Otvorenie bistra v kancelárskej budove: na čo sa oplatí myslieť?

bistro v kancelárskej budove

Otvorenie bistra v kancelárskej budove je dobrý nápad pre podnikavých reštaurátorov. Tento typ podniku môže prilákať zamestnancov kancelárií, ktorí hľadajú miesto, kde by sa mohli rýchlo a chutne najesť počas obedňajšej prestávky alebo si vziať niečo so sebou do práce. Pri otvorení takéhoto bistra je však potrebné mať na pamäti niekoľko dôležitých bodov, od ktorých môže závisieť jeho úspech.

stravovacie priestory v kancelárskej budove

Poznajte svoju cieľovú skupinu

Zamestnanci kancelárií sú skupinou, ktorú by ste mali pred otvorením bistra dobre poznať. Je dôležité zistiť, aké spoločnosti sídlia v administratívnej budove, kde plánujete otvoriť bistro, aké sú ich kulinárske preferencie a čo očakávajú od miesta, kde sa chcú stravovať. Sú to firmy so zamestnancami v strednom veku, alebo sú to skôr mladí ľudia, ktorí očakávajú sofistikovanejšie a inovatívnejšie jedlá. Poznanie preferencií a očakávaní ľudí, ktorí môžu byť potenciálnymi zákazníkmi vášho stravovacieho zariadenia, vám umožní vytvoriť jedálny lístok, ktorý bude dokonale vyhovovať potrebám vašich hladných hostí. 

Uľahčite zákazníkom objednávanie

Jedným z dôležitých prvkov prevádzky bistra v kancelárskej budove je rýchle a pohodlné objednávanie jedla. Z tohto dôvodu zvážte webovú stránku s online objednávkovým systémom a mobilnou aplikáciou, ktorá umožní zákazníkom ešte efektívnejšie objednávať ich obľúbené jedlá. Nezabúdajte, že kancelárski pracovníci sú často zaneprázdnení a majú na jedlo málo času, takže čím rýchlejší je proces objednávania, tým lepšie.

Prispôsobte menu potrebám zamestnancov

Bistro v kancelárskej budove by malo ponúkať jedlá prispôsobené potrebám kancelárskych pracovníkov. V prvom rade sa oplatí vsadiť na jedlá, ktoré sa dajú rýchlo pripraviť, ako sú šaláty, polievky, sendviče alebo jedlá z jedného hrnca. Dôležité je tiež, aby bol jedálny lístok bistra pestrý a aby ponúkal rôzne chute. Oplatí sa vsadiť na zdravé a ľahké jedlá, ale nezabudnite ani na možnosti pre tých, ktorí majú chuť na niečo sýtejšie. Môžete tiež zaviesť sezónne menu alebo jedlá dňa s prihliadnutím na čerstvé suroviny, ktoré sú v danom čase k dispozícii. Dôležité je tiež zaradiť do jedálneho lístka bistra jedlá pre ľudí s rôznymi stravovacími preferenciami. Vzhľadom na to, že čoraz viac ľudí sa rozhoduje pre vegetariánstvo alebo vegánstvo, je vhodné zaviesť aj bezmäsité jedlá. Mnohí ľudia, dokonca aj tí, ktorí jedia mäso, majú radi návrhy vegetariánskych jedál, pretože sú zdravé a chutné.

Vytvorenie priateľskej atmosféry

Zamestnanci kancelárií trávia väčšinu času v práci, preto by bistro v kancelárskej budove malo byť miestom, kde si môžu oddýchnuť, relaxovať a zjesť chutné jedlo v priateľskej atmosfére. Je dôležité, aby majiteľ bistra zabezpečil pohodlné sedenie, ktoré umožní kancelárskym pracovníkom relaxovať pri jedle. Kreslá, pohovky, stoličky s mäkkými vankúšmi – to sú len niektoré z návrhov, ktoré možno použiť v interiéri bistra.

Okrem toho je dôležité, aby majiteľ bistra ponúkal pracovníkom kancelárií rôzne služby. Bezplatné Wi-Fi pripojenie je nevyhnutnosťou, pretože umožní pracovníkom kancelárií používať internet počas obedňajšej prestávky alebo počas obchodných stretnutí. Je tiež dobré myslieť na nabíjacie stanice pre telefóny, ktoré im umožnia dobiť si batérie počas jedla. Môžete tiež ponúknuť časopisy, ktoré umožnia na chvíľu si oddýchnuť od každodenných povinností a relaxovať v príjemnom prostredí.

Estetika servírovania

V bistre v kancelárskej budove sa oplatí venovať pozornosť aj estetickej stránke podávaných jedál. Kancelárski pracovníci často jedia v zhone a na pracovisku, preto sa oplatí zabezpečiť, aby boli jedlá atraktívne servírované a vyzerali esteticky. Na to, aby pokrmy vyzerali lákavo a lákali k ochutnaniu, možno použiť ozdobné taniere, misky alebo poháre.

Špeciálna ponuka pre zamestnancov spoločnosti

Bistro v kancelárskej budove je nielen miestom, kde sa môžu zamestnanci kancelárií chutne najesť, ale aj skvelou príležitosťou na zavedenie vernostných programov, ktoré ich budú motivovať k návratu do vášho podniku. Mnohé spoločnosti, ktoré sídlia v kancelárskych budovách, sú otvorené ponukám zliav alebo vernostných programov pre svojich zamestnancov. Týmto spôsobom získate možnosť získať nových zákazníkov a zároveň zvýšiť zisky z predaja.

Jedným z obľúbených vernostných programov je bodový systém. Zákazníci za každý nákup, ktorý u vás uskutočnia, zbierajú body, ktoré potom môžu vymeniť za odmeny, napríklad za jedlo, kávu alebo zákusok zadarmo. Takýto program motivuje zákazníkov, aby sa do vášho bistra vracali , pretože každý nákup ich priblíži k získaniu odmeny. Medzi ďalšie návrhy patrí napr: 10 % zľava na celé menu alebo bezplatné jedlo podľa vlastného výberu z ponuky na mieste alebo vernostné karty. Vďaka nim si vaše stravovacie zariadenie v administratívnej budove získa popularitu a vaši zákazníci sa k vám budú radi vracať motivovaní ziskom, ktorý prispeje k vašim ziskom.

zamestnanci v reštaurácii v kancelárskej budove

Čo je v ponuke?

Bistro, ktoré sa nachádza v kancelárskej budove a slúži firemným zamestnancom, by sa malo zamerať na ponuku jedál a občerstvenia, ktoré sú rýchle a jednoduché na konzumáciu, ale zároveň sýte a chutné. Tu je niekoľko návrhov položiek jedálneho lístka, ktoré budú dobre fungovať:

Šaláty

Šaláty s rôznymi prísadami, ako je čerstvá a grilovaná zelenina, ovocie, orechy, semienka, syry (na výber je niekoľko osvedčených syrov, napr. feta, mozzarella, halloumi), ryby a mäso, môžu byť ideálnymi ľahkými a zdravými jedlami. Nezabudnite si pripraviť chutný dresing, ktorý sa hodí k šalátovým ingredienciám.

Sendviče

Rôzne sendviče s mäsom, syrom, vajíčkom alebo šalátom, zabalené v praktickom balení, sú skvelé ako raňajky pre zamestnancov v kancelárii aj ako rýchla a jednoduchá náhrada obeda. Používajte klasické žemle, ale aj maslové croissanty alebo kvalitné bagety so zaujímavými prílohami.

Polievky

Teplá polievka, napríklad tekvicový krém alebo paradajková polievka, môže byť ideálnym rýchlym a zdravým jedlom, najmä v zime, a môže rýchlo uspokojiť hlad zamestnancov, ktorí sa ponáhľajú do kancelárií….. Každý deň môžete podávať inú polievku na základe sezónnych surovín alebo naplánovať pevné menu.

Wrapy

Rôzne wrapy s mäsom, údeninami, syrom, vajíčkami alebo šalátom zabalené v praktickom balení sú tiež skvelou voľbou pre tých, ktorí hľadajú rýchle a chutné jedlo.

Pizza

Pizza s rôznymi surovinami, ako je zelenina, mäso, ryby a syry, môže byť ideálnym pokrmom na mieste, ale ak na to máte finančné a organizačné možnosti, môžete uvažovať aj o jej predaji so sebou.

Cestoviny

Cestoviny s rôznymi omáčkami, napríklad paradajkovou alebo smotanovou, môžu byť ideálnym pokrmom pre tých, ktorí hľadajú zdravé jedlo. Pre tých, ktorí držia diétu s nízkym obsahom sacharidov, sa oplatí experimentovať aj s ryžovými, bezlepkovými a zeleninovými cestovinami.

Občerstvenie

Môžete si pripraviť rôzne druhy občerstvenia, napríklad ovocné šaláty, syrové a nigelové tyčinky, humus so zeleninou alebo pečené ovsené vločky a la bar.

Nápoje

Dôležitou súčasťou ponuky bistra sú aj nápoje. Môžete ponúkať rôzne druhy nápojov, okrem základných, ako je káva, čaj, bylinkové nálevy, limonády alebo džúsy, sa oplatí zaradiť ovocné smoothies, mangové lassi, výživové koktaily.

Zhrnutie

Prevádzkovať bistro v kancelárskej budove je odvážny nápad, ale s dobrou prípravou, premysleným jedálnym lístkom, príjemným interiérom a dobrou polohou (najlepšie na vysokých poschodiach) sa môže stať hitom v 10. Treba pamätať aj na to, že je dôležité diverzifikovať ponuku, aby ste vyhoveli požiadavkám mäsožravcov aj vegetariánov, a ponúknuť chutné a zdravé hlavné jedlá. S dobrou prevádzkovou stratégiou máte veľkú šancu osloviť potenciálnych zákazníkov, a to aj z iných budov, čo môže výrazne prispieť k úspechu vášho bistra v administratívnej budove.

Brand & Marketing Coordinator

Zodpovedá za plánovanie a realizáciu marketingovej stratégie spoločnosti Restaumatic v Poľsku a v zahraničných pobočkách. Koordinuje a analyzuje online a offline aktivity.