QR menus: koristite QR kodove za privlačenje novih kupaca

QR menus:koristite QR kodove za privlačenje novih kupaca

Ako vodite restoran, korištenje suvremenih tehnoloških rješenja u vašem restoranu može vam značajno koristiti. Kako biste bili u tijeku s najnovijim novostima i tehničkim trendovima u ugostiteljstvu, vrijedi obratiti pažnju na sustave QR Menu i QR Waiter. Što su QR Menu i QR Waiter? Zašto biste trebali razmisliti o njihovoj upotrebi u svojim prostorijama? Evo nekoliko prijedloga!

QR jelovnik -što je to? 

QR jelovnik je vrsta digitalnog jelovnika koji gosti restorana mogu pregledati skeniranjem QR koda svojim mobilnim telefonom. Ovo rješenje postaje sve popularnije – nalazi se u sve većem broju ugostiteljskih objekata. Inovativan je i prikladan za restorane i kupce.

QR jelovnici se postavljaju na stolove ili na druga mjesta koja su dostupna i jasno vidljiva gostima (npr. na ulazu u lokal). Kako bi kupac vidio ponudu restorana i cijene obroka, dovoljno je približiti kameru pametnog telefona kodu. QR jelovnik pomaže da se naruči u tren oka. Intuitivan je za korištenje i stvara uštede koje proizlaze iz bržeg vremena usluge za goste, kao i iz toga što ne moraju dizajnirati i proizvoditi papirnati jelovnik.

QR Jelovnik – moderno rješenje za moderan restoran

QR jelovnik omogućuje posjetiteljima da vide što se nudi prije nego što posluga uopće priđe stolu (čineći proces naručivanja brzim i učinkovitim). Kupci također mogu vidjeti fotografije jela – njihovo dodavanje u QR jelovnik pomaže gostima pri odabiru i naručivanju.

QR Menu postaje sve prepoznatljiviji među sve većim brojem kupaca restorana (osobito mlađe generacije). Restorani koji odluče uvesti QR jelovnike mogu se povezati s modernošću i ažurnošću.

Druge upotrebe QR kodova u restoranima

QR kodovi u restoranu služe za uslugu QR konobara. Funkcije ‘virtualnog konobara’ daleko nadilaze opcije digitalnog izbornika. Što je ‘virtualni konobar’ i koje prednosti nudi ugostiteljima i potrošačima?

Što je ‘virtualni konobar’? Saznajte o ogromnim prednostima koje nudi

QR Waiter ne samo da omogućuje korisnicima restorana pregledavanje digitalnog jelovnika, već i naručivanje obroka na daljinu uz plaćanje. Kao i kod QR jelovnika – sve se radi s pozicije pametnog telefona putem interneta.

Odluka o kupnji QR Waiter sustava nije pucanj u prazno zbog pogodnosti koje nudi. Glavne prednosti QR Waiter-a su:

  • Mogućnost naručivanja obroka u trenu – klijenti ne moraju čekati da im osoblje konobara dostavi jelovnik i zatim od njih preuzme narudžbu.
  • Ekspresna obrada plaćanja – na daljinu, bezgotovinsko i bez kusura.
  • Ušteda vremena i novca – korištenje QR Waiter sustava učinit će proces naručivanja i plaćanja vrlo učinkovitim. To će značajno smanjiti opterećenje osoblja restorana, a čak i pri visokoj popunjenosti neće biti potrebe za brigom o zapošljavanju dodatnog osoblja.

Kako radi QR konobar?

QR Waiter jednostavan je i intuitivan za korištenje kao i digitalna kartica jelovnika. Oba rješenja temelje se na informacijama sadržanim u QR kodu, koji korisnici skeniraju putem kamere svog pametnog telefona. Nakon što to učine te pročitaju ponudu i odaberu svoje jelo, mogu odmah nastaviti s predajom narudžbe i obradom plaćanja putem interneta. Podaci o narudžbi zatim idu u kuhinju i konobare – kupac čak ne mora unijeti ni broj stola.

Kako se informirati o usluzi QR jelovnik i QR konobar?

Posjedovanje QR jelovnika i usluge QR konobara u vašem restoranu je nešto čega bi kupci trebali biti svjesni – po mogućnosti čak i prije nego što uđu u lokal. Informacije o dostupnosti obaju sustava trebale bi biti uočljive. To se može istaknuti na ulaznim vratima restorana i na stolovima. Osim toga, osoblje restorana treba o tome obavijestiti kupce.

QR jelovnici u restoranima – sažetak

Korištenje QR kodova u restoranima rješenje je u koje vrijedi uložiti. Usluge QR jelovnika i QR konobara značajno poboljšavaju korisničko iskustvo. Prednosti korištenja ovih sustava također uključuju uštedu vremena i novca, dva glavna aspekta na koja bi svaki ugostitelj trebao obratiti pozornost.

Želite pokrenuti uslugu QR konobara u svom restoranu? Zakažite termin za prezentaciju! Nazovite nas na +385953688920 ili pošaljite e-poruku na marijana.budrovic@restaumatic.com.

Social Media & Content Marketing Specialist

U Restaumaticu se bavim stvaranjem sadržaja i moderiranjem profila na društvenim mrežama. Također surađujem s našim inozemnim podružnicama u području upravljanja društvenim medijima.