Samoobslužné kiosky v restauracích – jsou budoucností gastronomie?

Samoobslužné kiosky

Zjednodušení procesu objednávání v restauracích má významný dopad na příjmy stravovacího zařízení. Stále častěji se stává, že číšníci nestíhají obsloužit množství zákazníků, kteří do restaurace přicházejí. Řešením tohoto problému jsou samoobslužné kiosky. Jedná se o poměrně jednoduchá zařízení s implementovaným IT systémem. Díky tomu mohou být hosté obslouženi rychleji a restauratér má plnou kontrolu nad plněním objednávek.

samoobslužný kiosek

Co je samoobslužný kiosek?

Samoobslužné kiosky jsou moderní zařízení, která se nacházejí především v provozovnách rychlého občerstvení. Používají se také ve standardních restauracích, kde i přes množství volných stolů trvá obsluha hostů a zadávání objednávek příliš dlouho. 

Mezi charakteristické rysy samoobslužných kiosků patří:

  • intuitivní rozhraní, které usnadňuje objednávání,
  • jednoduchý systém placení kartou,
  • možnost libovolně upravovat zadanou objednávku,
  • více jazykových verzí softwaru,
  • možnost zahrnout slevy a propagační akce pro ty, kteří si objednávají u kiosků.

Samoobslužné kiosky v restauraci by měly být vždy vhodně přizpůsobeny vlastnostem provozovny – jak z hlediska velikosti, tak z hlediska funkčnosti. Zajímavé je, že samoobslužný kiosek v restauraci je také další reklamní plochou.

Proč je samoobsluha v restauracích budoucností?

Inovativní samoobslužné kiosky vybavené IT systémy přizpůsobenými potřebám restauratérů silně zefektivňují práci stravovacího zařízení. Investice do samoobslužných kiosků v restauraci je vždy dobrý nápad, zejména pokud počet hostů neustále roste a obsluha nezvládá přijímat objednávky.

Rychlejší obsluha hostů

Obrovskou výhodou používání samoobslužných kiosků je zrychlení procesu přijímání objednávek. Nejmodernější systém s intuitivním rozhraním a dotykovým panelem umožňuje hostům, aby si sami zvolili pokrmy a nápoje a způsob, jakým chtějí objednávku přijmout. Díky tomu je obsluha rychlejší a nehrozí, že by zákazník restaurace byl s obsluhou nespokojen.

Oslovení širokého spektra zákazníků

Samoobsluha v restauraci může přilákat pozornost nových skupin zákazníků. Možnost expresního objednání podnítí mnoho nových lidí k tomu, aby využili nabídky restaurace. Samoobslužné kiosky v restauraci mohou být skvělým doplňkem obsluhy číšníkem.

Snížení nákladů na personál

Investice do samoobslužných kiosků umožňuje výrazně snížit náklady spojené se zaměstnáváním číšníků a pokladních. Nákup zařízení je jednorázovým výdajem, zatímco náklady na personál nese restauratér každý měsíc provozu. 

Samoobslužné kiosky v restauracích – kde se používají?

Plně automatický samoobslužný kiosek lze použít v gastronomických zařízeních s různým obchodním profilem. Takový systém se osvědčí v restauracích, kavárnách a všude tam, kde se standardní způsoby přijímání objednávek od hostů ukáží jako nedostatečné.

Je třeba zdůraznit, že výběr správného fakturačního systému pro samoobslužnou restauraci je velmi důležitou otázkou. Restauratér by měl vědět, co je pro jeho podnik lepší pokladna nebo pokladní systém. Každé řešení má své výhody.

Samoobslužné restaurace

Samoobslužné kiosky v restauracích jsou stále oblíbenějším řešením. Restaurace nabízející samoobsluhu mohou rozšířit své podnikání a přilákat pozornost nových zákazníků. V restauracích mohou být samoobslužné kiosky také doplňkem standardní obsluhy číšníkem.

Stojí za zmínku, že velkou podporou při obsluze hostů restaurace samoobslužným kioskem je pokladní systém. Tento systém umožňuje komplexní zpracování objednávek, výdej a řízení prodeje.

Kavárny

Funkční samoobslužné kiosky jsou vhodné také pro gastronomická zařízení nabízející čerstvé pokrmy, sendviče a nápoje s sebou. Kavárna s nainstalovaným systémem a samoobslužným zařízením přitahuje pozornost lidí, kteří se chtějí rychle najíst, aniž by museli čekat na obsluhu provozovny.

Pokud však chcete prodejní služby plně automatizovat, bude systém RePOS od společnosti Restaumatic ideálním řešením pro kavárnu se samoobslužným kioskem. Systém mimo jiné umožňuje integraci všech prodejních kanálů a úplný náhled výdeje.

Konferenční restaurace

Praktickým řešením je samoobsluha v restauraci zajišťující stravování pro korporace a průmyslové podniky. Samoobslužné kiosky usnadňují účastníkům konferencí nebo zaměstnancům firem rychlý nákup zdravých a chutných jídel, aniž by si museli dělat dlouhou několikaminutovou přestávku na oběd.

Školní restaurace

Samoobslužné kiosky v restauracích jsou stále častějším jevem. Tento trend si najde cestu i do školních zařízení. Studenti a žáci vždy hledají způsoby, jak se rychle, levně a chutně najíst. Samoobslužný kiosek by mohl být odpovědí na tuto poptávku.

Interiér restaurace bez číšníků

Celkově by samoobslužné kiosky mohly způsobit revoluci ve stravování a posunout mnoho restauratérů na novou úroveň v podávání jídla.

Jak vám pomůžeme

Zjednodušte si práci v kavárně pomocí systému RePOS od společnosti Restaumatic. Vše, co potřebujete, na jednom místě. Máte nějaké pochybnosti? Napište nám nebo zavolejte! Vše vám jednoduše a srozumitelně vysvětlíme.

📧 czechrepublic@restaumatic.com
📞 +421 948 634 789

Social Media & Content Marketing Specialist

Ve společnosti Restaumatic jsem zodpovědný za tvorbu obsahu a moderování profilů na sociálních sítích. Také spolupracuji s našimi zahraničními pobočkami v oblasti správy sociálních médií.