Cum să gestionezi rețelele de socializare unui restaurant? 5 sfaturi pentru firme de catering

Cum să gestionezi rețelele de socializare unui restaurant? 5 sfaturi pentru firme de catering

Astăzi, rețelele sociale ale unui restaurant, bar sau cafenea nu sunt doar un instrument esențial pentru crearea de imagini. Este, de asemenea, un mijloc de comunicare cu clienții, o formulă de promovare sau un sistem de extindere a razei de acțiune. Cheia – din perspectiva gestionării rețelele de socializare pentru un restaurant – este menținerea unui anumit standard atât în ceea ce privește mesajul, cât și în ceea ce privește gestionarea platformelor individuale. Cum îți prezinți corect restaurantul într-un mediul social media? La ce ar trebui să acorzi atenție? Află în acest articol!

Ce înseamnă social media pentru restaurante?

Social media în catering nu este un capriciu al managerului sau un cost inutil în ipotezele de marketing. Astăzi, ea reprezintă fundamentul și baza oricărei activități privind brandingul. Ele sunt cruciale în ceea ce privește promovarea restaurantului, construirea de relații cu clienții și creșterea interesului pentru unitate.

Cele mai populare canale de social media pentru restaurante sunt:

  • Facebook – acesta este unul dintre canalele sociale de bază în gastronomie. Acest lucru se datorează omniprezenței grupului țintă. Acesta este utilizat în principal de persoane cu vârste cuprinse între 34 și 54 de ani și, prin urmare, sunt cei mai susceptibili clienți ai întreprinderilor de catering. Serviciul este foarte versatil. Acesta permite restaurantelor să construiască o comunitate, să promoveze oferte și mâncăruri, să informeze despre evenimentele organizate în local sau, în general, să țină legătura cu clienții.
  • Instagram – este un canal care merită să fie utilizat în contextul unui public mai tânăr – de la 18 la aproximativ 35 de ani. Instagramul restaurantului va funcționa perfect pentru construirea imaginii prin galerii foto impresionante. Prin utilizarea fotografiilor atent realizate – cele realizate sub forma unor sesiuni speciale, de exemplu, vor funcționa bine – și a posibilităților oferite de hashtag-urile populare, Instagram devine instrumentul perfect pentru a tenta clienții.
  • TikTok – această platformă poate fi utilizată în gastronomie pentru a crea videoclipuri scurte și creative care prezintă cele mai interesante preparate. De asemenea, merită să ne gândim, de exemplu, dacă o formă scurtă de video ar fi utilă pentru a prezenta, de exemplu, pregătirea unui meniu sau a unei mese.

Fiecare serviciu are caracteristici și capacități unice, astfel încât strategia de comunicare trebuie să fie adaptată.

profile social media pentru restaurante

Cum se gestionează rețelele de socializare a  unui restaurant?

Contrar a ceea ce ați putea crede, gestionarea rețelelor sociale ale unui restaurant nu se poate limita la simpla încărcare a postărilor pe canalele de socializare. Este o chestiune de estetică vizuală, de selecție a fotografiilor, de creare de materiale multimedia originale, de descrieri intrigante – chiar și numai în contextul campaniilor publicitare plătite. La ce altceva merită să acordăm atenție atunci când creăm social media pentru restaurante?

Determinarea grupului țintă

Fundamentul activității în contextul social media pentru un restaurant este de a identifica publicul său țintă. Este necesar să se ia în considerare care sunt caracteristicile și preferințele potențialilor clienți. Aceasta include vârsta sau statutul de bogăție. Pe această bază, conținutul și tonul comunicării ar trebui să fie rafinate în consecință. Un exemplu? Un local de elită va păstra un ton serios, discret și va direcționa comunicarea “către dumneavoastră”. Un bar de cartier poate fi casual, direct și, cu siguranță, fără acest tip de seriozitate în forma sa de discurs.

Elaborarea unui program de postare și postări regulate

Construirea unui brand gastronomic pe rețelele de socializare este o acțiune sistematică, consecventă și regulată. Grija pentru conținut trebuie să fie legată de un program de postări, de publicarea periodică a acestora.

De asemenea, ar trebui să se pună un accent puternic pe consecvența comunicării – și din punct de vedere grafic. Merită să se privească înainte și să se planifice postările din timp, ținând cont de evenimentele curente, de promoții sau de noile preparate din meniu etc.

Proprietarul restaurantului gestionează rețelele de socializare ale localului.

Informarea despre promoții

Platformele de socializare trebuie să includă orice informații despre promoții, reduceri sau acțiuni speciale. Clienții ar trebui să găsească pe rețelele de socializare știri referitoare la faptul că o anumită unitate lansează ore ieftine, kituri de prânz sau reduceri pentru fidelitate.

Fii proactiv și încurajează interacțiunea

Social media este un instrument ideal pentru a extinde raza de acțiune a unui brand. Este suficient ca un client să comenteze ceva online pentru ca prietenii săi să vadă acest lucru – de aici importanța stimulării dorinței lor de a interacționa, de a pune întrebări, de a discuta, de exemplu, comentând la o postare. Prin urmare, este important să iei în considerare feedback-ul pozitiv al clienților în numele localului, să răspunzi la comentarii, întrebări și recenzii.

Ocupă-te de partea vizuală

There is no place in social media for sloppy photos or a lack of ideas for intriguing multimedia. The market is won by those that arouse emotions and user interaction. Hence, it is important to take care of the visual sphere – professional food sessions, interesting footage or graphic preparation of the menu. 

Social media pentru catering – de ce este important?

Rețelele de socializare ale unui restaurant trebuie gestionate în cel mai bun mod posibil. Putem să ne ocupăm noi înșine de calitatea rețelelor sociale ale unui restaurant sau să încredințăm acest proces profesioniștilor de la Restaumatic. În condițiile în care procesul de cumpărare se mută online, iar piața este dominată de clienți obișnuiți cu mediul Facebook, Instagram, TikTok și alte platforme, social media ajută la atragerea potențialilor clienți și influențează construirea unei audiențe permanente. Iar acestea joacă un rol esențial pentru afaceri.

Social Media & Content Marketing Specialist

La Restaumatic, sunt responsabilă de crearea de conținut și de moderarea profilurilor de social media. De asemenea, asigur legătura cu sucursalele noastre din străinătate în ceea ce privește gestionarea social media.