Ztrácíte zákazníky? Postarejte se o své webové stránky.

Ztrácíte zákazníky? Postarejte se o své webové stránky

Jedním z nejdůležitějších, ale stále přehlížených aspektů provozování restaurace je online přítomnost a kvalitní webové stránky. Mnoho zákazníků se před návštěvou restaurace podívá na online jídelní lístek. Bez webových stránek vaše restaurace vlastně neexistuje. Zde je 5 vlastností funkčních webových stránek restaurace.

Kde začít?

V první řadě od přítomnosti. Webové stránky s funkčním menu jsou nezbytné, ale vaše restaurace by měla mít také vlastní profil na sociálních sítích, kde může aktivně komunikovat se strávníky, odpovídat na dotazy, reagovat na zprávy a zveřejňovat fotografie jídel. Vyplatí se také nezapomenout vygooglit si vizitku a doplnit na ni informace, abyste o zákazníky nepřišli hned v první fázi. Jméno, přesná adresa, webová adresa, telefonní číslo, e-mailová adresa – to je nezbytné. Oceníte také přidání fotografií ukázkových jídel z jídelního lístku. 

5 charakteristik dobrých webových stránek pro restauraci

Estetika

Webové stránky mohou být průměrné, ale pěkné, vybroušené webové stránky přitáhnou pozornost, vzbudí důvěru a povědomí o tom, že se restauraci daří. Stručně řečeno, s webovými stránkami přizpůsobenými typu podniku, který provozujete, s dobře navrženými prvky: písma, nadpisy, barvy, kvalitní fotografie, přilákáte zákazníky. Je důležité si uvědomit, že pěkný web neznamená propracovaný web s přemírou obsahu a grafiky. Lepší je nepřítelem dobrého. Navíc přetížený web ovlivňuje jeho načítání a uživatel, který musí na zobrazení webové stránky dlouho čekat, se rozhodně nestane vaším zákazníkem. 

Viditelné kontaktní údaje

Na webových stránkách restaurace není důležitější věc než kontaktní údaje. Je nezbytné uvést aktuální telefonní číslo, e-mailovou adresu a odkazy na sociální sítě, kde mohou potenciální zákazníci vaši restauraci kontaktovat. 

Kromě základních informací přidejte také informace o otevírací době, možnostech rezervace, možnostech platby, zda se v restauraci mohou ubytovat domácí mazlíčci a zda má restaurace dětský koutek.

Přehledné jídelní lístky

Jak neztratit zákazníky? V první řadě umístěte na webové stránky jídelní lístky. Aktuální, s jasně definovaným složením jídel, gramáží a cenami. To je to základní, co musíte na webových stránkách své restaurace zpřístupnit. Vítané je označení jídel, zda jsou pikantní, veganská, pro děti atd. Nezapomínejte ani na fotografie pokrmů, to je vždy konkrétní údaj o tom, jak pokrm vypadá, jaký má objem a jednoduše, zda je efektní. Krásné fotografie lákavých pokrmů jsou na webových stránkách restaurace nutností.

Náš vlastní systém online objednávek

Pokud chcete více vydělávat a přilákat nové zákazníky, kteří ne vždy chtějí přijít do vaší provozovny, je nezbytné vytvořit si vlastní online objednávkový systém. Ten vám pomůže nejen zvýšit počet objednávek, ale také zorganizovat řízení vaší restaurace. Díky vlastnímu prodejnímu systému ušetříte na provizích a budete se moci soustředit na rozvoj svého podniku. Zároveň si vybudujete vlastní zákaznickou základnu, budete efektivně spravovat rozvážkovou síť a snadno účtovat řidičům. Možnost online objednávek na webových stránkách musí být dokonale viditelná a především vždy funkční. Nemůžete si dovolit chyby ve fázi objednávání nebo platby. Takové situace zákazníky odradí od další objednávky a do vaší restaurace se už nevrátí.

Mobilní aplikace

Zákazníci, kteří preferují objednávání přes telefon, ocení možnost objednat si zboží prostřednictvím praktické aplikace. Pokud jim přijde funkční a rychlá, budou objednávat stále častěji. Speciální aplikace umožní uživateli objednat si zboží z vaší restaurace bez přihlašování, bez čekání a bez nutnosti pokaždé zadávat adresu pro doručení. Je to skvělý obchodní i marketingový nástroj.

Na co dalšího je třeba pamatovat?

Nesmíte zapomínat, že mnoho lidí si prohlíží jídelní lístky restaurací na svých telefonech, proto je nezbytné, aby vaše webové stránky byly přívětivé pro mobilní zařízení – musí být responzivní. Každý prvek viditelný na obrazovce telefonu musí být viditelný, dobře přizpůsobený, nesmí překrývat jiné prvky, Navíc pokud máte online objednávkový systém, měli byste sledovat celou cestu objednávky a kontrolovat, zda se zákazník cestou nesetká s technickými problémy. 

Výše jsme vás informovali o některých vlastnostech dobrých webových stránek restaurace. Existuje mnoho dalších technických faktorů, které zajistí, že o zákazníky nepřijdete, ale naopak získáte nové a vybudujete si uznání na internetu. Víme, že restauratér řeší mnoho věcí najednou – od personálních a finančních záležitostí až po objednávání zboží pro restauraci a často i samotnou přípravu jídel. Nemá čas ani prostor na to, aby sledoval témata týkající se webdesignu.

Proto je dobré svěřit technická témata související s webovými stránkami a online objednávkami

Máte otázky týkajúce sa webovej stránky a systému online objednávok? Obráťte sa na nás!
Tel: +421 948 634 789 alebo nám pošlite mail na czechrepublic@restaumatic.com

Social Media & Content Marketing Specialist

Ve společnosti Restaumatic jsem zodpovědný za tvorbu obsahu a moderování profilů na sociálních sítích. Také spolupracuji s našimi zahraničními pobočkami v oblasti správy sociálních médií.