Managementul restaurantelor: cum să gestionezi cu succes un restaurant?

Conștientizarea nevoilor unui restaurant, servirea corespunzătoare a clienților, eforturile eficiente de marketing și atenția conștiincioasă acordată finanțelor sunt doar câteva dintre elementele necesare pentru a conduce un restaurant în mod corespunzător. Câteva sugetii privind gestionarea unui restaurant pentru a-l face profitabil și popular în rândul clienților. 

Conștientizarea nevoilor restaurantului

Administrarea unui restaurant presupune o bună cunoaștere a nevoilor acestuia. Acest lucru implică în principal aspecte logistice, achiziții și gestionarea adecvată a personalului. Gestionarea cu succes a unui restaurant implică luarea în considerare a tuturor acestor elemente și răspunsul permanent la provocările și problemele zilnice.

Conștientizarea nevoilor restaurantului implică, de asemenea, stabilirea unor obiective măsurabile pentru viitorul apropiat și îndepărtat al afacerii noastre de catering. Un plan de acțiune bine construit, care să țină cont de punctele slabe și de punctele forte ale administrării unui restaurant și care să arate oportunitățile sau posibilele riscuri asociate, poate ajuta la implementarea acestuia.

O parte necesară a managementului restaurantului este, de asemenea, monitorizarea atentă a efectelor acțiunilor noastre. Acestea se pot rezuma, de exemplu, la găsirea unei surse mai bune de aprovizionare sau la luarea unei decizii privind o mărire de salariu sau o primă de stimulare pentru angajați.

Serviciu Clienți

Serviciul pentru clienți este unul dintre cele mai importante elemente ale gestionării unui restaurant de succes. Atunci când clienții se simt confortabil, aceștia vor fi dornici să se întoarcă la restaurant. 

Adu-ți aminte: 

  • personalul (în special personalul de servire) joacă un rol important în acest domeniu. Prin urmare, ar trebui să te asiguri că sunt instruiți în mod corespunzător în domeniul serviciilor pentru clienți. De asemenea, merită să oferi angajaților condiții bune pentru a-și îndeplini sarcinile,
  • luarea în considerare a reclamațiilor – principiul “clientul are întotdeauna dreptate” este extrem de important în industria de catering. Din acest motiv, este necesar să fie abordați cu înțelegere și seriozitate.

Desfășurarea unor activități de marketing eficiente și extinse

Desfășurarea unor activități de marketing eficiente și extinse este o altă cheie pentru un management de succes al restaurantului. Cu ajutorul acestora, există o probabilitate mai mare de a atrage noi clienți și de a crește vizibilitatea localului. În epoca internetului și a social media-ului, este esențial – pe lângă elementele de publicitate exterioară – să se utilizeze cât mai multe canale și instrumente digitale.

Iată cele mai importante: 

  • Social media – permite nu numai creșterea vizibilității spațiilor, ci și stabilirea unui contact constant și dinamic cu clienții.
  • Google My Bussines – permite adăugarea informațiilor despre locația restaurantului, orele de funcționare și informațiile de contact. Recenziile clienților și un meniu cu prețurile meselor reprezintă, de asemenea, o parte importantă a prezenței în căutarea Google.

Controlarea cheltuielilor restaurantului

Cum să gestionezi un restaurant pentru a evita problemele financiare? Cel mai important lucru este să verifici sistematic toate fluxurile financiare, care ar trebui numărate o dată pe săptămână sau o dată pe lună. Este important să se prevină risipa de alimente. Dacă se întâmplă în mod regulat să rămână în stoc prea multe produse expirate, atunci ar trebui să limitezi comanda acestora. 

De asemenea este important să ai o rezervă pentru cazuri de urgență. Aceste rezerva pot fi folosite la repararea defecțiunilor echipamentelor, pentru bonusarea angajatilor sau pentru a cumpăra produse mai scumpe dar de calitate mai bună.

Creșterea constantă a vânzărilor

Pentru a nu permite stagnarea financiară, este necesar să se extindă în mod constant vânzările și să se dezvolte oferta. De exemplu, merită să te gândeștii la promoții care vor crește vizibilitatea localului și vor atrage mai mulți clienți. Aceasta ar putea fi organizarea de evenimente speciale cum ar fi de Crăciun, Ziua Copilului sau alte evenimente importante (cum ar fi ziua de înființării restaurantului). De asemenea, este o idee bună să construiești o ofertă în afara orelor de vârf sau să introduceți reduceri de fidelitate.

Economisește

Unde să cauți economii atunci când conduci un restaurant? În primul rând, te poți concentra asupra căutării unui furnizor a unei companii de livrare mai ieftin. De asemenea, este posibil să economisiți bani prin înlocuirea iluminatului cu un iluminat mai eficient din punct de vedere energetic sau prin scurtarea orelor de deschidere a localului atunci când nu există o cifră de afaceri mare la sfârșitul zilei.

Pentru a conduce un restaurant în mod eficient, trebuie să te ocupi de fiecare aspect al funcționării acestuia. O abordare cuprinzătoare a activităților de marketing, o analiză atentă a finanțelor restaurantului și o gestionare eficientă a personalului, precum și servicii de calitate pentru clienți vor fi cu siguranță benefice pentru funcționarea restaurantului.