Menu QR: použite kódy QR na prilákanie nových zákazníkov

Menu QR: použite kódy QR na prilákanie nových zákazníkov

Ak prevádzkujete reštauráciu, používanie moderných technologických riešení vo vašej reštaurácii vám môže priniesť značné výhody. Ak chcete mať prehľad o najnovších novinkách a technických trendoch v oblasti stravovania, oplatí sa venovať pozornosť systémom QR Menu a QR Waiter. Čo sú systémy QR Menu a QR Waiter? Prečo by ste mali uvažovať o ich použití vo vašej prevádzke? Tu je niekoľko návrhov!

QR menu – čo to je?

QR Menu je typ digitálneho jedálneho lístka, ktorý si hostia reštaurácie môžu pozrieť naskenovaním QR kódu pomocou mobilného telefónu. Toto riešenie sa stáva veľmi populárnym – nájdete ho v čoraz väčšom počte stravovacích zariadení. Je inovatívne a pohodlné pre reštaurácie aj zákazníkov.

QR menu sú umiestnené na stoloch alebo na iných miestach, ktoré sú prístupné a jasne viditeľné pre hostí (napr. pri vstupe do podniku). Na to, aby zákazník videl ponuku reštaurácie a ceny jedál, stačí, aby priblížil fotoaparát smartfónu ku kódu. QR Menu pomáha v okamihu zadať objednávku. Jeho používanie je intuitívne a prináša úspory, ktoré vyplývajú z rýchlejšieho času obsluhy hostí, ako aj z toho, že nie je potrebné navrhovať a vyrábať papierový jedálny lístok.

menu reštaurácie qr

QR Menu – moderné riešenie pre modernú reštauráciu

Menu QR umožňuje návštevníkom vidieť ponuku ešte predtým, ako sa obsluha priblíži k stolu (čo urýchľuje a zefektívňuje proces objednávania). Zákazníci môžu vidieť aj fotografie jedál – ich pridanie do QR Menu pomáha hosťom pri výbere a objednávke.

Menu QR si získava uznanie čoraz väčšieho počtu zákazníkov reštaurácií (najmä mladšej generácie). Reštaurácie, ktoré sa rozhodnú zaviesť QR menu, sa môžu spájať s modernosťou a aktuálnosťou.

Ďalšie využitie QR kódov v reštauráciách

QR kódy v reštaurácii sa používajú na službu QR Waiter. Funkcie “virtuálneho čašníka” ďaleko presahujú možnosti digitálneho menu. Čo je to “virtuálny čašník” a aké výhody ponúka reštaurátorom a spotrebiteľom?

Čo je to “virtuálny čašník”? Zistite, aké obrovské výhody ponúka

QR Waiter umožňuje zákazníkom reštaurácie nielen prezerať digitálne menu, ale aj objednať si jedlo na diaľku spolu s platbou. Rovnako ako v prípade QR Menu – všetko sa vykonáva z pozície smartfónu prostredníctvom internetu.

Rozhodnutie zakúpiť si systém QR Waiter je vďaka výhodám, ktoré ponúka, pre nás veľkou vzpruhou. Hlavné výhody systému QR Waiter sú:

  • Možnosť okamžitého objednania jedla – zákazníci nemusia čakať, kým im obsluha prinesie jedálny lístok a potom od nich prevezme objednávku.
  • Expresné spracovanie platieb – na diaľku, bezhotovostne a bez nutnosti odovzdávať drobné.
  • Úspora času a peňazí – používanie systému QR Waiter veľmi zefektívni proces objednávania a platby. To výrazne zníži pracovné zaťaženie personálu reštaurácie a aj pri vysokej obsadenosti nebude potrebné obávať sa, že by bolo potrebné zamestnávať ďalší personál. 

Ako funguje QR Waiter?

Čašník QR sa používa rovnako jednoducho a intuitívne ako digitálny jedálny lístok. Obe riešenia sú založené na informáciách obsiahnutých v QR kóde, ktorý zákazníci skenujú pomocou fotoaparátu svojho smartfónu. Keď to urobia, prečítajú si ponuku a vyberú si jedlo, môžu okamžite prejsť k zadaniu objednávky a tiež k realizácii platby online. Informácie o objednávke sa potom dostanú do kuchyne a k čašníkom – zákazník ani nemusí zadávať číslo stola.

Ako informovať o službe QR Menu a QR Waiter?

O tom, že vo vašej reštaurácii je QR menu a QR čašník, by mali zákazníci vedieť – najlepšie ešte pred vstupom do podniku. Informácie o dostupnosti oboch systémov by mali byť viditeľne umiestnené. Môže byť vyvesená pri vstupných dverách reštaurácie a na stoloch. Okrem toho by o tom mal zákazníkov informovať aj personál reštaurácie. 

QR menu v reštauráciách – zhrnutie

Používanie QR kódov v reštauráciách je riešenie, do ktorého sa oplatí investovať. Služby QR Menu a QR Waiter výrazne zlepšujú zážitok zákazníkov. Medzi výhody používania týchto systémov patrí aj úspora času a peňazí, čo sú dva hlavné aspekty, na ktoré by sa mal zamerať každý reštauratér.

Chcete spustiť službu QR Waiter vo svojej reštaurácii? Dohodnite si stretnutie s prezentáciou! Zavolajte nám na +421 948 634 789 alebo pošlite e-mail na slovakia@restaumatic.com

Social Media & Content Marketing Specialist

V spoločnosti Restaumatic som zodpovedný za tvorbu obsahu a moderovanie profilov na sociálnych sieťach. V oblasti správy sociálnych médií spolupracujem aj s našimi zahraničnými pobočkami.