5 elemente ce website-ul tău trebuie să aibe!

Atunci când oaspeții aleg restaurantul tău, website-ul este adesea unul dintre primele lucruri pe care le clienții accesează. Studii recente arată că majoritatea clienților caută meniurile restaurantelor online înainte de a le vizita pentru a verifica ce cuprind. De aceea, este important să ai un website bine conceput.

Cum să începi? 

Fii prezent! Un website cu un meniu digital este esențial, dar asta nu e tot! Ar trebui să ai, de asemenea, propriul profil de social media, unde vei posta în mod regulat. A avea o conexiune bună cu cei care te urmăresc este cheia pentru a menține clienții loiali. Nu uita de Google – este primul loc în care clienții vor căuta restaurantul. Asigură-te că numele, adresa, website-ul, numărul de telefon, adresa de e-mail și fotografii sunt vizibile!

5 lucruri pe care trebuie să aibe website-ul tău! 

Estetică

Website-ul tău ar putea fi unul simplu, dar dacă este frumos și îngrijit, va atrage atenția și va face clienții să știe că restaurantul este activ. Datorită unui website adaptat la tipul restaurantului tău, cu elemente bine concepute: fonturi, anteturi, culori și fotografii de calitate bună, vei avea clienți fideli. Trebuie să reții că un website frumos nu înseamnă exagerat, cu un exces de conținut și grafică. Puțin înseamnă mai mult.

Date de contact

Nimic nu este mai important pe website-ul unui restaurant decât informațiile de contact. Este necesar să pui un număr de telefon, o adresă de e-mail și link-uri către rețelele de socializare unde un potențial client poate, de asemenea, să contacteze restaurantul. Pe lângă informațiile de bază, adaugă și cele despre orele de lucru, opțiunile de rezervare, opțiunile de plată, posibilitatea de a aduce animale de companie și dacă restaurantul are un loc de joacă pentru copii.

Meniu 

Cum să nu pierzi clienți? În primul rând, puneți meniul restaurantului pe website. Actualizat, cu o compoziție alimentară clar definită, cu greutate și preț. Marchează felul de mâncare – dacă este picant, vegan, pentru copii etc. Nu uita de poze! Fotografiile frumoase ale preparatelor apetisante sunt baza website-ului restaurantului.

Sistem de comandă 

Nu uita de sistemul de comenzi online. Acesta nu numai că va ajuta la creșterea numărului de comenzi, dar va ajuta și la organizarea managementului restaurantului. Datorită propriului sistem de vânzări, vei economisi din taxa comisioanelor și te vei putea concentra pe dezvoltarea restaurantului. În același timp, îți vei construi o bază de date a clienților, vei gestiona eficient rețeaua de aprovizionare și vei deconta cu ușurință livratorii. Posibilitatea de a comanda online de pe website trebuie să fie vizibilă și, mai ales, funcțională în permanență. Nu îți poți permite să faci greșeli în etapa de comandă sau la efectuarea plăților. Astfel de situații vor descuraja clientul să mai facă o altă comandă în viitor.

Aplicația mobilă

Clienții care preferă să facă comenzi prin telefon vor aprecia cu siguranță faptul că le pot comanda direct din aplicația restaurantului. Dacă aceasta este funcțională și rapid de utilizat pentru ei, vor comanda mai des. O aplicație dedicată va permite utilizatorului să comande de la restaurant fără să se logheze, fără să aștepte și fără să fie nevoit să introducă de fiecare dată adresa de livrare. Este un instrument excelent de afaceri și de marketing.

Vrei să știi mai multe? 

Nu trebuie să uiți că mulți potențiali clienți navighează în meniul restaurantului folosind telefonul, așa că website-ul trebuie să fie adaptat la dispozitivele mobile. Fiecare element de pe ecranul telefonului trebuie să fie vizibil, bine asortat și să nu se suprapună cu alte elemente. În plus, dacă ai un sistem de comenzi online, trebuie să urmărești întregul traseu al comenzii și să verifici dacă clientul va întâmpina probleme tehnice pe parcurs.

Există încă mulți factori tehnici care te vor împiedica să pierzi clienți. Știm că proprietarul unui restaurant se ocupă de multe lucruri în același timp – de la personal la facturare până la comandarea ingredientele folosite pentru prepararea mâncărurilor și, de multe ori, și pregătirea preparatelor. Astfel nu au timp să supravegheze subiectele legate de aspectul website-ului.

Prin urmare, este bine să încredințezi subiectele tehnice legate de website și de sistemul de comenzi online unor profesioniști. Aceștia se vor ocupa nu numai de vizibilitatea website-ului, ci și de aspectul și funcționalitatea acestuia.