Restaumatic https://www.restaumatic.com/blog/hr/ Wed, 10 Jan 2024 12:06:09 +0000 hr hourly 1 https://wordpress.org/?v=6.0.2 https://restaumatic-blog-uploads.s3.amazonaws.com/uploads/2018/06/restlogo-ico-1.png Restaumatic https://www.restaumatic.com/blog/hr/ 32 32 Kako voditi društvene mreže restorana? 5 savjeta za ugostitelje https://www.restaumatic.com/blog/hr/drustveni-mediji-restorana-savjeti/ Mon, 08 Jan 2024 12:02:00 +0000 https://www.restaumatic.com/blog/?p=6530 Danas društveni mediji restorana, barova ili kafića nisu samo bitan alat za stvaranje imidža. Također je sredstvo komunikacije s kupcima, formula za promociju ili sustav za proširenje dosega. Ključ je – iz perspektive pokretanja društvenih medija za restoran – održati određeni standard u smislu poruke i rukovanja pojedinačnim platformama. Kako pravilno predstaviti svoj restoran u …

Read more "Kako voditi društvene mreže restorana? 5 savjeta za ugostitelje"

The post Kako voditi društvene mreže restorana? 5 savjeta za ugostitelje appeared first on Restaumatic.

]]>
Danas društveni mediji restorana, barova ili kafića nisu samo bitan alat za stvaranje imidža. Također je sredstvo komunikacije s kupcima, formula za promociju ili sustav za proširenje dosega. Ključ je – iz perspektive pokretanja društvenih medija za restoran – održati određeni standard u smislu poruke i rukovanja pojedinačnim platformama. Kako pravilno predstaviti svoj restoran u okruženju društvenih medija? Na što treba obratiti pozornost? Saznajte u ovom članku!

Što su društveni mediji za restorane?

Društveni mediji u ugostiteljstvu nisu hir voditelja ili nepotreban trošak u pretpostavkama marketinga. Danas je to temelj i osnova svake aktivnosti vezane uz brendiranje. Oni su ključni u smislu promicanja restorana, izgradnje odnosa s kupcima i povećanja interesa za lokal.

Najpopularniji kanali društvenih medija za restorane su:

  • Facebook – ovo je jedan od osnovnih društvenih kanala u gastronomiji. To je zbog sveprisutnosti ciljne skupine. Uglavnom ga koriste osobe u dobi od 34 do 54 godine i stoga najvjerojatniji kupci ugostiteljskih poduzeća. Usluga je vrlo svestrana. Omogućuje restoranima izgradnju zajednice, promicanje ponuda i jela, informiranje o događajima koji se održavaju u prostorijama ili općenito održavanje kontakta s kupcima.
  • Instagram – je kanal koji vrijedi koristiti u kontekstu mlađe publike – od 18 do oko 35 godina. Instagram restorana savršeno će poslužiti za izgradnju imidža kroz upečatljive galerije fotografija. Korištenjem pažljivo izrađenih fotografija – one snimljene u obliku posebnih sesija, na primjer, dobro će funkcionirati – i mogućnostima popularnih hashtagova, Instagram postaje savršen alat za iskušavanje kupaca.
  • TikTok – Ova se platforma može koristiti u gastronomiji za izradu kratkih, kreativnih videa koji predstavljaju najzanimljivija jela. Također vrijedi razmisliti, na primjer, bi li kratka forma videa bila korisna za npr. prezentaciju pripreme jelovnika ili jela.

Svaka usluga ima jedinstvene značajke i mogućnosti, stoga je komunikacijsku strategiju potrebno prilagoditi.

profili restorana na društvenim mrežama

Kako upravljate društvenim mrežama restorana?

Suprotno onome što možda mislite, vođenje društvenih medija restorana ne može se ograničiti na jednostavno učitavanje postova na kanale društvenih medija. Riječ je o vizualnoj estetici, izboru fotografija, izradi originalne multimedije, intrigantnim opisima – makar samo u kontekstu plaćenih reklamnih kampanja. Na što još vrijedi obratiti pozornost pri izradi društvenih medija za restorane?

Odredite ciljnu skupinu

Temelj aktivnosti u kontekstu društvenih medija za restoran je točno odrediti ciljnu publiku. Potrebno je razmotriti koje su karakteristike i preferencije potencijalnih kupaca. To uključuje dob ili imovinsko stanje. Na temelju toga treba doraditi sadržaj i ton komunikacije. Primjer? Elitni će establišment biti ozbiljan, prigušen i usmjeravati komunikaciju ‘vama’. Kvartski lokal može biti ležeran, izravan i svakako bez te vrste ozbiljnosti u govornoj formuli.

Razvijte raspored objavljivanja i redovito ga objavljujte

Izgradnja dosega gastronomske marke na društvenim mrežama odnosi se na sustavnu, dosljednu i redovitost. Briga o sadržaju mora biti povezana s rasporedom objava, njihovim cikličkim objavljivanjem i redovitim održavanjem, primjerice, fanpagea restorana.

Također treba staviti jak naglasak na dosljednost komunikacije – također u grafičkom smislu. Vrijedno je gledati unaprijed i planirati objave unaprijed, uzimajući u obzir aktualna događanja, promocije ili nova jela na jelovniku itd.

Vlasnik restorana upravlja društvenim medijima restorana.

Obavijestite o promocijama

Društveni mediji moraju sadržavati sve informacije o promocijama, popustima ili posebnim akcijama. Primatelj bi trebao pronaći vijesti na platformama društvenih medija u vezi s činjenicom da određena ustanova pokreće jeftine sate, pakete za ručak ili popuste za vjernost.

Budite proaktivni i potaknite interakciju

Društveni mediji idealan su alat za proširenje dosega brenda. Sve što je potrebno je da kupac komentira nešto na internetu i njegovi prijatelji će to vidjeti – otud važnost poticanja njihove želje za interakcijom, postavljanjem pitanja, chatom, na primjer, komentiranjem objave. Stoga je važno prikupiti pozitivne povratne informacije kupaca u ime prostora, odgovoriti na komentare, pitanja i recenzije.

Vodite računa o vizualnoj strani

Na društvenim mrežama nema mjesta za traljave fotografije ili nedostatak ideja za intrigantnu multimediju. Tržište osvajaju oni koji pobuđuju emocije i interakciju korisnika. Stoga je važno voditi računa o vizualnoj sferi – profesionalnim seansama hrane, zanimljivim snimkama ili grafičkoj pripremi jelovnika.

Društveni mediji u ugostiteljstvu – zašto su važni?

Društvenim medijima restorana treba upravljati na najbolji mogući način. Za kvalitetu društvenih mreža restorana možemo se pobrinuti sami ili taj proces povjeriti profesionalcima u Restaumaticu. Budući da se proces kupnje seli online, a tržištem dominiraju kupci koji su navikli na okruženje Facebooka, Instagrama, TikToka i drugih platformi, društveni mediji pomažu privući potencijalne kupce i utječu na izgradnju stalne publike. A oni igraju ključnu ulogu za poslovanje.

The post Kako voditi društvene mreže restorana? 5 savjeta za ugostitelje appeared first on Restaumatic.

]]>
Kako povećati lojalnost gostiju u restoranu? Praktični savjeti i strategije https://www.restaumatic.com/blog/hr/povecanje-lojalnosti-kupaca-restoran/ Wed, 27 Dec 2023 11:00:00 +0000 https://www.restaumatic.com/blog/?p=6509 U današnje vrijeme konkurencija na ugostiteljskom tržištu je ogromna. Restorani moraju uložiti dodatne napore kako bi privukli i zadržali goste. Jedan od ključnih elemenata uspjeha je izgradnja lojalnosti kupaca. U ovom ćemo članku predstaviti neke praktične savjete i strategije za povećanje angažmana kupaca i izgradnju dugoročnih odnosa. Prilagodite svoju ponudu potrebama svojih kupaca Svaki kupac …

Read more "Kako povećati lojalnost gostiju u restoranu? Praktični savjeti i strategije"

The post Kako povećati lojalnost gostiju u restoranu? Praktični savjeti i strategije appeared first on Restaumatic.

]]>
U današnje vrijeme konkurencija na ugostiteljskom tržištu je ogromna. Restorani moraju uložiti dodatne napore kako bi privukli i zadržali goste. Jedan od ključnih elemenata uspjeha je izgradnja lojalnosti kupaca. U ovom ćemo članku predstaviti neke praktične savjete i strategije za povećanje angažmana kupaca i izgradnju dugoročnih odnosa.

Prilagodite svoju ponudu potrebama svojih kupaca

Svaki kupac ima različite potrebe i očekivanja. Važno je da restoran svoju ponudu prilagodi njihovim zahtjevima. Obratite pozornost na kulinarske preferencije, alergije i intolerancije na hranu. Dostupnost vegetarijanskih ili bezglutenskih opcija na jelovniku može privući nove kupce i povećati njihovu lojalnost.

Restoranske tehnologije omogućuju još preciznije prilagođavanje ponude potrebama kupaca. Zahvaljujući sustavima za online naručivanje ili mobilnim aplikacijama, restoran može prikupljati informacije o kulinarskim preferencijama svojih kupaca i njihovoj povijesti narudžbi. Na temelju toga moguće je prilagoditi ponudu ili dati preporuke jela koja bi se mogla svidjeti kupcima.

Pružite uslugu visoke kvalitete

Kvaliteta usluge u restoranu jednako je važna kao i kvaliteta hrane. Kupci cijene ljubaznost, brzinu usluge i pozornost prema njihovim potrebama. Stoga se isplati ulagati u obuku osoblja kako bismo osigurali da imaju odgovarajuće vještine i znanje o korisničkoj službi. Također valja imati na umu nove tehnološke trendove, poput samoposlužnih kioska ili QR sustava, koji omogućuju brže i praktičnije naručivanje hrane bez potrebe kontaktiranja konobara. Zahvaljujući ovakvim rješenjima, kupci mogu naručiti upravo ono što im je potrebno bez suvišnih pitanja i nesporazuma, što povećava njihovo zadovoljstvo i želju da se vrate u restoran.

Demonstracija QR Waiter gostu restorana

Stvorite atmosferu

Atmosfera u restoranu je od velike važnosti za goste. Prava rasvjeta, glazba i dekor mogu stvoriti posebnu atmosferu koju gosti pamte. Također je važno da stol bude dobro pripremljen, a hrana i piće servirani na pravi način.

Nagradite vjerne kupce

Važan element u izgradnji lojalnosti gostiju restorana je nagraditi ih za njihov angažman. Ponuda posebnih popusta, rabata ili programa vjernosti može privući nove kupce i potaknuti postojeće kupce da se vrate. Također se isplati ulagati u programe partnerstva s drugim tvrtkama koje mogu ponuditi dodatne pogodnosti kupcima.

Ne zaboravite ni na moderne sustave lojalnosti koji mogu pratiti ponašanje kupaca i ponuditi im individualne ponude i popuste na temelju njihove povijesti narudžbi. Zbog toga se kupci osjećaju vrijednima i motiviranijima za povratak u restoran, povećavajući njihovu lojalnost i predanost.

Kartica vjernosti koju osigurava kupac

Stvorite prisutnost na društvenim mrežama

U današnje vrijeme društveni mediji su sastavni dio poslovanja. Restoran bi trebao imati aktivnu online prisutnost kako bi dosegao više kupaca i izgradio svoj brend. Redovito objavljivanje fotografija hrane, kratkih videozapisa, ažuriranja jelovnika i recenzija kupaca može privući pozornost i povećati angažman kupaca. Ako nemate vremena voditi svoj profil, dođite kod nas! Možemo pomoći u usmjeravanju društvenih medija vašeg restorana.

Sažetak

Izgradnja lojalnosti kupaca u restoranu ključni je element uspjeha. Prilagođavanje ponude potrebama kupaca, pružanje kvalitetne usluge, stvaranje iznimne atmosfere, nagrađivanje vjernih kupaca i aktivna prisutnost na društvenim mrežama samo su neke od strategija koje će pomoći povećati angažman kupaca i izgraditi dugoročne odnose.

Ne zaboravite da je zadovoljan gost najbolja reklama za vaš restoran. Stoga se isplati ulagati u razvoj i kontinuirano unapređenje poslovanja kako biste privukli nove klijente i zadržali one koji su već bili.

The post Kako povećati lojalnost gostiju u restoranu? Praktični savjeti i strategije appeared first on Restaumatic.

]]>
QR menus: koristite QR kodove za privlačenje novih kupaca https://www.restaumatic.com/blog/hr/qr-meni-privlacenje-kupaca/ Wed, 13 Dec 2023 14:01:00 +0000 https://www.restaumatic.com/blog/?p=6491 Ako vodite restoran, korištenje suvremenih tehnoloških rješenja u vašem restoranu može vam značajno koristiti. Kako biste bili u tijeku s najnovijim novostima i tehničkim trendovima u ugostiteljstvu, vrijedi obratiti pažnju na sustave QR Menu i QR Waiter. Što su QR Menu i QR Waiter? Zašto biste trebali razmisliti o njihovoj upotrebi u svojim prostorijama? Evo …

Read more "QR menus: koristite QR kodove za privlačenje novih kupaca"

The post QR menus: koristite QR kodove za privlačenje novih kupaca appeared first on Restaumatic.

]]>
Ako vodite restoran, korištenje suvremenih tehnoloških rješenja u vašem restoranu može vam značajno koristiti. Kako biste bili u tijeku s najnovijim novostima i tehničkim trendovima u ugostiteljstvu, vrijedi obratiti pažnju na sustave QR Menu i QR Waiter. Što su QR Menu i QR Waiter? Zašto biste trebali razmisliti o njihovoj upotrebi u svojim prostorijama? Evo nekoliko prijedloga!

QR jelovnik -što je to? 

QR jelovnik je vrsta digitalnog jelovnika koji gosti restorana mogu pregledati skeniranjem QR koda svojim mobilnim telefonom. Ovo rješenje postaje sve popularnije – nalazi se u sve većem broju ugostiteljskih objekata. Inovativan je i prikladan za restorane i kupce.

QR jelovnici se postavljaju na stolove ili na druga mjesta koja su dostupna i jasno vidljiva gostima (npr. na ulazu u lokal). Kako bi kupac vidio ponudu restorana i cijene obroka, dovoljno je približiti kameru pametnog telefona kodu. QR jelovnik pomaže da se naruči u tren oka. Intuitivan je za korištenje i stvara uštede koje proizlaze iz bržeg vremena usluge za goste, kao i iz toga što ne moraju dizajnirati i proizvoditi papirnati jelovnik.

QR Jelovnik – moderno rješenje za moderan restoran

QR jelovnik omogućuje posjetiteljima da vide što se nudi prije nego što posluga uopće priđe stolu (čineći proces naručivanja brzim i učinkovitim). Kupci također mogu vidjeti fotografije jela – njihovo dodavanje u QR jelovnik pomaže gostima pri odabiru i naručivanju.

QR Menu postaje sve prepoznatljiviji među sve većim brojem kupaca restorana (osobito mlađe generacije). Restorani koji odluče uvesti QR jelovnike mogu se povezati s modernošću i ažurnošću.

Druge upotrebe QR kodova u restoranima

QR kodovi u restoranu služe za uslugu QR konobara. Funkcije ‘virtualnog konobara’ daleko nadilaze opcije digitalnog izbornika. Što je ‘virtualni konobar’ i koje prednosti nudi ugostiteljima i potrošačima?

Što je ‘virtualni konobar’? Saznajte o ogromnim prednostima koje nudi

QR Waiter ne samo da omogućuje korisnicima restorana pregledavanje digitalnog jelovnika, već i naručivanje obroka na daljinu uz plaćanje. Kao i kod QR jelovnika – sve se radi s pozicije pametnog telefona putem interneta.

Odluka o kupnji QR Waiter sustava nije pucanj u prazno zbog pogodnosti koje nudi. Glavne prednosti QR Waiter-a su:

  • Mogućnost naručivanja obroka u trenu – klijenti ne moraju čekati da im osoblje konobara dostavi jelovnik i zatim od njih preuzme narudžbu.
  • Ekspresna obrada plaćanja – na daljinu, bezgotovinsko i bez kusura.
  • Ušteda vremena i novca – korištenje QR Waiter sustava učinit će proces naručivanja i plaćanja vrlo učinkovitim. To će značajno smanjiti opterećenje osoblja restorana, a čak i pri visokoj popunjenosti neće biti potrebe za brigom o zapošljavanju dodatnog osoblja.

Kako radi QR konobar?

QR Waiter jednostavan je i intuitivan za korištenje kao i digitalna kartica jelovnika. Oba rješenja temelje se na informacijama sadržanim u QR kodu, koji korisnici skeniraju putem kamere svog pametnog telefona. Nakon što to učine te pročitaju ponudu i odaberu svoje jelo, mogu odmah nastaviti s predajom narudžbe i obradom plaćanja putem interneta. Podaci o narudžbi zatim idu u kuhinju i konobare – kupac čak ne mora unijeti ni broj stola.

Kako se informirati o usluzi QR jelovnik i QR konobar?

Posjedovanje QR jelovnika i usluge QR konobara u vašem restoranu je nešto čega bi kupci trebali biti svjesni – po mogućnosti čak i prije nego što uđu u lokal. Informacije o dostupnosti obaju sustava trebale bi biti uočljive. To se može istaknuti na ulaznim vratima restorana i na stolovima. Osim toga, osoblje restorana treba o tome obavijestiti kupce.

QR jelovnici u restoranima – sažetak

Korištenje QR kodova u restoranima rješenje je u koje vrijedi uložiti. Usluge QR jelovnika i QR konobara značajno poboljšavaju korisničko iskustvo. Prednosti korištenja ovih sustava također uključuju uštedu vremena i novca, dva glavna aspekta na koja bi svaki ugostitelj trebao obratiti pozornost.

Želite pokrenuti uslugu QR konobara u svom restoranu? Zakažite termin za prezentaciju! Nazovite nas na +385953688920 ili pošaljite e-poruku na marijana.budrovic@restaumatic.com.

The post QR menus: koristite QR kodove za privlačenje novih kupaca appeared first on Restaumatic.

]]>
Kako smanjiti troškove u ugostiteljstvu? 5 načina da uštedite novac https://www.restaumatic.com/blog/hr/kako-smanjiti-troskove-u-ugostiteljstvu-5-nacina-ustede/ Wed, 06 Dec 2023 11:59:00 +0000 https://www.restaumatic.com/blog/?p=6476 U dinamičnom svijetu ugostiteljstva pronalaženje učinkovitih načina za smanjenje troškova ključno je za ostanak konkurentan. Ovaj članak predstavlja pet učinkovitih strategija uštede koje mogu značajno poboljšati financijsku bilancu svakog restorana. Saznajte više o rješenjima koja vam mogu pomoći da uravnotežite svoj proračun bez ugrožavanja kvalitete usluge koju nudite. Zašto štedjeti novac kada vodite restoran? Vođenje …

Read more "Kako smanjiti troškove u ugostiteljstvu? 5 načina da uštedite novac"

The post Kako smanjiti troškove u ugostiteljstvu? 5 načina da uštedite novac appeared first on Restaumatic.

]]>
U dinamičnom svijetu ugostiteljstva pronalaženje učinkovitih načina za smanjenje troškova ključno je za ostanak konkurentan. Ovaj članak predstavlja pet učinkovitih strategija uštede koje mogu značajno poboljšati financijsku bilancu svakog restorana. Saznajte više o rješenjima koja vam mogu pomoći da uravnotežite svoj proračun bez ugrožavanja kvalitete usluge koju nudite.

Zašto štedjeti novac kada vodite restoran?

Vođenje ugostiteljske djelatnosti je stalna ekonomska analiza: procjena prihoda, traženje ušteda u troškovniku, traženje oblika optimizacije. Bez sumnje, vođenje restorana ili susjednog bistroa uključuje operativne troškove. Izazov ponekad predstavljaju znatni administrativni troškovi ili troškovi povezani s kupnjom sirovina. Otuda i važnost optimizacije troškova – razumne politike štednje, zahvaljujući kojoj je moguće i uz relativno manje prihode održati profitabilnost poslovanja. Kako?

Prikladne žarulje

Rasvjeta je element koji utječe ne samo na funkcioniranje restorana ili kuhinje, već i na uređenje interijera i atmosferu lokala. Dakle, u praksi morate računati s činjenicom da će žarulje raditi tijekom cijelog radnog vremena. Iako se na površini ovo može činiti kao manji problem, na mjesečnoj razini nije. Štedne žarulje umjesto, primjerice, zastarjelih modela mogu osigurati uštedu od desetak zlota. Ne mnogo? Gledate li to iz perspektive, primjerice, nekoliko desetaka komada, razlika postaje značajna.

štedne žarulje u restoranu

Cvijeće u saksijama umjesto rezanog cvijeća

Ovo je još jedan element uređenja interijera – jednako važan čimbenik kao i to hoće li se restoran percipirati kao privlačan ili ne. S obzirom na značajno povećanje cijena cvijeća, vrijedi potražiti alternative. To, naravno, ne moraju biti njihovi neprirodni dvojnici. Međutim, može se razmotriti još jedna opcija – bit će mnogo ekonomičnije kupiti trajno cvijeće koje će ukrašavati interijer ne nekoliko dana, već, na primjer, mjesecima.

cvijeće u saksiji u restoranu

Glazba – koristite besplatne izvore

Velika dilema je kako uštedjeti na troškovima puštanja glazbe u prostorijama. Pokretanje radijske postaje znači plaćanje pristojbi povezanih sa ZAMP-om. Također možete odabrati jednu od brojnih usluga koje nude biblioteku pjesama nakon plaćanja, primjerice, mjesečne pretplate. Vrijedi ipak zapamtiti da ne morate posezati za dobro poznatim hitovima. Dobra opcija je koristiti banke besplatnih pjesama koje se mogu uskladiti s, na primjer, raspoloženjem mjesta ili vrstom hrane koja se poslužuje.

Politika manje otpada

Vrijeme je da teoriju pretvorimo u praksu – pravilno upravljanje resursima omogućit će manje plaćanje proizvoda za pripremu jela. Dovoljno je, primjerice, točno analizirati koliko je potrebno za pripremu pojedinog jela i odrediti cijenu namirnica potrebnih za pripremu jela. Također je vrijedno računati kada će kupci najvjerojatnije odabrati određene proizvode i postoji li sezonalnost. To će vašu nabavnu politiku učiniti učinkovitijom, što će dugoročno dovesti do primjetnih ušteda.

Ponudite mogućnosti dostave

Mudra politika smanjenja troškova ne znači samo smanjenje troškova, već i traženje novih oblika prihoda. Jedan od njih može biti dostava obroka primatelju. Spremni su platiti dostavu obroka na njihovu lokaciju – pravim izračunom to neće predstavljati financijski problem, ali može povećati broj narudžbi. U tu svrhu također vrijedi pažljivo razmotriti koji automobil odabrati za isporuku.

S obzirom na fiksne troškove poslovanja, svaka dodatna prodaja – uključujući prodaju izvan poslovnih prostorija – bit će isplativa. Za učinkovit razvoj online prodaje vrijedi posegnuti za provjerenim rješenjima Restaumatica. U sklopu suradnje možete računati na pristup automatiziranim marketinškim alatima poput Programa vjernosti ili generatora promotivnih kupona ili dobiti profesionalnu web stranicu sa sustavom online naručivanja.

Kako smanjiti troškove u ugostiteljstvu – sažetak

Pokazalo se da vođenje cateringa može biti skupo zbog niza čimbenika, kao što su troškovi nabave kuhinjske opreme, troškovi najma prostora, troškovi zapošljavanja osoblja te troškovi kupnje i skladištenja hrane.

Nema sumnje da je najvažniji trošak u ugostiteljstvu sama hrana. Razmjeri izdataka ovdje će varirati ovisno o sezoni ili vrsti restorana – na primjer, je li originalan ili radije koristi jeftinije proizvode. Osim toga, ugostitelji također moraju uzeti u obzir troškove održavanja hrane i sredstava za čišćenje, što može zahtijevati velika skladišta i posebnu opremu.

Drugi trošak su nekretnine – primjerice najam prostora za restoran. Ne radi se samo o najmu, nego o održavanju prostora, npr. pružanje topline ili komunalnih usluga. Troškovi osoblja također rastu. Kao rezultat toga, vođenje cateringa može biti skupo. Međutim, treba napomenuti da specifičnosti dotičnog posla te opseg i opseg poslovanja igraju veliku ulogu. Stoga je važno pažljivo analizirati strukturu troškova u ugostiteljstvu i optimizirati svoju dobit od poslovanja restorana.

The post Kako smanjiti troškove u ugostiteljstvu? 5 načina da uštedite novac appeared first on Restaumatic.

]]>
Gubite li klijente? Vodite računa o svojoj web stranici. https://www.restaumatic.com/blog/hr/povecanje-uspjeha-restorana/ Tue, 28 Nov 2023 11:00:00 +0000 https://www.restaumatic.com/blog/?p=6457 Jedan od najvažnijih, ali dodatno zanemarenih aspekata u vođenju restorana je prisutnost na mreži i kvalitetna web stranica. Mnogi kupci pregledavaju online jelovnik prije posjeta restoranu. Bez web stranice vaš restoran zapravo ne postoji. Evo 5 značajki funkcionalne web stranice restorana. Gdje započeti? Prije svega, od prisutnosti. Web stranica s funkcionalnim jelovnikom je neophodna, ali …

Read more "Gubite li klijente? Vodite računa o svojoj web stranici."

The post Gubite li klijente? Vodite računa o svojoj web stranici. appeared first on Restaumatic.

]]>
Jedan od najvažnijih, ali dodatno zanemarenih aspekata u vođenju restorana je prisutnost na mreži i kvalitetna web stranica. Mnogi kupci pregledavaju online jelovnik prije posjeta restoranu. Bez web stranice vaš restoran zapravo ne postoji. Evo 5 značajki funkcionalne web stranice restorana.

Gdje započeti?

Prije svega, od prisutnosti. Web stranica s funkcionalnim jelovnikom je neophodna, ali vaš restoran treba imati i svoj profil na društvenim mrežama, gdje će aktivno održavati odnose s promatračima, odgovarati na pitanja, odgovarati na poruke i objavljivati fotografije jela. Također je vrijedno zapamtiti svoju posjetnicu na Googleu i ispuniti je informacijama kako ne biste izgubili klijente u prvoj fazi. Ime, točna adresa, web adresa, broj telefona, adresa e-pošte – ovo je bitno. Dodavanje fotografija uzoraka jela s jelovnika također će biti cijenjeno.

5 karakteristika dobre web stranice za restoran

Estetika

Web stranica može biti prosječna, ali lijepa, dotjerana web stranica privući će pozornost, pobuditi povjerenje i svijest da restoran dobro posluje. Ukratko, s web-stranicom prilagođenom tipu vašeg poslovanja, s dobro osmišljenim elementima: fontovima, naslovima, bojama, kvalitetnim fotografijama, pridobit ćete kupce. Važno je zapamtiti da lijepa web stranica ne znači previše dizajnirana, s viškom sadržaja i grafike. Bolje je neprijatelj dobra. Osim toga, preopterećena web stranica utječe na vrijeme učitavanja, a korisnik koji mora dugo čekati na pregled stranice sigurno neće postati vaš kupac.

Vidljivi podaci za kontakt

Nema važnije stvari na web stranici restorana od kontakt podataka. Neophodno je uključiti ažuran telefonski broj, adresu e-pošte i poveznice na društvene mreže gdje potencijalni kupci također mogu kontaktirati vaš restoran.

Osim osnovnih, dodajte podatke o radnom vremenu, mogućnostima rezervacije, mogućnostima plaćanja, mogu li se unositi kućni ljubimci te ima li restoran prostor za djecu.

Jasni jelovnici

Kako ne izgubiti kupce? Prije svega, stavite jelovnik na web stranicu. Suvremena, s jasno definiranim sastavom jela, težinama i cijenama. Ovo je osnovna stvar koju trebate učiniti dostupnom na web stranici vašeg restorana. Označavanje jela, bilo da je ljuto, vegansko, za djecu i sl. je dobrodošlo. Ne zaboravite ni fotografije jela, to je uvijek konkretan pokazatelj kako jelo izgleda, volumena i jednostavno je li fensi. Lijepe fotografije ukusnih jela obavezne su na web stranici restorana.

Vlastiti sustav online naručivanja

Ako želite zaraditi više i privući nove kupce koji ne žele uvijek dolaziti u vaše prostorije, neophodno je postaviti vlastiti sustav online naručivanja. Ovo ne samo da će vam pomoći da povećate broj narudžbi, već će vam pomoći i da organizirate upravljanje svojim restoranom. S vlastitim sustavom prodaje uštedjet ćete na provizijama i moći ćete se usredotočiti na rast svog poslovanja. U isto vrijeme gradite vlastitu bazu kupaca, učinkovito upravljate svojom mrežom dostave i jednostavno odgovarate za svoje vozače. Mogućnost online naručivanja na web stranici mora biti savršeno vidljiva i prije svega stalno funkcionalna. Ne možete si dopustiti pogreške u fazi naručivanja ili plaćanja. Takve će situacije obeshrabriti kupce da ponovno naruče i neće se vratiti u vaš restoran.

Mobilna aplikacija

Kupci koji radije naručuju telefonom sigurno će cijeniti što to mogu učiniti putem praktične aplikacije. Ako im je ovaj funkcionalan i brz za korištenje, naručivat će sve češće i češće. Namjenska aplikacija omogućit će korisniku da naruči iz vašeg restorana bez prijave, bez čekanja i bez potrebe da svaki put upisuje adresu za dostavu. Ovo je izvrstan alat i za poslovanje i za marketing.

Što još vrijedi imati na umu?

Ne smijete zaboraviti da veliki broj ljudi pregledava jelovnike restorana putem telefona, stoga je obavezno da vaša web stranica bude prilagođena mobilnim uređajima – mora biti responzivna. Svaki element vidljiv na zaslonu telefona mora biti vidljiv, dobro podešen, ne smije se preklapati s drugim elementima. Osim toga, ako imate online sustav naručivanja, trebali biste pratiti cijeli put naručivanja i provjeriti ima li kupac na tom putu tehničkih problema.

Gore smo vam rekli o nekim karakteristikama dobre web stranice restorana. Mnogo je više tehničkih čimbenika koji će osigurati da ne izgubite kupce, već naprotiv, dobijete nove i izgradite svoju online prepoznatljivost. Znamo da se ugostitelj bavi mnogim stvarima odjednom – od kadrovskih i financijskih pitanja do naručivanja robe za restoran, a često i sam priprema jela. On ili ona nema vremena ni glave za praćenje tema web dizajna.

Stoga je dobar potez tehničke teme vezane uz web stranicu i sustav online naručivanja povjeriti profesionalcima. Oni će se pobrinuti ne samo za vidljivost web stranice, već i za njezin izgled i funkcionalnost.

Imate li pitanja o web stranici i sustavu online naručivanja? Nazovite nas!
Tel:+38595368920 ili pošaljite e-mail na marijana.budrovic@restaumatic.com.

The post Gubite li klijente? Vodite računa o svojoj web stranici. appeared first on Restaumatic.

]]>
Inovacije proizvoda Restaumatic: sustav prikaza kuhinjskih narudžbi (KDS) https://www.restaumatic.com/blog/hr/prikazivanje-narudzbi-kds/ Tue, 21 Nov 2023 12:16:04 +0000 https://www.restaumatic.com/blog/?p=6309 Došao je veliki trenutak i sa zadovoljstvom objavljujemo da je KDS sada dostupan svim ugostiteljima! U ovom članku opisat ćemo kako KDS izgleda u praksi, kako ga omogućiti i koristiti kako biste iz njega izvukli maksimum. Pozivamo vas da čitate dalje. KDS – što je to? KDS (Kitchen Display System) je sustav koji se koristi …

Read more "Inovacije proizvoda Restaumatic: sustav prikaza kuhinjskih narudžbi (KDS)"

The post Inovacije proizvoda Restaumatic: sustav prikaza kuhinjskih narudžbi (KDS) appeared first on Restaumatic.

]]>
Došao je veliki trenutak i sa zadovoljstvom objavljujemo da je KDS sada dostupan svim ugostiteljima! U ovom članku opisat ćemo kako KDS izgleda u praksi, kako ga omogućiti i koristiti kako biste iz njega izvukli maksimum. Pozivamo vas da čitate dalje.

KDS – što je to?

KDS (Kitchen Display System) je sustav koji se koristi u restoranima i prikazuje kuhinjske narudžbe u stvarnom vremenu. To znači da kuhari odmah vide narudžbe, na ekranu tableta ili računala, bez potrebe za papirnatim bonovima i printerima. Kao rezultat toga, korisnička usluga je poboljšana i narudžbe se brže pripremaju.

Pogodnosti za restorane

KDS restoranu pruža niz pogodnosti koje mu daju mogućnost bržeg i kvalitetnijeg posluživanja gostiju. Pogledajmo one najvažnije:

  • Ukidanje tradicionalnih papirnatih naloga
  • Bolja komunikacija između konobara i kuhinje
  • Brža obrada narudžbe i manje grešaka
  • Eliminirajte troškove papira i budite EKO

Kako pokrenuti KDS – upute za rad

U nastavku ćemo dati pregled korak po korak o tome kako uključiti KDS i koje su njegove funkcije. Međutim, prije nego što nastavimo, moramo razgovarati o nekim hardverskim zahtjevima:

  • KDS možemo pokrenuti na bilo kojem uređaju na kojem instaliramo ili pokrenemo RePOS → Android, iOS, Windows, macOS, web preglednik kao što su Chrome, Edge itd.
  • Međutim, važno je zapamtiti da ovaj uređaj treba biti u kuhinji i da informacije prikazane na njemu moraju biti čitljive kuharu, tako da telefon možda nije najbolji izbor
  • Ne zaboravite da kuhar mora sam započeti narudžbu, označiti gotova jela i tako dalje. Stoga neka ovaj zadatak bude što jednostavniji
  • Bit će potrebna ažurirana, najnovija verzija RePOS-a!

Upute ćemo započeti uključivanjem sustava u Admin Panelu, zatim prijeći na RePOS, gdje ćete se upoznati s mogućnostima konfiguracije i riješiti praktični problem.

Trebate pomoć? Kontaktirajte nas – broj ćete pronaći u sažetku na kraju članka!✅

Prava

Osim instaliranja odgovarajuće opreme u kuhinji, potrebno je kreirati račun u AdminPanelu ili dodati KDS prava na postojeći.

Dodavanje ovlasti u panelu restoratera.

⚠VAŽNO: Kliknite na gumb “Spremi” za prava koja će se dodijeliti.

Izrađujemo onoliko zasebnih računa koliko ugostitelj namjerava koristiti KDS u kuhinjama. Ako ima jednu kuhinju – dovoljan mu je jedan ekran, ali ako, primjerice, ima zasebnu stanicu za pizzu i odvojenu stanicu za ostala jela, trebat će mu dva računa i dva uređaja.

Prijava na RePOS i konfiguracija KDS-a

Sljedeći korak je prijava u RePOS sa svojim novim računom.

⚠VAŽNO: Ako smo postojećem računu dodali dopuštenja, RePOS je potrebno isključiti i ponovno uključiti.

Nakon prijave u RePOS idemo na karticu Postavke (točka 1) i zatim odabiremo odjeljak KDS (točka 2).

Prijelaz na postavke KDS-a.

Prikazat će nam se dvije pločice s postavkama koje trebamo konfigurirati. Prvi je o tome koja bi se jela/kategorije trebala pojaviti na uređaju koji će biti naš KDS u kuhinji.

Postavke KDS-a.

Odabiremo koja jela i kako se dostavljaju (na licu mjesta ili dostavom) da se pojavljuju na KDS-u. Za potrebe uputa postavili smo da se ovaj post bavi isključivo slasticama.

Postavke KDS-a - prikazano jelo.

✅Zatim kliknemo ‘Spremi‘ i možemo nastaviti s postavkama prikaza.

Prijeđimo na drugu opciju, ‘Postavke zaslona’. Ovo je mjesto gdje možemo modificirati ono što će biti prikazano na KDS-u. Možda kuhinja ne treba podatke o, na primjer, adresi dostave ili broju stola – ovdje možete ukloniti te podatke.

Postavke KDS-a - postavke prikaza.

Ako je neka informacija slučajno izbrisana, može se vratiti tako da odete na karticu “Izbrisano”.

⚠ VAŽNO: Upamtite da klinkete na gumb ‘Spremi’ svaki put kada napravite promjene.

Prikaz naloga u KDS-u

Sada kada smo prošli konfiguraciju, prijeđimo na sam KDS pogled. Kada stigne nova narudžba, kuhinja će čuti zvono koje zvoni tri puta da bi je obavijestilo o novoj narudžbi.

Prikaz narudžbi KDS-a.

Trenutno imamo samo jednu narudžbu, ako ih ima više, bit će korisna opcija sortiranja narudžbi prema vremenu prihvaćanja ili vremenu isporuke. To će omogućiti kuhinji da zna, na primjer, koja je narudžba poslana ranije ili koja mora izaći što je prije moguće.

Sortiranje narudžbi u KDS-u.

Obrada narudžbe

Kuhar, prionuvši na obradu narudžbe, pritisne tipku ‘Start’, koja gornju traku narudžbe oboji plavom bojom i označi da je u obradi. Status dovršetka također se može vidjeti u nalozima za izvođenje.

Pregled narudžbe.

Ako je slučajno narudžba pokrenuta, ništa se ne događa. Ova radnja se lako može poništiti klikom na strelicu u donjem lijevom kutu.

Poništavanje započete narudžbe.

Neka jela iz vaše narudžbe sigurno će biti brže pripremljena od drugih. Da biste označili jelo kao gotovo, jednostavno pritisnite naziv jela i ono će se automatski označiti kao gotovo!

Odznačavanje jela u narudžbi.

Nakon što su sve stavke u narudžbi zatvorene, ona se može prekinuti. Zatim nestaje iz prikaza KDS-a, ali je status izvršenja vidljiv na popisu trenutnih naloga (boja trake će se promijeniti u zelenu). Ovo konobaru daje do znanja da dotičnu narudžbu treba izdati.

Gotova narudžba - pregled u KDS-u.

Ako je nalog podijeljen (također u procesu razdvajanja), odgovarajući podaci bit će vidljivi na KDS-u. Tamo možete vidjeti koji su proizvodi iz jedne narudžbe prebačeni u drugu narudžbu.

Promjena narudžbe (npr. neki će proizvodi biti uklonjeni, a drugi dodani) također će biti vidljiva na KDS ekranu.

Dodavanje i modificiranje narudžbe tijekom realizacije.

Sažetak

Ovo je popriličan paket informacija, ali uvjereni smo da će vam ovaj priručnik olakšati korištenje KDS-a i da će vam pomoći da poboljšate poslovanje vašeg restorana. Ako trebate bilo kakvu pomoć, obratite se korisničkoj službi:

📞 Tel: +385 953688920
📧 Mail: marijana.budrovic@restaumatic.com

The post Inovacije proizvoda Restaumatic: sustav prikaza kuhinjskih narudžbi (KDS) appeared first on Restaumatic.

]]>
Sustav online prodaje za catering – zašto ga implementirati u svoj restoran? https://www.restaumatic.com/blog/hr/sustav-online-prodaje/ Thu, 16 Nov 2023 11:25:00 +0000 https://www.restaumatic.com/blog/?p=6284 Implementacija prodajnog sustava za ugostiteljstvo stvarno povećava šanse za razvoj Vašeg poslovanja. Na taj način možete doći do šireg kruga potencijalnih kupaca i podići kvalitetu svoje usluge na višu razinu. Dobar sustav ugostiteljske prodaje softver je i hardver koji vam omogućuje optimizaciju i pojednostavljenje procesa naručivanja i isporuke u restoranu. Sustav online prodaje – koje …

Read more "Sustav online prodaje za catering – zašto ga implementirati u svoj restoran?"

The post Sustav online prodaje za catering – zašto ga implementirati u svoj restoran? appeared first on Restaumatic.

]]>
Implementacija prodajnog sustava za ugostiteljstvo stvarno povećava šanse za razvoj Vašeg poslovanja. Na taj način možete doći do šireg kruga potencijalnih kupaca i podići kvalitetu svoje usluge na višu razinu. Dobar sustav ugostiteljske prodaje softver je i hardver koji vam omogućuje optimizaciju i pojednostavljenje procesa naručivanja i isporuke u restoranu.

Sustav online prodaje – koje funkcije obavlja?

U digitalnom dobu i rastućoj popularnosti online kupnje, mnoge industrije uviđaju prednosti korištenja online prodajnih sustava. Ugostiteljstvo nije iznimka. Ali što točno ‘online sustav prodaje’ znači za restorane i koje funkcije može obavljati? Pogledajmo pobliže.

Restaumatic je jedan od primjera modernih online prodajnih sustava prilagođenih potrebama ugostiteljstva. No bez obzira na izbor određene platforme, određene funkcije zajedničke su većini takvih rješenja:

Ključne funkcije online prodajnih sustava u ugostiteljstvu

Ključne funkcije online prodajnih sustava u ugostiteljstvu.

Štoviše, mnogi sustavi, kao što je Restaumatic, nude dodatne značajke kao što je stvaranje responzivne web stranice za restoran ili integracija s postojećom web stranicom putem dodataka. Takva rješenja mogu vam pomoći uštedjeti na provizijama za posrednike i povećati vidljivost vašeg restorana na mreži.

Ako razmišljate o implementaciji sustava online prodaje u svom restoranu, vrijedi razmisliti koje će vam značajke biti najkorisnije i koje prednosti mogu donijeti vašem poslovanju. Uz toliku konkurenciju ovih dana, dobro je biti u tijeku s tehnološkim inovacijama i prilagođavati se promjenjivim potrebama tržišta.

Automatizacija online prodaje – prednosti i beneficije

Moderni catering nije samo ukusna hrana i ljubazna usluga. Također je riječ o vrlo dobroj organizaciji rada koja se uvelike oslanja na tehnologiju. Sustav online prodaje može donijeti mnoge prednosti vašem poslovanju, bez obzira na njegovu veličinu.

Prednosti implementacije sustava online prodaje

  • Manje pogrešaka: Pojednostavljenje procesa naručivanja smanjuje rizik od pogrešaka koje se mogu pojaviti tijekom ručne obrade narudžbi.
  • Bolja organizacija rada: zahvaljujući sustavu, oni koji su odgovorni za usluge gostima i online narudžbe mogu raditi učinkovitije, što rezultira boljom kvalitetom usluge.
  • Ušteda vremena i novca: Manje pogrešaka i bolja organizacija vašeg posla znači manje troškove. Osim toga, izbjegavate provizije za posrednike, što znači veću zaradu.
  • Pojednostavljeno upravljanje jelovnikom: Želite li dodati novo jelo ili promijeniti cijenu? U online sustavu to ćete učiniti za nekoliko trenutaka.
  • Promocije za online kupce: Mogućnost kreiranja posebnih ponuda za one koji koriste sustav online naručivanja privlači nove kupce i povećava lojalnost redovitih posjetitelja.

Kada razmišljate o tome kako korak po korak otvoriti restoran, razmislite o ulaganju u takav softver. U današnje vrijeme, kada je ugostiteljsko tržište toliko konkurentno, svaka konkurentska prednost je na prvom mjestu.

naručivanje hrane putem pametnog telefona

Online sustav prodaje za catering – što je bitno?

Svaki vlasnik ugostiteljskog objekta želi da njegovo poslovanje bude profitabilno, nesmetano teče i raste. Implementacija sustava online prodaje korak je u budućnost i omogućuje bolju organizaciju rada. Sustav istinski podržava rad restorana na razini prodaje i obrade narudžbi. Učinci njegove implementacije vidljivi su, primjerice, u smanjenju troškova provizije za portale za naručivanje hrane ili poboljšanoj brzini online naručivanja.

U digitalnom dobu, u kojem kupac očekuje brzinu i praktičnost, implementacija modernih alata pomoći će ispuniti ta očekivanja i istovremeno razviti vaše poslovanje.

Sažetak

U današnje vrijeme, da bi restoran dobro poslovao, morate razmišljati dalje od ukusne hrane. Također je važno koristiti nove alate, kao što su online sustavi prodaje. Olakšavaju rad u lokalima i čine klijente zadovoljnijima. Ovakva rješenja ne samo da štede vrijeme i novac, već su i korak u bolje sutra svakog restorana.

Želite li saznati više? Kontaktirajte nas!

📞 Broj telefona: +385 95 368 8920
✉ E-mail: croatia@restaumatic.com

Nemojte čekati, saznajte kako Vam možemo pomoći da povećate svoje prihode! 📈

The post Sustav online prodaje za catering – zašto ga implementirati u svoj restoran? appeared first on Restaumatic.

]]>
Otvaranje bistroa u poslovnoj zgradi: što vrijedi zapamtiti? https://www.restaumatic.com/blog/hr/otvaranje-bistroa-u-poslovnoj-zgradi-sto-vrijedi-zapamtiti/ Thu, 05 Oct 2023 08:13:19 +0000 https://www.restaumatic.com/blog/?p=6138 Otvaranje bistroa u poslovnoj zgradi dobra je ideja za poduzetne ugostitelje. Ovakav tip lokala može privući uredske radnike koji traže mjesto gdje mogu brzo i ukusno pojesti za vrijeme pauze za ručak ili ponijeti nešto “za poneti” na svoj radni stol. Međutim, kada otvarate takav bistro, vrijedi imati na umu nekoliko važnih točaka o kojima …

Read more "Otvaranje bistroa u poslovnoj zgradi: što vrijedi zapamtiti?"

The post Otvaranje bistroa u poslovnoj zgradi: što vrijedi zapamtiti? appeared first on Restaumatic.

]]>
Otvaranje bistroa u poslovnoj zgradi dobra je ideja za poduzetne ugostitelje. Ovakav tip lokala može privući uredske radnike koji traže mjesto gdje mogu brzo i ukusno pojesti za vrijeme pauze za ručak ili ponijeti nešto “za poneti” na svoj radni stol. Međutim, kada otvarate takav bistro, vrijedi imati na umu nekoliko važnih točaka o kojima može ovisiti njegov uspjeh.

Bistro u poslovnoj zgradi

Upoznajte svoju ciljnu skupinu

Uredski radnici su skupina koju biste trebali dobro upoznati prije otvaranja bistroa. Važno je saznati kakve se tvrtke nalaze u poslovnoj zgradi u kojoj planirate otvoriti bistro, kakve su njihove kulinarske sklonosti i što očekuju od mjesta gdje namjeravaju jesti. Jesu li to tvrtke sa zaposlenicima srednjih godina ili su to radije mladi ljudi koji očekuju sofisticiranija i inovativnija jela. Poznavanje preferencija i očekivanja ljudi koji bi mogli biti potencijalni kupci vašeg ugostiteljskog objekta omogućit će vam da napravite jelovnik koji savršeno odgovara potrebama vaših gladnih gostiju.

Olakšajte kupcima narudžbu

Jedan od važnih elemenata poslovanja bistroa u poslovnoj zgradi je brzo i praktično naručivanje hrane. Iz tog razloga razmislite o web stranici sa sustavom online naručivanja i mobilnom aplikacijom koja će kupcima omogućiti još učinkovitiju narudžbu omiljenih jela. Imajte na umu da su uredski radnici često zaposleni i imaju ograničeno vrijeme za jelo, pa što je brži proces naručivanja, to bolje.

Prilagodite jelovnik potrebama svojih zaposlenika

Bistro u poslovnoj zgradi trebao bi nuditi obroke prilagođene potrebama uredskih djelatnika. Prije svega, vrijedi se kladiti na jela koja se mogu brzo pripremiti, poput salata, juha, sendviča ili jednokratnih jela. Također je važno da jelovnik bistroa bude raznovrstan i da nudi raznolike okuse. Vrijedi se kladiti na zdrava i lagana jela, ali imajte na umu i opcije za one koji žude za nečim zasitnijim. Također možete uvesti sezonske jelovnike ili jela dana, uzimajući u obzir svježe namirnice koje su u tom trenutku dostupne. Također je važno na jelovnik bistroa uvrstiti obroke za osobe s različitim prehrambenim preferencijama. Kako se sve više ljudi odlučuje za vegetarijanstvo ili veganstvo, vrijedi uvesti i jela bez mesa. Mnogi ljudi, čak i oni koji jedu meso, uživaju u prijedlozima vegetarijanskih jela, jer su zdrava i ukusna.

Stvorite prijateljsku atmosferu

Uredski radnici većinu svog vremena provode na poslu, stoga bistro u poslovnoj zgradi trebao bi biti mjesto gdje se mogu odmoriti, opustiti i pojesti ukusan obrok u prijateljskoj atmosferi. Za vlasnika bistroa važno je osigurati udobno sjedenje koje će omogućiti uredskim radnicima da se opuste dok jedu obrok. Fotelje, sofe, stolice s mekim jastucima – samo su neki od prijedloga koji se mogu koristiti u uređenju interijera bistroa.

Osim toga, važno je da vlasnik bistroa ponudi razne pogodnosti uredskim radnicima. Besplatan Wi-Fi je obavezan, jer će omogućiti uredskim zaposlenicima korištenje interneta tijekom pauze za ručak ili tijekom poslovnih sastanaka. Dobro je razmisliti i o stanicama za punjenje telefona koje će im omogućiti punjenje baterija dok jedu obrok. U ponudi su i časopisi koji će vam omogućiti da nakratko predahnete od svakodnevnih obaveza i opustite se u ugodnoj atmosferi.

Estetika posluživanja

U bistrou u poslovnoj zgradi također vrijedi obratiti pozornost na estetiku posluženih jela. Uredski službenici često jedu u žurbi i na radnom mjestu, stoga je vrijedno osigurati da jela budu atraktivno poslužena i izgledaju estetski ugodno. Ukrasni tanjuri, zdjele ili čaše mogu se koristiti kako bi jela izgledala primamljivo i primamljiva okusom.

Posebna ponuda za zaposlenike tvrtke

Bistro u poslovnoj zgradi nije samo mjesto gdje uredski djelatnici mogu ukusno objedovati, već i odlična prilika za uvođenje programa vjernosti koji će ih potaknuti da se vrate u vaš lokal. Mnoge tvrtke sa sjedištem u poslovnim zgradama otvorene su za ponude popusta ili programe vjernosti za svoje zaposlenike. Čineći to, dobivate priliku pridobiti nove klijente, a istodobno povećavate svoju zaradu od prodaje.

Jedan popularan program vjernosti je bodovni sustav. Kupci prikupljaju bodove za svaku kupnju koju obave kod vas, koje zatim mogu zamijeniti za nagrade, poput besplatnog obroka, kave ili deserta. Takav program motivira kupce da se vrate u vaš bistro, jer ih svaka kupnja dovodi bliže zarađivanju nagrade. Ostali prijedlozi su: 10% popusta na cjelokupan meni ili besplatno jelo po izboru iz ponude na licu mjesta ili kartice vjernosti. S njima će vaša ugostiteljska djelatnost u poslovnoj zgradi steći popularnost, a vaši kupci će vam se rado vraćati motivirani zaradom, što će doprinijeti vašoj zaradi.

Restoran u poslovnoj zgradi

Što je na jelovniku?

Bistro koji se nalazi u poslovnoj zgradi i služi korporativnim zaposlenicima trebao bi se fokusirati na ponudu obroka i zalogaja koji se brzo i lako jedu, a opet zasitni i ukusni. Evo nekoliko prijedloga za stavke jelovnika koje će dobro funkcionirati:

Salate

Salate s različitim sastojcima, kao što su svježe i grilano povrće, voće, orašasti plodovi, sjemenke, sirevi (postoji nekoliko provjerenih na izbor, npr. feta, mozzarella, Halloumi), riba i meso, mogu biti idealne kao lagana i zdrava jela. Obavezno pripremite ukusan preljev koji odgovara sastojcima salate.

Sendviči

Raznovrsni sendviči s mesom, sirom, jajima ili salatom, upakirani u praktično pakiranje, izvrsni su i kao doručak za uredske djelatnike i kao brza, jednostavna zamjena za ručak. Koristite klasične kiflice, ali i kroasane s maslacem ili kvalitetne bagele sa zanimljivim nadjevima.

Juhe

Topla juha, poput krem juhe od bundeve ili juhe od rajčice, može biti idealna kao brz, zdrav obrok, posebno zimi, a može brzo utažiti glad zaposlenika koji žure u urede… Svakog možete poslužiti drugu juhu dan, na temelju sezonskih namirnica, ili planirajte fiksni jelovnik.

Wrapovi

Raznovrsni wrapovi s mesom, narescima, sirom, jajima ili salatom, upakirani u prigodno pakiranje, također su odlična opcija za one željne brzog i ukusnog obroka.

Pizza

Pizza s raznim sastojcima, poput povrća, mesa, ribe i sireva, može biti idealno jelo na licu mjesta, ali možete razmišljati i o prodaji za van, ako za to imate financijskih i organizacijskih mogućnosti.

Tjestenina

Tjestenina s različitim umacima, poput umaka od rajčice ili vrhnja, može biti idealno jelo za one koji traže zdrav obrok. Također vrijedi eksperimentirati s rižom, tjesteninom bez glutena i povrćem za one koji su na dijeti s niskim unosom ugljikohidrata.

Grickalice

Možete pripremiti različite vrste zalogaja, poput voćnih salata, štapića sira i nigele, humusa s povrćem ili zapečenih zobenih pahuljica a la bar.

Pića

Pića su također važan dio ponude bistroa. Možete ponuditi različite vrste pića, osim osnovnih poput kave, čaja, biljnih infuzija, gaziranih pića ili sokova, vrijedi uključiti voćne frapee, mango lassi, prehrambene frapee.

Sažetak

Održavanje bistroa u poslovnoj zgradi hrabra je ideja, ali uz dobru pripremu, dobro osmišljen jelovnik, ugodan interijer i dobru lokaciju (po mogućnosti na visokim katovima) može se pokazati kao pogodak u deset. Vrijedno je zapamtiti da je također važno diverzificirati svoju ponudu kako biste zadovoljili zahtjeve mesoždera i vegetarijanaca, nudeći ukusna i zdrava glavna jela. S dobrom poslovnom strategijom imate dobre šanse doći do potencijalnih kupaca, uključujući i one iz drugih zgrada, a to može značajno pridonijeti uspjehu vaše poslovne zgrade bistro.

The post Otvaranje bistroa u poslovnoj zgradi: što vrijedi zapamtiti? appeared first on Restaumatic.

]]>
Promoviranje Vašeg restorana na društvenim mrežama: Kako iskoristiti nekonvencionalne praznike? https://www.restaumatic.com/blog/hr/promoviranje-vaseg-restorana-na-drustvenim-mrezama-kako-iskoristiti-nekonvencionalne-praznike/ Fri, 22 Sep 2023 10:41:58 +0000 https://www.restaumatic.com/blog/?p=6132 Društvene mreže neizostavan su element marketinške strategije svakog restorana. Ali kako se istaknuti u mnoštvu postova, fotografija i reklama? Odgovor je možda jednostavniji nego što mislite – nekonvencionalni praznici! Ovo je savršena prilika da sa svojim pratiteljima podijelite nešto originalno, a istovremeno promovirate svoju ponudu. Zašto slaviti nekonvencionalne praznike na društvenim mrežama? Obilježavanje netradicionalnih praznika …

Read more "Promoviranje Vašeg restorana na društvenim mrežama: Kako iskoristiti nekonvencionalne praznike?"

The post Promoviranje Vašeg restorana na društvenim mrežama: Kako iskoristiti nekonvencionalne praznike? appeared first on Restaumatic.

]]>
Društvene mreže neizostavan su element marketinške strategije svakog restorana. Ali kako se istaknuti u mnoštvu postova, fotografija i reklama? Odgovor je možda jednostavniji nego što mislite – nekonvencionalni praznici! Ovo je savršena prilika da sa svojim pratiteljima podijelite nešto originalno, a istovremeno promovirate svoju ponudu.

Zašto slaviti nekonvencionalne praznike na društvenim mrežama?

Obilježavanje netradicionalnih praznika na društvenim mrežama nije samo izvrstan način da se razlikujete od konkurencije, već prvenstveno nudi brojne pogodnosti za Vaše poslovanje.

društveni mediji na pametnom telefonu

Kreativita je na prvom mieste

Nekonvencionalni praznici pružaju dovoljno prostora za kreativnost. Možete pripremiti posebna jela, ponude ili nagradne igre vezane uz prigodu koja će privući pozornost Vaših kupaca. Igrajte se riječima, osmislite jedinstveni tekst i podignite raspoloženje publike.

Interakcija s kupcima

Takve objave često generiraju više komentara, dijeljenja i lajkova. Ljudi se rado uključuju u rasprave, iznose vlastita iskustva ili sjećanja vezana uz blagdan. Zapamtite, internet je prepun mnoštva krutih poruka.

Izgradnja zajednice

Zahvaljujući nekonvencionalnim praznicima, svoju zajednicu možete bolje integrirati oko svoje marke. Redovito obilježavanje raznih prigoda pokazuje da je Vaš restoran aktivan, dinamičan i blizak ljudima te pokazuje distancu i time potiče goste da se vraćaju.

Propagácia ponuky

Nekonvencionalni praznici također su izvrsna prilika za promoviranje posebnih ponuda koje se mogu prilagoditi prirodi dana. Na primjer, na Dan kave možete ponuditi popust na sve napitke od kave, spomenuti njihovo podrijetlo ili podijeliti neku zanimljivost.

Edukacija kupaca

Ovakvi su godišnji odmori i prilika za edukaciju kupaca. Možete podijeliti zanimljive činjenice o određenom proizvodu ili običajima vezanim uz praznik. Time utvrđujete svoju poziciju stručnjaka u tom području.

Objavite prijedloge za odabrane praznike

Uključivanje neuobičajenih praznika u vašu strategiju društvenih medija može dodati osvježavajuću raznolikost i angažirati vašu publiku na jedinstvene načine. Evo nekih ideja za objave vezane uz praznike u listopadu koje možete prilagoditi atmosferi i ponudi vašeg restorana.

01.10 – Međunarodni dan kave

Danas obilježavamo Međunarodni dan kave! ☕ Tim povodom svaka kava u našem restoranu je snižena 20%. Koju ćete kavu danas naručiti?

04.10 – Svjetski dan zaštite životinja

Volimo životinje čak i više od hrane! 🐾 Danas, na Svjetski dan životinja, povedite svog četveronožnog prijatelja i dobit će poslasticu od nas.

16.10 – Svjetski dan hrane

Danas je Svjetski dan hrane! 🍔🥦 Cijenimo svaki sastojak na našem tanjuru. Posjetite nas i otkrijte okuse svijeta na jednom mjestu!

20.10 – Međunarodni dan kuhara

Naš glavni kuhar je pravi majstor! 🍳 Danas, na svoj poseban dan, pripremio je za Vas nešto izuzetno. Dođite i uvjerite se! 

25.10 – Svjetski dan tjestenine

Tjestenina nisu samo špageti! 🍝 Danas je Svjetski dan tjestenine, a mi imamo posebna jela bazirana na ovom ukusnom sastojku. Koja su Vaša omiljena jela od tjestenine?

skupina ljudi koji se slikaju selfie

Zaključak

Zapamtite, ključ uspjeha na društvenim mrežama su kreativnost i autentičnost. Nekonvencionalni odmor izvrsna je prilika da naglasite karakter svog restorana i uspostavite bolju vezu s gostima. Inspirirajte se našim idejama i stvorite vlastiti jedinstveni sadržaj!

The post Promoviranje Vašeg restorana na društvenim mrežama: Kako iskoristiti nekonvencionalne praznike? appeared first on Restaumatic.

]]>
Samo-uslužni kiosci u restoranima – jesu li budućnost gastronomije? https://www.restaumatic.com/blog/hr/samo-usluzni-kiosci-u-restoranima-jesu-li-buducnost-gastronomije/ Tue, 12 Sep 2023 11:04:09 +0000 https://www.restaumatic.com/blog/?p=6046 Učinkovitije narudžbe u restoranima značajno utječu na prihod ugostiteljskog objekta. Sve je češće da konobari ne mogu poslužiti brojne goste koji dolaze u restoran. Rješenje ovog problema su samo-uslužni kiosci. To su relativno jednostavni uređaji s implementiranim IT sustavom. Kao rezultat, gosti mogu biti brže posluženi, a vlasnik restorana ima potpunu kontrolu nad izvršenjem narudžbi. …

Read more "Samo-uslužni kiosci u restoranima – jesu li budućnost gastronomije?"

The post Samo-uslužni kiosci u restoranima – jesu li budućnost gastronomije? appeared first on Restaumatic.

]]>
Učinkovitije narudžbe u restoranima značajno utječu na prihod ugostiteljskog objekta. Sve je češće da konobari ne mogu poslužiti brojne goste koji dolaze u restoran. Rješenje ovog problema su samo-uslužni kiosci. To su relativno jednostavni uređaji s implementiranim IT sustavom. Kao rezultat, gosti mogu biti brže posluženi, a vlasnik restorana ima potpunu kontrolu nad izvršenjem narudžbi.

samo-uslužni kiosk

Što je samo-uslužni kiosk?

Samo-uslužni kiosci su moderni uređaji koji se uglavnom nalaze u brzim restoranima s hranom. Koriste se i u standardnim restoranima gdje, unatoč mnogo slobodnih stolova, posluživanje gostiju i primanje narudžbi traje predugo.

Istaknute značajke samo-uslužnih kiosaka uključuju:

  • intuitivno sučelje koje narudžbu čini jednostavnom,
  • jednostavan sustav plaćanja karticom,
  • mogućnost slobodne modifikacije narudžbe,
  • višejezične verzije softvera,
  • opcija uključivanja popusta i promocija za one koji naručuju na kioscima.

Samo-uslužni kiosk u restoranu uvijek treba pravilno prilagoditi karakteristikama prostora – i u pogledu veličine i funkcionalnosti. Zanimljivo je da je samo-uslužni kiosk u restoranu i dodatni prostor za oglašavanje.

Zašto je samo-usluga u restoranima budućnost?

Inovativni samo-uslužni kiosci opremljeni IT sustavima prilagođenim potrebama ugostitelja znatno olakšavaju rad ugostiteljskog objekta. Ulaganje u samo-uslužne kioske u restoranu uvijek je dobra ideja, pogotovo ako broj gostiju stalno raste i osoblje ne može nositi s narudžbama.

Brža usluga gostima

Ogromna prednost korištenja samo-uslužnih kiosaka je ubrzanje procesa naručivanja. Napredni sustav s intuitivnim sučeljem i dodirnim zaslonom omogućava gostima da sami biraju jela i pića i kako žele primiti svoju narudžbu. Usluga je brža i nema rizika da će gost restorana biti nezadovoljan osobljem.

Dosezanje širokog raspona gostiju

Samo-usluga u restoranu može privući pažnju novih skupina kupaca. Mogućnost brze narudžbe potiče mnoge nove osobe da iskoriste ponudu restorana. Samo-uslužni kiosci u restoranu mogu biti odličan dodatak usluzi konobara.

Smanjeni troškovi osoblja

Ulaganje u samo-uslužne kioske omogućava vam znatno smanjenje troškova povezanih s zapošljavanjem konobara i blagajničkog osoblja. Kupnja uređaja je jednokratni trošak, dok se troškovi osoblja ponavljaju svakog mjeseca.

Samo-uslužni kiosci u restoranima – gdje se koriste?

Potpuno automatski samo-uslužni kiosk može se koristiti u ugostiteljskim objektima različitih poslovnih profila. Takav sustav će dobro funkcionirati u restoranima, kafićima i svugdje gdje standardne metode naručivanja od gostiju nisu dovoljne.

Treba naglasiti da je odabir pravog obračunskog sustava za samo-uslužni restoran vrlo važno pitanje. Ugostitelj treba znati što je bolje za njegov objekt: blagajna ili POS sustav. Svako rješenje ima svoje prednosti.

Restorani s samo-uslugom

Samo-uslužni kiosci u restoranima postaju sve popularnije rješenje. Restorani koji nude samo-uslugu mogu proširiti svoje poslovanje i privući pažnju novih kupaca. U restoranima, samo-uslužni kiosci mogu također biti dodatak standardnoj usluzi konobara.

Vrijedi napomenuti da je velika podrška u posluživanju gostiju restorana s samo-uslužnim kioskom POS sustav. Sustav omogućava sveobuhvatnu obradu narudžbi, dostavu i upravljanje prodajom.

Kafići

Funkcionalni samo-uslužni kiosci također su prikladni za ugostiteljske objekte koji nude svježe jelo, sendviče i pića za van. Kafić s instaliranim sustavom i samo-uslužnim uređajem privlači pažnju ljudi koji žele brzo zalogajiti bez čekanja osoblja objekta.

Međutim, ako želite potpuno automatizirati svoju prodajnu uslugu, RePOS sustav od Restaumatica bit će idealno rješenje za kafić s samo-uslužnim kioskom. Između ostalog, sustav omogućava integraciju svih prodajnih kanala i potpuni pregled isporuke.

Restorani za konferencije

Samo-usluga u restoranu koji poslužuje korporacije i industrijske pogone je praktično rješenje. Samo-uslužni kiosci olakšavaju sudionicima konferencije ili zaposlenicima tvrtke da brzo kupe zdrave i ukusne obroke bez potrebe za dugim pauzama za ručak od nekoliko minuta.

Školski restorani

Samo-uslužni kiosci u restoranima postaju sve češći prizor. Ovaj trend će se također proširiti i na školske ustanove. Učenici i studenti uvijek traže načine kako brzo, jeftino i ukusno jesti. Samo-uslužni kiosk mogao bi biti odgovor na takvu potražnju.

Interijer restorana bez konobara

Sve u svemu, samo-uslužni kiosci mogli bi revolucionirati ugostiteljsku industriju i odvesti mnoge ugostitelje na novu razinu pružanja hrane.

Kako ćemo vam pomoći

Pojednostavite radni tijek vašeg prostorijama s RePOS-om od Restaumatica. Sve što vam je potrebno na jednom mjestu. Imate li bilo kakvih sumnji? Pišite nam ili nas nazovite! Sve ćemo vam jednostavno i jasno objasniti.

📧 croatia@restaumatic.com
📞 +385 953–688 920

Želite nam pisati putem Facebooka? Nema problema!

https://www.facebook.com/RestaumaticHr

The post Samo-uslužni kiosci u restoranima – jesu li budućnost gastronomije? appeared first on Restaumatic.

]]>