Online meniji – kako bi trebao izgledati elektronički meni restorana?

menu online

Tržište ugostiteljstva je zahtjevno – gosti restorana žele biti posluženi učinkovito, brzo i besprijekorno. Ako planirate proširiti svoje poslovanje i privući pažnju potencijalnih kupaca, trebali biste prilagoditi način rada vašeg restorana njihovim potrebama. Kako to možete učiniti? Jedno rješenje moglo bi biti uvođenje online menija. Što je to i kako pokrenuti elektronički meni dostupan vašim gostima?

Što je online meni u restoranu?

Elektronički online meni je moderna forma prikazivanja kulinarske ponude restorana. Takav meni možemo učiniti dostupnim na mjestima poput:

Također možemo našu ponudu menija staviti na raspolaganje putem QR koda (dostupnog na svakom stolu u restoranu). To omogućuje potencijalnim kupcima da skeniraju kod svojim telefonom i zatim pristupe elektroničkom meniju restorana.

Koje su prednosti digitalnog menija restorana?

Postoji mnogo razloga za odabir elektroničkog menija restorana. To nam pruža priliku da privučemo pažnju većeg broja gostiju i izgradimo pozitivnu sliku u industriji. Međutim, tu se ne zaustavlja.

Povećanje prodaje

S online menijem stječemo stvarnu priliku za povećanje dobiti od prodaje u našem restoranu. Ova solucija omogućuje gostima jednostavan pristup različitim informacijama o jelima i pićima posluženim bilo gdje i bilo kada (putem interneta). S samo nekoliko klikova na svom telefonu ili tabletu, mogu naručiti i primiti ukusnu hranu. Jednostavno i brzo naručivanje i lagan pristup ponudi restorana potiču goste na donošenje odluke o kupovini.

Osim toga, osoblje restorana može lako ažurirati meni online kako bi goste obavijestilo o novim jelima, promocijama ili promjenama cijena. Online meniji također su učinkovit način isticanja sezonskih jela ili posebnih ponuda i smanjenja troškova povezanih s tiskanjem novih menija u tradicionalnom obliku.

Potpune informacije o jelu

Online meni je izvrstan način za komunikaciju više podataka o jelu nego klasični restoranski meni. Virtualni meni omogućuje uključivanje detaljnih sastojaka, nutritivnih vrijednosti ili kalorija. To daje gostu potpunu kontrolu nad onim što želi naručiti i olakšava odabir.

Dostupnost 24/7

Nesporna prednost elektroničkih menija za restorane je 24/7 dostupnost ponude. To znači da čak i ako naš objekt nije otvoren, potencijalni gosti mogu provjeriti njegovu ponudu i razmisliti o izboru jela unaprijed.

Analiza podataka

Elektronički meni restorana s sustavom online naručivanja omogućuje nam prikupljanje informacija o preferencijama i odabirima naših gostiju. Ovo je vrlo važna i korisna funkcija. Omogućuje nam lakše prilagođavanje jelovnika restorana potrebama potencijalnih i redovnih gostiju, kao i poboljšanje promotivnih i cjenovnih ponuda. Takve akcije pridonose povećanju dobiti od prodaje i izgradnji dugoročnih odnosa s gostima.

Kako bi trebao izgledati digitalni meni restorana?

Prije svega, digitalni meni trebao bi biti jasan i lako čitljiv. Što je lakše navigirati virtualnim menijem (npr. na web stranici ili mobilnoj aplikaciji), veća je šansa da će potencijalni gosti češće naručivati.

Meni bi trebao uključivati elemente poput:

  • naziv jela posluženih,
  • fotografije u prikazu – svako jelo trebalo bi biti ilustrirano visokokvalitetnom, primamljivom i estetski ugodnom fotografijom koja potiče gosta na naručivanje,
  • cijene – svako jelo trebalo bi biti cijenjeno tako da su gosti potpuno svjesni troškova svoje narudžbe,
  • sastav i informacije o alergenima,
  • gramatura i kalorijska vrijednost.

Zapamtite da atraktivan i funkcionalan online meni utječe na kvalitetu usluge prema gostima, što doprinosi povećanju prodaje.

Przykładowe menu online restauracji w widoku na stronie www, aplikacji mobilnej i na tablecie.

Podsumowanie Sažetak

Ako želite povećati prodaju jela u svom restoranu, privući nove kupce i izgraditi pozitivnu sliku vašeg objekta, svakako biste trebali ulagati u rješenja poput elektroničkih menija.

Specijalisti Restaumatica pomoći će nam u implementaciji online menija u našem restoranu. Na naš zahtjev, pokazat će nam kako to funkcionira i kako ga koristiti, kao i predložiti druge prilagođene rješenja potrebama naših prostorija.

📞 Telefon: 385 953-443-291
✉️ E-mail: croatia@restaumatic.com