Otevření bistra v kancelářské budově: na co se vyplatí myslet?

bistro v kancelářské budově

Otevřít bistro v kancelářské budově je pro podnikavé restauratéry dobrý nápad. Tento typ podniku může přilákat zaměstnance kanceláří, kteří hledají místo, kde by si mohli dát rychlé a chutné jídlo o polední pauze nebo s sebou do práce. Při otevírání takového bistra je však třeba mít na paměti několik důležitých bodů, na nichž může záviset jeho úspěch.

bistro v kancelářské budově

Poznejte svou cílovou skupinu

Zaměstnanci kanceláře jsou skupinou, kterou byste měli dobře znát, než si otevřete bistro. Je důležité zjistit, jaké společnosti sídlí v kancelářské budově, kde plánujete otevřít bistro, jaké jsou jejich kulinářské preference a co očekávají od místa, kde se chtějí najíst. Jsou to firmy se zaměstnanci středního věku, nebo jsou to spíše mladí lidé, kteří očekávají sofistikovanější a inovativnější pokrmy. Znalost preferencí a očekávání lidí, kteří mohou být potenciálními zákazníky vašeho stravovacího zařízení, vám umožní vytvořit jídelní lístek, který bude dokonale vyhovovat potřebám vašich hladových strávníků. 

Usnadněte svým zákazníkům objednávání

Jedním z důležitých prvků provozování bistra v kancelářské budově je rychlé a pohodlné objednání jídla. Z tohoto důvodu zvažte webové stránky s online objednávkovým systémem a mobilní aplikací, která zákazníkům umožní ještě efektivnější objednávání oblíbených jídel. Nezapomeňte, že kancelářští pracovníci jsou často zaneprázdněni a mají málo času na jídlo, takže čím rychlejší je proces objednávání, tím lépe.

Přizpůsobení jídelníčku potřebám zaměstnanců

Bistro v kancelářské budově by mělo nabízet jídla přizpůsobená potřebám kancelářských pracovníků. Především se vyplatí vsadit na pokrmy, které lze připravit rychle, jako jsou saláty, polévky, sendviče nebo jídla z jednoho hrnce. Důležité je také, aby byl jídelní lístek bistra pestrý a nabízel různé chutě. Vyplatí se vsadit na zdravá a lehká jídla, ale nezapomeňte ani na možnosti pro ty, kteří mají chuť na něco sytějšího. Můžete také zavést sezónní menu nebo jídla dne s ohledem na čerstvé suroviny, které jsou v danou dobu k dispozici. Důležité je také zařadit do jídelního lístku bistra jídla pro osoby s různými dietními preferencemi. Vzhledem k tomu, že se stále více lidí rozhoduje pro vegetariánství nebo veganství, je vhodné zavést i bezmasá jídla. Mnoha lidem, a to i těm, kteří maso jedí, se návrhy vegetariánských jídel líbí, protože jsou zdravá a chutná.

Vytvoření přátelské atmosféry

Zaměstnanci kanceláří tráví většinu času v práci, a proto by bistro v kancelářské budově mělo být místem, kde si mohou odpočinout, uvolnit se a najíst se chutného jídla v přátelské atmosféře. Je důležité, aby majitel bistra zajistil pohodlné sezení, které umožní kancelářským pracovníkům při jídle relaxovat. Křesla, pohovky, židle s měkkými polštáři – to jsou jen některé z návrhů, které lze v interiéru bistra použít.

Kromě toho je důležité, aby majitel bistra nabízel kancelářským pracovníkům různé služby. Bezplatné Wi-Fi připojení je nutností, protože umožní kancelářským pracovníkům využívat internet během polední pauzy nebo během obchodních schůzek. Je také dobré myslet na nabíjecí stanice pro telefony, které jim umožní dobíjet baterie během jídla. Můžete jim také nabídnout časopisy, které jim umožní na chvíli si odpočinout od každodenních povinností a relaxovat v příjemném prostředí.

Slouží estetice

V bistru v kancelářské budově se vyplatí dbát na estetickou stránku podávaných jídel. Pracovníci v kancelářích často jedí ve spěchu a v práci, proto se vyplatí zajistit, aby jídla byla atraktivně servírována a vypadala esteticky. Aby jídlo vypadalo atraktivně a lákalo k ochutnání, lze použít ozdobné talíře, misky nebo šálky.

Speciální nabídka pro zaměstnance společnosti

Bistro v kancelářské budově je nejen místem, kde si zaměstnanci kanceláří mohou vychutnat chutné jídlo, ale také skvělou příležitostí k zavedení věrnostních programů, které je budou motivovat k návratu do vaší firmy. Mnoho firem, které sídlí v kancelářských budovách, je otevřeno nabídce slev nebo věrnostních programů pro své zaměstnance. Získáte tak příležitost získat nové zákazníky a zároveň zvýšit zisky z prodeje.

Jedním z oblíbených věrnostních programů je bodový systém. Zákazníci za každý nákup u vás sbírají body, které pak mohou vyměnit za odměny, jako je jídlo, káva nebo zákusek zdarma. Takový program motivuje zákazníky, aby se do vašeho bistra vraceli, protože každý nákup je přiblíží k získání odměny. Mezi další návrhy patří například: 10% sleva na celé menu nebo jídlo zdarma dle vlastního výběru z jídelního lístku na místě nebo věrnostní karty. Díky nim si vaše stravovací zařízení v kancelářské budově oblíbíte a zákazníci se k vám budou vracet, motivováni ziskem, který přispěje k vašemu výsledku.

Co nabízíte?

Bistro, které se nachází v kancelářské budově a slouží firemním zaměstnancům, by se mělo zaměřit na nabídku jídel a občerstvení, které jsou rychlé a snadno stravitelné, ale zároveň syté a chutné. Zde je několik návrhů položek jídelníčku, které budou dobře fungovat:

Saláty

Saláty s různými ingrediencemi, jako je čerstvá a grilovaná zelenina, ovoce, ořechy, semínka, sýry (na výběr je několik osvědčených sýrů, např. feta, mozzarella, halloumi), ryby a maso, mohou být ideálním lehkým a zdravým jídlem. Nezapomeňte si k ingrediencím na salát připravit chutný dresink.

Sendviče

Různé sendviče s masem, sýrem, vejcem nebo salátem zabalené v praktickém balení se skvěle hodí jako snídaně pro zaměstnance v kanceláři i jako rychlá a snadná náhrada oběda. Použijte klasické housky, ale také máslové croissanty nebo kvalitní bagety se zajímavou přílohou.

Polévky

Teplá polévka, například dýňová krémová nebo rajčatová, může být ideálním rychlým a zdravým jídlem, zejména v zimě, a může rychle uspokojit hlad zaměstnanců spěchajících do kanceláří…… Každý den můžete podávat jinou polévku podle sezónních surovin nebo naplánovat stálé menu.

Zábaly

Různé wrapy s masem, uzeninami, sýrem, vejci nebo salátem zabalené v praktickém obalu jsou také skvělou volbou pro ty, kteří hledají rychlé a chutné jídlo.

Pizza

Pizza s různými ingrediencemi, jako je zelenina, maso, ryby a sýr, může být ideálním jídlem na místě, ale pokud na to máte finanční a organizační možnosti, můžete zvážit i prodej s sebou.

Těstoviny

Těstoviny s různými omáčkami, například rajčatovou nebo smetanovou, mohou být ideálním pokrmem pro ty, kteří hledají zdravé jídlo. Pro ty, kteří drží dietu s nízkým obsahem sacharidů, se vyplatí experimentovat také s rýžovými, bezlepkovými a zeleninovými těstovinami.

Občerstvení

Můžete si připravit různé svačinky, například ovocné saláty, sýr a tyčinky z černuchy, humus se zeleninou nebo zapečené ovesné vločky a la bar.

Nápoje

Důležitou součástí nabídky bistra jsou také nápoje. Můžete nabízet různé druhy nápojů, kromě základních, jako je káva, čaj, bylinné nálevy, limonády nebo džusy, je vhodné zařadit ovocné koktejly, mangové lassi, nutriční koktejly.

restaurace v kancelářské budově

Souhrn

Provozovat bistro v kancelářské budově je odvážný nápad, ale s dobrou přípravou, promyšleným menu, příjemným interiérem a dobrou polohou (nejlépe ve vysokých patrech) se může stát hitem za 10 let. Důležité je také nezapomenout na pestrost jídelníčku, aby vyhovoval požadavkům masožravců i vegetariánů, a nabízet chutné a zdravé hlavní chody. S dobrou provozní strategií máte velkou šanci oslovit potenciální zákazníky i z jiných budov, což může významně přispět k úspěchu vašeho bistra v kancelářské budově.

Brand & Marketing Coordinator

Zodpovídá za plánování a realizaci marketingové strategie společnosti Restaumatic v Polsku a v zahraničních pobočkách. Koordinuje a analyzuje online a offline aktivity.