Restaumatic https://www.restaumatic.com/blog/cs/ Wed, 10 Jan 2024 10:59:11 +0000 cs-CZ hourly 1 https://wordpress.org/?v=6.0.2 https://restaumatic-blog-uploads.s3.amazonaws.com/uploads/2018/06/restlogo-ico-1.png Restaumatic https://www.restaumatic.com/blog/cs/ 32 32 Jak zvýšit loajalitu zákazníků v restauraci? Praktické tipy a strategie https://www.restaumatic.com/blog/cs/jak-zvysit-vernost-zakazniku-restaurace/ Wed, 27 Dec 2023 11:00:00 +0000 https://www.restaumatic.com/blog/?p=6519 Konkurence na trhu stravovacích služeb je dnes tvrdá. Restaurace musí vynaložit mimořádné úsilí, aby si hosty získaly a udržely. Jedním z klíčových prvků úspěchu je budování loajality zákazníků. V tomto článku představíme několik praktických tipů a strategií, které pomohou zvýšit angažovanost zákazníků a budovat s nimi dlouhodobé vztahy. Přizpůsobte svou nabídku potřebám zákazníků Každý zákazník …

Read more "Jak zvýšit loajalitu zákazníků v restauraci? Praktické tipy a strategie"

The post Jak zvýšit loajalitu zákazníků v restauraci? Praktické tipy a strategie appeared first on Restaumatic.

]]>
Konkurence na trhu stravovacích služeb je dnes tvrdá. Restaurace musí vynaložit mimořádné úsilí, aby si hosty získaly a udržely. Jedním z klíčových prvků úspěchu je budování loajality zákazníků. V tomto článku představíme několik praktických tipů a strategií, které pomohou zvýšit angažovanost zákazníků a budovat s nimi dlouhodobé vztahy.

Přizpůsobte svou nabídku potřebám zákazníků

Každý zákazník má jiné potřeby a očekávání. Pro restaurace je důležité, aby svou nabídku přizpůsobily jejich požadavkům. Věnujte pozornost kulinářským preferencím, alergiím a potravinovým intolerancím. Dostupnost vegetariánských nebo bezlepkových možností v jídelním lístku může přilákat nové zákazníky a zvýšit jejich loajalitu.

Technologie v restauracích umožňují ještě přesněji přizpůsobit jídelní lístek potřebám zákazníků. Díky online objednávkovým systémům nebo mobilním aplikacím mohou restaurace shromažďovat informace o stravovacích preferencích a historii objednávek svých zákazníků. Na jejich základě je možné přizpůsobit jídelní lístek nebo doporučit jídla, která mohou zákazníky oslovit. 

Poskytování vysoce kvalitních služeb

Kvalita služeb v restauraci je stejně důležitá jako kvalita jídla. Zákazníci oceňují zdvořilost, rychlost obsluhy a pozornost věnovanou jejich potřebám. Proto se vyplatí investovat do školení personálu, aby měl správné dovednosti a znalosti o obsluze zákazníků. Důležité je také znát nové technologické trendy, jako jsou samoobslužné kiosky nebo QR systémy, které umožňují rychlejší a pohodlnější objednávání jídla bez nutnosti kontaktovat číšníka. Díky těmto řešením si zákazníci mohou objednat přesně to, co potřebují, bez zbytečných otázek a nedorozumění, což zvyšuje jejich spokojenost a chuť se do restaurace vracet.

Ukázka fungování obsluhy QR Waiter

Vytváření atmosféry

Atmosféra v restauraci má pro zákazníky velký význam. Správné osvětlení, hudba a výzdoba mohou vytvořit zvláštní atmosféru, která se hostům vryje do paměti. Důležité je také, aby byl stůl dobře připraven a jídlo a nápoje byly podávány správným způsobem.

Odměňte věrné zákazníky

Důležitým prvkem při budování loajality hostů restaurace je odměňovat je za jejich angažovanost. Nabídka speciálních slev, rabatů nebo věrnostních programů může přilákat nové zákazníky a povzbudit stávající zákazníky k návratu. Vyplatí se také investovat do partnerských programů s jinými podniky, které mohou zákazníkům nabídnout další výhody. 

Nezapomínejte na moderní věrnostní systémy, které mohou sledovat chování zákazníků a nabízet personalizované nabídky a slevy na základě historie jejich objednávek. Zákazníci se tak budou cítit oceněni a budou mít větší motivaci se do restaurace vracet, což zvýší jejich loajalitu a angažovanost.

Věrnostní karta od zákazníka

Buďte aktivní na sociálních sítích

Sociální média jsou dnes nedílnou součástí podnikání. Restaurace by měla být aktivně přítomna na internetu, aby oslovila více zákazníků a budovala svou značku. Pravidelné zveřejňování fotografií jídel, krátkých videí, aktualizací menu a recenzí zákazníků může přitáhnout pozornost a zvýšit angažovanost zákazníků. Pokud nemáte čas na provozování svého profilu, kontaktujte nás! Pomůžeme vám s vedením sociálních médií vaší restaurace.

Shrnutí

Budování loajality zákazníků v restauraci je klíčovým prvkem úspěchu. Přizpůsobení nabídky potřebám zákazníků, poskytování kvalitních služeb, vytvoření výjimečné atmosféry, odměňování věrných zákazníků a aktivní přítomnost na sociálních sítích jsou jen některé ze strategií, které pomohou zvýšit angažovanost zákazníků a budovat dlouhodobé vztahy. 

Pamatujte, že spokojený zákazník je pro vaši restauraci nejlepší reklamou, proto se vyplatí investovat do rozvoje a neustálého zlepšování vašeho podniku, abyste přilákali nové zákazníky a udrželi si ty, kteří již restauraci navštívili.

The post Jak zvýšit loajalitu zákazníků v restauraci? Praktické tipy a strategie appeared first on Restaumatic.

]]>
QR menu: Využijte QR kódy k přilákání nových zákazníků https://www.restaumatic.com/blog/cs/qr-menu-prilakani-novych-zakazniku/ Wed, 13 Dec 2023 14:02:00 +0000 https://www.restaumatic.com/blog/?p=6494 Pokud provozujete restauraci, může vám využití moderních technologických řešení v restauraci přinést značné výhody. Pokud chcete mít přehled o novinkách a technických trendech v gastronomii, vyplatí se věnovat pozornost systémům QR Menu a QR Waiter. Co jsou systémy QR Menu a QR Waiter? Proč byste měli uvažovat o jejich využití ve vaší provozovně? Zde je …

Read more "QR menu: Využijte QR kódy k přilákání nových zákazníků"

The post QR menu: Využijte QR kódy k přilákání nových zákazníků appeared first on Restaumatic.

]]>
Pokud provozujete restauraci, může vám využití moderních technologických řešení v restauraci přinést značné výhody. Pokud chcete mít přehled o novinkách a technických trendech v gastronomii, vyplatí se věnovat pozornost systémům QR Menu a QR Waiter. Co jsou systémy QR Menu a QR Waiter? Proč byste měli uvažovat o jejich využití ve vaší provozovně? Zde je několik návrhů!

QR Menu – co to je?

QR Menu je typ digitálního jídelního lístku, který si hosté restaurace mohou zobrazit naskenováním QR kódu pomocí mobilního telefonu. Toto řešení se stává velmi oblíbeným – najdete ho ve stále větším počtu restauračních zařízení. Je inovativní a pohodlné jak pro restaurace, tak pro zákazníky.

QR jídelní lístky se umísťují na stoly nebo na jiná místa, která jsou hostům přístupná a dobře viditelná (např. při vstupu do podniku). K zobrazení jídelního lístku restaurace a cen jídel stačí, aby zákazník přiblížil fotoaparát chytrého telefonu ke kódu. QR menu pomáhá okamžitě provést objednávku. Jeho používání je intuitivní a přináší úspory plynoucí z kratší doby obsluhy hostů a také z toho, že není třeba navrhovat a vyrábět papírový jídelní lístek.

jídelní lístek restaurace qr

QR Menu – moderní řešení pro moderní restaurace

QR menu umožňuje strávníkům zobrazit jídelní lístek ještě předtím, než se obsluha přiblíží ke stolu (což urychluje a zefektivňuje proces objednávání). Zákazníci si také mohou prohlédnout fotografie jídel – jejich přidání do QR Menu pomáhá hostům s výběrem a objednávkou.

QR Menu si získává uznání stále většího počtu zákazníků restaurací (zejména mladší generace). Restaurace, které se rozhodnou zavést QR menu, mohou být spojovány s moderností a aktuálností.

Další využití QR kódů v restauracích

QR kódy v restauracích se používají pro službu QR Waiter. Funkce “virtuálního číšníka” dalece přesahují možnosti digitálního jídelního lístku. Co je to “virtuální číšník” a jaké výhody nabízí restauratérům a spotřebitelům?

Co je to “virtuální číšník”? Zjistěte, jaké obrovské výhody nabízí

QR Waiter umožňuje zákazníkům restaurací nejen prohlížet digitální jídelní lístek, ale také si na dálku objednat jídlo spolu s platbou. Stejně jako QR Menu – vše se provádí z pozice chytrého telefonu prostřednictvím internetu. Rozhodnutí zakoupit systém QR Waiter je pro nás díky výhodám, které nabízí, velkou vzpruhou. Hlavní výhody systému QR Waiter jsou následující

  • Možnost okamžitého objednání jídla – zákazníci nemusí čekat, až jim obsluha přinese jídelní lístek a poté od nich převezme objednávku.
  • Expresní zpracování plateb – na dálku, bezhotovostně a bez nutnosti odevzdávat drobné.
  • Úspora času a peněz – používání systému QR Waiter velmi zefektivní proces objednávání a placení. Výrazně se tak sníží pracovní vytížení personálu restaurace a i při vysoké obsazenosti nebude třeba se obávat nutnosti zaměstnávat další personál. 

Jak QR Waiter funguje?

Používání aplikace QR Waiter je stejně snadné a intuitivní jako používání digitálního jídelního lístku. Obě řešení jsou založena na informacích obsažených v QR kódu, který zákazníci naskenují pomocí fotoaparátu svého chytrého telefonu. Jakmile tak učiní, přečtou si jídelní lístek a vyberou si jídlo, mohou okamžitě přejít k zadání objednávky a také k online platbě. Informace o objednávce pak putují do kuchyně a k číšníkům – zákazník ani nemusí zadávat číslo stolu.

Jak informovat o službě QR Menu a QR Waiter?

Zákazníci by měli vědět, že vaše restaurace má QR Menu a QR Waiter – nejlépe ještě před vstupem do podniku. Informace o dostupnosti obou systémů by měla být viditelně umístěna. Může být vyvěšena na vstupních dveřích restaurace a na stolech. Kromě toho by měl zákazníky informovat také personál restaurace. 

QR menu v restauracích – shrnutí

Používání QR kódů v restauracích je řešení, do kterého se vyplatí investovat. Služby QR Menu a QR Waiter výrazně zlepšují zákaznický zážitek. Mezi výhody používání těchto systémů patří také úspora času a peněz, což jsou dva hlavní aspekty, na které by se měl každý restauratér zaměřit.

Chcete ve své restauraci spustit službu QR Waiter? Domluvte si schůzku s prezentací! Zavolejte nám na číslo +421 948 634 789 nebo pošlete e-mail na adresu czechrepublic@restaumatic.com.

The post QR menu: Využijte QR kódy k přilákání nových zákazníků appeared first on Restaumatic.

]]>
Jak snížit náklady v restauraci? 5 způsobů, jak ušetřit peníze https://www.restaumatic.com/blog/cs/jak-setrit-v-gastronomii-5-zpusobu/ Wed, 06 Dec 2023 12:11:00 +0000 https://www.restaumatic.com/blog/?p=6479 V dynamickém světě gastronomie je hledání efektivních způsobů snižování nákladů zásadní pro udržení konkurenceschopnosti. Tento článek představuje pět účinných strategií úspory nákladů, které mohou výrazně zlepšit finanční bilanci každé restaurace. Seznamte se s řešeními, která vám pomohou vyrovnat rozpočet, aniž by byla ohrožena kvalita nabízených služeb. Proč šetřit peníze při provozování restaurace? Provozování gastronomického podniku …

Read more "Jak snížit náklady v restauraci? 5 způsobů, jak ušetřit peníze"

The post Jak snížit náklady v restauraci? 5 způsobů, jak ušetřit peníze appeared first on Restaumatic.

]]>
V dynamickém světě gastronomie je hledání efektivních způsobů snižování nákladů zásadní pro udržení konkurenceschopnosti. Tento článek představuje pět účinných strategií úspory nákladů, které mohou výrazně zlepšit finanční bilanci každé restaurace. Seznamte se s řešeními, která vám pomohou vyrovnat rozpočet, aniž by byla ohrožena kvalita nabízených služeb.

Proč šetřit peníze při provozování restaurace?

Provozování gastronomického podniku je neustálá ekonomická analýza: odhadování výnosů, hledání úspor ve výkazu nákladů, hledání forem optimalizace. Provozování restaurace nebo bistra v sousedství s sebou nepochybně nese provozní náklady. Problémem jsou někdy značné administrativní náklady nebo náklady spojené s nákupem surovin. Proto je důležitá optimalizace nákladů – rozumná politika úspor, která umožňuje udržet ziskovost podniku i při relativně nižších výnosech. Jak?

Vhodné žárovky

Osvětlení je prvek, který ovlivňuje nejen fungování restaurace nebo kuchyně, ale také design interiéru a atmosféru podniku. V praxi je proto třeba počítat s tím, že žárovky budou v provozu po celou otevírací dobu. Ačkoli se to na první pohled může zdát jako zanedbatelný problém, v měsíčním horizontu tomu tak není. Úsporné žárovky namísto například zastaralých modelů mohou přinést úspory v hodnotě několika desítek zlotých. Není to hodně? Pokud se na to podíváte z hlediska například několika desítek kusů, rozdíl se stane významným.

úsporné žárovky v restauracích

Květiny v květináčích místo řezaných květin

Jedná se o další prvek interiérového designu – stejně důležitý faktor jako to, zda je restaurace vnímána jako atraktivní, nebo ne. Vzhledem k výraznému nárůstu cen květin se vyplatí hledat alternativy. Těmi samozřejmě nemusí být jejich nepřirozené protějšky. Lze však zvážit i jinou možnost – mnohem ekonomičtější bude pořídit trvalé květiny, které budou interiér zdobit ne několik dní, ale například několik měsíců.

hrnkové květiny v restauraci

Hudba – využijte volné zdroje

Velkým dilematem je, jak ušetřit na výdajích spojených s pouštěním hudby v prostorách. Provozovat rozhlasovou stanici znamená platit poplatky spojené se SOZOU/SLOvgramem. Můžete také zvolit některou z mnoha služeb, které nabízejí knihovnu skladeb po zaplacení například měsíčního předplatného. Je však důležité mít na paměti, že nemusíte sahat pouze po známých hitech. Dobrou volbou je využít banky volných skladeb, které lze přizpůsobit například náladě místa konání nebo druhu podávaného jídla. 

Politika menšího plýtvání

Je na čase převést teorii do praxe – dobré hospodaření se zdroji vám umožní platit méně za produkty na přípravu jídla. Stačí například přesně analyzovat, kolik je potřeba k přípravě určitého pokrmu, a určit náklady na potraviny potřebné k přípravě pokrmu. Je také vhodné vzít v úvahu, kdy zákazníci nejčastěji volí konkrétní výrobky a zda existuje sezónnost. Díky tomu bude vaše nákupní politika efektivnější, což v dlouhodobém horizontu povede ke znatelným úsporám. 

Nabídněte možnost rozvozu

Rozumná politika snižování nákladů znamená nejen snižování výdajů, ale také hledání nových forem příjmů. Jednou z nich může být doručování jídel příjemcům. Ti jsou ochotni zaplatit za doručení jídla na místo – při správné kalkulaci to nebude finanční problém, ale může to zvýšit počet objednávek. Za tímto účelem se také vyplatí pečlivě zvážit, jaké vozidlo pro rozvoz zvolit.

Vzhledem k fixním nákladům na provoz podniku bude každý další prodej – i mimo provozovnu – ziskový. Pro efektivní rozvoj online prodeje se vyplatí sáhnout po osvědčených řešeních od společnosti Restaumatic. V rámci spolupráce můžete počítat s přístupem k automatizovaným marketingovým nástrojům, jako je věrnostní program nebo generátor propagačních kuponů, nebo získat profesionální webové stránky s online objednávkovým systémem.

Jak snížit náklady v restauraci – shrnutí

Ukázalo se, že provozování gastronomického podniku může být nákladné z řady důvodů, jako jsou náklady na nákup kuchyňského vybavení, náklady na pronájem prostor, náklady na zaměstnávání personálu a náklady na nákup a skladování potravin.

Není pochyb o tom, že nejdůležitějším nákladem v cateringovém podniku je samotné jídlo. Rozsah výdajů v této oblasti se liší podle sezóny nebo typu restaurace – například podle toho, zda je originální, nebo používá spíše levnější produkty. Kromě toho musí restauratéři brát v úvahu také náklady na údržbu potravin a čisticí prostředky, které mohou vyžadovat velké sklady a speciální vybavení.

Dalšími náklady jsou nemovitosti – například pronájem prostor pro restauraci. Nejedná se pouze o nájemné, ale také o údržbu prostor, jako je zajištění tepla nebo inženýrských sítí. Rostou také náklady na zaměstnance. V důsledku toho může být provozování gastronomického podniku nákladné. Je však třeba poznamenat, že velkou roli hrají specifika podniku a jeho rozsah a působnost. Je proto důležité pečlivě analyzovat strukturu nákladů na podnikání v oblasti stravování a optimalizovat svůj zisk z podnikání v oblasti stravování.

The post Jak snížit náklady v restauraci? 5 způsobů, jak ušetřit peníze appeared first on Restaumatic.

]]>
Ztrácíte zákazníky? Postarejte se o své webové stránky. https://www.restaumatic.com/blog/cs/zvyseni-uspechu-restaurace/ Tue, 28 Nov 2023 11:00:00 +0000 https://www.restaumatic.com/blog/?p=6462 Jedním z nejdůležitějších, ale stále přehlížených aspektů provozování restaurace je online přítomnost a kvalitní webové stránky. Mnoho zákazníků se před návštěvou restaurace podívá na online jídelní lístek. Bez webových stránek vaše restaurace vlastně neexistuje. Zde je 5 vlastností funkčních webových stránek restaurace. Kde začít? V první řadě od přítomnosti. Webové stránky s funkčním menu jsou …

Read more "Ztrácíte zákazníky? Postarejte se o své webové stránky."

The post Ztrácíte zákazníky? Postarejte se o své webové stránky. appeared first on Restaumatic.

]]>
Jedním z nejdůležitějších, ale stále přehlížených aspektů provozování restaurace je online přítomnost a kvalitní webové stránky. Mnoho zákazníků se před návštěvou restaurace podívá na online jídelní lístek. Bez webových stránek vaše restaurace vlastně neexistuje. Zde je 5 vlastností funkčních webových stránek restaurace.

Kde začít?

V první řadě od přítomnosti. Webové stránky s funkčním menu jsou nezbytné, ale vaše restaurace by měla mít také vlastní profil na sociálních sítích, kde může aktivně komunikovat se strávníky, odpovídat na dotazy, reagovat na zprávy a zveřejňovat fotografie jídel. Vyplatí se také nezapomenout vygooglit si vizitku a doplnit na ni informace, abyste o zákazníky nepřišli hned v první fázi. Jméno, přesná adresa, webová adresa, telefonní číslo, e-mailová adresa – to je nezbytné. Oceníte také přidání fotografií ukázkových jídel z jídelního lístku. 

5 charakteristik dobrých webových stránek pro restauraci

Estetika

Webové stránky mohou být průměrné, ale pěkné, vybroušené webové stránky přitáhnou pozornost, vzbudí důvěru a povědomí o tom, že se restauraci daří. Stručně řečeno, s webovými stránkami přizpůsobenými typu podniku, který provozujete, s dobře navrženými prvky: písma, nadpisy, barvy, kvalitní fotografie, přilákáte zákazníky. Je důležité si uvědomit, že pěkný web neznamená propracovaný web s přemírou obsahu a grafiky. Lepší je nepřítelem dobrého. Navíc přetížený web ovlivňuje jeho načítání a uživatel, který musí na zobrazení webové stránky dlouho čekat, se rozhodně nestane vaším zákazníkem. 

Viditelné kontaktní údaje

Na webových stránkách restaurace není důležitější věc než kontaktní údaje. Je nezbytné uvést aktuální telefonní číslo, e-mailovou adresu a odkazy na sociální sítě, kde mohou potenciální zákazníci vaši restauraci kontaktovat. 

Kromě základních informací přidejte také informace o otevírací době, možnostech rezervace, možnostech platby, zda se v restauraci mohou ubytovat domácí mazlíčci a zda má restaurace dětský koutek.

Přehledné jídelní lístky

Jak neztratit zákazníky? V první řadě umístěte na webové stránky jídelní lístky. Aktuální, s jasně definovaným složením jídel, gramáží a cenami. To je to základní, co musíte na webových stránkách své restaurace zpřístupnit. Vítané je označení jídel, zda jsou pikantní, veganská, pro děti atd. Nezapomínejte ani na fotografie pokrmů, to je vždy konkrétní údaj o tom, jak pokrm vypadá, jaký má objem a jednoduše, zda je efektní. Krásné fotografie lákavých pokrmů jsou na webových stránkách restaurace nutností.

Náš vlastní systém online objednávek

Pokud chcete více vydělávat a přilákat nové zákazníky, kteří ne vždy chtějí přijít do vaší provozovny, je nezbytné vytvořit si vlastní online objednávkový systém. Ten vám pomůže nejen zvýšit počet objednávek, ale také zorganizovat řízení vaší restaurace. Díky vlastnímu prodejnímu systému ušetříte na provizích a budete se moci soustředit na rozvoj svého podniku. Zároveň si vybudujete vlastní zákaznickou základnu, budete efektivně spravovat rozvážkovou síť a snadno účtovat řidičům. Možnost online objednávek na webových stránkách musí být dokonale viditelná a především vždy funkční. Nemůžete si dovolit chyby ve fázi objednávání nebo platby. Takové situace zákazníky odradí od další objednávky a do vaší restaurace se už nevrátí.

Mobilní aplikace

Zákazníci, kteří preferují objednávání přes telefon, ocení možnost objednat si zboží prostřednictvím praktické aplikace. Pokud jim přijde funkční a rychlá, budou objednávat stále častěji. Speciální aplikace umožní uživateli objednat si zboží z vaší restaurace bez přihlašování, bez čekání a bez nutnosti pokaždé zadávat adresu pro doručení. Je to skvělý obchodní i marketingový nástroj.

Na co dalšího je třeba pamatovat?

Nesmíte zapomínat, že mnoho lidí si prohlíží jídelní lístky restaurací na svých telefonech, proto je nezbytné, aby vaše webové stránky byly přívětivé pro mobilní zařízení – musí být responzivní. Každý prvek viditelný na obrazovce telefonu musí být viditelný, dobře přizpůsobený, nesmí překrývat jiné prvky, Navíc pokud máte online objednávkový systém, měli byste sledovat celou cestu objednávky a kontrolovat, zda se zákazník cestou nesetká s technickými problémy. 

Výše jsme vás informovali o některých vlastnostech dobrých webových stránek restaurace. Existuje mnoho dalších technických faktorů, které zajistí, že o zákazníky nepřijdete, ale naopak získáte nové a vybudujete si uznání na internetu. Víme, že restauratér řeší mnoho věcí najednou – od personálních a finančních záležitostí až po objednávání zboží pro restauraci a často i samotnou přípravu jídel. Nemá čas ani prostor na to, aby sledoval témata týkající se webdesignu.

Proto je dobré svěřit technická témata související s webovými stránkami a online objednávkami

Máte otázky týkajúce sa webovej stránky a systému online objednávok? Obráťte sa na nás!
Tel: +421 948 634 789 alebo nám pošlite mail na czechrepublic@restaumatic.com

The post Ztrácíte zákazníky? Postarejte se o své webové stránky. appeared first on Restaumatic.

]]>
Inovace produktů Restaumatic: Kuchyňský objednávkový systém (KDS) https://www.restaumatic.com/blog/cs/zobrazeni-objednavek-kds/ Tue, 21 Nov 2023 12:34:48 +0000 https://www.restaumatic.com/blog/?p=6324 Velký okamžik nastal a my s potěšením oznamujeme, že KDS je nyní k dispozici všem restauratérům! V tomto článku vám nastíníme, jak KDS vypadá v praxi, jak jej zapnout a používat, abyste z něj mohli vytěžit maximum. Zveme vás k dalšímu čtení. Co je to KDS? KDS (Kitchen Display System) je systém používaný v restauracích, …

Read more "Inovace produktů Restaumatic: Kuchyňský objednávkový systém (KDS)"

The post Inovace produktů Restaumatic: Kuchyňský objednávkový systém (KDS) appeared first on Restaumatic.

]]>
Velký okamžik nastal a my s potěšením oznamujeme, že KDS je nyní k dispozici všem restauratérům! V tomto článku vám nastíníme, jak KDS vypadá v praxi, jak jej zapnout a používat, abyste z něj mohli vytěžit maximum. Zveme vás k dalšímu čtení.

Co je to KDS?

KDS (Kitchen Display System) je systém používaný v restauracích, který zobrazuje objednávky z kuchyně v reálném čase. To znamená, že kuchaři vidí objednávky okamžitě, na obrazovce tabletu nebo počítače, bez nutnosti používat papírové bony a tiskárny. Díky tomu se zlepšuje obsluha zákazníků a objednávky jsou připravovány rychleji.

Výhody pro restaurace

Systém KDS poskytuje restauraci řadu výhod, které jí umožňují rychleji a lépe obsloužit hosty. Podívejme se na ty nejdůležitější:

  • Eliminace tradičních papírových objednávek
  • Lepší komunikace mezi číšníkem a kuchyní
  • Rychlejší zpracování objednávek a méně chyb
  • Eliminace nákladů na papír a úspornost

Jak spustit KDS – návod k obsluze

Níže uvádíme postupný přehled, jak zapnout KDS a jaké jsou jeho funkce. Než však budeme pokračovat, musíme probrat některé hardwarové požadavky:

  • KDS můžeme spustit na jakémkoli zařízení, na kterém nainstalujeme nebo spustíme RePOS → Android, iOS, Windows, macOS, webový prohlížeč jako Chrome, Edge atd.
  • Je však důležité si uvědomit, že toto zařízení má být v kuchyni a informace na něm uvedené mají být čitelné pro kuchaře, takže telefon nemusí být tou nejlepší volbou.
  • Nezapomeňte, že šéfkuchař musí sám začít objednávat, označovat hotové pokrmy atd. Proto tento úkol co nejvíce zjednodušte.
  • Bude vyžadována aktualizovaná, nejnovější verze systému RePOS!

Návod začneme zapnutím systému v Panelu restaurace, poté přejdeme k systému RePOS, kde se seznámíme s možnostmi konfigurace a vyřešíme praktický problém. 

Potřebujete pomoc? Kontaktujte nás – číslo najdete v přehledu na konci článku! ✅

Nároky

Kromě instalace správného vybavení do kuchyně je třeba vytvořit účet v Panelu restaurace nebo přidat práva KDS do stávajícího účtu.

Přidání oprávnění v panelu restaurátorů.

⚠ DŮLEŽITÉ: Pro udělení práv klikněte na tlačítko “Uložit”.

Vytvoříme tolik samostatných účtů, kolik restaurací hodlá KDS v kuchyních používat. Pokud má jednu kuchyni – stačí mu jedna obrazovka, ale pokud má například samostatnou stanici pro pizzu a samostatnou stanici pro ostatní pokrmy, bude potřebovat dva účty a dvě zařízení.

Přihlášení k systému RePOS a konfigurace KDS

Dalším krokem je přihlášení do systému RePOS pomocí nového účtu.

⚠ DŮLEŽITÉ: Pokud jsme přidali oprávnění k existujícímu účtu, je třeba systém RePOS vypnout a znovu zapnout. 

Po přihlášení do systému RePOS přejdeme na kartu Nastavení (bod 1) a poté vybereme sekci KDS (bod 2).

Přesun do nastavení kds

Zobrazí se nám dvě dlaždice s nastavením, které musíme nakonfigurovat. První se týká toho, jaké nádobí/kategorie se mají zobrazovat na zařízení, které bude naším KDS v kuchyni.

Nastavení kds

Můžeme si nastavit, které pokrmy a jakým způsobem se mají na KDS zobrazovat (na místě nebo rozvozem). Pro účely návodu jsme nastavili, že tento příspěvek se týká výhradně dezertů.

Nastavení kds - zobrazený pokrm.

✅ Poté klikneme na tlačítko “Uložit” a můžeme přejít k nastavení zobrazení. 

Přejděme k druhé možnosti, “Nastavení zobrazení”. Zde můžeme upravit, co se má na KDS zobrazovat. Možná kuchyně nepotřebuje informace například o adrese dodání nebo čísle stolu – zde je možné tyto informace odstranit.

Nastavení kds - nastavení zobrazení pokrmu.

Pokud byly některé informace omylem odstraněny, lze je obnovit na kartě “Odstraněné”.

⚠ DŮLEŽITÉ: Při každé změně nezapomeňte na tlačítko “Uložit”.

Zobrazení objednávek v KDS

Nyní, když jsme překonali konfiguraci, přejděme k samotnému zobrazení KDS. Když přijde nová objednávka, kuchyně uslyší třikrát zazvonit zvonek, který ji informuje o nové objednávce.

kds zobrazení objednávky

V současné době máme pouze jednu objednávku, pokud jich bude více, bude užitečná možnost seřadit objednávky podle času přijetí nebo doby realizace. Kuchyně tak bude například vědět, která objednávka byla zadána nejdříve nebo která musí co nejdříve odejít. 

Třídění objednávek kds

Zpracování objednávek

Když se kuchař pustí do zpracování objednávky, stiskne tlačítko “Start”, čímž se horní lišta objednávky změní na modrou a označí se jako zpracovaná. Stav dokončení je vidět také v běžících objednávkách.

zobrazení objednávky

Pokud byla náhodou objednávka spuštěna, nic se nestane. Tuto akci lze snadno zrušit kliknutím na šipku v levém dolním rohu

obrácení započaté objednávky

Některá jídla ve vaší objednávce budou určitě připravena rychleji než jiná. Chcete-li pokrm označit jako hotový, stačí stisknout jeho název a pokrm se automaticky označí jako hotový

zrušení výběru nádobí v objednávce

Jakmile jsou všechny položky objednávky uzavřeny, lze ji ukončit. Poté zmizí ze zobrazení KDS, ale stav dokončení je viditelný v seznamu aktuálních objednávek (barva lišty se změní na zelenou). Tím je obsluha informována, že daná objednávka by měla být vydána.

Zobrazení dokončené objednávky v kds

Pokud byla objednávka rozdělena (i v procesu rozdělování), budou příslušné informace viditelné v KDS. Tam můžete vidět, které produkty z jedné objednávky byly přeneseny do jiné objednávky.

Úprava objednávky (např. některé produkty budou odebrány a jiné přidány) bude rovněž viditelná na obrazovce KDS.

Přidání a úprava probíhající objednávky

Souhrn

Jedná se o poměrně rozsáhlý balík informací, ale jsme přesvědčeni, že vám tato příručka usnadní používání systému KDS a že vám pomůže zlepšit provoz vaší restaurace. Pokud budete potřebovat jakoukoli pomoc, obraťte se na zákaznický servis:

📞 Tel: +421 948–634–789
📧 Mail: czechrepublic@restaumatic.com

The post Inovace produktů Restaumatic: Kuchyňský objednávkový systém (KDS) appeared first on Restaumatic.

]]>
Online prodejní systém pro catering – proč jej zavést pro vaši restauraci? https://www.restaumatic.com/blog/cs/online-prodejni-system/ Thu, 16 Nov 2023 11:07:00 +0000 https://www.restaumatic.com/blog/?p=6288 Zavedení prodejního systému pro cateringové služby skutečně zvyšuje šance na růst vašeho podniku. Můžete oslovit širší okruh potenciálních zákazníků a posunout kvalitu svých služeb na vyšší úroveň. Dobrý prodejní systém je software a hardware, který vám umožní optimalizovat a zefektivnit procesy objednávání a plnění objednávek ve vaší restauraci. Online prodejní systém – jaké funkce plní? …

Read more "Online prodejní systém pro catering – proč jej zavést pro vaši restauraci?"

The post Online prodejní systém pro catering – proč jej zavést pro vaši restauraci? appeared first on Restaumatic.

]]>
Zavedení prodejního systému pro cateringové služby skutečně zvyšuje šance na růst vašeho podniku. Můžete oslovit širší okruh potenciálních zákazníků a posunout kvalitu svých služeb na vyšší úroveň. Dobrý prodejní systém je software a hardware, který vám umožní optimalizovat a zefektivnit procesy objednávání a plnění objednávek ve vaší restauraci.

Online prodejní systém – jaké funkce plní?

V digitálním věku a rostoucí oblibě online nakupování vidí mnoho odvětví výhody používání online prodejních systémů. Gastronomie není výjimkou. Co přesně ale znamená “online prodejní systém” pro restaurace a jaké funkce může plnit? Podívejme se na to blíže.

Restaumatic je jedním z příkladů moderního online prodejního systému přizpůsobeného potřebám gastronomie. Bez ohledu na výběr konkrétní platformy však existují některé funkce, které jsou společné většině takových řešení:

Klíčové vlastnosti online prodejních systémů v gastronomii

Klíčové vlastnosti online prodejních systémů v gastronomii.

Mnohé systémy, jako například Restaumatic, navíc nabízejí další funkce, například vytvoření responzivní webové stránky restaurace nebo integraci se stávajícími webovými stránkami prostřednictvím pluginů. Taková řešení vám mohou pomoci ušetřit na provizích za doporučení a zvýšit viditelnost vaší restaurace na internetu.

Pokud zvažujete implementaci online pokladního systému do své restaurace, stojí za to zvážit, jaké funkce pro vás budou nejužitečnější a jaké výhody mohou vašemu podnikání přinést. V dnešní době, kdy je konkurence tak velká, je dobré držet krok s technologickými inovacemi a přizpůsobovat se měnícím se potřebám trhu.

Automatizace prodeje online – výhody a přínosy

Moderní gastronomie není jen o chutném jídle a příjemné obsluze. Je to také o velmi dobré organizaci práce, která se do značné míry opírá o technologie. Systém online prodeje může vašemu podniku přinést mnoho výhod, a to bez ohledu na jeho velikost.

Výhody zavedení online prodejního systému

  • Méně chyb: zefektivnění procesu objednávání minimalizuje riziko chyb, které mohou vzniknout při ručním zpracování objednávek. 
  • Lepší organizace práce: díky systému mohou zaměstnanci odpovědní za služby hostům a online objednávky pracovat efektivněji, což vede k vyšší kvalitě služeb. 
  • Úspora času a peněz: Méně chyb a lepší organizace práce znamenají nižší náklady. Navíc odpadají provize pro zprostředkovatele, což znamená vyšší zisk.
  • Zjednodušená správa jídelního lístku: Chcete přidat nové jídlo nebo změnit cenu? V online systému to zvládnete během několika okamžiků.
  • Akce pro online zákazníky: možnost vytvářet speciální nabídky pro ty, kteří využívají online objednávkový systém, láká nové zákazníky a zvyšuje loajalitu stálých.

Až budete přemýšlet o tom, jak postupně otevřít restauraci, zvažte investici do takového softwaru. V dnešní době, kdy je trh pohostinství tak konkurenční, je každá konkurenční výhoda k nezaplacení.

objednávání jídla přes chytrý telefon

Online prodejní systém pro gastronomii – co je důležité?

Každý majitel gastronomického podniku chce, aby jeho podnikání bylo ziskové, fungovalo hladce a rostlo. Zavedení online prodejního systému je krokem do budoucnosti a umožňuje lepší organizaci práce. Systém skutečně podporuje práci restaurace na úrovni prodeje a zpracování objednávek. Dopady jeho zavedení se projevují například ve snížení nákladů na provize pro portály pro objednávání jídel nebo ve zvýšení rychlosti online objednávek.

V digitálním věku, kdy zákazníci očekávají rychlost a pohodlí, vám zavedení moderních nástrojů pomůže tato očekávání naplnit a zároveň rozvíjet vaše podnikání.

Shrnutí

Pokud chcete, aby vaše restaurace prosperovala, musíte v dnešní době myslet nejen na chutné jídlo. Důležité je také používat nové nástroje, jako jsou například online prodejní systémy. Usnadňují práci na prodejně a udržují zákazníky spokojenější. Taková řešení nejen šetří čas a peníze, ale jsou také krokem k lepším zítřkům pro každou restauraci.

Chcete se dozvědět více? Kontaktujte nás!

📞 Telefonní číslo: +421 948 634 789
✉ E-mail: czechrepublic@restaumatic.com

Nečekejte a zjistěte, jak vám můžeme pomoci zvýšit vaše příjmy! 📈

The post Online prodejní systém pro catering – proč jej zavést pro vaši restauraci? appeared first on Restaumatic.

]]>
Otevření bistra v kancelářské budově: na co se vyplatí myslet? https://www.restaumatic.com/blog/cs/otevreni-bistra-v-kancelarske-budove-na-co-se-vyplati-myslet/ Thu, 05 Oct 2023 08:33:24 +0000 https://www.restaumatic.com/blog/?p=6144 Otevřít bistro v kancelářské budově je pro podnikavé restauratéry dobrý nápad. Tento typ podniku může přilákat zaměstnance kanceláří, kteří hledají místo, kde by si mohli dát rychlé a chutné jídlo o polední pauze nebo s sebou do práce. Při otevírání takového bistra je však třeba mít na paměti několik důležitých bodů, na nichž může záviset …

Read more "Otevření bistra v kancelářské budově: na co se vyplatí myslet?"

The post Otevření bistra v kancelářské budově: na co se vyplatí myslet? appeared first on Restaumatic.

]]>
Otevřít bistro v kancelářské budově je pro podnikavé restauratéry dobrý nápad. Tento typ podniku může přilákat zaměstnance kanceláří, kteří hledají místo, kde by si mohli dát rychlé a chutné jídlo o polední pauze nebo s sebou do práce. Při otevírání takového bistra je však třeba mít na paměti několik důležitých bodů, na nichž může záviset jeho úspěch.

bistro v kancelářské budově

Poznejte svou cílovou skupinu

Zaměstnanci kanceláře jsou skupinou, kterou byste měli dobře znát, než si otevřete bistro. Je důležité zjistit, jaké společnosti sídlí v kancelářské budově, kde plánujete otevřít bistro, jaké jsou jejich kulinářské preference a co očekávají od místa, kde se chtějí najíst. Jsou to firmy se zaměstnanci středního věku, nebo jsou to spíše mladí lidé, kteří očekávají sofistikovanější a inovativnější pokrmy. Znalost preferencí a očekávání lidí, kteří mohou být potenciálními zákazníky vašeho stravovacího zařízení, vám umožní vytvořit jídelní lístek, který bude dokonale vyhovovat potřebám vašich hladových strávníků. 

Usnadněte svým zákazníkům objednávání

Jedním z důležitých prvků provozování bistra v kancelářské budově je rychlé a pohodlné objednání jídla. Z tohoto důvodu zvažte webové stránky s online objednávkovým systémem a mobilní aplikací, která zákazníkům umožní ještě efektivnější objednávání oblíbených jídel. Nezapomeňte, že kancelářští pracovníci jsou často zaneprázdněni a mají málo času na jídlo, takže čím rychlejší je proces objednávání, tím lépe.

Přizpůsobení jídelníčku potřebám zaměstnanců

Bistro v kancelářské budově by mělo nabízet jídla přizpůsobená potřebám kancelářských pracovníků. Především se vyplatí vsadit na pokrmy, které lze připravit rychle, jako jsou saláty, polévky, sendviče nebo jídla z jednoho hrnce. Důležité je také, aby byl jídelní lístek bistra pestrý a nabízel různé chutě. Vyplatí se vsadit na zdravá a lehká jídla, ale nezapomeňte ani na možnosti pro ty, kteří mají chuť na něco sytějšího. Můžete také zavést sezónní menu nebo jídla dne s ohledem na čerstvé suroviny, které jsou v danou dobu k dispozici. Důležité je také zařadit do jídelního lístku bistra jídla pro osoby s různými dietními preferencemi. Vzhledem k tomu, že se stále více lidí rozhoduje pro vegetariánství nebo veganství, je vhodné zavést i bezmasá jídla. Mnoha lidem, a to i těm, kteří maso jedí, se návrhy vegetariánských jídel líbí, protože jsou zdravá a chutná.

Vytvoření přátelské atmosféry

Zaměstnanci kanceláří tráví většinu času v práci, a proto by bistro v kancelářské budově mělo být místem, kde si mohou odpočinout, uvolnit se a najíst se chutného jídla v přátelské atmosféře. Je důležité, aby majitel bistra zajistil pohodlné sezení, které umožní kancelářským pracovníkům při jídle relaxovat. Křesla, pohovky, židle s měkkými polštáři – to jsou jen některé z návrhů, které lze v interiéru bistra použít.

Kromě toho je důležité, aby majitel bistra nabízel kancelářským pracovníkům různé služby. Bezplatné Wi-Fi připojení je nutností, protože umožní kancelářským pracovníkům využívat internet během polední pauzy nebo během obchodních schůzek. Je také dobré myslet na nabíjecí stanice pro telefony, které jim umožní dobíjet baterie během jídla. Můžete jim také nabídnout časopisy, které jim umožní na chvíli si odpočinout od každodenních povinností a relaxovat v příjemném prostředí.

Slouží estetice

V bistru v kancelářské budově se vyplatí dbát na estetickou stránku podávaných jídel. Pracovníci v kancelářích často jedí ve spěchu a v práci, proto se vyplatí zajistit, aby jídla byla atraktivně servírována a vypadala esteticky. Aby jídlo vypadalo atraktivně a lákalo k ochutnání, lze použít ozdobné talíře, misky nebo šálky.

Speciální nabídka pro zaměstnance společnosti

Bistro v kancelářské budově je nejen místem, kde si zaměstnanci kanceláří mohou vychutnat chutné jídlo, ale také skvělou příležitostí k zavedení věrnostních programů, které je budou motivovat k návratu do vaší firmy. Mnoho firem, které sídlí v kancelářských budovách, je otevřeno nabídce slev nebo věrnostních programů pro své zaměstnance. Získáte tak příležitost získat nové zákazníky a zároveň zvýšit zisky z prodeje.

Jedním z oblíbených věrnostních programů je bodový systém. Zákazníci za každý nákup u vás sbírají body, které pak mohou vyměnit za odměny, jako je jídlo, káva nebo zákusek zdarma. Takový program motivuje zákazníky, aby se do vašeho bistra vraceli, protože každý nákup je přiblíží k získání odměny. Mezi další návrhy patří například: 10% sleva na celé menu nebo jídlo zdarma dle vlastního výběru z jídelního lístku na místě nebo věrnostní karty. Díky nim si vaše stravovací zařízení v kancelářské budově oblíbíte a zákazníci se k vám budou vracet, motivováni ziskem, který přispěje k vašemu výsledku.

Co nabízíte?

Bistro, které se nachází v kancelářské budově a slouží firemním zaměstnancům, by se mělo zaměřit na nabídku jídel a občerstvení, které jsou rychlé a snadno stravitelné, ale zároveň syté a chutné. Zde je několik návrhů položek jídelníčku, které budou dobře fungovat:

Saláty

Saláty s různými ingrediencemi, jako je čerstvá a grilovaná zelenina, ovoce, ořechy, semínka, sýry (na výběr je několik osvědčených sýrů, např. feta, mozzarella, halloumi), ryby a maso, mohou být ideálním lehkým a zdravým jídlem. Nezapomeňte si k ingrediencím na salát připravit chutný dresink.

Sendviče

Různé sendviče s masem, sýrem, vejcem nebo salátem zabalené v praktickém balení se skvěle hodí jako snídaně pro zaměstnance v kanceláři i jako rychlá a snadná náhrada oběda. Použijte klasické housky, ale také máslové croissanty nebo kvalitní bagety se zajímavou přílohou.

Polévky

Teplá polévka, například dýňová krémová nebo rajčatová, může být ideálním rychlým a zdravým jídlem, zejména v zimě, a může rychle uspokojit hlad zaměstnanců spěchajících do kanceláří…… Každý den můžete podávat jinou polévku podle sezónních surovin nebo naplánovat stálé menu.

Zábaly

Různé wrapy s masem, uzeninami, sýrem, vejci nebo salátem zabalené v praktickém obalu jsou také skvělou volbou pro ty, kteří hledají rychlé a chutné jídlo.

Pizza

Pizza s různými ingrediencemi, jako je zelenina, maso, ryby a sýr, může být ideálním jídlem na místě, ale pokud na to máte finanční a organizační možnosti, můžete zvážit i prodej s sebou.

Těstoviny

Těstoviny s různými omáčkami, například rajčatovou nebo smetanovou, mohou být ideálním pokrmem pro ty, kteří hledají zdravé jídlo. Pro ty, kteří drží dietu s nízkým obsahem sacharidů, se vyplatí experimentovat také s rýžovými, bezlepkovými a zeleninovými těstovinami.

Občerstvení

Můžete si připravit různé svačinky, například ovocné saláty, sýr a tyčinky z černuchy, humus se zeleninou nebo zapečené ovesné vločky a la bar.

Nápoje

Důležitou součástí nabídky bistra jsou také nápoje. Můžete nabízet různé druhy nápojů, kromě základních, jako je káva, čaj, bylinné nálevy, limonády nebo džusy, je vhodné zařadit ovocné koktejly, mangové lassi, nutriční koktejly.

restaurace v kancelářské budově

Souhrn

Provozovat bistro v kancelářské budově je odvážný nápad, ale s dobrou přípravou, promyšleným menu, příjemným interiérem a dobrou polohou (nejlépe ve vysokých patrech) se může stát hitem za 10 let. Důležité je také nezapomenout na pestrost jídelníčku, aby vyhovoval požadavkům masožravců i vegetariánů, a nabízet chutné a zdravé hlavní chody. S dobrou provozní strategií máte velkou šanci oslovit potenciální zákazníky i z jiných budov, což může významně přispět k úspěchu vašeho bistra v kancelářské budově.

The post Otevření bistra v kancelářské budově: na co se vyplatí myslet? appeared first on Restaumatic.

]]>
Jak zařadit nízkosacharidové a ketogenní pokrmy do jídelníčků restaurací? Praktické tipy. https://www.restaumatic.com/blog/cs/jak-zaradit-nizkosacharidove-a-ketogenni-pokrmy-do-jidelnicku-restauraci-prakticke-tipy/ Wed, 20 Sep 2023 09:14:36 +0000 https://www.restaumatic.com/blog/?p=6103 Nízkosacharidová a ketogenní jídla jsou stále oblíbenější mezi lidmi, kteří si chtějí udržet zdravý životní styl, zhubnout a zlepšit své zdraví.Restauratéři a vedoucí restaurací by měli tento trend vzít na vědomí a zařadit taková jídla do svých jídelních lístků. Zde je několik praktických tipů pro šéfkuchaře, jak zařadit nízkosacharidová a ketogenní jídla do jídelníčků restaurací. …

Read more "Jak zařadit nízkosacharidové a ketogenní pokrmy do jídelníčků restaurací? Praktické tipy."

The post Jak zařadit nízkosacharidové a ketogenní pokrmy do jídelníčků restaurací? Praktické tipy. appeared first on Restaumatic.

]]>
Nízkosacharidová a ketogenní jídla jsou stále oblíbenější mezi lidmi, kteří si chtějí udržet zdravý životní styl, zhubnout a zlepšit své zdraví.Restauratéři a vedoucí restaurací by měli tento trend vzít na vědomí a zařadit taková jídla do svých jídelních lístků. Zde je několik praktických tipů pro šéfkuchaře, jak zařadit nízkosacharidová a ketogenní jídla do jídelníčků restaurací.

nízkosacharidové jídelníčky

Znalost ketogenní a nízkosacharidové diety

Před zavedením nízkosacharidových a ketogenních potravin do jídelníčku vaší restaurace je třeba dobře porozumět tomu, co je ketogenní a nízkosacharidová dieta. Stručně řečeno, ketogenní dieta je dieta s vysokým obsahem tuků, která vyžaduje, aby většina kalorií pocházela z tuků a pouze malé množství ze sacharidů. Nízkosacharidová dieta zahrnuje omezení příjmu sacharidů na přibližně 50 až 100 gramů denně. Není tak omezující jako ketogenní dieta. Předem si udělejte čas na prolistování internetových publikací a seznamte se s informacemi o obou dietách, abyste měli podklady pro jejich zařazení do svého jídelníčku, musíte jim dobře rozumět.

Přizpůsobení pokrmů stylu kuchyně restaurace

Při zavádění nízkosacharidových a ketogenních potravin do jídelního lístku vaší restaurace musíte mít na paměti styl vaší kuchyně. Vybírejte jídla, která odpovídají typu kuchyně, na kterou se vaše restaurace specializuje. Například italská restaurace může zavést cuketové špagety s pestem nebo grilovanou rybu se zeleninou, zatímco asijská restaurace může zavést wok s kuřecím masem a zeleninou.

Použití sezónních surovin

Začlenění sezónních surovin do nízkosacharidových a ketogenních jídel maximalizuje chuť a výživovou hodnotu. Sezónní ovoce a zelenina jsou nejčerstvější a chutnají nejlépe. Svým hostům tak můžete nabídnout chutná jídla, která jsou zároveň zdravá. Zachováte si nejvyšší kvalitu a svou oddaností přípravě pokrmů si jistě získáte přízeň v očích svých hostů.

Správné ingredience

Při výběru ingrediencí pro nízkosacharidovou a ketogenní stravu mějte na paměti, že se jedná především o nízkosacharidové diety. Místo pšeničné mouky a cukru používejte náhražky, jako je kokosová, mandlová nebo rýžová mouka, erythrol, stévie atd. Důležité je také, aby byly suroviny kvalitní a neobsahovaly přídatné látky, jako jsou konzervanty, barviva nebo umělá sladidla. Pro osoby dodržující tyto dvě diety je nesmírně důležité, odkud suroviny v jídle pocházejí, zda jsou ekologicky pěstované a chované. Kromě toho tito lidé vnímají rozdíl v chuti takových výrobků.

Označování nabídky

Po zavedení nízkosacharidových a ketogenních pokrmů do jídelního lístku restaurace je nezapomeňte označit na jídelním lístku, aby je hosté snadno našli. Pro zvýraznění můžete vedle názvu pokrmu použít ikonu nebo nápis. Můžete také uvést nutriční informace, například množství sacharidů, bílkovin a tuků, aby hosté přesně věděli, jaké je složení pokrmů dostupných ve vašem podniku.

V příspěvku najdete několik tipů, které vám pomohou přizpůsobit jídelníček tak, aby splňoval zdravá očekávání vašich zákazníků.

Ketogenní dieta v restauraci

Školení zaměstnanců

Zavedení nízkosacharidových a ketogenních potravin do jídelníčku vyžaduje řádné proškolení personálu kuchyně a restaurace. Personál by měl vědět, co je to nízkosacharidová a ketogenní dieta, jaké suroviny a kuchařské techniky by se měly používat k přípravě chutných jídel a jaké jsou alternativy k surovinám obsahujícím sacharidy. Číšníci a servírky tak budou schopni odpovídat na dotazy a požadavky hostů týkající se nízkosacharidových a ketogenních jídel.

Zavedení nízkosacharidových a ketogenních pokrmů do jídelníčku restaurací může přilákat mnoho nových zákazníků, kteří ocení zdravé stravování. Důležitá je správná příprava menu. Vybírejte proto správné suroviny – ideálně kvalitní, plné chuti, přizpůsobte pokrmy stylu kuchyně restaurace, používejte sezónní produkty a nezapomeňte na jídelní lístek přidat označení pro tyto diety a proškolit personál.

The post Jak zařadit nízkosacharidové a ketogenní pokrmy do jídelníčků restaurací? Praktické tipy. appeared first on Restaumatic.

]]>
Samoobslužné kiosky v restauracích – jsou budoucností gastronomie? https://www.restaumatic.com/blog/cs/samoobsluzne-kiosky-v-restauracich-jsou-budoucnosti-gastronomie/ Tue, 12 Sep 2023 11:25:26 +0000 https://www.restaumatic.com/blog/?p=6051 Zjednodušení procesu objednávání v restauracích má významný dopad na příjmy stravovacího zařízení. Stále častěji se stává, že číšníci nestíhají obsloužit množství zákazníků, kteří do restaurace přicházejí. Řešením tohoto problému jsou samoobslužné kiosky. Jedná se o poměrně jednoduchá zařízení s implementovaným IT systémem. Díky tomu mohou být hosté obslouženi rychleji a restauratér má plnou kontrolu nad …

Read more "Samoobslužné kiosky v restauracích – jsou budoucností gastronomie?"

The post Samoobslužné kiosky v restauracích – jsou budoucností gastronomie? appeared first on Restaumatic.

]]>
Zjednodušení procesu objednávání v restauracích má významný dopad na příjmy stravovacího zařízení. Stále častěji se stává, že číšníci nestíhají obsloužit množství zákazníků, kteří do restaurace přicházejí. Řešením tohoto problému jsou samoobslužné kiosky. Jedná se o poměrně jednoduchá zařízení s implementovaným IT systémem. Díky tomu mohou být hosté obslouženi rychleji a restauratér má plnou kontrolu nad plněním objednávek.

samoobslužný kiosek

Co je samoobslužný kiosek?

Samoobslužné kiosky jsou moderní zařízení, která se nacházejí především v provozovnách rychlého občerstvení. Používají se také ve standardních restauracích, kde i přes množství volných stolů trvá obsluha hostů a zadávání objednávek příliš dlouho. 

Mezi charakteristické rysy samoobslužných kiosků patří:

  • intuitivní rozhraní, které usnadňuje objednávání,
  • jednoduchý systém placení kartou,
  • možnost libovolně upravovat zadanou objednávku,
  • více jazykových verzí softwaru,
  • možnost zahrnout slevy a propagační akce pro ty, kteří si objednávají u kiosků.

Samoobslužné kiosky v restauraci by měly být vždy vhodně přizpůsobeny vlastnostem provozovny – jak z hlediska velikosti, tak z hlediska funkčnosti. Zajímavé je, že samoobslužný kiosek v restauraci je také další reklamní plochou.

Proč je samoobsluha v restauracích budoucností?

Inovativní samoobslužné kiosky vybavené IT systémy přizpůsobenými potřebám restauratérů silně zefektivňují práci stravovacího zařízení. Investice do samoobslužných kiosků v restauraci je vždy dobrý nápad, zejména pokud počet hostů neustále roste a obsluha nezvládá přijímat objednávky.

Rychlejší obsluha hostů

Obrovskou výhodou používání samoobslužných kiosků je zrychlení procesu přijímání objednávek. Nejmodernější systém s intuitivním rozhraním a dotykovým panelem umožňuje hostům, aby si sami zvolili pokrmy a nápoje a způsob, jakým chtějí objednávku přijmout. Díky tomu je obsluha rychlejší a nehrozí, že by zákazník restaurace byl s obsluhou nespokojen.

Oslovení širokého spektra zákazníků

Samoobsluha v restauraci může přilákat pozornost nových skupin zákazníků. Možnost expresního objednání podnítí mnoho nových lidí k tomu, aby využili nabídky restaurace. Samoobslužné kiosky v restauraci mohou být skvělým doplňkem obsluhy číšníkem.

Snížení nákladů na personál

Investice do samoobslužných kiosků umožňuje výrazně snížit náklady spojené se zaměstnáváním číšníků a pokladních. Nákup zařízení je jednorázovým výdajem, zatímco náklady na personál nese restauratér každý měsíc provozu. 

Samoobslužné kiosky v restauracích – kde se používají?

Plně automatický samoobslužný kiosek lze použít v gastronomických zařízeních s různým obchodním profilem. Takový systém se osvědčí v restauracích, kavárnách a všude tam, kde se standardní způsoby přijímání objednávek od hostů ukáží jako nedostatečné.

Je třeba zdůraznit, že výběr správného fakturačního systému pro samoobslužnou restauraci je velmi důležitou otázkou. Restauratér by měl vědět, co je pro jeho podnik lepší pokladna nebo pokladní systém. Každé řešení má své výhody.

Samoobslužné restaurace

Samoobslužné kiosky v restauracích jsou stále oblíbenějším řešením. Restaurace nabízející samoobsluhu mohou rozšířit své podnikání a přilákat pozornost nových zákazníků. V restauracích mohou být samoobslužné kiosky také doplňkem standardní obsluhy číšníkem.

Stojí za zmínku, že velkou podporou při obsluze hostů restaurace samoobslužným kioskem je pokladní systém. Tento systém umožňuje komplexní zpracování objednávek, výdej a řízení prodeje.

Kavárny

Funkční samoobslužné kiosky jsou vhodné také pro gastronomická zařízení nabízející čerstvé pokrmy, sendviče a nápoje s sebou. Kavárna s nainstalovaným systémem a samoobslužným zařízením přitahuje pozornost lidí, kteří se chtějí rychle najíst, aniž by museli čekat na obsluhu provozovny.

Pokud však chcete prodejní služby plně automatizovat, bude systém RePOS od společnosti Restaumatic ideálním řešením pro kavárnu se samoobslužným kioskem. Systém mimo jiné umožňuje integraci všech prodejních kanálů a úplný náhled výdeje.

Konferenční restaurace

Praktickým řešením je samoobsluha v restauraci zajišťující stravování pro korporace a průmyslové podniky. Samoobslužné kiosky usnadňují účastníkům konferencí nebo zaměstnancům firem rychlý nákup zdravých a chutných jídel, aniž by si museli dělat dlouhou několikaminutovou přestávku na oběd.

Školní restaurace

Samoobslužné kiosky v restauracích jsou stále častějším jevem. Tento trend si najde cestu i do školních zařízení. Studenti a žáci vždy hledají způsoby, jak se rychle, levně a chutně najíst. Samoobslužný kiosek by mohl být odpovědí na tuto poptávku.

Interiér restaurace bez číšníků

Celkově by samoobslužné kiosky mohly způsobit revoluci ve stravování a posunout mnoho restauratérů na novou úroveň v podávání jídla.

Jak vám pomůžeme

Zjednodušte si práci v kavárně pomocí systému RePOS od společnosti Restaumatic. Vše, co potřebujete, na jednom místě. Máte nějaké pochybnosti? Napište nám nebo zavolejte! Vše vám jednoduše a srozumitelně vysvětlíme.

📧 czechrepublic@restaumatic.com
📞 +421 948 634 789

The post Samoobslužné kiosky v restauracích – jsou budoucností gastronomie? appeared first on Restaumatic.

]]>
Loga restaurací: jak by měla vypadat v restauraci? https://www.restaumatic.com/blog/cs/loga-restauraci-jak-by-mela-vypadat-v-restauraci%ef%bf%bc/ Thu, 07 Sep 2023 12:57:12 +0000 https://www.restaumatic.com/blog/?p=6024 Logo je jedním z nejlépe rozpoznatelných prvků restauračního zařízení. Slouží jako jeho vizitka a může rozhodnout o tom, jaký dojem si hosté o restauraci udělají. Je také výrazným symbolem, který dává podniku uznání. Nejen to, ale často přispívá k jeho úspěchu v oboru. Jak vytvořit logo? Z čeho se skládá? O tom v článku! Nejdůležitější …

Read more "Loga restaurací: jak by měla vypadat v restauraci?"

The post Loga restaurací: jak by měla vypadat v restauraci? appeared first on Restaumatic.

]]>
Logo je jedním z nejlépe rozpoznatelných prvků restauračního zařízení. Slouží jako jeho vizitka a může rozhodnout o tom, jaký dojem si hosté o restauraci udělají. Je také výrazným symbolem, který dává podniku uznání. Nejen to, ale často přispívá k jeho úspěchu v oboru. Jak vytvořit logo? Z čeho se skládá? O tom v článku!

logo pro restaurace

Nejdůležitější pravidla pro tvorbu loga restaurace

Logo je důležitou součástí marketingové strategie značky. Může ovlivnit názor spotřebitelů ještě před návštěvou restaurace, povzbudit hosty, aby využili její nabídky, nebo naopak. Proto je vytvoření nebo výběr vizuálního symbolu restauračního podniku velmi důležité.

Logo by mělo odrážet charakter, poslání, hodnoty a specifika provozu restaurace. Mělo by ladit s názvem restaurace – může být jeho vizuálním ztvárněním (např. prostřednictvím grafiky). Často je ústředním bodem loga název restaurace.

Je důležité, aby logo zobrazovalo příběh (související s restaurací nebo pro ni důležitý), který definuje identitu podniku. Například logo restaurace, která podává ryby a mořské plody, by mělo obsahovat mořské motivy nebo motivy související s rybolovem. Na druhou stranu, pokud plánujete otevřít pizzerii, můžete při navrhování loga zahrnout obrázek pizzy a barevné schéma, které odkazuje na italskou vlajku. Pokud naopak provozujete mexickou restauraci s pikantními pokrmy, může odkazovat například na motiv Santa Muerte. Především je však důležité mít na paměti, že logo by mělo být jasné, estetické a snadno čitelné.

Logo by mělo odrážet charakter restaurace

Logo by mělo odrážet charakter a styl restaurace a odpovídat typu podniku, ve kterém se nachází. Může odkazovat na jméno majitele, na charakteristický prvek podniku nebo na prvek, který jej odlišuje od konkurence. Je třeba mít na paměti, že takové výrazné prvky si zákazníci zapamatují.

Například elegantní podnik provozovaný podle vzorce slow food by měl mít logo, které odpovídá jeho poslání a hodnotám, které prezentuje. Podnik zabývající se výrobou kebabu by naopak dobře ilustrovalo logo s grafikou zobrazující jeho stěžejní pokrm, kebab. Pokud je charakteristickým znakem podniku rychlé doručení, bylo by vhodné, aby logo obsahovalo například předměty spojené s rychlým cestováním.

Barevné schéma je důležité

Barvy jsou v potravinářském průmyslu (a nejen v něm) velmi důležitou součástí návrhu loga. Barvy mohou ovlivňovat naši náladu a dokonce vyvolávat různé emoce. Jejich význam je proto nesmírně důležitý.

Ať už provozujete elegantní restauraci, kavárnu, bar nebo pizzerii, je dobré zvolit přirozené barvy, které budou ladit s čerstvými a přírodními potravinami. Logo restaurace by mělo v hostech vzbudit chuť k jídlu a pozvat je na hostinu. Pokud se rozhodnete v logu kombinovat několik barev, dbejte na to, aby spolu harmonicky ladily. Barvy by měly lahodit oku spotřebitele.

Výběr správného tvaru

Originální tvary samotného loga restaurace, stejně jako prvky na něm, jej mohou odlišit od konkurence. To dává restauraci šanci, aby ji zákazníci poznali a zapamatovali si ji. Při experimentování s formou je však třeba být zdrženlivý, abyste to nepřehnali. Vyplatí se volit klasické, univerzální a nadčasové tvary, jako jsou například kruhy.

Stavět na pozitivních vazbách

Hosté chtějí navštěvovat restaurace, které v nich vyvolávají pozitivní pocity. Kromě příznivé atmosféry v podniku záleží také na chuti jídla. Logo by proto mělo být jakýmsi oznámením chutného menu. Jakékoli kontroverzní nápady související s logem se nedoporučují. Mohou jednoduše způsobit, že podnik bude mít u zákazníků špatné asociace. 

restauratér vybírá logo pro restauraci

Logo restaurace – shrnutí

Logo můžete použít ke zvýšení zájmu o restauraci. Umožní vám vybudovat a posílit pozici restaurace na trhu a zvýšit její povědomí mezi zákazníky. Je jedním z nejdůležitějších prvků vizuální identity restaurace. Mějte na paměti, že logo by mělo upoutat pozornost zákazníků a být zapamatovatelné. Proto se vyplatí pečlivě promyslet, jak by mělo vypadat.

Podívejte se, jak vypadají webové stránky, které jsme vytvořili pro naše restauratéry: https://www.restaumatic.com/cs/websites/

The post Loga restaurací: jak by měla vypadat v restauraci? appeared first on Restaumatic.

]]>