Samoobslužné kiosky v reštauráciách – sú budúcnosťou gastronómie?

Samoobslužné kiosky

Zjednodušenie procesu objednávania v reštauráciách má významný vplyv na príjmy stravovacieho zariadenia. Čoraz častejšie sa stáva, že čašníci nestíhajú obsluhovať množstvo zákazníkov, ktorí prichádzajú do reštaurácie. Riešením tohto problému sú samoobslužné kiosky. Ide o pomerne jednoduché zariadenia s implementovaným IT systémom. Vďaka tomu môžu byť hostia obslúžení rýchlejšie a reštaurátor má plnú kontrolu nad vybavovaním objednávok.

samoobslužný kiosk

Čo je samoobslužný kiosk?

Samoobslužné kiosky sú moderné zariadenia, ktoré sa nachádzajú najmä v zariadeniach rýchleho občerstvenia. Používajú sa aj v štandardných reštauráciách, kde napriek množstvu voľných stolov obsluha hostí a zadávanie objednávok trvá príliš dlho. 

Medzi charakteristické vlastnosti samoobslužných kioskov patria:

  • intuitívne rozhranie, ktoré zjednodušuje objednávanie,
  • jednoduchý systém platieb kartou,
  • možnosť voľne upravovať zadanú objednávku,
  • viacero jazykových verzií softvéru,
  • možnosť zahrnúť zľavy a propagačné akcie pre tých, ktorí si objednajú v kioskoch.

Samoobslužné kiosky v reštaurácii by mali byť vždy vhodne prispôsobené vlastnostiam priestorov – z hľadiska veľkosti aj funkčnosti. Zaujímavé je, že samoobslužný kiosk v reštaurácii je zároveň ďalším reklamným priestorom. 

Prečo je samoobsluha v reštauráciách budúcnosťou?

Inovatívne samoobslužné kiosky vybavené IT systémami prispôsobenými potrebám reštaurátorov výrazne zefektívňujú prácu stravovacieho zariadenia. Investícia do samoobslužných kioskov v reštaurácii je vždy dobrý nápad, najmä ak počet hostí neustále rastie a obsluha nestíha prijímať objednávky.

Rýchlejšia obsluha hostí

Obrovskou výhodou používania samoobslužných kioskov je zrýchlenie procesu prijímania objednávok. Najmodernejší systém s intuitívnym rozhraním a dotykovým panelom umožňuje hosťom, aby si sami vybrali jedlá a nápoje a spôsob, akým chcú dostať svoju objednávku. Vďaka tomu je obsluha rýchlejšia a nehrozí, že zákazník reštaurácie bude nespokojný s obsluhou.

Oslovenie širokého spektra zákazníkov

Samoobsluha v reštaurácii môže pritiahnuť pozornosť nových skupín zákazníkov. Možnosť expresného objednania povzbudí mnoho nových ľudí, aby využili ponuku reštaurácie. Samoobslužné kiosky v reštaurácii môžu byť skvelým doplnkom k obsluhe čašníkom.

Zníženie nákladov na personál

Investícia do samoobslužných kioskov umožňuje výrazne znížiť výdavky spojené so zamestnávaním čašníkov a pokladníkov. Nákup zariadenia je jednorazovým výdavkom, zatiaľ čo náklady na personál znáša reštaurátor každý mesiac prevádzky.

Samoobslužné kiosky v reštauráciách – kde sa používajú?

Plne automatický samoobslužný kiosk sa môže používať v gastronomických zariadeniach s rôznym obchodným profilom. Takýto systém sa osvedčí v reštauráciách, kaviarňach a všade tam, kde sa štandardné metódy prijímania objednávok od hostí ukážu ako nedostatočné.

Samoobslužné reštaurácie

Samoobslužné kiosky v reštauráciách sú čoraz obľúbenejším riešením. Reštaurácie ponúkajúce samoobsluhu môžu rozšíriť svoje podnikanie a pritiahnuť pozornosť nových zákazníkov. V reštauráciách môžu byť samoobslužné kiosky aj doplnkom k štandardnej obsluhe čašníkov.

Kaviarne

Funkčné samoobslužné kiosky sú vhodné aj pre stravovacie zariadenia, ktoré ponúkajú čerstvé jedlá, sendviče a nápoje so sebou. Kaviareň s nainštalovaným systémom a samoobslužným zariadením priťahuje pozornosť ľudí, ktorí sa chcú rýchlo najesť bez toho, aby museli čakať na obsluhu prevádzok.

Konferenčné reštaurácie

Samoobsluha v reštaurácii zabezpečujúcej stravovanie pre korporácie a priemyselné podniky je praktickým riešením. Samoobslužné kiosky uľahčujú účastníkom konferencií alebo zamestnancom firiem rýchly nákup zdravých a chutných jedál bez toho, aby si museli robiť dlhú niekoľkominútovú prestávku na obed.

Školské reštaurácie

Samoobslužné kiosky v reštauráciách sú čoraz častejším javom. Tento trend si nájde cestu aj do školských zariadení. Študenti a žiaci vždy hľadajú spôsoby, ako sa rýchlo, lacno a chutne najesť. Odpoveďou na túto požiadavku by mohol byť samoobslužný kiosk.

Interiér reštaurácie bez čašníkov

Samoobslužné kiosky by celkovo mohli spôsobiť revolúciu v stravovacom priemysle a posunúť mnohých reštaurátorov na novú úroveň podávania jedál.

Social Media & Content Marketing Specialist

V spoločnosti Restaumatic som zodpovedný za tvorbu obsahu a moderovanie profilov na sociálnych sieťach. V oblasti správy sociálnych médií spolupracujem aj s našimi zahraničnými pobočkami.