Propagácia vašej reštaurácie na sociálnych sieťach: Ako využiť netradičné sviatky?

Propagácia vašej reštaurácie na sociálnych sieťach

Sociálne médiá sú nevyhnutnou súčasťou marketingovej stratégie každej reštaurácie. Ako však vyniknúť v množstve príspevkov, fotografií a reklám? Odpoveď môže byť jednoduchšia, ako si myslíte – netradičné sviatky! Je to ideálna príležitosť podeliť sa so svojimi fanúšikmi o niečo originálne a zároveň propagovať svoju ponuku.

Prečo oslavovať netradičné sviatky na sociálnych sieťach?

Oslava netradičných sviatkov na sociálnych sieťach je nielen skvelým spôsobom, ako sa odlíšiť od konkurencie, ale predovšetkým ponúka množstvo výhod pre vašu firmu.

sociálne médiá v telefóne

Kreativita je na prvom mieste

Netradičné sviatky poskytujú dostatok priestoru na kreativitu. Môžete pripraviť špeciálne jedlá, ponuky alebo súťaže súvisiace s touto príležitosťou, ktoré upútajú pozornosť vašich zákazníkov. Pohrajte sa so slovami, vymyslite jedinečný text a zlepšite náladu svojho publika.

Interakcia so zákazníkmi

Takéto príspevky často generujú viac komentárov, zdieľaní a lajkov. Ľudia sa ochotne zapájajú do diskusií, zdieľajú svoje vlastné zážitky alebo spomienky súvisiace so sviatkom. Nezabúdajte, že internet je plný množstva strohých správ.

Budovanie komunity

Vďaka netradičným sviatkom môžete lepšie integrovať komunitu okolo svojej značky. Pravidelné oslavy rôznych príležitostí ukazujú, že vaša reštaurácia je aktívna, dynamická a blízka ľuďom, a to svedčí o odstupe, čím povzbudzuje zákazníkov k návratu.

Propagácia ponuky

Netradičné sviatky sú tiež vynikajúcou príležitosťou na propagáciu špeciálnych ponúk, ktoré možno prispôsobiť charakteru dňa. Napríklad v Deň kávy môžete ponúknuť zľavu na všetky kávové nápoje, spomenúť ich pôvod alebo sa podeliť o zaujímavý fakt.

Vzdelávanie zákazníkov

Takéto sviatky sú tiež príležitosťou na vzdelávanie vašich zákazníkov. Môžete sa podeliť o zaujímavé fakty o konkrétnom výrobku alebo tradíciách súvisiacich s daným sviatkom. Vytvoríte si tak pozíciu odborníka v danej oblasti.

Návrhy príspevkov pre vybrané sviatky

Začlenenie nezvyčajných sviatkov do stratégie sociálnych médií môže osviežiť a jedinečným spôsobom zaujať vaše publikum. Tu je niekoľko nápadov na príspevky súvisiace s októbrovými sviatkami, ktoré môžete prispôsobiť atmosfére a ponuke vašej reštaurácie.

01.10 – Medzinárodný deň kávy

Dnes oslavujeme Medzinárodný deň kávy! ☕️ Pri tejto príležitosti je každá káva v našej reštaurácii zlacnená o 20 %. Akú kávu si dnes objednáte?

04.10 – Svetový deň zvierat

Milujeme zvieratá ešte viac ako jedlo! 🐾 Dnes, na Svetový deň zvierat, priveďte svojho štvornohého priateľa a dostane od nás pochúťku.

16.10 – Svetový deň jedla

Dnes je Svetový deň jedla! 🍔🥦 Vážime si každú ingredienciu na našom tanieri. Navštívte nás a objavte chute celého sveta na jednom mieste!

20.10 – Medzinárodný deň kuchárov

Náš šéfkuchár je skutočný majster! 🍳 Dnes, vo svoj výnimočný deň, pre vás pripravil niečo výnimočné. Príďte to ochutnať!

25.10 – Svetový deň cestovín

Cestoviny nie sú len špagety! 🍝 Dnes je Svetový deň cestovín a my máme špeciálne jedlá založené na tejto chutnej ingrediencii. Aké sú vaše obľúbené jedlá z cestovín?

skupina ľudí, ktorí si robia selfie

Záver

Nezabudnite, že kľúčom k úspechu v sociálnych médiách je kreativita a autenticita. Netradičné sviatky sú výbornou príležitosťou, ako zdôrazniť charakter vašej reštaurácie a nadviazať lepší kontakt so zákazníkmi. Inšpirujte sa našimi nápadmi a vytvorte si vlastný jedinečný obsah!

Social Media & Content Marketing Specialist

V spoločnosti Restaumatic som zodpovedný za tvorbu obsahu a moderovanie profilov na sociálnych sieťach. V oblasti správy sociálnych médií spolupracujem aj s našimi zahraničnými pobočkami.