Deschiderea unui bistro într-o clădire de birouri: ce merită să ținem minte?

bistro într-o clădire de birouri

Deschiderea unui bistro într-o clădire de birouri este o idee bună pentru restaurante. Restaurantul poate atrage clienții care caută un loc în care să ia o masă rapidă și gustoasă în timpul pauzei de prânz sau să ia ceva “la pachet” la birou. Totuși, atunci când deschideți un astfel de bistro, merită să ținem cont de câteva puncte importante de care poate depinde succesul restaurantului. 

Cunoaște-ți publicul țintă

Angajații de la birouri sunt un grup pe care ar trebui să cunoști bine înainte de a deschide un bistro. Este important să afli ce fel de companii își au sediul în clădirea de birouri în care intenționezi să deschizi un bistro, care sunt preferințele lor culinare și ce așteptări au de la locul în care intenționează să mănânce. Sunt companii cu angajați de vârstă mijlocie sau sunt mai degrabă tineri care se așteaptă la mese mai sofisticate și inovatoare. Cunoscând preferințele și așteptările persoanelor care ar putea fi potențiali clienți ai localului tău îți va permite să creezi un meniu care să se potrivească perfect cu nevoile clienților tăi înfometați.

Ușurează plasarea comenzilor

Unul dintre elementele importante ale administrării unui bistro într-o clădire de birouri este comanda rapidă și comodă a unui preparat. Din acest motiv, ia în considerare un website cu un sistem de comenzi online și o aplicație mobilă, care le va permite clienților să comande preparatele lor preferate și mai eficient. Nu uita că angajații de la birou sunt adesea ocupați și au un timp limitat pentru a mânca, așa că, cu cât procesul de comandă este mai rapid, cu atât mai bine.

spații de catering într-o clădire de birouri

Adaptarea meniului la nevoile angajaților

Un bistro dintr-o clădire de birouri ar trebui să ofere mese adaptate la nevoile angajaților. În primul rând, merită să mizăm pe mâncăruri care pot fi pregătite rapid, cum ar fi salate, supe, sandvișuri. De asemenea, este important ca meniul bistroului să fie variat și să ofere o varietate de arome. Merită să mizezi pe mâncăruri sănătoase și ușoare, dar să ai în vedere și opțiuni pentru cei care poftesc la ceva mai sățios. De asemenea, poți introduce meniuri de sezon sau meniul zilei, ținând cont de ingredientele proaspete disponibile în acel moment. De asemenea, este important să incluzi în meniul bistroului mese pentru persoanele cu diferite preferințe alimentare. Având în vedere că tot mai mulți oameni optează pentru vegetarianism sau veganism, merită să introduci și preparate fără carne. Mulți oameni, chiar și cei care mănâncă carne, se bucură de sugestiile de mâncăruri vegetariene, deoarece sunt sănătoase și gustoase.

Creează o atmosferă prietenoasă

Persoanele care lucrează în birouri își petrec cea mai mare parte a timpului la serviciu, așa că un bistro dintr-o clădire de birouri ar trebui să fie un loc în care să se poată odihni, relaxa și mânca o masă gustoasă într-o atmosferă prietenoasă. Este important ca proprietarul bistroului să ofere scaune confortabile care să le permită clienților să se relaxeze în timp ce mănâncă. Fotolii, canapele, scaune cu perne moi – acestea sunt doar câteva dintre sugestiile care pot fi folosite în designul interior al unui bistro.

În plus, este important să oferi diverse facilități pentru clienți. Wi-Fi gratuit este o necesitate, deoarece le va permite clienților să folosească internetul în timpul pauzei de prânz sau în timpul întâlnirilor de afaceri. De asemenea, este o idee bună să se gândească la stații de încărcare pentru telefoane, ceea ce le va permite acestora să-și reîncarce bateriile în timp ce iau masa. De asemenea, poți oferi reviste care să le permită să ia o pauză și să se relaxeze într-o atmosferă plăcută.

Estetica servirii

La un bistro dintr-o clădire de birouri, merită, de asemenea, să acorzi atenție esteticii meselor servite. Cei care lucreaza la birouri mănâncă adesea în grabă și la locul de muncă, așa că merită să te asiguri că felurile de mâncare sunt servite în mod atractiv și au un aspect estetic plăcut. Se pot folosi farfurii, boluri sau pahare decorative pentru a face ca felurile de mâncare să aibă un aspect apetisant.

Ofertă specială pentru angajații companiilor

Un bistro într-o clădire de birouri nu este doar un loc în care angajații pot servi o masă gustoasă, ci și o ocazie excelentă de a introduce programe de fidelizare care îi vor încuraja să revină în local. Multe companii care își au sediul în clădiri de birouri sunt deschise la oferte de reduceri sau programe de fidelizare pentru angajații lor. Procedând astfel, ai șansa de a câștiga noi clienți și, în același timp, de a-ți crește profitul din vânzări.

Un program de fidelizare popular este sistemul de puncte. Clienții colectează puncte pentru fiecare comandă, pe care le pot apoi schimba în recompense, cum ar fi o masă, o cafea sau un desert gratuit. Un astfel de program îi motivează pe clienți să revină, deoarece fiecare achiziție îi aduce mai aproape de a câștiga o recompensă. Alte sugestii includ: 10% reducere la întregul meniu sau un fel de mâncare gratuit la alegere din ofertele de la fața locului sau carduri de fidelitate. Cu ajutorul acestora, afacerea va câștiga popularitate, iar clienții vor fi dornici să revină, motivați de profituri, ceea ce va contribui la creșterea profiturilor.

Ce avem în meniu?

Un bistro care este situat într-o clădire de birouri și care oferă servicii pentru angajații corporațiilor ar trebui să se concentreze pe oferirea de mese și gustări care sunt rapide și ușor de mâncat, dar sățioase și gustoase. Iată câteva sugestii de meniuri care vor funcționa:

Salate

Salatele cu o varietate de ingrediente, cum ar fi legume proaspete și la grătar, fructe, nuci, semințe, brânzeturi (există mai multe brânzeturi testate din care poți alege, de exemplu feta, mozzarella, Halloumi), pește și carne, pot fi ideale ca mâncăruri ușoare și sănătoase. Asigură-te că pregătești un dressing delicios care să se potrivească cu ingredientele salatei.

Sandwich-uri

O varietate de sandwich-uri cu carne, brânză, ouă sau salată, ambalate într-un pachet convenabil, sunt excelente atât ca mic dejun pentru cei care lucrează la birou, cât și ca înlocuitor rapid și simplu al prânzului. Folosește rulouri clasice, dar și croissante unse sau covrigi de bună calitate cu garnituri interesante.

Supe

O supă caldă, cum ar fi supa cremă de dovleac sau supa de roșii, poate fi ideală ca o masă rapidă și sănătoasă, în special iarna, și poate satisface rapid foamea angajaților care se grăbesc la birouri….. Poți servi o supă diferită în fiecare zi, pe baza ingredientelor de sezon, sau poți planifica un meniu fix.

Wraps

O varietate de wraps cu carne, mezeluri, brânză, ouă sau salată, ambalate într-un pachet convenabil, reprezintă, de asemenea, o opțiune excelentă pentru cei care caută o masă rapidă și gustoasă.

Pizza

Pizza cu o varietate de ingrediente, cum ar fi legume, carne, pește și brânzeturi, poate fi un preparat ideal la fața locului, dar te poți gândi să o vinzi și la pachet, dacă ai capacitatea financiară și organizatorică de a face acest lucru.

Paste

Pastele cu diferite sosuri, cum ar fi sosul de roșii sau sosul de smântână, pot fi un fel de mâncare ideal pentru cei care caută o masă sănătoasă. Merită, de asemenea, să experimentezi cu paste din orez, fără gluten și cu legume pentru cei care urmează o dietă săracă în carbohidrați.

Gustări

Puteți pregăti diferite tipuri de gustări, cum ar fi salate de fructe, batoane de brânză și nigella, humus cu legume sau fulgi de ovăz copți a la bar.

Băuturi

Băuturile sunt, de asemenea, o parte importantă a ofertelor unui bistro. Poți oferi diferite tipuri de băuturi, pe lângă cele de bază precum cafea, ceai, infuzii din plante, sucuri sau fresh-uri, merită să incluzi smoothie-uri de fructe, mango lassi, smoothie-uri nutritive.

restaurant într-o clădire de birouri

Rezumat

Să administrezi un bistro într-o clădire de birouri este o idee îndrăzneață, dar cu o bună pregătire, un meniu bine gândit, un interior plăcut și o locație bună (de preferință undeva între etaje), se poate dovedi un succes. Merită să reținem că este de asemenea important să îți diversifici oferta pentru a satisface cerințele celor care preferă să mănânce carne dar și vegetarienilor, oferind feluri de mâncare principale gustoase și sănătoase. Cu o bună strategie de operare, ai șanse mari să ajungi la potențialii clienți, inclusiv la cei din alte clădiri, iar acest lucru poate contribui semnificativ la succesul bistroului tău din clădirea de birouri.

Contactează-ne

Vrei să îți crești vânzările în bistroul tău? Contactează-ne! Sună la numărul +40 774-565-249 sau trimite un email la adresa: romania@restaumatic.com

Brand & Marketing Coordinator

Responsabil pentru planificarea și implementarea strategiei de marketing a Restaumatic în Polonia și în sucursalele din străinătate. Coordonează și analizează activitățile online și offline.