Restaumatic https://www.restaumatic.com/blog/ro/ Mon, 11 Mar 2024 14:30:46 +0000 ro-RO hourly 1 https://wordpress.org/?v=6.0.2 https://restaumatic-blog-uploads.s3.amazonaws.com/uploads/2018/06/restlogo-ico-1.png Restaumatic https://www.restaumatic.com/blog/ro/ 32 32 Cum să gestionezi rețelele de socializare unui restaurant? 5 sfaturi pentru firme de catering https://www.restaumatic.com/blog/ro/social-media-restaurant-sfaturi/ Mon, 08 Jan 2024 11:12:00 +0000 https://www.restaumatic.com/blog/?p=6524 Astăzi, rețelele sociale ale unui restaurant, bar sau cafenea nu sunt doar un instrument esențial pentru crearea de imagini. Este, de asemenea, un mijloc de comunicare cu clienții, o formulă de promovare sau un sistem de extindere a razei de acțiune. Cheia – din perspectiva gestionării rețelele de socializare pentru un restaurant – este menținerea …

Read more "Cum să gestionezi rețelele de socializare unui restaurant? 5 sfaturi pentru firme de catering"

The post Cum să gestionezi rețelele de socializare unui restaurant? 5 sfaturi pentru firme de catering appeared first on Restaumatic.

]]>
Astăzi, rețelele sociale ale unui restaurant, bar sau cafenea nu sunt doar un instrument esențial pentru crearea de imagini. Este, de asemenea, un mijloc de comunicare cu clienții, o formulă de promovare sau un sistem de extindere a razei de acțiune. Cheia – din perspectiva gestionării rețelele de socializare pentru un restaurant – este menținerea unui anumit standard atât în ceea ce privește mesajul, cât și în ceea ce privește gestionarea platformelor individuale. Cum îți prezinți corect restaurantul într-un mediul social media? La ce ar trebui să acorzi atenție? Află în acest articol!

Ce înseamnă social media pentru restaurante?

Social media în catering nu este un capriciu al managerului sau un cost inutil în ipotezele de marketing. Astăzi, ea reprezintă fundamentul și baza oricărei activități privind brandingul. Ele sunt cruciale în ceea ce privește promovarea restaurantului, construirea de relații cu clienții și creșterea interesului pentru unitate.

Cele mai populare canale de social media pentru restaurante sunt:

  • Facebook – acesta este unul dintre canalele sociale de bază în gastronomie. Acest lucru se datorează omniprezenței grupului țintă. Acesta este utilizat în principal de persoane cu vârste cuprinse între 34 și 54 de ani și, prin urmare, sunt cei mai susceptibili clienți ai întreprinderilor de catering. Serviciul este foarte versatil. Acesta permite restaurantelor să construiască o comunitate, să promoveze oferte și mâncăruri, să informeze despre evenimentele organizate în local sau, în general, să țină legătura cu clienții.
  • Instagram – este un canal care merită să fie utilizat în contextul unui public mai tânăr – de la 18 la aproximativ 35 de ani. Instagramul restaurantului va funcționa perfect pentru construirea imaginii prin galerii foto impresionante. Prin utilizarea fotografiilor atent realizate – cele realizate sub forma unor sesiuni speciale, de exemplu, vor funcționa bine – și a posibilităților oferite de hashtag-urile populare, Instagram devine instrumentul perfect pentru a tenta clienții.
  • TikTok – această platformă poate fi utilizată în gastronomie pentru a crea videoclipuri scurte și creative care prezintă cele mai interesante preparate. De asemenea, merită să ne gândim, de exemplu, dacă o formă scurtă de video ar fi utilă pentru a prezenta, de exemplu, pregătirea unui meniu sau a unei mese.

Fiecare serviciu are caracteristici și capacități unice, astfel încât strategia de comunicare trebuie să fie adaptată.

profile social media pentru restaurante

Cum se gestionează rețelele de socializare a  unui restaurant?

Contrar a ceea ce ați putea crede, gestionarea rețelelor sociale ale unui restaurant nu se poate limita la simpla încărcare a postărilor pe canalele de socializare. Este o chestiune de estetică vizuală, de selecție a fotografiilor, de creare de materiale multimedia originale, de descrieri intrigante – chiar și numai în contextul campaniilor publicitare plătite. La ce altceva merită să acordăm atenție atunci când creăm social media pentru restaurante?

Determinarea grupului țintă

Fundamentul activității în contextul social media pentru un restaurant este de a identifica publicul său țintă. Este necesar să se ia în considerare care sunt caracteristicile și preferințele potențialilor clienți. Aceasta include vârsta sau statutul de bogăție. Pe această bază, conținutul și tonul comunicării ar trebui să fie rafinate în consecință. Un exemplu? Un local de elită va păstra un ton serios, discret și va direcționa comunicarea “către dumneavoastră”. Un bar de cartier poate fi casual, direct și, cu siguranță, fără acest tip de seriozitate în forma sa de discurs.

Elaborarea unui program de postare și postări regulate

Construirea unui brand gastronomic pe rețelele de socializare este o acțiune sistematică, consecventă și regulată. Grija pentru conținut trebuie să fie legată de un program de postări, de publicarea periodică a acestora.

De asemenea, ar trebui să se pună un accent puternic pe consecvența comunicării – și din punct de vedere grafic. Merită să se privească înainte și să se planifice postările din timp, ținând cont de evenimentele curente, de promoții sau de noile preparate din meniu etc.

Proprietarul restaurantului gestionează rețelele de socializare ale localului.

Informarea despre promoții

Platformele de socializare trebuie să includă orice informații despre promoții, reduceri sau acțiuni speciale. Clienții ar trebui să găsească pe rețelele de socializare știri referitoare la faptul că o anumită unitate lansează ore ieftine, kituri de prânz sau reduceri pentru fidelitate.

Fii proactiv și încurajează interacțiunea

Social media este un instrument ideal pentru a extinde raza de acțiune a unui brand. Este suficient ca un client să comenteze ceva online pentru ca prietenii săi să vadă acest lucru – de aici importanța stimulării dorinței lor de a interacționa, de a pune întrebări, de a discuta, de exemplu, comentând la o postare. Prin urmare, este important să iei în considerare feedback-ul pozitiv al clienților în numele localului, să răspunzi la comentarii, întrebări și recenzii.

Ocupă-te de partea vizuală

There is no place in social media for sloppy photos or a lack of ideas for intriguing multimedia. The market is won by those that arouse emotions and user interaction. Hence, it is important to take care of the visual sphere – professional food sessions, interesting footage or graphic preparation of the menu. 

Social media pentru catering – de ce este important?

Rețelele de socializare ale unui restaurant trebuie gestionate în cel mai bun mod posibil. Putem să ne ocupăm noi înșine de calitatea rețelelor sociale ale unui restaurant sau să încredințăm acest proces profesioniștilor de la Restaumatic. În condițiile în care procesul de cumpărare se mută online, iar piața este dominată de clienți obișnuiți cu mediul Facebook, Instagram, TikTok și alte platforme, social media ajută la atragerea potențialilor clienți și influențează construirea unei audiențe permanente. Iar acestea joacă un rol esențial pentru afaceri.

The post Cum să gestionezi rețelele de socializare unui restaurant? 5 sfaturi pentru firme de catering appeared first on Restaumatic.

]]>
Cum să creștem loialitatea clienților într-un restaurant? Sfaturi și strategii practice https://www.restaumatic.com/blog/ro/cresterea-loyalitatii-clientilor-restaurant/ Wed, 27 Dec 2023 11:00:00 +0000 https://www.restaumatic.com/blog/?p=6500 În zilele noastre, concurența pe piața de catering este enormă. Restaurantele trebuie să depună eforturi suplimentare pentru a atrage și a păstra clienții. Unul dintre elementele cheie ale succesului este fidelizarea clienților. În acest articol, vom prezenta câteva sfaturi și strategii practice pentru a contribui la creșterea implicării clienților și la construirea unor relații pe …

Read more "Cum să creștem loialitatea clienților într-un restaurant? Sfaturi și strategii practice"

The post Cum să creștem loialitatea clienților într-un restaurant? Sfaturi și strategii practice appeared first on Restaumatic.

]]>
În zilele noastre, concurența pe piața de catering este enormă. Restaurantele trebuie să depună eforturi suplimentare pentru a atrage și a păstra clienții. Unul dintre elementele cheie ale succesului este fidelizarea clienților. În acest articol, vom prezenta câteva sfaturi și strategii practice pentru a contribui la creșterea implicării clienților și la construirea unor relații pe termen lung.

Adaptarea ofertei la nevoile clienților

Fiecare client are nevoi și așteptări diferite. Este important ca restaurantul să își adapteze oferta la cerințele acestora. Acordă atenție preferințelor culinare, alergiilor și intoleranțelor alimentare. Disponibilitatea în meniu a unor opțiuni vegetariene sau fără gluten poate atrage noi clienți și le poate crește fidelitatea. 

Tehnologiile pentru restaurante permit o adaptare și mai precisă a ofertei la nevoile clienților. Datorită sistemelor de comandă online sau aplicațiilor mobile, un restaurant poate colecta informații despre preferințele culinare ale clienților săi și despre istoricul comenzilor acestora. Pe această bază, este posibil să se adapteze oferta sau să se facă recomandări de preparate care ar putea fi pe placul clienților. 

Furnizarea unui serviciu de înaltă calitate

Calitatea serviciului într-un restaurant este la fel de importantă ca și calitatea mâncării. Clienții apreciază politețea, rapiditatea servirii și atenția acordată nevoilor lor. Prin urmare, merită să investești în formarea personalului pentru a te asigura că acesta are abilitățile și cunoștințele necesare în ceea ce privește serviciile pentru clienți.  De asemenea, merită să ții cont de noile tendințe tehnologice, cum ar fi chioșcurile de autoservire sau sistemele QR, care permit comandarea mai rapidă și mai comodă a mâncării, fără a fi nevoie să apelezi la un chelner. Datorită unor astfel de soluții, clienții pot comanda exact ceea ce au nevoie, fără întrebări inutile sau neînțelegeri, iar acest lucru le sporește satisfacția și dorința de a reveni la restaurant. 

Demonstrație de funcționare a QR Waiter

Creează o atmosferă

Atmosfera dintr-un restaurant are o mare importanță pentru clienți. Iluminatul, muzica și decorul potrivit pot crea o atmosferă specială, care să fie memorabilă pentru oaspeți. De asemenea, este important ca masa să fie bine pregătită, iar mâncarea și băuturile să fie servite în mod corespunzător. 

Recompensează clienții fideli

Un element important în fidelizarea clienților restaurantului este recompensarea acestora pentru angajamentul lor. Oferirea unor reduceri speciale, programe de loialitate poate atrage noi clienți și poate încuraja clienții existenți să revină. De asemenea, merită să investești în programe de parteneriat cu alte afaceri care pot oferi beneficii suplimentare clienților. 

Să nu uităm de sistemele moderne de loialitate, care pot monitoriza comportamentul clienților și le pot oferi oferte și reduceri individuale pe baza istoricului comenzilor lor. Acest lucru îi face pe clienți să se simtă apreciați și mai motivați să revină la restaurant, sporindu-le loialitatea și angajamentul. 

Card de loialitate oferit de client

Crearea unei prezențe pe rețelele de socializare

În zilele noastre, social media este un element esențial al afacerilor. Un restaurant ar trebui să aibe o prezență online activă pentru a ajunge la mai mulți clienți și pentru a-și construi brandul. Postarea regulată a fotografiilor cu mâncare, a unor scurte videoclipuri, actualizări ale meniului și recenzii ale clienților poate atrage atenția și poate crește implicarea clienților. Dacă nu ai timp să-ți gestionezi profilul, apelează la noi! Te putem ajuta să gestionezi rețelele de socializare restaurantului tău.

Rezumat

Fidelizarea clienților într-un restaurant este un element cheie al succesului. Adaptarea ofertelor la nevoile clienților, furnizarea de servicii de calitate, crearea unei atmosfere excepționale, recompensarea clienților fideli și o prezență activă în social media sunt doar câteva dintre strategiile care vor contribui la creșterea implicării clienților și la construirea unor relații pe termen lung.
Nu uita că un client mulțumit este cea mai bună reclamă pentru restaurantul tău. Prin urmare, merită să investești în dezvoltarea și îmbunătățirea continuă a afacerii tale pentru a atrage noi clienți și a-i păstra pe cei care te-au vizitat deja.

The post Cum să creștem loialitatea clienților într-un restaurant? Sfaturi și strategii practice appeared first on Restaumatic.

]]>
Meniu QR: folosește codurile QR pentru a atrage clienți noi https://www.restaumatic.com/blog/ro/meniuri-qr-atragere-clienti/ Wed, 13 Dec 2023 12:55:00 +0000 https://www.restaumatic.com/blog/?p=6485 Dacă ai un restaurant, utilizarea soluțiilor tehnologice moderne în restaurantul tău îți poate aduce beneficii semnificative. Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și tendințe tehnice din industria de catering, merită să acorzi atenție unui Meniu QR și QR Waiter. Ce sunt Meniu QR și QR Waiter? De ce ar trebui să te gândești …

Read more "Meniu QR: folosește codurile QR pentru a atrage clienți noi"

The post Meniu QR: folosește codurile QR pentru a atrage clienți noi appeared first on Restaumatic.

]]>
Dacă ai un restaurant, utilizarea soluțiilor tehnologice moderne în restaurantul tău îți poate aduce beneficii semnificative. Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și tendințe tehnice din industria de catering, merită să acorzi atenție unui Meniu QR și QR Waiter. Ce sunt Meniu QR și QR Waiter? De ce ar trebui să te gândești să le folosești în localul tău? Iată câteva sugestii!

Meniu QR – ce este?

Un meniu QR este un tip de meniu digital pe care clienții unui restaurant îl pot consulta scanând un cod QR cu telefonul mobil. Această soluție devine foarte populară – poate fi găsită într-un număr din ce în ce mai mare de unități de catering. Este inovatoare și convenabilă pentru restaurante și clienți.

Meniurile QR sunt amplasate la mese sau în alte locuri accesibile și clar vizibile pentru oaspeți (de exemplu, la intrarea în unitate). Pentru ca clientul să vadă ofertele restaurantului și prețurile meselor, acesta trebuie doar să apropie camera smartphone-ului de cod. Meniul QR ajută la plasarea unei comenzi în cel mai scurt timp. Este ușor de utilizat și generează economii care rezultă din timpul de servire mai scurt pentru clienți.

qr meniu restaurant

Meniu QR – o soluție modernă pentru un restaurant modern

Meniul QR le permite clienților să vadă ce se oferă înainte ca ospătarii să se apropie de masă (ceea ce face ca procesul de comandă să fie rapid și eficient). Clienții pot vedea, de asemenea, fotografii ale felurilor de mâncare – adăugarea acestora la meniul QR îi ajută pe clienți să facă alegerea și să comande.

Meniul QR este din ce în ce mai recunoscut de un număr tot mai mare de clienți ai restaurantelor (în special de generația tânără). Restaurantele care aleg să introducă meniurile QR pot fi asociate cu faptul că sunt moderne și la zi.

Alte moduri de utilizare a codurilor QR în restaurante

Codurile QR din restaurant sunt utilizate pentru serviciul QR Waiter. Funcțiile “chelnerului virtual” depășesc cu mult opțiunea meniului digital. Ce este un “chelner virtual” și ce beneficii oferă acesta restaurantelor și consumatorilor?

Ce este un “chelner virtual”? Află care sunt avantajele pe care le oferă

QR Waiter nu numai că permite clienților restaurantului să răsfoiască meniul digital, ci și să comande de la distanță mâncarea și să plătească. Ca și în cazul meniului QR – totul se face de pe un smartphone prin intermediul internetului.

Decizia de a achiziționa sistemul QR Waiter este o alegere bună datorită beneficiilor pe care le oferă. Principalele avantaje ale QR Waiter sunt:

  • Posibilitatea de a comanda un preparat instant – clienții nu trebuie să aștepte ca personalul de servire să le livreze meniul și apoi să le ia comanda.
  • Procesarea rapidă a plăților – de la distanță, fără numerar și fără a fi nevoie să dați rest.
  • Economisirea timpului și a banilor – utilizarea sistemului QR Waiter va face ca procesul de comandă și plată să fie foarte eficient. Acest lucru va reduce în mod semnificativ volumul de muncă al personalului restaurantului și, chiar și în cazul unui nivel de ocupare ridicat, nu va fi nevoie să vă faceți griji cu privire la necesitatea de a angaja personal suplimentar. 

Cum funcționează QR Waiter?

QR Waiter este la fel de simplu și intuitiv de utilizat ca un card de meniu digital. Ambele soluții se bazează pe informațiile conținute într-un cod QR, pe care clienții îl scanează prin intermediul camerei smartphone-ului lor. După ce au citit oferta și au ales mâncarea, aceștia pot trece imediat la plasarea comenzii și, de asemenea, la procesarea plății online. Informațiile despre comandă ajung apoi la bucătărie și la ospătari – clientul nici măcar nu trebuie să introducă numărul mesei.

Cum anunți despre serviciul QR Menu și QR Waiter?

Existența unui meniu QR și a unui serviciu de chelner QR în restaurantul dumneavoastră este un lucru de care clienții ar trebui să fie conștienți – de preferință chiar înainte de a intra în local. Informațiile despre disponibilitatea ambelor sisteme ar trebui să fie vizibile. Acestea pot fi afișate la ușa din față a restaurantului și pe mese. În plus, personalul restaurantului ar trebui să-i informeze pe clienți în acest sens.

Meniu QR în restaurante – rezumat

Utilizarea codurilor QR în restaurante este o soluție în care merită să se investească. Serviciile Meniu QR și QR Waiter îmbunătățesc semnificativ experiența clienților. Printre beneficiile utilizării acestor sisteme se numără și economiile de timp și de bani, două aspecte majore pe care orice restaurator ar trebui să le aibă în vedere.

Vrei să lansezi un serviciu QR Waiter în restaurantul tău? Fă o programare pentru o prezentare! Sună-ne la +40 774-565-249 sau trimite un e-mail la romania@restaumatic.com.

The post Meniu QR: folosește codurile QR pentru a atrage clienți noi appeared first on Restaumatic.

]]>
Cum să reduci costurile în catering? 5 modalități de a economisi bani https://www.restaumatic.com/blog/ro/reducerea-costurilor-catering-5-metode/ Wed, 06 Dec 2023 11:00:00 +0000 https://www.restaumatic.com/blog/?p=6470 În lumea dinamică a serviciilor de catering, găsirea unor modalități eficiente de reducere a costurilor este esențială pentru a rămâne competitiv. Acest articol prezintă cinci strategii eficiente de reducere a costurilor care pot îmbunătăți semnificativ bilanțul financiar al oricărui restaurant. Află care sunt soluțiile care te pot ajuta să îți echilibrezi bugetul fără a compromite …

Read more "Cum să reduci costurile în catering? 5 modalități de a economisi bani"

The post Cum să reduci costurile în catering? 5 modalități de a economisi bani appeared first on Restaumatic.

]]>
În lumea dinamică a serviciilor de catering, găsirea unor modalități eficiente de reducere a costurilor este esențială pentru a rămâne competitiv. Acest articol prezintă cinci strategii eficiente de reducere a costurilor care pot îmbunătăți semnificativ bilanțul financiar al oricărui restaurant. Află care sunt soluțiile care te pot ajuta să îți echilibrezi bugetul fără a compromite calitatea serviciilor pe care le oferi.

De ce să economisești bani atunci când ai un restaurant?

Conducerea unei afaceri de catering este o analiză economică constantă: estimarea veniturilor, căutarea de economii în declarația de cheltuieli, căutarea unor forme de optimizare. Fără îndoială, administrarea unui restaurant sau a unui bistro de cartier implică costuri de funcționare. Provocarea este reprezentată uneori de costurile administrative considerabile sau de costurile legate de achiziționarea de materii prime. De aici, importanța optimizării costurilor – o politică de economisire rezonabilă, datorită căreia este posibil, chiar și cu venituri relativ mai mici, să se mențină profitabilitatea afacerii. Cum?

Becuri adecvate

Iluminatul este un element care afectează nu numai funcționarea unui restaurant sau a unei bucătării, ci și designul interior și atmosfera localului. Prin urmare, în practică, trebuie să țineți cont de faptul că becurile vor fi în funcțiune pe tot parcursul orelor de deschidere. Deși, la suprafață, acest lucru poate părea o problemă minoră, lunar nu este așa. Becurile cu consum redus de energie în locul, de exemplu, al unui model învechit pot oferi economii considerabile. Nu este prea mult? Dacă o privești din perspectiva, de exemplu, a câtorva zeci de bucăți, diferența devine semnificativă.

becuri de economisire a energiei în restaurante

Flori în ghiveci în loc de flori tăiate

Acesta este un alt element al designului interior – un factor la fel de important ca și faptul că un restaurant este perceput ca fiind atractiv sau nu. Având în vedere creșterea semnificativă a prețului florilor, merită să căutăm alternative. Acestea nu trebuie să fie neapărat echivalentul lor nenatural, desigur. Cu toate acestea, poate fi luată în considerare o altă opțiune – va fi mult mai economic să cumpărăm flori permanente care vor decora interiorul nu pentru câteva zile, ci, de exemplu, pentru câteva luni.

flori în ghiveci într-un restaurant

Muzica – folosiți surse gratuite

O mare sursă de dilemă este cum să economisești cheltuielile asociate cu difuzarea de muzică în incintă. Sunt numeroase servicii care oferă o gamă largă de servicii muzicale. Merită să luăm aminte, totuși, că nu trebuie să ajungem la hiturile cunoscute. O opțiune bună este să folosim rezerve de melodii gratuite care pot fi adaptate, de exemplu, la atmosfera localului sau la tipul de mâncare servită.

Politica privind reducerea deșeurilor

Este timpul să trecem de la teorie la practică – gestionarea corectă a resurselor va permite să plătim mai puțin pentru produsele de preparare a mâncărurilor. Este suficient, de exemplu, să se analizeze cu precizie cât de mult este necesar pentru a pregăti o anumită masă și să se determine costul produselor alimentare necesare pentru a prepara felul de mâncare. De asemenea, merită să se țină cont de momentul în care este cel mai probabil ca clienții să aleagă anumite produse și dacă există o anumită caracteristică sezonieră. Acest lucru va face ca politica de achiziții să fie mai eficientă, ceea ce va duce la economii notabile pe termen lung.

Oferă opțiuni de livrare

O politică înțeleaptă de reducere a costurilor înseamnă nu numai reducerea cheltuielilor, ci și căutarea de noi forme de venituri. Una dintre acestea poate fi livrarea de mese la beneficiar. Aceștia sunt dispuși să plătească pentru ca mesele să fie livrate la locația lor – calculul corect va face ca acest lucru să nu fie o problemă financiară, dar poate crește numărul de comenzi. În acest scop, merită, de asemenea, să te gândești cu atenție ce mașină alegi pentru livrare.

Având în vedere costurile fixe de funcționare a unei afaceri, orice vânzare suplimentară – inclusiv în afara spațiilor comerciale – va fi profitabilă. Pentru a dezvolta eficient vânzările online, merită să apelați la soluțiile dovedite de la Restaumatic. Ca parte a cooperării, puteți conta pe accesul la instrumente de marketing automatizate, cum ar fi programul de fidelizare sau un generator de cupoane promoționale, sau poți beneficia de un website profesional cu un sistem de comenzi online.

Cum să reduci costurile în catering – un rezumat

Se pare că gestionarea unei afaceri de catering poate fi costisitoare din cauza unui număr de factori, cum ar fi costul de achiziționare a echipamentelor de bucătărie, costul închirierii spațiilor, costul angajării personalului și costul de achiziționare și depozitare a alimentelor.

Nu există nicio îndoială că cel mai important cost în afacerea de catering este mâncarea în sine. Dimensiunea cheltuielilor în acest caz variază în funcție de sezon sau de tipul de restaurant – de exemplu, dacă acesta este original sau folosește mai degrabă produse mai ieftine. În plus, proprietarii de restaurante trebuie să ia în considerare și costurile de întreținere a alimentelor și a produselor de curățenie, care pot necesita depozite mari și echipamente speciale.

Un alt cost este cel imobiliar – de exemplu, închirierea unui spațiu pentru un restaurant. Nu este vorba doar de chirie, ci și de întreținerea spațiilor, de exemplu, asigurarea căldurii sau a utilităților. Costurile cu personalul sunt, de asemenea, în creștere. Prin urmare, gestionarea unei afaceri de catering poate fi costisitoare. Cu toate acestea, trebuie remarcat faptul că specificul afacerii în cauză, precum și amploarea și domeniul de activitate joacă un rol major. Prin urmare, este important să analizăm cu atenție structura costurilor în catering și să ne optimizăm profitul obținut din afacerea de restaurant.

The post Cum să reduci costurile în catering? 5 modalități de a economisi bani appeared first on Restaumatic.

]]>
Inovații în materie de produse Restaumatic: Sistem de afișare a comenzilor de bucătărie (KDS) https://www.restaumatic.com/blog/ro/sistem-de-afisare-kds/ Tue, 21 Nov 2023 12:01:20 +0000 https://www.restaumatic.com/blog/?p=6293 Marele moment a sosit și suntem încântați să anunțăm că KDS este acum disponibil pentru toți restauratorii! În acest articol, vom prezenta cum arată KDS în practică, cum să îl activați și cum să îl utilizați, astfel încât să puteți profita la maximum de el. Vă invităm să citiți mai departe. KDS – ce este? …

Read more "Inovații în materie de produse Restaumatic: Sistem de afișare a comenzilor de bucătărie (KDS)"

The post Inovații în materie de produse Restaumatic: Sistem de afișare a comenzilor de bucătărie (KDS) appeared first on Restaumatic.

]]>
Marele moment a sosit și suntem încântați să anunțăm că KDS este acum disponibil pentru toți restauratorii! În acest articol, vom prezenta cum arată KDS în practică, cum să îl activați și cum să îl utilizați, astfel încât să puteți profita la maximum de el. Vă invităm să citiți mai departe.

KDS – ce este?

KDS (Kitchen Display System) este un sistem utilizat în restaurante care afișează comenzile din bucătărie în timp real. Aceasta înseamnă că bucătarii văd comenzile instantaneu, pe o tabletă sau pe ecranul unui computer, fără a mai fi nevoie de bonuri de hârtie și imprimante. Ca urmare, serviciul pentru clienți este îmbunătățit, iar comenzile sunt pregătite mai rapid.

Beneficii pentru restaurante

KDS oferă restaurantului o serie de beneficii care îi permit să servească oaspeții mai repede și mai bine. Să le analizăm pe cele mai importante:

  • Eliminarea comenzilor tradiționale pe hârtie
  • O mai bună comunicare între ospătar și bucătărie
  • Procesare mai rapidă a comenzilor și mai puține greșeli
  • Eliminarea costurilor cu hârtia și respectarea normelor ECO

Cum se execută KDS – instrucțiuni de funcționare

Mai jos, vom prezenta pas cu pas cum se activează KDS și care sunt funcțiile sale. Înainte de a merge mai departe, însă, trebuie să discutăm câteva cerințe hardware:

  • Putem rula KDS pe orice dispozitiv pe care instalăm sau rulăm RePOS → Android, iOS, Windows, macOS, browser web precum Chrome, Edge etc.
  • Cu toate acestea, este important să ne amintim că acest dispozitiv va fi în bucătărie, iar informațiile prezentate pe el vor putea fi citite de către bucătar, astfel încât un telefon poate să nu fie cea mai bună alegere.
  • Nu uitați că bucătarul trebuie să înceapă el însuși comanda, să eticheteze felurile de mâncare completate și așa mai departe. Prin urmare, faceți această sarcină cât mai simplă posibil
  • Va fi necesară o versiune actualizată, cea mai recentă, a RePOS!

Vom începe instrucțiunile prin pornirea sistemului în panoul restaurantului, apoi vom trece la RePOS, unde veți învăța despre opțiunile de configurare și veți rezolva o problemă practică. 

Aveți nevoie de ajutor? Contactați-ne – numărul de telefon îl găsiți în rezumatul de la sfârșitul articolului! ✅

Drepturi

Pe lângă instalarea echipamentului potrivit în bucătărie, trebuie să creați un cont în panoul restaurantului sau să adăugați drepturi KDS la unul existent.

Adăugarea permisiunilor în panoul restauratorului.

⚠ IMPORTANT: Faceți clic pe butonul “Save” (Salvare) pentru ca drepturile să fie acordate.

Creăm atâtea conturi separate câte conturi separate intenționează restauratorul să folosească KDS în bucătării. Dacă are o singură bucătărie – un ecran este suficient, dar dacă, de exemplu, are o stație separată pentru pizza și o stație separată pentru restul preparatelor, va avea nevoie de două conturi și două dispozitive.

Conectarea la RePOS și configurarea KDS-ului

Următorul pas este să vă conectați la RePOS cu noul dvs. cont.

⚠ IMPORTANT: Dacă am adăugat permisiuni la un cont existent, RePOS trebuie să fie dezactivat și activat din nou. 

După ce ne logăm în RePOS, mergem la fila Setări (punctul 1) și apoi selectăm secțiunea KDS (punctul 2).

Trecerea la setările kds în RePOS

Ni se vor afișa două plăci cu setări pe care trebuie să le configurăm. Prima se referă la ce feluri de mâncare/categorii ar trebui să apară pe dispozitivul care va fi KDS-ul nostru din bucătărie.

Setări KDS

Noi alegem să stabilim ce feluri de mâncare și cum sunt livrate (la fața locului sau prin livrare) să apară pe KDS. În scopul instrucțiunilor, am stabilit ca acest post să se ocupe exclusiv de deserturi.

setări kds - antena afișată.

✅ Apoi facem clic pe “Save” (Salvare) și putem trece la setările de afișare. 

Să trecem la a doua opțiune, “Setări de afișare”. Acesta este locul în care putem modifica ceea ce urmează să fie afișat pe KDS. Poate că bucătăria nu are nevoie de informații despre, de exemplu, adresa de livrare sau numărul mesei – aici puteți elimina aceste informații.

setări kds - setări de afișare.

În cazul în care informațiile au fost șterse din greșeală, acestea pot fi restaurate accesând fila “Șterse”.

⚠ IMPORTANT: Nu uitați să apăsați butonul “Save” de fiecare dată când faceți modificări.

Afișarea comenzilor în KDS

Acum că am trecut de configurare, să trecem la vizualizarea KDS în sine. Atunci când sosește o nouă comandă, bucătăria va auzi un clopoțel care va suna de trei ori pentru a o informa despre noua comandă.

Afișarea comenzilor kds

Deocamdată avem o singură comandă, dacă vor fi mai multe, ar fi utilă opțiunea de a sorta comenzile în funcție de momentul acceptării sau de timpul de livrare. Acest lucru va permite bucătăriei să știe, de exemplu, care comandă a fost plasată cel mai devreme sau care trebuie să plece cât mai repede. 

Sortarea ordinii în kds

Prelucrarea comenzilor

Bucătarul, care se apucă de procesarea comenzii, apasă butonul “Start”, ceea ce face ca bara de sus a comenzii să devină albastră și o marchează ca fiind în curs de procesare. Starea de finalizare poate fi văzută și în comenzile în curs.

Vizualizare comandă

Dacă, din întâmplare, a fost inițiată o comandă, nu se întâmplă nimic. Această acțiune poate fi anulată cu ușurință făcând clic pe săgeata din colțul din stânga jos

Anularea unei comenzi deja începute

Unele dintre felurile de mâncare din comanda dumneavoastră vor fi cu siguranță pregătite mai repede decât altele. Pentru a marca un fel de mâncare ca fiind gata, apăsați pur și simplu numele felului de mâncare și acesta se va marca automat ca fiind gata

Marcarea mâncărurilor în comandă

Odată ce toate articolele dintr-o comandă au fost închise, aceasta poate fi încheiată. Acesta dispare atunci din vizualizarea KDS, dar starea de finalizare este vizibilă în lista de ordine curente (culoarea barei se va schimba în verde). Acest lucru îi permite ospătarului să știe că comanda în cauză ar trebui să fie emisă.

Vizualizarea comenzii finalizate în kds

În cazul în care o comandă a fost divizată (sau este în curs de divizare), informațiile corespunzătoare vor fi vizibile pe KDS. Acolo puteți vedea ce produse dintr-o comandă au fost transferate în altă comandă.

Modificarea comenzii (de exemplu, unele produse vor fi eliminate și altele adăugate) va fi, de asemenea, vizibilă pe ecranul KDS.

Adăugarea și modificarea unei comenzi în curs.

Rezumat

Acesta este un pachet destul de mare de informații, dar suntem încrezători că acest manual vă va facilita utilizarea KDS și vă va ajuta să vă îmbunătățiți operațiunile restaurantului. Dacă aveți nevoie de ajutor, vă rugăm să contactați Serviciul Clienți:

📞 Tel: +40 774 565 249
📧 Mail: romania@restaumatic.com

The post Inovații în materie de produse Restaumatic: Sistem de afișare a comenzilor de bucătărie (KDS) appeared first on Restaumatic.

]]>
Sistem de vânzări online pentru catering – de ce să-l implementezi în restaurantul tău? https://www.restaumatic.com/blog/ro/sistem-de-vanzari-online/ Thu, 16 Nov 2023 11:18:00 +0000 https://www.restaumatic.com/blog/?p=6270 Implementarea unui sistem de vânzări pentru industria de catering crește cu adevărat șansele de creștere a afacerii tale. În acest fel, poți ajunge la o gamă mai largă de potențiali clienți și poți duce calitatea serviciilor tale la un nivel superior. Un bun sistem de vânzări pentru catering este un software și un hardware care …

Read more "Sistem de vânzări online pentru catering – de ce să-l implementezi în restaurantul tău?"

The post Sistem de vânzări online pentru catering – de ce să-l implementezi în restaurantul tău? appeared first on Restaumatic.

]]>
Implementarea unui sistem de vânzări pentru industria de catering crește cu adevărat șansele de creștere a afacerii tale. În acest fel, poți ajunge la o gamă mai largă de potențiali clienți și poți duce calitatea serviciilor tale la un nivel superior. Un bun sistem de vânzări pentru catering este un software și un hardware care îți permite să optimizezi și să eficientizezi procesele de comandă și de îndeplinire a comenzilor în restaurant.

Sistemul de vânzări online – ce funcții îndeplinește?

În era digitală unde cumpărăturile online sunt din ce în ce mai populare, multe industrii văd beneficiile utilizării sistemelor de vânzări online. Cateringul nu face excepție. Dar ce înseamnă mai exact “sistem de vânzări online” pentru restaurante și ce funcții poate îndeplini acesta? Să aruncăm o privire mai atentă.

Restaumatic este un exemplu de sistem modern de vânzări online adaptat la nevoile de catering. Dar, indiferent de alegerea unei anumite platforme, anumite funcții sunt comune majorității acestor soluții:

Funcțiile cheie ale sistemelor de vânzări online în domeniul catering

Funcțiile cheie ale sistemelor de vânzări online în domeniul catering.

În plus, multe sisteme, cum ar fi Restaumatic, oferă funcții suplimentare, cum ar fi crearea unui website receptiv pentru restaurant  sau integrarea unui website deja existent cu un plug-in. Astfel de soluții te pot ajuta să economisești comisioanele pentru intermediari și să crești vizibilitatea online a restaurantului tău.

Dacă te gândești să implementezi un sistem de vânzări online în restaurantul tău, merită să te gândești la ce caracteristici îți vor fi cele mai utile și ce beneficii pot aduce afacerii tale. Având în vedere concurența atât de mare din zilele noastre, este bine să fii la curent cu inovațiile tehnologice și să te adaptezi la nevoile în schimbare ale pieței.

Automatizarea vânzărilor online – avantaje și beneficii

Cateringul modern nu înseamnă doar mâncare gustoasă și servicii prietenoase. Este vorba, de asemenea, despre o foarte bună organizare a muncii, care se bazează foarte mult pe tehnologie. Un sistem de vânzări online poate aduce multe beneficii afacerii tale, indiferent de mărimea acesteia.

Avantajele implementării unui sistem de vânzări online

  • Mai puține greșeli: Raționalizarea procesului de comandă reduce la minimum riscul de erori care pot apărea în timpul procesării manuale a comenzilor. 
  • O mai bună organizare a muncii: Datorită sistemului, cei responsabili de serviciile pentru oaspeți și de comenzile online pot lucra mai eficient, ceea ce duce la o mai bună calitate a serviciilor.
  • Economisirea timpului și a banilor: Mai puține erori și o mai bună organizare a muncii înseamnă mai puține costuri. În plus, eviți comisioanele pentru intermediari, ceea ce se traduce prin profituri mai mari.
  • Gestionarea ușoară a meniului: Vrei să adaugi un preparat nou sau să schimbi prețul? În sistemul online o vei face în câteva momente.
  • Promoții online pentru clienți: Posibilitatea de a crea oferte speciale pentru cei care folosesc sistemul de comenzi online atrage noi clienți și crește loialitatea vizitatorilor obișnuiți.

Atunci când te gândești cum să deschideți un restaurant pas cu pas, ia în considerare investiția într-un astfel de software. În zilele noastre, când piața de catering este atât de competitivă, orice avantaj competitiv este foarte important.

comandă mâncare prin intermediul telefonului

Sistemul de vânzări online pentru catering – ce este important?

Orice proprietar de restaurant își dorește ca afacerea sa fie profitabilă, să funcționeze fără probleme și să se dezvolte. Implementarea unui sistem de vânzări online este un pas spre viitor și permite o mai bună organizare a muncii.Sistemul sprijină în mod real activitatea restaurantului la nivelul vânzărilor și al procesării comenzilor. Efectele implementării sale pot fi observate, de exemplu, în reducerea costurilor de comisionare pentru portalurile de comenzi de mâncare sau în îmbunătățirea vitezei de comandă online.

În era digitală, în care clientul se așteaptă la rapiditate și confort, implementarea unor instrumente moderne va contribui la satisfacerea acestor așteptări și, în același timp, la creșterea afacerii tale.

Rezumat

În zilele noastre, pentru ca un restaurant să meargă bine, trebuie să te gândești la altceva decât la mâncarea gustoasă. De asemenea, este important să folosiți instrumente noi, cum ar fi sistemele de vânzări online. Acestea facilitează munca în local și îi fac pe clienți mai fericiți. Astfel de soluții nu numai că economisesc timp și bani, dar sunt și un pas spre un viitor mai bun pentru fiecare restaurant.

Pentru a afla mai multe, contactează-ne!

📞 Număr de telefon: +40 774-565-249
✉ E-mail: romania@restaumatic.com

Nu mai aștepta, află cum te putem ajuta să îți crești profitul!📈

The post Sistem de vânzări online pentru catering – de ce să-l implementezi în restaurantul tău? appeared first on Restaumatic.

]]>
Cum să integrezi mâncăruri cu conținut scăzut de carbohidrați și ketogenice în meniurile restaurantelor? Sfaturi practice. https://www.restaumatic.com/blog/ro/cum-sa-integrezi-mancaruri-cu-continut-scazut-de-carbohidrati-si-ketogenice-in-meniurile-restaurantelor-sfaturi-practice-%ef%bf%bc/ Thu, 05 Oct 2023 09:57:59 +0000 https://www.restaumatic.com/blog/?p=6155 Mâncărurile cu conținut scăzut de carbohidrați și ketogenice devin din ce în ce mai populare în rândul persoanelor care doresc să mențină un stil de viață sănătos, să slăbească și să își îmbunătățească sănătatea. Restaurantele și managerii de restaurante ar trebui să ia în considerare această tendință și să includă astfel de mâncăruri în meniurile …

Read more "Cum să integrezi mâncăruri cu conținut scăzut de carbohidrați și ketogenice în meniurile restaurantelor? Sfaturi practice."

The post Cum să integrezi mâncăruri cu conținut scăzut de carbohidrați și ketogenice în meniurile restaurantelor? Sfaturi practice. appeared first on Restaumatic.

]]>
Mâncărurile cu conținut scăzut de carbohidrați și ketogenice devin din ce în ce mai populare în rândul persoanelor care doresc să mențină un stil de viață sănătos, să slăbească și să își îmbunătățească sănătatea. Restaurantele și managerii de restaurante ar trebui să ia în considerare această tendință și să includă astfel de mâncăruri în meniurile lor. Iată câteva sfaturi practice pentru bucătari despre cum să introducă în meniurile restaurantelor mâncăruri cu conținut scăzut de carbohidrați și ketogenice.

Înțelegerea dietei ketogenice și a dietei sărace în carbohidrați

Înainte de a introduce în meniul restaurantului tău orice fel de mâncare săracă în carbohidrați și ketogenică, trebuie să înțelegi bine ce este o dietă ketogenică și săracă în carbohidrați. Pe scurt, o dietă ketogenică este o dietă bogată în grăsimi care presupune ca majoritatea caloriilor să provină din grăsimi și doar o cantitate mică din carbohidrați. O dietă săracă în carbohidrați presupune limitarea aportului de carbohidrați la aproximativ 50-100 de grame pe zi. Nu este la fel de restrictivă ca dieta ketogenică. Fă-ți timp în prealabil să răsfoiești publicațiile online și să te familiarizezi cu informațiile despre ambele diete, pentru a avea o bază pentru a le include în meniul tău trebuie să le înțelegi bine.

meniu cu conținut scăzut de carbohidrați

Adaptează felurile de mâncare la stilul de bucătărie al restaurantului

Atunci când introduci în meniul restaurantului tău mâncăruri sărace în carbohidrați și ketogenice, trebuie să ții cont de stilul bucătăriei tale. Alege feluri de mâncare care se potrivesc cu tipul de bucătărie în care este specializat restaurantul tău. De exemplu, un restaurant italian ar putea introduce spaghete de dovlecei cu pesto sau pește la grătar cu legume, în timp ce un restaurant asiatic ar putea introduce wok cu pui și legume.

Folosește ingrediente de sezon

Încorporarea ingredientelor de sezon în mâncărurile cu conținut scăzut de carbohidrați și ketogenice maximizează aroma și valoarea nutritivă. Fructele și legumele de sezon sunt cele mai proaspete și pur și simplu au cel mai bun gust. În acest fel, poți oferi oaspeților tăi mâncăruri delicioase care sunt și sănătoase. Vei menține cea mai înaltă calitate și vei câștiga cu siguranță în ochii oaspeților tăi cu angajamentul tău în pregătirea meselor.

Ingrediente potrivite

Atunci când alegi ingredientele pentru mâncărurile cu conținut scăzut de carbohidrați și ketogenice, ține cont de faptul că acestea sunt în primul rând diete cu conținut scăzut de carbohidrați. În locul făinii de grâu și al zahărului, folosește înlocuitori precum făină de nucă de cocos, de migdale sau de orez, eritrol, stevia etc. De asemenea, este important ca ingredientele să fie de înaltă calitate și să nu conțină aditivi precum conservanți, coloranți sau îndulcitori artificiali. Pentru persoanele care urmează aceste două diete, este excepțional de important de unde provin ingredientele preparatelor, dacă acestea sunt cultivate și crescute organic. Mai mult decât atât, aceste persoane pot simți diferența de gust a unor astfel de produse.

Etichetarea meniului

Odată ce ai introdus în meniul restaurantului tău mâncăruri cu conținut scăzut de carbohidrați și ketogenice, nu uita să le etichetezi în meniu, astfel încât oaspeții să le poată găsi cu ușurință. Poți folosi o pictogramă sau un semn lângă numele felului de mâncare pentru a-l evidenția. De asemenea, poți include informații nutriționale, cum ar fi cantitatea de carbohidrați, proteine și grăsimi, astfel încât oaspeții să știe exact care este compoziția felurilor de mâncare disponibile în localul tău.

mâncăruri ketogenice în restaurante

Pregătirea personalului

Introducerea în meniu a mâncărurilor sărace în carbohidrați și ketogenice necesită o pregătire adecvată a personalului din bucătărie și din restaurant. Personalul ar trebui să știe ce sunt dietele sărace în carbohidrați și ketogenice, ce ingrediente și tehnici de gătit ar trebui folosite pentru a pregăti mâncăruri gustoase și ce alternative există la ingredientele care conțin carbohidrați. În acest fel, chelnerii și chelnerițele vor putea să răspundă la întrebările și cererile clienților privind mâncărurile cu conținut scăzut de carbohidrați și ketogenice.

Introducerea în meniurile restaurantelor a preparatelor cu conținut scăzut de carbohidrați și ketogenice poate atrage mulți clienți noi care apreciază alimentația sănătoasă. Este important să pregătești meniul în mod corespunzător. Așadar, alege ingredientele potrivite – calitate ideală, pline de gust, potrivește mâncărurile cu stilul bucătăriei restaurantului, folosește produse de sezon și nu uita să adaugi etichetele acestor diete la produsele din meniu și să instruiești personalul.

The post Cum să integrezi mâncăruri cu conținut scăzut de carbohidrați și ketogenice în meniurile restaurantelor? Sfaturi practice. appeared first on Restaumatic.

]]>
Deschiderea unui bistro într-o clădire de birouri: ce merită să ținem minte? https://www.restaumatic.com/blog/ro/deschiderea-unui-bistro-intr-o-cladire-de-birouri-ce-merita-sa-tinem-minte/ Thu, 05 Oct 2023 08:53:14 +0000 https://www.restaumatic.com/blog/?p=6149 Deschiderea unui bistro într-o clădire de birouri este o idee bună pentru restaurante. Restaurantul poate atrage clienții care caută un loc în care să ia o masă rapidă și gustoasă în timpul pauzei de prânz sau să ia ceva “la pachet” la birou. Totuși, atunci când deschideți un astfel de bistro, merită să ținem cont …

Read more "Deschiderea unui bistro într-o clădire de birouri: ce merită să ținem minte?"

The post Deschiderea unui bistro într-o clădire de birouri: ce merită să ținem minte? appeared first on Restaumatic.

]]>
Deschiderea unui bistro într-o clădire de birouri este o idee bună pentru restaurante. Restaurantul poate atrage clienții care caută un loc în care să ia o masă rapidă și gustoasă în timpul pauzei de prânz sau să ia ceva “la pachet” la birou. Totuși, atunci când deschideți un astfel de bistro, merită să ținem cont de câteva puncte importante de care poate depinde succesul restaurantului. 

Cunoaște-ți publicul țintă

Angajații de la birouri sunt un grup pe care ar trebui să cunoști bine înainte de a deschide un bistro. Este important să afli ce fel de companii își au sediul în clădirea de birouri în care intenționezi să deschizi un bistro, care sunt preferințele lor culinare și ce așteptări au de la locul în care intenționează să mănânce. Sunt companii cu angajați de vârstă mijlocie sau sunt mai degrabă tineri care se așteaptă la mese mai sofisticate și inovatoare. Cunoscând preferințele și așteptările persoanelor care ar putea fi potențiali clienți ai localului tău îți va permite să creezi un meniu care să se potrivească perfect cu nevoile clienților tăi înfometați.

Ușurează plasarea comenzilor

Unul dintre elementele importante ale administrării unui bistro într-o clădire de birouri este comanda rapidă și comodă a unui preparat. Din acest motiv, ia în considerare un website cu un sistem de comenzi online și o aplicație mobilă, care le va permite clienților să comande preparatele lor preferate și mai eficient. Nu uita că angajații de la birou sunt adesea ocupați și au un timp limitat pentru a mânca, așa că, cu cât procesul de comandă este mai rapid, cu atât mai bine.

spații de catering într-o clădire de birouri

Adaptarea meniului la nevoile angajaților

Un bistro dintr-o clădire de birouri ar trebui să ofere mese adaptate la nevoile angajaților. În primul rând, merită să mizăm pe mâncăruri care pot fi pregătite rapid, cum ar fi salate, supe, sandvișuri. De asemenea, este important ca meniul bistroului să fie variat și să ofere o varietate de arome. Merită să mizezi pe mâncăruri sănătoase și ușoare, dar să ai în vedere și opțiuni pentru cei care poftesc la ceva mai sățios. De asemenea, poți introduce meniuri de sezon sau meniul zilei, ținând cont de ingredientele proaspete disponibile în acel moment. De asemenea, este important să incluzi în meniul bistroului mese pentru persoanele cu diferite preferințe alimentare. Având în vedere că tot mai mulți oameni optează pentru vegetarianism sau veganism, merită să introduci și preparate fără carne. Mulți oameni, chiar și cei care mănâncă carne, se bucură de sugestiile de mâncăruri vegetariene, deoarece sunt sănătoase și gustoase.

Creează o atmosferă prietenoasă

Persoanele care lucrează în birouri își petrec cea mai mare parte a timpului la serviciu, așa că un bistro dintr-o clădire de birouri ar trebui să fie un loc în care să se poată odihni, relaxa și mânca o masă gustoasă într-o atmosferă prietenoasă. Este important ca proprietarul bistroului să ofere scaune confortabile care să le permită clienților să se relaxeze în timp ce mănâncă. Fotolii, canapele, scaune cu perne moi – acestea sunt doar câteva dintre sugestiile care pot fi folosite în designul interior al unui bistro.

În plus, este important să oferi diverse facilități pentru clienți. Wi-Fi gratuit este o necesitate, deoarece le va permite clienților să folosească internetul în timpul pauzei de prânz sau în timpul întâlnirilor de afaceri. De asemenea, este o idee bună să se gândească la stații de încărcare pentru telefoane, ceea ce le va permite acestora să-și reîncarce bateriile în timp ce iau masa. De asemenea, poți oferi reviste care să le permită să ia o pauză și să se relaxeze într-o atmosferă plăcută.

Estetica servirii

La un bistro dintr-o clădire de birouri, merită, de asemenea, să acorzi atenție esteticii meselor servite. Cei care lucreaza la birouri mănâncă adesea în grabă și la locul de muncă, așa că merită să te asiguri că felurile de mâncare sunt servite în mod atractiv și au un aspect estetic plăcut. Se pot folosi farfurii, boluri sau pahare decorative pentru a face ca felurile de mâncare să aibă un aspect apetisant.

Ofertă specială pentru angajații companiilor

Un bistro într-o clădire de birouri nu este doar un loc în care angajații pot servi o masă gustoasă, ci și o ocazie excelentă de a introduce programe de fidelizare care îi vor încuraja să revină în local. Multe companii care își au sediul în clădiri de birouri sunt deschise la oferte de reduceri sau programe de fidelizare pentru angajații lor. Procedând astfel, ai șansa de a câștiga noi clienți și, în același timp, de a-ți crește profitul din vânzări.

Un program de fidelizare popular este sistemul de puncte. Clienții colectează puncte pentru fiecare comandă, pe care le pot apoi schimba în recompense, cum ar fi o masă, o cafea sau un desert gratuit. Un astfel de program îi motivează pe clienți să revină, deoarece fiecare achiziție îi aduce mai aproape de a câștiga o recompensă. Alte sugestii includ: 10% reducere la întregul meniu sau un fel de mâncare gratuit la alegere din ofertele de la fața locului sau carduri de fidelitate. Cu ajutorul acestora, afacerea va câștiga popularitate, iar clienții vor fi dornici să revină, motivați de profituri, ceea ce va contribui la creșterea profiturilor.

Ce avem în meniu?

Un bistro care este situat într-o clădire de birouri și care oferă servicii pentru angajații corporațiilor ar trebui să se concentreze pe oferirea de mese și gustări care sunt rapide și ușor de mâncat, dar sățioase și gustoase. Iată câteva sugestii de meniuri care vor funcționa:

Salate

Salatele cu o varietate de ingrediente, cum ar fi legume proaspete și la grătar, fructe, nuci, semințe, brânzeturi (există mai multe brânzeturi testate din care poți alege, de exemplu feta, mozzarella, Halloumi), pește și carne, pot fi ideale ca mâncăruri ușoare și sănătoase. Asigură-te că pregătești un dressing delicios care să se potrivească cu ingredientele salatei.

Sandwich-uri

O varietate de sandwich-uri cu carne, brânză, ouă sau salată, ambalate într-un pachet convenabil, sunt excelente atât ca mic dejun pentru cei care lucrează la birou, cât și ca înlocuitor rapid și simplu al prânzului. Folosește rulouri clasice, dar și croissante unse sau covrigi de bună calitate cu garnituri interesante.

Supe

O supă caldă, cum ar fi supa cremă de dovleac sau supa de roșii, poate fi ideală ca o masă rapidă și sănătoasă, în special iarna, și poate satisface rapid foamea angajaților care se grăbesc la birouri….. Poți servi o supă diferită în fiecare zi, pe baza ingredientelor de sezon, sau poți planifica un meniu fix.

Wraps

O varietate de wraps cu carne, mezeluri, brânză, ouă sau salată, ambalate într-un pachet convenabil, reprezintă, de asemenea, o opțiune excelentă pentru cei care caută o masă rapidă și gustoasă.

Pizza

Pizza cu o varietate de ingrediente, cum ar fi legume, carne, pește și brânzeturi, poate fi un preparat ideal la fața locului, dar te poți gândi să o vinzi și la pachet, dacă ai capacitatea financiară și organizatorică de a face acest lucru.

Paste

Pastele cu diferite sosuri, cum ar fi sosul de roșii sau sosul de smântână, pot fi un fel de mâncare ideal pentru cei care caută o masă sănătoasă. Merită, de asemenea, să experimentezi cu paste din orez, fără gluten și cu legume pentru cei care urmează o dietă săracă în carbohidrați.

Gustări

Puteți pregăti diferite tipuri de gustări, cum ar fi salate de fructe, batoane de brânză și nigella, humus cu legume sau fulgi de ovăz copți a la bar.

Băuturi

Băuturile sunt, de asemenea, o parte importantă a ofertelor unui bistro. Poți oferi diferite tipuri de băuturi, pe lângă cele de bază precum cafea, ceai, infuzii din plante, sucuri sau fresh-uri, merită să incluzi smoothie-uri de fructe, mango lassi, smoothie-uri nutritive.

restaurant într-o clădire de birouri

Rezumat

Să administrezi un bistro într-o clădire de birouri este o idee îndrăzneață, dar cu o bună pregătire, un meniu bine gândit, un interior plăcut și o locație bună (de preferință undeva între etaje), se poate dovedi un succes. Merită să reținem că este de asemenea important să îți diversifici oferta pentru a satisface cerințele celor care preferă să mănânce carne dar și vegetarienilor, oferind feluri de mâncare principale gustoase și sănătoase. Cu o bună strategie de operare, ai șanse mari să ajungi la potențialii clienți, inclusiv la cei din alte clădiri, iar acest lucru poate contribui semnificativ la succesul bistroului tău din clădirea de birouri.

Contactează-ne

Vrei să îți crești vânzările în bistroul tău? Contactează-ne! Sună la numărul +40 774-565-249 sau trimite un email la adresa: romania@restaumatic.com

The post Deschiderea unui bistro într-o clădire de birouri: ce merită să ținem minte? appeared first on Restaumatic.

]]>
Promovarea restaurantului tău pe rețelele social media: Cum să profiți de sărbătorile neconvenționale? https://www.restaumatic.com/blog/ro/promovarea-restaurantului-tau-pe-retelele-social-media-cum-sa-profiti-de-sarbatorile-neconventionale/ Fri, 22 Sep 2023 09:20:16 +0000 https://www.restaumatic.com/blog/?p=6122 Social media este un element indispensabil în strategia de marketing a fiecărui restaurant. Dar cum ieși în evidență printre sutele de postări, fotografii și reclame? Răspunsul poate fi mai simplu decât crezi – sărbătorile neconvenționale! Aceasta este o ocazie perfectă pentru a împărtăși ceva original cu urmăritorii tăi și, în același timp, pentru a-ți promova …

Read more "Promovarea restaurantului tău pe rețelele social media: Cum să profiți de sărbătorile neconvenționale?"

The post Promovarea restaurantului tău pe rețelele social media: Cum să profiți de sărbătorile neconvenționale? appeared first on Restaumatic.

]]>
Social media este un element indispensabil în strategia de marketing a fiecărui restaurant. Dar cum ieși în evidență printre sutele de postări, fotografii și reclame? Răspunsul poate fi mai simplu decât crezi – sărbătorile neconvenționale! Aceasta este o ocazie perfectă pentru a împărtăși ceva original cu urmăritorii tăi și, în același timp, pentru a-ți promova oferta.

De ce să celebrăm aceste sărbători neconvenționale pe social media?

Celebrând sărbătorile neconvenționale pe rețelele de socializare este o modalitate excelentă de a te deosebi de concurenți, și oferă în primul rând numeroase beneficii pentru afacerea ta.

rețelele sociale în telefon

Creativitatea este pe primul loc

Sărbătorile neconvenționale oferă un spațiu amplu pentru creativitate. Poți pregăti mâncăruri speciale, oferte sau concursuri legate de această ocazie, care să atragă atenția clienților tăi. Joacă-te cu cuvintele, inventează texte unice și înveselește starea de spirit a publicului tău.

Interacțiunea cu clienții

Astfel de postări generează adesea mai multe comentarii, distribuiri și aprecieri. Oamenii se implică cu nerăbdare în discuții, își împărtășesc propriile experiențe sau amintiri legate de sărbătoare.

Crearea unei comunități

Datorită sărbătorilor neconvenționale, poți să-ți integrezi mai bine comunitatea în jurul brandului tău. Sărbătorirea cu regularitate a diferitelor ocazii arată că restaurantul tău este activ, dinamic și aproape de oameni, încurajând astfel clienții să revină.

Promovarea ofertei

Sărbătorile neconvenționale reprezintă, de asemenea, o ocazie excelentă de a promova oferte speciale care pot fi adaptate. De exemplu, de Ziua Cafelei, poți oferi o reducere la toate băuturile din categoria cafea, poți menționa originea acestora sau poți împărtăși o informație interesantă.

Informarea clienților

De asemenea, aceste sărbători reprezintă o oportunitate de a educa clienții. Poți împărtăși fapte interesante despre un anumit produs sau tradiții legate de sărbătoare. Acest lucru va permite stabilirea unei poziții de expert în domeniu.

Postează sugestii pentru sărbătorile selectate

Încorporarea unor sărbători neobișnuite în strategia dvs. de social media poate adăuga o varietate revigorantă și vă poate atrage publicul în moduri unice. Iată câteva idei de postări legate de sărbătorile din octombrie, pe care le puteți adapta la atmosfera și ofertele restaurantului dvs.

01.10 – Ziua Internațională a Cafelei

Astăzi sărbătorim Ziua Internațională a Cafelei! ☕ Cu această ocazie, orice cafea din restaurantul nostru are 20% reducere. Tu ce cafea vei comanda astăzi?

04.10 – Ziua Mondială a Animalelor

Noi iubim animalele chiar mai mult decât mâncarea! 🐾 Azi, de Ziua Mondială a Animalelor, adu-ți prietenul patruped, și va primi un răsfăț din partea noastră.

16.10 – Ziua Mondială a Mâncării

Astăzi este Ziua Mondială a Mâncării! 🍔🥦 Valorificăm fiecare ingredient din farfuria noastră. Vizitează-ne și descoperă aromele lumii într-un singur loc!

20.10 – Ziua Internațională a Bucătarului

Bucătarul nostru șef este un adevărat maestru! 🍳 Astăzi, a pregătit ceva excepțional pentru tine și prietenii tăi!

25.10 – Ziua Mondială a Pastelor

Pastele nu sunt doar spaghete! 🍝 Astăzi este Ziua Mondială a Pastelor, iar noi am pregătit mâncăruri speciale pe baza acestui ingredient delicios. Care sunt preparatele tale preferate din paste?

grup de oameni care iau selfie

Concluzie

Nu uita, cheia succesului în social media este creativitatea și autenticitatea. Sărbătorile neconvenționale sunt o șansă excelentă de a sublinia caracterul restaurantului tău și de a stabili o legătură mai bună cu clienții. Lasă-te inspirat de ideile noastre și creează propriul conținut inedit!

The post Promovarea restaurantului tău pe rețelele social media: Cum să profiți de sărbătorile neconvenționale? appeared first on Restaumatic.

]]>
Chioșcurile de autoservire în restaurante – sunt ele viitorul gastronomiei? https://www.restaumatic.com/blog/ro/chioscurile-de-autoservire-in-restaurante-sunt-ele-viitorul-gastronomiei/ Tue, 12 Sep 2023 09:47:06 +0000 https://www.restaumatic.com/blog/?p=6034 Raționalizarea procesului de comandă în restaurante are un impact semnificativ asupra veniturilor unității de alimentație publică. Este din ce în ce mai frecvent ca ospătarii să nu poată servi numeroșii clienți care vin în restaurant. Soluția la această problemă o reprezintă chioșcurile de autoservire. Acestea sunt dispozitive relativ simple, cu un sistem IT implementat. Ca …

Read more "Chioșcurile de autoservire în restaurante – sunt ele viitorul gastronomiei?"

The post Chioșcurile de autoservire în restaurante – sunt ele viitorul gastronomiei? appeared first on Restaumatic.

]]>
Raționalizarea procesului de comandă în restaurante are un impact semnificativ asupra veniturilor unității de alimentație publică. Este din ce în ce mai frecvent ca ospătarii să nu poată servi numeroșii clienți care vin în restaurant. Soluția la această problemă o reprezintă chioșcurile de autoservire. Acestea sunt dispozitive relativ simple, cu un sistem IT implementat. Ca urmare, clienții pot fi serviți mai rapid, iar restauratorul are control deplin asupra îndeplinirii comenzilor.

Chioșc cu autoservire

Ce este un chioșc cu autoservire?

Chioșcurile cu autoservire sunt dispozitive moderne care se găsesc în principal în unitățile de fast-food. Ele sunt folosite și în restaurantele standard unde, în ciuda multor mese libere, servirea clienților și plasarea comenzilor durează prea mult. 

Caracteristicile distinctive ale chioșcurilor de autoservire includ:

  • o interfață intuitivă care simplifică comenzile,
  • un sistem simplu de plată cu cardul,
  • posibilitatea de a modifica în mod liber comanda plasată,
  • versiuni lingvistice multiple ale software-ului,
  • opțiunea de a include reduceri și promoții pentru cei care plasează comenzi la chioșcuri.

Chioșcurile de autoservire dintr-un restaurant trebuie să fie întotdeauna adaptate în mod corespunzător la caracteristicile localului – atât din punct de vedere al dimensiunii, cât și al funcționalității. Interesant este faptul că un chioșc de autoservire într-un restaurant este, de asemenea, un spațiu publicitar suplimentar. 

De ce este viitorul autoservirii în restaurante?

Chioșcurile inovatoare de autoservire echipate cu sisteme IT adaptate la nevoile restauratorilor eficientizează puternic activitatea unității de alimentație publică. Investiția în chioșcuri de autoservire într-un restaurant este întotdeauna o idee bună, mai ales dacă numărul de clienți este în continuă creștere, iar personalul de servire nu face față preluării comenzilor.

Servicii mai rapide pentru clienți

Un avantaj uriaș al utilizării chioșcurilor de autoservire este accelerarea procesului de preluare a comenzilor. Un sistem de ultimă generație, cu o interfață intuitivă și un panou tactil, le permite oaspeților să își aleagă propriile feluri de mâncare și băuturi și modul în care doresc să își primească comanda. Acest lucru face ca servirea să fie mai rapidă și nu există riscul ca clientul restaurantului să fie nemulțumit de personalul de servire.

Atingerea unei game largi de clienți

Autoservirea într-un restaurant poate atrage atenția unor noi grupuri de clienți. Posibilitatea de a plasa o comandă expres încurajează multe persoane noi să profite de oferta restaurantului. Chioșcurile de autoservire dintr-un restaurant pot fi o completare excelentă a serviciului de ospătari.

Reducerea costurilor cu personalul

O investiție în chioșcuri cu autoservire vă permite să reduceți considerabil cheltuielile asociate cu angajarea de ospătari și personal de casierie. Achiziționarea dispozitivului este o cheltuială unică, în timp ce costurile cu personalul sunt suportate de către restaurator în fiecare lună de funcționare.

Chioșcurile cu autoservire în restaurante – unde sunt folosite?

Un chioșc de autoservire complet automat poate fi utilizat în unități de alimentație publică cu diferite profiluri de afaceri. Un astfel de sistem va funcționa bine în restaurante, cafenele și oriunde metodele standard de preluare a comenzilor de la clienți se dovedesc insuficiente.

Trebuie subliniat faptul că alegerea sistemului de facturare potrivit pentru un restaurant cu autoservire este un aspect foarte important. Restauratorul trebuie să știe ce este mai bun pentru unitatea sa: o casă de marcat sau un sistem POS. Fiecare soluție are avantajele sale.

Restaurant cu autoservire

Chioșcurile de autoservire în restaurante sunt o soluție din ce în ce mai populară. Restaurantele care oferă autoservire își pot extinde afacerea și pot atrage atenția unor noi clienți. În restaurante, chioșcurile cu autoservire pot fi, de asemenea, un plus față de serviciul standard de ospătari.

Este demn de remarcat faptul că un mare sprijin în servirea clienților unui restaurant cu un chioșc de autoservire este un sistem POS.  Sistemul permite procesarea completă a comenzilor, livrarea și gestionarea vânzărilor.

Cafenele

Chioșcurile de autoservire funcționale sunt, de asemenea, potrivite pentru unitățile de catering care oferă mâncăruri proaspete, sandvișuri și băuturi la pachet. O cafenea cu un sistem instalat și un dispozitiv de autoservire atrage atenția oamenilor care doresc să mănânce rapid fără a fi nevoiți să aștepte personalul localului.

Cu toate acestea, dacă doriți să vă automatizați complet serviciul de vânzare, sistemul RePOS de la Restaumatic va fi soluția ideală pentru o cafenea cu un chioșc de autoservire. Printre altele, sistemul permite integrarea tuturor canalelor de vânzare și o previzualizare completă a livrării.

Restaurante pentru conferințe

Autoservirea într-un restaurant de catering pentru corporații și unități industriale este o soluție practică. Chioșcurile cu autoservire facilitează participanților la conferințe sau angajaților companiei achiziționarea rapidă de mese sănătoase și delicioase, fără a fi nevoiți să facă o pauză de masă de câteva minute

Restaurante școlare

Chioșcurile de autoservire din restaurante sunt o apariție din ce în ce mai frecventă. Această tendință se va regăsi și în unitățile școlare. Studenții și elevii caută întotdeauna modalități de a mânca rapid, ieftin și delicios. Un chioșc cu autoservire ar putea fi răspunsul la o astfel de cerere.

Interiorul unui restaurant fără chelneri

În general, chioșcurile cu autoservire ar putea revoluționa industria de catering și ar putea duce mulți restauratori la un nou nivel de servire a mâncării.

Cum vă vom ajuta

Simplificați fluxul de lucru al cafenelelor cu RePOS de la Restaumatic. Tot ce aveți nevoie într-un singur loc. Aveți îndoieli? Scrieți-ne sau sunați-ne! Vă vom explica totul simplu și clar.

📧 romania@restaumatic.com
📞 +40 774 565 249

Preferați să ne scrieți prin intermediul Facebook? Nici o problemă!

https://www.instagram.com/restaumatic_romania/

The post Chioșcurile de autoservire în restaurante – sunt ele viitorul gastronomiei? appeared first on Restaumatic.

]]>