituri mai mari din vânzări?

Tipuri de programe care pot fi găsite într-un restaurant

Dacă dorști să oferi restaurantului un program de servicii alimentare adecvat, merită să verifici ofertele furnizorilor de încredere. Atunci când alegi un program specific, trebuie să te ghidezi în primul rând după nevoile restaurantului. Printre cele mai frecvent utilizate programe pentru catering, a căror achiziție merită luată în considerare, sunt:

  • programe pentru case de marcat;
  • programe pentru depozite și imprimante pentru vouchere;
  • programe pentru comenzi și livrare.

Programe pentru case de marcat

Scopul programelor caselor de marcat este de a ajuta la furnizarea de servicii complete pentru clienți – de la deschiderea unei mese și preluarea unei comenzi până la emiterea bonurilor, facturilor. Aceste tipuri de programe pentru restaurante pot fi operate pe o varietate de dispozitive: un computer de birou, un laptop, o tabletă sau ecrane tactile montate uneori la mese. Ele fac mult mai eficient sistemul de facturare a comenzilor, comunicarea personalului de servire cu bucătăria, combinarea și distribuirea notelor de plată și emiterea facturilor.

Acest tip de software de catering oferă, de asemenea, informații și statistici valoroase cu privire la frecvența de comandă a diferitelor feluri de mâncare, intensitatea vizitelor clienților la anumite intervale de timp sau popularitatea meselor individuale. 

Programe pentru depozite

Programele pentru depozite permit controlarea stocul de produse și verificarea rapidă a informațiilor despre insuficiența și lipsa ingredientelor din preparatele pregătite în restaurant. Funcția lor este și de a calcula cererile restaurantului pentru o anumită zi a săptămânii, se pot plasa automat comenzi pentru produsele lipsă la furnizorii obișnuiți.

Un element important al acestor programe sunt imprimantele de bonuri plasate la stațiile de preparare (în bucătărie, la bar). Acestea sunt folosite pentru a imprima bonuri de comandă, care informează instantaneu personalul din bucătărie că a fost plasată o anumită comandă. Astfel, bucătarul are mai mult timp pentru a pregăti felul de mâncare, reducând astfel timpul de așteptare pentru procesarea comenzii.

Programe pentru comenzi și livrare

Una dintre principalele și cele mai dificile provocări pe care trebuie să le stăpânească orice restaurant este logistica și procesarea comenzilor cu livrare. În acest caz, un software de catering extrem de util este reprezentat de programele de livrare. Acestea permit:

  • calcularea timpului aproximativ de așteptare pentru o comandă – aceasta este o informație utilă atât pentru client, cât și pentru restaurant;
  • crearea și urmărirea cursurilor – introducerea automată a adresei comenzii, a datelor de contact ale clientului, a formei de plată selectate;
  • navigarea șoferului – sistemul de comandă pentru restaurante ar trebui să aibă o navigație integrată care să selecteze cea mai rapidă rută către destinatar și să estimeze timpul de deplasare;
  • colectarea automată a plății – permite ca tranzacția să fie procesată prin intermediul programului, ceea ce face ca procesarea comenzilor să fie rapidă și eficientă;
  • raportarea activității șoferului – această opțiune permite restauratorului sau managerului de restaurant să verifice efectele activității șoferului și să verifice eventualele probleme cu comanda raportate de părți (client și furnizor).

Software pentru restaurante – de ce este necesar?

Furnizarea unui software bun pentru restaurante este un lucru la care fiecare proprietar de restaurant ar trebui să se gândească. Principalul avantaj al software-ului pentru restaurante este că automatizează multe dintre procesele implicate în conducerea și gestionarea unui restaurant. Automatizarea va ajuta la economisirea timpului, bani și energie din partea angajaților. De asemenea, are un efect pozitiv asupra relațiilor cu clienții datorită reducerii timpului de așteptare la mesele din restaurant, a livrării eficiente a comenzilor sau a unui sistem de plată fără complicații.

Programele pentru servicii de alimentație publică permit planificarea mai bună a livrărilor de produse, controlul inventarului, eficientizarea procesului de comandă, livrare și plată, gestionarea eficientă a personalului, îmbunătățirea procesului de rezervare și a contactului cu clienții. Acestea sunt beneficii tangibile care permit construirea unor planuri de afaceri mai bună și se traduc în profituri tangibile.

Atunci când alegi un furnizor de software de catering, încearcă să ai în vedere experiența acestuia și recenziile utilizatorilor. Pentru noi, satisfacția clienților este cel mai important lucru. De aceea, le oferim un sistem cuprinzător și de calitate superioară pentru gestionarea vânzărilor și a comenzilor online. Datorită unor astfel de soluții, gestionarea operațiunilor de restaurant este mult mai eficientă.

Programul de servicii alimentare – rezumat

Fiecare dintre programele de software pentru servicii de alimentație publică menționate mai sus au un rol în îmbunătățirea gestionării afacerii:

  • programele de casă de marcat ajută la furnizarea de servicii complete pentru clienți;
  • programele de depozite permit controlul automat al inventarului produselor;
  • sistemele de comandă și livrare optimizează logistica și îndeplinirea comenzilor cu livrare. 

Un software de servicii alimentare bine conceput adaugă valoare oricărui restaurant, făcând viața mai ușoară pentru proprietari, manageri, angajați, furnizori și, în cele din urmă, pentru clienți..