Meniuri online – cum ar trebui să arate un meniu electronic de restaurant?

menu online

Piața de catering este exigentă – clienții restaurantelor doresc să fie serviți eficient, rapid și fără erori. Dacă intenționați să vă dezvoltați afacerea și să atrageți atenția potențialilor clienți, ar trebui să adaptați modul în care funcționează restaurantul la nevoile acestora. Cum se poate face acest lucru? O soluție ar putea fi introducerea unui meniu online. Ce este acesta și cum lansați un meniu electronic la dispoziția clienților dumneavoastră?

Ce este un meniu online într-un restaurant?

Un meniu electronic online este o formă modernă de prezentare a ofertei culinare a unui restaurant. Putem pune la dispoziție un astfel de meniu în locuri precum:

De asemenea, putem pune la dispoziție sugestiile de meniu prin intermediul unui cod QR (disponibil pe fiecare masă din restaurant). Acest lucru le permite potențialilor clienți să scaneze codul cu telefonul lor și apoi să acceseze meniul electronic al restaurantului.

Care sunt beneficiile unui meniu digital de restaurant?

Există multe motive pentru a opta pentru un meniu electronic. Acesta ne oferă șansa de a atrage atenția mai multor clienți și de a ne construi o imagine pozitivă în industrie. Cu toate acestea, nu se oprește aici.

Creșterea vânzărilor

Cu un meniu online, obținem o oportunitate reală de a crește profiturile din vânzări în restaurantul nostru. Această soluție le oferă clienților acces ușor la o varietate de informații despre felurile de mâncare și băuturile servite, oriunde și oricând (prin intermediul internetului). Cu doar câteva click-uri pe telefon sau tabletă, aceștia pot comanda și primi mâncăruri delicioase. Comanda simplă și rapidă și accesul ușor la oferta restaurantului încurajează clienții să ia o decizie de cumpărare.

În plus, personalul restaurantului poate actualiza cu ușurință meniul online pentru a-i ține pe clienți la curent cu noilepreparate, promoții sau modificări de preț. Meniurile online sunt, de asemenea, o modalitate eficientă de a evidenția mâncărurile sezoniere sau ofertele speciale și de a reduce costurile asociate cu tipărirea de noi meniuri în formă tradițională.

menu online

Informații complete despre feluri de mâncare

Un meniu online este o opțiune excelentă pentru a comunica mai multe date despre feluri de mâncare decât un meniu clasic de restaurant. Un meniu virtual permite includerea de ingrediente detaliate, valori nutriționale sau calorii. Astfel, clientul are control deplin asupra a ceea ce dorește să comande și îi este mai ușor să aleagă.

Disponibilitate 24/7

Un avantaj incontestabil al meniurilor electronice pentru restaurante este disponibilitatea ofertei 24/7. Acest lucru înseamnă că, chiar dacă localul nostru este închis, potențialii clienți pot verifica oferta acestuia și se pot gândi în prealabil la alegerea felurilor de mâncare.

Analiza datelor

Un meniu electronic pentru restaurante cu un sistem de comenzi online ne permite să colectăm informații despre preferințele și alegerile clienților noștri. Aceasta este o funcție foarte importantă și utilă. Ea ne permite să adaptăm mai ușor meniul restaurantului la nevoile clienților, precum și să îmbunătățim ofertele promoționale. Astfel de acțiuni sunt favorabile creșterii profiturilor din vânzări și construirii unor relații pe termen lung cu oaspeții.

Cum ar trebui să arate meniul digital al unui restaurant?

Înainte de toate, meniul digital ar trebui să fie clar și ușor de citit. Cu cât este mai ușor de navigat într-un meniu virtual (de exemplu, pe un website sau o aplicație mobilă), cu atât mai mari sunt șansele ca potențialii oaspeți să comande mai des.

Meniul ar trebui să includă elemente cum ar fi:

  • denumirea felurilor de mâncare servite,
  • fotografii de previzualizare – fiecare fel de mâncare ar trebui să fie ilustrat cu o fotografie de înaltă calitate, apetisantă și plăcută din punct de vedere estetic, care să încurajeze clientul să comande,
  • prețuri – fiecare fel de mâncare ar trebui să aibă un preț, astfel încât clienții să fie pe deplin conștienți de costul comenzii lor,
  • informații privind compoziția și alergenii,
  • gramajul și conținutul caloric.

Nu uitați că un meniu online atractiv și funcțional influențează calitatea serviciilor oferite clienților, contribuind astfel la creșterea vânzărilor.

Przykładowe menu online restauracji w widoku na stronie www, aplikacji mobilnej i na tablecie.

Rezumat

Dacă doriți să creșteți vânzările de mâncăruri în restaurant, să atrageți noi clienți și să construiți o imagine pozitivă a localului, ar trebui să investiți neapărat în soluții precum meniurile electronice.

Specialiștii Restaumatic se vor ocupa de  implementarea unui  meniu online în restaurant. La cerere, aceștia vor prezenta modul de funcționare și de utilizare a acestuia, și vor sugera alte soluții adaptate la nevoile localului.

📞 Telefonul: +40 774-565-249
✉️ E-mail: romania@restaumatic.com
🔗 Facebook: https://www.facebook.com/restaumaticromania/