Cum să creștem vânzările și veniturile zilnice într-un restaurant?

Industria restaurantelor cere proprietarilor să monitorizeze în mod constant piața și să se adapteze la nevoile acesteia. Pentru a crește cifra de afaceri într-un restaurant, nu este suficient doar să servești mâncăruri gustoase. Merită, de asemenea, să se implementeze măsuri suplimentare. Așadar, care sunt cele mai bune modalități de a crește vânzările și de a obține profituri mai mari? 

Ce influențează veniturile zilnice?

Pentru a crește cifra de afaceri la o unitate de catering, primul lucru care trebuie făcut este să se stabilească vânzările medii. Din punctul de vedere al unei unități de catering, vânzările sunt considerate a fi suma felurilor de mâncare înmulțită cu prețul acestora. Cu această abordare, puteți controla numărul de feluri de mâncare servite și încasările medii generate de oaspeți. Astfel, dorind să crească cifra de afaceri, trebuie să se facă eforturi nu numai pentru a atrage mai mulți clienți, ci mai ales pentru a crește factura medie generată de oaspeți. Putem crește această factură vânzând, de exemplu, mai multe feluri de mâncare sau mărind prețurile de vânzare.

Evaluarea situației restaurantului

Uneori, modalitatea de a crește profiturile este de a optimiza costurile. Fiecare proprietar de restaurant ar trebui să monitorizeze în mod regulat costurile și să vadă dacă există posibilitatea de a le reduce. Dacă restaurantul folosește echipamente sau servicii care nu aduc prea mult profit, merită să se analizeze dacă acestea sunt necesare. Colaborarea cu parteneri experimentați, încercarea de a nu risipi mâncarea și echipamentele eficiente din punct de vedere energetic contribuie, de asemenea, la reducerea costurilor.

Stabilirea unei cooperări

O modalitate dovedită de a reduce costurile și de a îmbunătăți vânzările într-un restaurant este cooperarea cu alte unități sau furnizori. Organizarea unei campanii promoționale comune cu un meniu special pregătit se dovedește adesea a fi un adevărat succes. Astfel de acțiuni sporesc raza de acțiune promoțională a unității și atrag noi clienți, contribuind la creșterea profiturilor.

Organizarea evenimentelor

Promovarea unui restaurant nu trebuie să se bazeze doar pe activități unice. O idee bună, care crește cifra de afaceri a restaurantului, este de a organiza evenimente regulate care să promoveze restaurantul. Expozițiile, vernisajele, atelierele pentru copii, serile muzicale, de film sau de poezie sunt oportunități excelente pentru a atrage noi clienți. Activiștii și artiștii locali pot fi invitați să participe la evenimente, ceea ce nu numai că va face serile mai plăcute pentru oaspeți, dar va promova restaurantul în rândul prietenilor lor.

Creșterea vânzărilor în afara orelor de vârf 

Una dintre cele mai simple modalități de a crește cifra de afaceri este aceea de a analiza cu atenție vânzările. Știind care sunt orele la care traficul nu este mare, ne putem ajusta ofertele și putem oferi clienților promoții suplimentare, cum ar fi:

  • happy hours;
  • ofertă de mic dejun sau prânz;
  • promoții pentru cafea to go;
  • desert la preț redus plus felul principal.

Cum să înbunătățim vânzările într-un restaurant – rezumat

O bună evaluare a situației financiare a unui restaurant, crearea unor relații, utilizarea aplicațiilor – acestea sunt unele dintre cele mai bune modalități de a crește vânzările și de a obține profituri mai mari. Merită încercate, chiar și atunci când restaurantul se află într-o situație financiară bună – cifra de afaceri a restaurantului poate fi aproape întotdeauna maximizată, la urma urmei.