Logo-ul restaurantului: cum ar trebui să arate în gastronomie?

logo-ul restaurantului

Un logo este cel mai ușor de recunoscut element al unui restaurant. Acesta servește drept carte de vizită și poate determina impresiile pe care le au oaspeții despre restaurant. Este, de asemenea, un simbol distinctiv care asigură recunoașterea unității. Nu numai atât, dar contribuie adesea la succesul său în industrie. Cum se creează un logo? Din ce constă acesta? Despre asta în articol!

logo pentru restaurante

Cele mai importante reguli pentru crearea unui logo

Un logo este o parte importantă a strategiei de marketing Acesta poate influența opinia consumatorilor înainte ca aceștia să viziteze restaurantul, îi poate încuraja pe clienți să profite de oferta restaurantului sau dimpotrivă. Prin urmare, crearea sau alegerea unui simbol vizual al afacerii de restaurant este de mare importanță.

Logo-ul trebuie să reflecte caracterul, misiunea, valorile și specificul activității restaurantului. Este indicat ca acesta să se armonizeze cu numele restaurantului – poate fi reprezentarea vizuală a acestuia (de exemplu, prin intermediul unor elemente grafice). Se întâmplă adesea ca numele restaurantului să fie punctul principal al logo-ului. 

Este important ca logo-ul să descrie o poveste (legată sau importantă pentru restaurant) care să definească identitatea localului. Logo-ul unui restaurant care servește pește și fructe de mare, de exemplu, ar trebui să includă motive marine sau legate de pescuit. Pe de altă parte, dacă intenționezi să deschizi o pizzerie, atunci când proiectezi logo-ul poți include imaginea unei pizza și o schemă de culori care să facă referire la steagul italian. Pe de altă parte, dacă aveți un restaurant mexican cu mâncare picantă, acesta poate face referire la tema Santa Muerte, de exemplu. Mai presus de toate, însă, este important să reții că logo-ul trebuie să fie clar, plăcut din punct de vedere estetic și ușor de citit.

Reflectă caracterul restaurantului

Logo-ul trebuie să reflecte caracterul și stilul restaurantului și să fie adecvat tipului de activitate al acestuia. Acesta se poate referi la numele proprietarului, la o trăsătură caracteristică a localului sau la un element care îl face să se distingă de concurență. Trebuie avut în vedere faptul că astfel de trăsături distinctive vor fi reținute de clienți.

De exemplu, o unitate elegantă care funcționează după formula slow food ar trebui să aibă un logo care să corespundă misiunii și valorilor pe care le prezintă. Un local de kebab, pe de altă parte, va fi bine ilustrat de un logo cu o grafică ce reprezintă felul său de mâncare emblematic, kebabul. Dacă semnul distinctiv al localului este livrarea rapidă, ar fi util ca logo-ul să includă, de exemplu, elemente asociate cu călătoria rapidă.

Schema de culori este importantă

Culorile sunt o parte extrem de importantă a designului de logo în domeniul serviciilor alimentare (și nu numai). Culorile ne pot influența starea de spirit și chiar pot evoca diferite emoții. Prin urmare, semnificația lor este extrem de importantă. 

Fie că aveți un restaurant elegant, o cafenea, un bar sau o pizzerie, este o idee bună să alegeți culori naturale care vor fi asociate cu alimente proaspete și naturale. Logo-ul restaurantului este menit să stimuleze apetitul clienților. Atunci când decideți să combinați mai multe culori într-un logo, asigurați-vă că acestea funcționează armonios împreună. Culorile trebuie să fie plăcute ochiului.

Alege forma potrivită

Formele originale ale logo-ului restaurantului în sine, precum și elementele de pe acesta, îl pot face să iasă în evidență față de concurență. Acest lucru oferă restaurantului o șansă de a fi recunoscut și ținut minte de clienți. Cu toate acestea, este necesar să se dea dovadă de reținere în experimentarea formei, pentru a nu exagera. Merită să alegi forme clasice, universale și atemporale, cum ar fi cercurile.

Pariază pe asocieri pozitive

Oaspeții doresc să viziteze restaurante care le evocă sentimente pozitive. În plus față de atmosfera favorabilă din unitate – contează și gustul mâncărurilor. Așadar, logo-ul ar trebui să fie un fel de anunț al unui meniu gustos. Orice idei controversate legate de logo nu sunt recomandate. Ele pot face ca unitatea să aibe pur și simplu o asociere proastă cu clienții. 

restauratorul alege un logo pentru restaurant

Logo-ul restaurantului – rezumat

Poți folosi un logo pentru a crește interesul pentru un restaurant. Acesta va permite să construiești și să consolidezi poziția restaurantului pe piață și să crești gradul de conștientizare a acestuia în rândul clienților. Este unul dintre cele mai importante elemente ale identității vizuale a unei afaceri de restaurant. Țineți cont de faptul că un logo trebuie să atragă atenția clienților și să fie memorabil. Așadar, merită să te gândești cu atenție la modul în care ar trebui să arate.

Zobacz jak wyglądają strony WWW, które wykonaliśmy dla naszych restauratorów: https://www.restaumatic.com/ro/websites/

Brand & Marketing Coordinator

Responsabil pentru planificarea și implementarea strategiei de marketing a Restaumatic în Polonia și în sucursalele din străinătate. Coordonează și analizează activitățile online și offline.