Cum să pregătiți cateringul de Crăciun și Revelion?

Salutăm oficial sezonul meselor delicioase! După cum știți, decembrie este una dintre cele mai frumoase luni ale anului. Aroma preparatelor de sărbători și prăjituri proaspăt coapte umplu camera în timp ce masa de Crăciun se leagănă sub greutatea farfuriilor. Cu toate acestea, pe măsură ce costurile alimentelor cresc, tot mai mulți oameni aleg să comande catering în Ajunul Crăciunului direct de la restaurantul lor preferat. Acest lucru îi ajută pe amândoi să economisească bani, timp și stres.

În timp ce oaspeții tăi caută preparate pentru Ajunul Crăciunului și mâncăruri de sezon, probabil te întrebi cum își poate asigura restaurantul un loc în farfuria lor de sărbători. Nu mai trebuie! Mai jos am pregătit câteva sfaturi pe care le puteți găsi utile în pregătirea și promovarea ofertelor dvs. de catering de Crăciun sau de Revelion.

Meniu special de Crăciun și Revelion

Tradițiile din Ajunul Crăciunului sunt similare în majoritatea caselor, dar felurile de mâncare de pe masa de sărbători pot diferi. La unii sunt obligatorii sarmalele sau tradiționala salată de boeuf, în timp ce altele se concentrează mai mult pe o varietate de preparate din porc. Într-o casă, cina se deschide cu cârnați sau caltaboși, în timp ce în alta, cu pastramă sau salată de cartofi.

De aceea, este o idee bună să învățați despre preparatele din Ajunul Crăciunului din diferite regiuni ale României și despre feluri de mâncare diferite de cele ale familiei tale. Desigur, nu exagerați numărul acestora, pentru a evita situația ca felurile principale mai puțin populare să fie comandate de o singură familie.

Unde se pot găsi astfel de informații? Pe Internet, desigur, dar vă puteți întreba și prietenii sau clienții și fanii pe rețelele de socializare.

De asemenea, gândiți-vă la modul în care oaspeții dvs. își vor putea plasa comenzile pentru catering de Crăciun. Limitați comenzile plasate la telefon, deoarece este posibil să nu aveți timp pentru ele în timpul sezonului de Crăciun. Unele POS-uri, precum acesta de la Restaumatic, vă permit să creați un meniu special de sezon. Aceasta este o soluție simplă și rapidă care va face foarte ușor pentru clienții dvs. să-și comande mâncarea la pachet și veți avea cele mai importante informații adunate într-un singur loc.

Promovarea cateringului de Sărbători

Amintiți-vă că, pe lângă pregătirea unui meniu adecvat pentru perioada de Crăciun și Revelion, este important să vă promovați noua ofertă atât pentru clienții actuali, cât și pentru cei noi.

Puteți face acest lucru în mai multe moduri:

  • adăugați un card cu informații la comenzile dvs. – dacă doriți, poate fi un fluturaș, sau o felicitare scrisă de mână sau tipărită pe hârtie frumoasă poate fi la fel de eficientă,,
  • postați astfel de informații pe rețelele de socializare și creșteți acoperirea investind în publicitate pe Facebook sau externalizați-le
  • investiți în Google Ads,
  • creați un newsletter în care prezentați oferta dvs. specială clienților,
  • atunci când plasează comenzi telefonice, informați clienții că le veți pregăti cina de Ajunul Crăciunului, feluri de mâncare pentru Crăciun sau Revelion.
  • Amintiți-vă că oaspeții aleg adesea restaurantele locale, așa că pentru a maximiza profiturile, merită să le oferiți și o promoție specială pentru ocazie sau să creați un eveniment online. Doar așa veți câștiga în fața competiției. 

Catering în Ajunul Crăciunului – gramaj și compoziție clare

Specificați pentru câte persoane este destinată fiecare masă și dacă există probleme legate de alergii. Postați fotografii și descrieri ale preparatelor în meniul dvs. online – uneori, o fotografie delicioasă cu rață cu sos sau somon este cea mai bună tactică pentru a crește vânzările. Poți să faci singur fotografiile, chiar și cu telefonul, dar ai grijă de lumina naturală, de compoziții și de decorul plăcut la ochi a preparatelor.

Stabiliți timpul de așteptare pentru orele de preluare

Chiar și cu ferestre de ridicare desemnate și timpi de livrare, pot exista în continuare unele întârzieri; informați oaspeții dvs. că ar putea avea de a face cu o așteptare mai lungă pentru comanda lor. Acest lucru îi va pregăti pe oaspeți să aibă mai multă răbdare cu echipa și cu bucătăria dvs.