Meniu QR: folosește codurile QR pentru a atrage clienți noi

Meniu QR: folosește codurile QR pentru a atrage clienți noi

Dacă ai un restaurant, utilizarea soluțiilor tehnologice moderne în restaurantul tău îți poate aduce beneficii semnificative. Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și tendințe tehnice din industria de catering, merită să acorzi atenție unui Meniu QR și QR Waiter. Ce sunt Meniu QR și QR Waiter? De ce ar trebui să te gândești să le folosești în localul tău? Iată câteva sugestii!

Meniu QR – ce este?

Un meniu QR este un tip de meniu digital pe care clienții unui restaurant îl pot consulta scanând un cod QR cu telefonul mobil. Această soluție devine foarte populară – poate fi găsită într-un număr din ce în ce mai mare de unități de catering. Este inovatoare și convenabilă pentru restaurante și clienți.

Meniurile QR sunt amplasate la mese sau în alte locuri accesibile și clar vizibile pentru oaspeți (de exemplu, la intrarea în unitate). Pentru ca clientul să vadă ofertele restaurantului și prețurile meselor, acesta trebuie doar să apropie camera smartphone-ului de cod. Meniul QR ajută la plasarea unei comenzi în cel mai scurt timp. Este ușor de utilizat și generează economii care rezultă din timpul de servire mai scurt pentru clienți.

qr meniu restaurant

Meniu QR – o soluție modernă pentru un restaurant modern

Meniul QR le permite clienților să vadă ce se oferă înainte ca ospătarii să se apropie de masă (ceea ce face ca procesul de comandă să fie rapid și eficient). Clienții pot vedea, de asemenea, fotografii ale felurilor de mâncare – adăugarea acestora la meniul QR îi ajută pe clienți să facă alegerea și să comande.

Meniul QR este din ce în ce mai recunoscut de un număr tot mai mare de clienți ai restaurantelor (în special de generația tânără). Restaurantele care aleg să introducă meniurile QR pot fi asociate cu faptul că sunt moderne și la zi.

Alte moduri de utilizare a codurilor QR în restaurante

Codurile QR din restaurant sunt utilizate pentru serviciul QR Waiter. Funcțiile “chelnerului virtual” depășesc cu mult opțiunea meniului digital. Ce este un “chelner virtual” și ce beneficii oferă acesta restaurantelor și consumatorilor?

Ce este un “chelner virtual”? Află care sunt avantajele pe care le oferă

QR Waiter nu numai că permite clienților restaurantului să răsfoiască meniul digital, ci și să comande de la distanță mâncarea și să plătească. Ca și în cazul meniului QR – totul se face de pe un smartphone prin intermediul internetului.

Decizia de a achiziționa sistemul QR Waiter este o alegere bună datorită beneficiilor pe care le oferă. Principalele avantaje ale QR Waiter sunt:

  • Posibilitatea de a comanda un preparat instant – clienții nu trebuie să aștepte ca personalul de servire să le livreze meniul și apoi să le ia comanda.
  • Procesarea rapidă a plăților – de la distanță, fără numerar și fără a fi nevoie să dați rest.
  • Economisirea timpului și a banilor – utilizarea sistemului QR Waiter va face ca procesul de comandă și plată să fie foarte eficient. Acest lucru va reduce în mod semnificativ volumul de muncă al personalului restaurantului și, chiar și în cazul unui nivel de ocupare ridicat, nu va fi nevoie să vă faceți griji cu privire la necesitatea de a angaja personal suplimentar. 

Cum funcționează QR Waiter?

QR Waiter este la fel de simplu și intuitiv de utilizat ca un card de meniu digital. Ambele soluții se bazează pe informațiile conținute într-un cod QR, pe care clienții îl scanează prin intermediul camerei smartphone-ului lor. După ce au citit oferta și au ales mâncarea, aceștia pot trece imediat la plasarea comenzii și, de asemenea, la procesarea plății online. Informațiile despre comandă ajung apoi la bucătărie și la ospătari – clientul nici măcar nu trebuie să introducă numărul mesei.

Cum anunți despre serviciul QR Menu și QR Waiter?

Existența unui meniu QR și a unui serviciu de chelner QR în restaurantul dumneavoastră este un lucru de care clienții ar trebui să fie conștienți – de preferință chiar înainte de a intra în local. Informațiile despre disponibilitatea ambelor sisteme ar trebui să fie vizibile. Acestea pot fi afișate la ușa din față a restaurantului și pe mese. În plus, personalul restaurantului ar trebui să-i informeze pe clienți în acest sens.

Meniu QR în restaurante – rezumat

Utilizarea codurilor QR în restaurante este o soluție în care merită să se investească. Serviciile Meniu QR și QR Waiter îmbunătățesc semnificativ experiența clienților. Printre beneficiile utilizării acestor sisteme se numără și economiile de timp și de bani, două aspecte majore pe care orice restaurator ar trebui să le aibă în vedere.

Vrei să lansezi un serviciu QR Waiter în restaurantul tău? Fă o programare pentru o prezentare! Sună-ne la +40 774-565-249 sau trimite un e-mail la romania@restaumatic.com.

Social Media & Content Marketing Specialist

La Restaumatic, sunt responsabilă de crearea de conținut și de moderarea profilurilor de social media. De asemenea, asigur legătura cu sucursalele noastre din străinătate în ceea ce privește gestionarea social media.