Názov reštaurácie – aký názov zvoliť, aby prilákal hostí

Názov reštaurácie je veľmi dôležitá vec, ktorej zákazníci venujú pozornosť, keď si vyberajú podnik, v ktorom sa chcú najesť. Preto je dôležité zvoliť taký názov, ktorý ich zaujme a zanechá príjemnú asociáciu. Samozrejme, výber názvu reštaurácie nie je jednoduchý. Vyžaduje si kreativitu a dobrú analýzu skupiny ľudí, ktorú chce reštaurátor svojou ponukou osloviť. Tu je niekoľko tipov, ako vybrať ideálny názov pre reštauráciu.

Vyniknite

Musíte mať dostatočne chytľavý názov, aby ste sa odlíšili od konkurencie, ktorá je medzi reštauráciami vždy tvrdá. Uistite sa, že je krátky, jednoduchý, zapamätateľný, vzbudzuje zvedavosť a najlepšie odkazuje na vaše najbližšie okolie, región.

Priradenie názvu k ponuke

Dôslednosť je vždy vítaná. Pri výbere názvu reštaurácie sa jej majitelia často odvolávajú na menu, ktoré chcú hosťom ponúkať. Odvolávajú sa na názvy jedál, potravín, nápojov, regiónov a kultúru miest, ktorých kuchyňu hosťom ponúkajú.

Popustite uzdu svojej fantázii

Kreativita nepozná hranice. Pri vymýšľaní názvu reštaurácie, najmä v husto obývaných mestách, kde je aj veľa mladých ľudí a cudzincov, sú obľúbené aj surrealistické názvy, ktoré sa úplne odlišujú od miesta alebo charakteru kuchyne. Ak prevádzkujete reštauráciu, ktorá má byť moderným priestorom, takýto smer môže byť pre vás dobrý.

Vyhnite sa zveličovaniu

Uistite sa, že vaše meno neobsahuje príliš veľa slov alebo pravopisných chýb. To môže v mysliach zákazníkov vytvoriť negatívne vnímanie vašej reštaurácie. Nikto by nechcel byť spájaný s názvom, ktorý sa nedá vysloviť alebo zapamätať, a už vôbec nie s takým, ktorý má chyby naším nedopatrením.

Hrajte sa s textom

Pri vymýšľaní názvu reštaurácie môžete použiť aj svoj rodný jazyk. Použite napríklad slovné hračky, symboly, rýmy, preskupte písmená, vložte cudzie písmená do poľských názvov. Hrajte sa so slovami a významami. Dodáte tým nielen jedinečnosť, ale aj ukážete, že k tejto úlohe pristupujete so zmyslom pre humor.

Používajte čísla

Originálnym nápadom je použitie čísel v názve reštaurácie. Môžu to byť čísla, ktoré sú pre vás dôležité, súvisia s polohou reštaurácie alebo napríklad zemepisné súradnice.

Na čo by ste mali pamätať a čomu by ste mali venovať pozornosť?

  • Vyberte si názov, ktorý vystihuje vašu firmu. Ak napríklad predávate rýchle občerstvenie, napríklad kebab, mali by ste v názve použiť slovo “kebab”, aby typ jedla okamžite naznačoval, čo si u vás môže zaneprázdnený zákazník dať.
  • Použite meno, ktoré sa ľahko vyslovuje. Nesťažujte zákazníkom zapamätanie si názvu reštaurácie. Prílišná originalita je v tomto prípade vaším nepriateľom.
  • Čerpajte nápady z bezprostredného okolia, využite históriu, kultúru, tradície miesta, kde sa vaše miesto nachádza.
  • Nepoužívajte slová, ktoré už používa iná spoločnosť. Nevytvárajte príležitosť, aby sa potenciálny zákazník pomýlil a objednal si tovar u konkurencie.
  • Nezvoľte si príliš dlhý názov. Dlhé názvy vyzerajú neprofesionálne.
  • Nepoužívajte meno, ktoré má osobný význam. Môže to poškodiť vašu značku.
  • Buďte kreatívni! Prekvapte potenciálnych zákazníkov netradičným názvom alebo jeho zápisom.
  • Uistite sa, že názov je zapamätateľný. Opýtajte sa niekoľkých ľudí na ich názor na názov podniku.
  • Majte na pamäti, že ľudia sa často pýtajú, čo názov znamená. Vyberte preto niečo, čo vysvetľuje účel názvu. Buďte pripravení na otázky o genéze priestorov a výbere názvu.
  • Nakoniec sa uistite, že sa názov dá vysloviť. Niekoľkokrát si ho nahlas zopakujte a uistite sa, že znie správne.

Výber názvu reštaurácie je pre reštaurátora jedným z najvzrušujúcejších období. Názov reštaurácie by mal byť chytľavý a jedinečný a mal by odrážať váš štýl varenia a vašu cieľovú skupinu. Dobrý názov reštaurácie je lákadlom pre zákazníkov; samotný názov ich môže nalákať, aby využili ponuku vášho podniku. Neignorujte túto úlohu a venujte viac času výberu ideálneho názvu pre vašu reštauráciu.