Numele restaurantului – ce nume să alegem pentru a atrage clienți

Numele unui restaurant este un lucru foarte important pe care clienții îl iau în considerare atunci când aleg un loc pentru a lua masa. Aceasta merită un timp de reflecție și o atenție specială. Prin urmare, este important să alegi un nume care să le atragă atenția și să le lase o asociere plăcută. Bineînțeles, alegerea unui nume nu este deloc ușoară. Este nevoie de creativitate și de o bună analiză a grupului de persoane pe care restaurantul dorește să atragă. Un nume bun de restaurant este ușor de reținut și ușor de pronunțat. Iată câteva sfaturi: 

Ieși în evidență

Trebuie să alegi un nume suficient de atrăgător pentru a ieși în evidență în fața concurenței. Asigură-te că este scurt, simplu, memorabil, că stârnește curiozitatea și, de preferință, se referă la împrejurimile imediate (la regiune).

Asociază numele cu meniul

Numele restaurantului poate oferi clienților o idee despre tipul de mâncare pe care restaurantul tău îl oferă și reprezintă. Numele poate reflecta tema restaurantului, locația sau poate fi pur și simplu un joc de cuvinte.

Joc de cuvinte

Creativitatea nu cunoaște limite. În găsirea unui nume pentru un restaurant, mai ales în orașele foarte populate, unde sunt și mulți tineri și străini, sunt populare numele suprarealiste, care diferă complet de locul sau de natura bucătăriei. Dacă dorești un restaurant modern, o astfel de abordare poate fi benefică pentru tine.

Evită exagerările

Asigură-te că numele ales nu conține prea multe cuvinte sau greșeli de ortografie. Acest lucru poate crea o percepție negativă. Nimeni nu ar vrea să fie asociat cu un nume care nu poate fi pronunțat sau reținut ușor și cu atât mai puțin cu unul care are erori din neatenție.

Joc de cuvinte

Poți, de asemenea, să te folosești de limba maternă pentru a găsi un nume pentru restaurant. Folosește jocuri de cuvinte, simboluri, rime, rearanjează literele, introduce litere străine în numele românesc. Joacă-te cu cuvintele și sensurile lor. Acest lucru nu numai că va da unicitate, dar va arăta, de asemenea, că abordezi aceast aspect cu un simț al umorului.

Folosește cifre

O idee originală este folosirea cifrelor în numele restaurantului. Acestea pot fi cifre care sunt importante pentru tine, relevante pentru locația restaurantului sau, de exemplu, coordonate geografice.

Ce ar trebui să ai în vedere și la ce să fii atent?

  • Alege un nume care să descrie business-ul tău. De exemplu, dacă mâncarea din restaurant este de tip fast-food, cum ar fi kebab, atunci ai putea folosi cuvântul “kebab” în nume, astfel încât tipul de mâncare să sugereze imediat ce preparate se servesc în locație.
  • Folosește un nume care să fie ușor de pronunțat. Nu îngreuna sarcina clienților de a reține numele restaurantului. Prea multă originalitate poate fi un dușman în acest caz.
  • Inspiră-te din mediul înconjurător, folosește-te de istoria orașului, cultura, tradiția. 
  • Încearcă să eviți folosirea cuvintelor deja folosite de alt restaurant. Nu crea posibilitatea ca un potențial client să confunde numele cu un alt restaurant. 
  • Un nume prea lung arată neprofesionist, încearcă să alegi unul scurt, ușor de reținut.
  • Un nume prea lung inspiră neprofesionalism, încearcă să alegi unul scurt, ușor de reținut și pronunțat.
  • Fii creativ în alegerea numelui! Surprinde potențialii clienți cu un nume unic.
  • Asigură-te că numele este ușor de reținut. Cere părerea prietenilor.
  • Uneori oamenii vor fi curioși de istoricul numelui restaurantului. Alege un nume care să vorbească de la sine. Astfel vei putea evita anumite întrebări legate de numele restaurantului.
  • Asigură-te că numele se poate pronunța cu ușurință. Repetă cu voce tare de câteva ori numele ales.

Alegerea numelui pentru restaurant poate fi un moment incitant. Deși alegerea numelui poate părea o decizie simplă, aceasta merită o atenție specială. Numele trebuie să fie atrăgător și unic. Să reflecte tema restaurantului. Numele este primul contact pe care au clienții cu restaurantul tău.