Prichádzate o zákazníkov? Starajte sa o svoje webové stránky.

Jedným z najdôležitejších, ale stále prehliadaných aspektov pri prevádzkovaní reštaurácie je online prítomnosť a kvalitná webová stránka. Mnohí zákazníci si pred návštevou reštaurácie prezrú online menu. Bez webovej stránky vaša reštaurácia vlastne neexistuje. Tu je 5 vlastností funkčnej webovej stránky reštaurácie.

Odkiaľ začať?

Predovšetkým z prítomnosti. Webová stránka s funkčným menu je nevyhnutná, ale vaša reštaurácia by mala mať aj vlastný profil na sociálnych sieťach, kde bude aktívne udržiavať vzťahy s pozorovateľmi, odpovedať na otázky, odpovedať na správy a zverejňovať fotografie jedál. Takisto sa oplatí nezabudnúť si vygoogliť vizitku a doplniť do nej informácie, aby ste nestratili zákazníkov už v prvej fáze. Meno, presná adresa, webová adresa, telefónne číslo, e-mailová adresa – to je nevyhnutné. Oceníte aj pridanie fotografií ukážkových jedál z jedálneho lístka. 

5 charakteristík dobrej webovej stránky pre reštauráciu

Estetika

Webová stránka môže byť priemerná, ale pekná, vyladená webová stránka pritiahne pozornosť, vzbudí dôveru a povedomie o tom, že sa reštaurácii darí. Skrátka, s webovou stránkou prispôsobenou typu vášho podniku, s dobre navrhnutými prvkami: písmo, nadpisy, farby, kvalitné fotografie, získate zákazníkov. Je dôležité si uvedomiť, že pekná webová stránka neznamená prepracovanú, s prebytkom obsahu a grafiky. Lepšie je nepriateľom dobrého. Okrem toho preťažená webová stránka ovplyvňuje čas jej načítania a používateľ, ktorý musí dlho čakať na zobrazenie webovej stránky, sa určite nestane vaším zákazníkom. 

Viditeľné kontaktné údaje

Na webovej stránke reštaurácie nie je dôležitejšia vec ako kontaktné údaje. Je nevyhnutné uviesť aktuálne telefónne číslo, e-mailovú adresu a odkazy na sociálne médiá, kde môžu potenciálni zákazníci kontaktovať vašu reštauráciu. 

Okrem základných informácií pridajte aj informácie o otváracích hodinách, možnostiach rezervácie, možnostiach platby, či je v reštaurácii možné ubytovať domáce zvieratá a či má reštaurácia detský kútik.

Prehľadné ponuky

Ako nestratiť zákazníkov? V prvom rade umiestnite na webové stránky menu. Aktuálny, s jasne definovaným zložením jedál, gramážou a cenami. To je základná vec, ktorú musíte sprístupniť na webovej stránke svojej reštaurácie. Vítané je označenie jedla, či je pikantné, vegánske, pre deti atď. Nezabúdajte ani na fotografie pokrmu, je to vždy konkrétny údaj o tom, ako pokrm vyzerá, aký má objem a jednoducho či je efektný. Krásne fotografie lákavých jedál sú na webovej stránke reštaurácie nevyhnutnosťou.

Vlastný online objednávkový systém

Ak chcete zarábať viac a prilákať nových zákazníkov, ktorí nie vždy chcú prísť do vašich priestorov, je nevyhnutné vytvoriť si vlastný online objednávkový systém. Pomôže vám to nielen zvýšiť počet objednávok, ale aj organizovať riadenie vašej reštaurácie. Vďaka vlastnému systému predaja ušetríte na províziách a budete sa môcť sústrediť na rozvoj svojho podniku. Zároveň si vybudujete vlastnú zákaznícku základňu, budete efektívne riadiť svoju rozvoznú sieť a jednoducho účtovať svojich vodičov. Možnosť online objednávania na webovej stránke musí byť dokonale viditeľná a predovšetkým neustále funkčná. Nemôžete si dovoliť chyby vo fáze objednávania alebo platby. Takéto situácie zákazníkov odradia od ďalších objednávok a do vašej reštaurácie sa už nevrátia.

Mobilná aplikácia

Zákazníci, ktorí uprednostňujú objednávanie cez telefón, určite ocenia možnosť objednať si tovar prostredníctvom praktickej aplikácie. Ak bude táto pre nich funkčná a rýchla na používanie, budú objednávať častejšie a častejšie. Špeciálna aplikácia umožní používateľovi objednať si z vašej reštaurácie bez prihlásenia, bez čakania a bez nutnosti zakaždým zadávať adresu doručenia. Je to skvelý nástroj na podnikanie aj marketing.

Čo ešte treba mať na pamäti?

Nesmiete zabúdať na to, že veľa ľudí si prezerá jedálny lístok v reštaurácii pomocou telefónu, preto je nevyhnutné, aby bola vaša webová stránka prispôsobená mobilným zariadeniam – musí byť responzívna. Každý prvok viditeľný na obrazovke telefónu musí byť viditeľný, dobre prispôsobený, nesmie sa prekrývať s inými prvkami, Okrem toho, ak máte online objednávkový systém, mali by ste sledovať celú cestu objednávky a skontrolovať, či zákazník po ceste nenarazí na nejaké technické problémy. 

Vyššie sme vás informovali o niektorých charakteristikách dobrej webovej stránky reštaurácie. Existuje ešte mnoho ďalších technických faktorov, ktoré zabezpečia, že nestratíte svojich zákazníkov, ale naopak, získate nových a vybudujete si uznanie na internete. Vieme, že reštaurátor rieši veľa vecí naraz – od personálnych a finančných záležitostí až po objednávanie tovaru pre reštauráciu a často aj samotnú prípravu jedál. Nemá čas ani hlavu na sledovanie tém webového dizajnu.

Preto je dobré zveriť technické témy súvisiace s webovou stránkou a online objednávkovým systémom odborníkom. Tí sa postarajú nielen o viditeľnosť webovej stránky, ale aj o jej vzhľad a funkčnosť.

Máte otázky týkajúce sa webovej stránky a systému online objednávok? Obráťte sa na nás!

Tel: +421 948 634 789
Mail: slovakia@restaumatic.com

Social Media & Content Marketing Specialist

V spoločnosti Restaumatic som zodpovedný za tvorbu obsahu a moderovanie profilov na sociálnych sieťach. V oblasti správy sociálnych médií spolupracujem aj s našimi zahraničnými pobočkami.