Samo-uslužni kiosci u restoranima – jesu li budućnost gastronomije?

Samo-uslužni kiosci

Učinkovitije narudžbe u restoranima značajno utječu na prihod ugostiteljskog objekta. Sve je češće da konobari ne mogu poslužiti brojne goste koji dolaze u restoran. Rješenje ovog problema su samo-uslužni kiosci. To su relativno jednostavni uređaji s implementiranim IT sustavom. Kao rezultat, gosti mogu biti brže posluženi, a vlasnik restorana ima potpunu kontrolu nad izvršenjem narudžbi.

samo-uslužni kiosk

Što je samo-uslužni kiosk?

Samo-uslužni kiosci su moderni uređaji koji se uglavnom nalaze u brzim restoranima s hranom. Koriste se i u standardnim restoranima gdje, unatoč mnogo slobodnih stolova, posluživanje gostiju i primanje narudžbi traje predugo.

Istaknute značajke samo-uslužnih kiosaka uključuju:

  • intuitivno sučelje koje narudžbu čini jednostavnom,
  • jednostavan sustav plaćanja karticom,
  • mogućnost slobodne modifikacije narudžbe,
  • višejezične verzije softvera,
  • opcija uključivanja popusta i promocija za one koji naručuju na kioscima.

Samo-uslužni kiosk u restoranu uvijek treba pravilno prilagoditi karakteristikama prostora – i u pogledu veličine i funkcionalnosti. Zanimljivo je da je samo-uslužni kiosk u restoranu i dodatni prostor za oglašavanje.

Zašto je samo-usluga u restoranima budućnost?

Inovativni samo-uslužni kiosci opremljeni IT sustavima prilagođenim potrebama ugostitelja znatno olakšavaju rad ugostiteljskog objekta. Ulaganje u samo-uslužne kioske u restoranu uvijek je dobra ideja, pogotovo ako broj gostiju stalno raste i osoblje ne može nositi s narudžbama.

Brža usluga gostima

Ogromna prednost korištenja samo-uslužnih kiosaka je ubrzanje procesa naručivanja. Napredni sustav s intuitivnim sučeljem i dodirnim zaslonom omogućava gostima da sami biraju jela i pića i kako žele primiti svoju narudžbu. Usluga je brža i nema rizika da će gost restorana biti nezadovoljan osobljem.

Dosezanje širokog raspona gostiju

Samo-usluga u restoranu može privući pažnju novih skupina kupaca. Mogućnost brze narudžbe potiče mnoge nove osobe da iskoriste ponudu restorana. Samo-uslužni kiosci u restoranu mogu biti odličan dodatak usluzi konobara.

Smanjeni troškovi osoblja

Ulaganje u samo-uslužne kioske omogućava vam znatno smanjenje troškova povezanih s zapošljavanjem konobara i blagajničkog osoblja. Kupnja uređaja je jednokratni trošak, dok se troškovi osoblja ponavljaju svakog mjeseca.

Samo-uslužni kiosci u restoranima – gdje se koriste?

Potpuno automatski samo-uslužni kiosk može se koristiti u ugostiteljskim objektima različitih poslovnih profila. Takav sustav će dobro funkcionirati u restoranima, kafićima i svugdje gdje standardne metode naručivanja od gostiju nisu dovoljne.

Treba naglasiti da je odabir pravog obračunskog sustava za samo-uslužni restoran vrlo važno pitanje. Ugostitelj treba znati što je bolje za njegov objekt: blagajna ili POS sustav. Svako rješenje ima svoje prednosti.

Restorani s samo-uslugom

Samo-uslužni kiosci u restoranima postaju sve popularnije rješenje. Restorani koji nude samo-uslugu mogu proširiti svoje poslovanje i privući pažnju novih kupaca. U restoranima, samo-uslužni kiosci mogu također biti dodatak standardnoj usluzi konobara.

Vrijedi napomenuti da je velika podrška u posluživanju gostiju restorana s samo-uslužnim kioskom POS sustav. Sustav omogućava sveobuhvatnu obradu narudžbi, dostavu i upravljanje prodajom.

Kafići

Funkcionalni samo-uslužni kiosci također su prikladni za ugostiteljske objekte koji nude svježe jelo, sendviče i pića za van. Kafić s instaliranim sustavom i samo-uslužnim uređajem privlači pažnju ljudi koji žele brzo zalogajiti bez čekanja osoblja objekta.

Međutim, ako želite potpuno automatizirati svoju prodajnu uslugu, RePOS sustav od Restaumatica bit će idealno rješenje za kafić s samo-uslužnim kioskom. Između ostalog, sustav omogućava integraciju svih prodajnih kanala i potpuni pregled isporuke.

Restorani za konferencije

Samo-usluga u restoranu koji poslužuje korporacije i industrijske pogone je praktično rješenje. Samo-uslužni kiosci olakšavaju sudionicima konferencije ili zaposlenicima tvrtke da brzo kupe zdrave i ukusne obroke bez potrebe za dugim pauzama za ručak od nekoliko minuta.

Školski restorani

Samo-uslužni kiosci u restoranima postaju sve češći prizor. Ovaj trend će se također proširiti i na školske ustanove. Učenici i studenti uvijek traže načine kako brzo, jeftino i ukusno jesti. Samo-uslužni kiosk mogao bi biti odgovor na takvu potražnju.

Interijer restorana bez konobara

Sve u svemu, samo-uslužni kiosci mogli bi revolucionirati ugostiteljsku industriju i odvesti mnoge ugostitelje na novu razinu pružanja hrane.

Kako ćemo vam pomoći

Pojednostavite radni tijek vašeg prostorijama s RePOS-om od Restaumatica. Sve što vam je potrebno na jednom mjestu. Imate li bilo kakvih sumnji? Pišite nam ili nas nazovite! Sve ćemo vam jednostavno i jasno objasniti.

📧 croatia@restaumatic.com
📞 +385 953–688 920

Želite nam pisati putem Facebooka? Nema problema!

https://www.facebook.com/RestaumaticHr

Social Media & Content Marketing Specialist

U Restaumaticu se bavim stvaranjem sadržaja i moderiranjem profila na društvenim mrežama. Također surađujem s našim inozemnim podružnicama u području upravljanja društvenim medijima.