QR menu: Využijte QR kódy k přilákání nových zákazníků

QR menu: Využijte QR kódy k přilákání nových zákazníků

Pokud provozujete restauraci, může vám využití moderních technologických řešení v restauraci přinést značné výhody. Pokud chcete mít přehled o novinkách a technických trendech v gastronomii, vyplatí se věnovat pozornost systémům QR Menu a QR Waiter. Co jsou systémy QR Menu a QR Waiter? Proč byste měli uvažovat o jejich využití ve vaší provozovně? Zde je několik návrhů!

QR Menu – co to je?

QR Menu je typ digitálního jídelního lístku, který si hosté restaurace mohou zobrazit naskenováním QR kódu pomocí mobilního telefonu. Toto řešení se stává velmi oblíbeným – najdete ho ve stále větším počtu restauračních zařízení. Je inovativní a pohodlné jak pro restaurace, tak pro zákazníky.

QR jídelní lístky se umísťují na stoly nebo na jiná místa, která jsou hostům přístupná a dobře viditelná (např. při vstupu do podniku). K zobrazení jídelního lístku restaurace a cen jídel stačí, aby zákazník přiblížil fotoaparát chytrého telefonu ke kódu. QR menu pomáhá okamžitě provést objednávku. Jeho používání je intuitivní a přináší úspory plynoucí z kratší doby obsluhy hostů a také z toho, že není třeba navrhovat a vyrábět papírový jídelní lístek.

jídelní lístek restaurace qr

QR Menu – moderní řešení pro moderní restaurace

QR menu umožňuje strávníkům zobrazit jídelní lístek ještě předtím, než se obsluha přiblíží ke stolu (což urychluje a zefektivňuje proces objednávání). Zákazníci si také mohou prohlédnout fotografie jídel – jejich přidání do QR Menu pomáhá hostům s výběrem a objednávkou.

QR Menu si získává uznání stále většího počtu zákazníků restaurací (zejména mladší generace). Restaurace, které se rozhodnou zavést QR menu, mohou být spojovány s moderností a aktuálností.

Další využití QR kódů v restauracích

QR kódy v restauracích se používají pro službu QR Waiter. Funkce “virtuálního číšníka” dalece přesahují možnosti digitálního jídelního lístku. Co je to “virtuální číšník” a jaké výhody nabízí restauratérům a spotřebitelům?

Co je to “virtuální číšník”? Zjistěte, jaké obrovské výhody nabízí

QR Waiter umožňuje zákazníkům restaurací nejen prohlížet digitální jídelní lístek, ale také si na dálku objednat jídlo spolu s platbou. Stejně jako QR Menu – vše se provádí z pozice chytrého telefonu prostřednictvím internetu. Rozhodnutí zakoupit systém QR Waiter je pro nás díky výhodám, které nabízí, velkou vzpruhou. Hlavní výhody systému QR Waiter jsou následující

  • Možnost okamžitého objednání jídla – zákazníci nemusí čekat, až jim obsluha přinese jídelní lístek a poté od nich převezme objednávku.
  • Expresní zpracování plateb – na dálku, bezhotovostně a bez nutnosti odevzdávat drobné.
  • Úspora času a peněz – používání systému QR Waiter velmi zefektivní proces objednávání a placení. Výrazně se tak sníží pracovní vytížení personálu restaurace a i při vysoké obsazenosti nebude třeba se obávat nutnosti zaměstnávat další personál. 

Jak QR Waiter funguje?

Používání aplikace QR Waiter je stejně snadné a intuitivní jako používání digitálního jídelního lístku. Obě řešení jsou založena na informacích obsažených v QR kódu, který zákazníci naskenují pomocí fotoaparátu svého chytrého telefonu. Jakmile tak učiní, přečtou si jídelní lístek a vyberou si jídlo, mohou okamžitě přejít k zadání objednávky a také k online platbě. Informace o objednávce pak putují do kuchyně a k číšníkům – zákazník ani nemusí zadávat číslo stolu.

Jak informovat o službě QR Menu a QR Waiter?

Zákazníci by měli vědět, že vaše restaurace má QR Menu a QR Waiter – nejlépe ještě před vstupem do podniku. Informace o dostupnosti obou systémů by měla být viditelně umístěna. Může být vyvěšena na vstupních dveřích restaurace a na stolech. Kromě toho by měl zákazníky informovat také personál restaurace. 

QR menu v restauracích – shrnutí

Používání QR kódů v restauracích je řešení, do kterého se vyplatí investovat. Služby QR Menu a QR Waiter výrazně zlepšují zákaznický zážitek. Mezi výhody používání těchto systémů patří také úspora času a peněz, což jsou dva hlavní aspekty, na které by se měl každý restauratér zaměřit.

Chcete ve své restauraci spustit službu QR Waiter? Domluvte si schůzku s prezentací! Zavolejte nám na číslo +421 948 634 789 nebo pošlete e-mail na adresu czechrepublic@restaumatic.com.

Social Media & Content Marketing Specialist

Ve společnosti Restaumatic jsem zodpovědný za tvorbu obsahu a moderování profilů na sociálních sítích. Také spolupracuji s našimi zahraničními pobočkami v oblasti správy sociálních médií.