Restaumatic https://www.restaumatic.com/blog/sk/ Thu, 25 Apr 2024 14:25:54 +0000 sk-SK hourly 1 https://wordpress.org/?v=6.0.2 https://restaumatic-blog-uploads.s3.amazonaws.com/uploads/2018/06/restlogo-ico-1.png Restaumatic https://www.restaumatic.com/blog/sk/ 32 32 Ako prevádzkovať sociálne médiá v reštaurácii? 5 tipov pre stravovacie zariadenia https://www.restaumatic.com/blog/sk/socialne-media-restauracie-tipov/ Mon, 08 Jan 2024 11:32:00 +0000 https://www.restaumatic.com/blog/?p=6527 Sociálne média dokážu dotvárať imidž reštaurácií, barov alebo kaviarní a nielen to. Sú  aj prostriedkami na komunikáciu so zákazníkmi, umožňujú propagovať váš podnik a  pomáhajú so zvyšovaním dosahu na internete. Kľúčové je využívať sociálne médiá na propagáciu svojho podniku a využívať pri tom všetky funkcie, ktoré sú tam k dispozícii.  Ako správne prezentovať svoju reštauráciu …

Read more "Ako prevádzkovať sociálne médiá v reštaurácii? 5 tipov pre stravovacie zariadenia"

The post Ako prevádzkovať sociálne médiá v reštaurácii? 5 tipov pre stravovacie zariadenia appeared first on Restaumatic.

]]>
Sociálne média dokážu dotvárať imidž reštaurácií, barov alebo kaviarní a nielen to. Sú  aj prostriedkami na komunikáciu so zákazníkmi, umožňujú propagovať váš podnik a  pomáhajú so zvyšovaním dosahu na internete.

Kľúčové je využívať sociálne médiá na propagáciu svojho podniku a využívať pri tom všetky funkcie, ktoré sú tam k dispozícii.  Ako správne prezentovať svoju reštauráciu v prostredí sociálnych médií? Na čo by ste mali myslieť? Zistite to v tomto článku!

Čo sú sociálne médiá pre reštaurácie?

Sociálne médiá v gastronómii nie sú rozmarom manažéra ani zbytočným nákladom na marketing. Aktuálne tvoria základ pri budovaní akejkoľvek značky. Sú kľúčové aj z hľadiska propagácie reštaurácie, budovania vzťahov so zákazníkmi a zvyšovania záujmu o váš podnik.

Najobľúbenejšie kanály sociálnych médií pre reštaurácie sú:

  • Facebook – je to jeden zo základných sociálnych kanálov v gastronómii. Nachádza sa tu veľká základňa vašej cieľovej skupiny. Používajú ho najmä ľudia vo veku 34-54 rokov, a teda najpravdepodobnejší zákazníci gastronomických podnikov. Služba je veľmi univerzálna. Umožňuje reštauráciám budovať komunitu, propagovať ponuky a jedlá, informovať o podujatiach organizovaných v prevádzke alebo všeobecne udržiavať kontakt so zákazníkmi.
  • Instagram – je kanál, ktorý sa oplatí používať, ak chcete osloviť mladšie publikum – od 18 do približne 35 rokov. Instagram reštaurácie bude dokonale fungovať na budovanie imidžu ak budete uverejňovať pestré obrázky. Fotografie môžete upraviť pomocou bezplatných filtrov, ktoré poskytuje aplikácia Instagram. Pozornosť zákazníkov získate používaním  populárnych hashtagov.
  • TikTok – táto platforma sa dá využiť v gastronómii na vytváranie krátkych kreatívnych videí, v ktorých sa prezentujú najzaujímavejšie jedlá. Stojí tiež za zváženie, či by krátka forma videa nebola užitočná napríklad na prezentáciu prípravy menu alebo jedla.

Každá sociálna sieť má jedinečné funkcie a možnosti, preto je potrebné prispôsobiť tomu komunikačné stratégie vašej reštaurácie.

profily na sociálnych sieťach pre reštaurácie

Ako riadite sociálne médiá v reštaurácii?

Na rozdiel od toho, čo si možno myslíte, spravovanie sociálnych médií v reštaurácii by sa nemalo obmedziť na jednoduché nahrávanie príspevkov na kanály sociálnych médií. Je to otázka celkového vizuálneho dojmu, výberu fotografií, tvorby originálnych multimédií, pútavých popisov – nielen v kontexte platených reklamných kampaní. 

Čomu ešte sa oplatí venovať pozornosť pri tvorbe sociálnych médií pre reštaurácie?

Určenie cieľovej skupiny

Základom efektívneho využívania sociálnych médií v reštaurácii je určiť si cieľovú skupinu. Je potrebné zvážiť, aké sú charakteristiky a preferencie potenciálnych zákazníkov. Patrí sem vek alebo majetkové pomery. Na základe toho by sa mal zodpovedajúcim spôsobom tvoriť obsah a prispôsobiť tón komunikácie. Príklad? Elitný podnik bude zachovávať serióznosť, zdržanlivosť a komunikáciu bude smerovať “k vám”. Susedský bar môže byť neformálny, priamy a môže svojim sledovateľom priateľsky tykať.

Vypracujte plán zverejňovania a pravidelne publikujte

Budovanie dosahu gastronomickej značky na sociálnych sieťach je o systematickej, dôslednej a pravidelnej práci. Starostlivosť o obsah musí byť spojená s harmonogramom príspevkov, ich pravidelným zverejňovaním a údržbou fanpage reštaurácie.

Veľký dôraz by sa mal klásť aj na konzistentnosť komunikácie, a to aj z grafického hľadiska. Oplatí sa pozerať dopredu a plánovať príspevky, zohľadňovať aktuálne udalosti ako propagačné akcie alebo nové jedlá v ponuke atď. 

Majiteľ reštaurácie prevádzkuje sociálne médiá reštaurácie.

Informujte o propagačných akciách

Sociálne médiá by mali obsahovať všetky informácie o akciách, zľavách alebo špeciálnych udalostiach. Ak máte vo vašej prevádzke zvýhodnené obedové menu, šťastnú hodinku alebo vernostný program, platformy sociálnych médií sú výborným kanálom na to, aby ste o tom svoje publikum cielene informovali.

Buďte proaktívni a podporujte interakciu

Sociálne médiá sú ideálnym nástrojom na rozšírenie dosahu značky. Stačí, aby zákazník niečo komentoval online a uvidia to jeho priatelia – preto je dôležité motivovať ich, aby komunikovali, klásť otázky a reagovať na ich komentáre. Recenzie získané z vašich sociálnych sietí sú bohatým zdrojom spätnej väzby a pomôžu tvoriť vaše kvalitné vzťahy s aktuálnymi aj budúcimi zákazníkmi.   

Postarajte sa o vizuálnu stránku

V sociálnych médiách nie je miesto pre nedbalé fotografie alebo multimédia bez nápadu. Na trhu víťazia tie, ktoré vzbudzujú emócie a interakciu používateľov. Krátke videá alebo pestré fotky priamo z prevádzky v príjemnej atmosfére, prilákajú zvedavé pohľady ľudí.   

Sociálne médiá v stravovaní – prečo sú dôležité?

Sociálne médiá v reštaurácii by sa mali dôkladne spravovať. O kvalitu sociálnych médií reštaurácie sa môžeme postarať sami alebo tento proces zveriť profesionálom. Keďže nákupný proces sa presúva na internet a na trhu dominujú zákazníci, ktorí sú zvyknutí na prostredie Facebooku, Instagramu, TikToku a ďalších platforiem, sociálne médiá pomáhajú prilákať potenciálnych zákazníkov a ovplyvňujú budovanie stáleho publika. A to zohráva pre podnikanie kľúčovú úlohu.

The post Ako prevádzkovať sociálne médiá v reštaurácii? 5 tipov pre stravovacie zariadenia appeared first on Restaumatic.

]]>
Ako zvýšiť lojalitu zákazníkov v reštaurácii? Praktické tipy a stratégie https://www.restaumatic.com/blog/sk/ako-zvysit-vernost-zakaznikov-restauracia/ Wed, 27 Dec 2023 11:00:00 +0000 https://www.restaumatic.com/blog/?p=6506 V súčasnosti je konkurencia na trhu stravovacích služieb obrovská. Reštaurácie musia vynaložiť mimoriadne úsilie na to, aby prilákali a udržali si hostí. Jedným z kľúčových prvkov úspechu je budovanie lojality zákazníkov. V tomto článku predstavíme niekoľko praktických tipov a stratégií, ktoré pomôžu zvýšiť angažovanosť zákazníkov a budovať dlhodobé vzťahy. Prispôsobte svoju ponuku potrebám zákazníkov Každý …

Read more "Ako zvýšiť lojalitu zákazníkov v reštaurácii? Praktické tipy a stratégie"

The post Ako zvýšiť lojalitu zákazníkov v reštaurácii? Praktické tipy a stratégie appeared first on Restaumatic.

]]>
V súčasnosti je konkurencia na trhu stravovacích služieb obrovská. Reštaurácie musia vynaložiť mimoriadne úsilie na to, aby prilákali a udržali si hostí. Jedným z kľúčových prvkov úspechu je budovanie lojality zákazníkov. V tomto článku predstavíme niekoľko praktických tipov a stratégií, ktoré pomôžu zvýšiť angažovanosť zákazníkov a budovať dlhodobé vzťahy.

Prispôsobte svoju ponuku potrebám zákazníkov

Každý zákazník má iné potreby a očakávania. Je dôležité, aby reštaurácia prispôsobila svoju ponuku ich požiadavkám. Venujte pozornosť kulinárskym preferenciám, alergiám a potravinovým intoleranciám. Dostupnosť vegetariánskych alebo bezlepkových možností v jedálnom lístku môže prilákať nových zákazníkov a zvýšiť ich lojalitu.

Reštauračné technológie umožňujú ešte presnejšie prispôsobenie ponuky potrebám zákazníkov. Vďaka online objednávkovým systémom alebo mobilným aplikáciám môže reštaurácia zhromažďovať informácie o stravovacích preferenciách svojich zákazníkov a histórii ich objednávok. Na základe toho je možné prispôsobiť ponuku alebo odporučiť jedlá, ktoré môžu zákazníkov osloviť. 

Poskytovanie vysokokvalitných služieb

Kvalita služieb v reštaurácii je rovnako dôležitá ako kvalita jedla. Zákazníci oceňujú zdvorilosť, rýchlosť obsluhy a pozornosť venovanú ich potrebám. Preto sa oplatí investovať do školení zamestnancov, aby mali správne zručnosti a znalosti o službách zákazníkom. Treba mať na pamäti aj nové technologické trendy, ako sú samoobslužné kiosky alebo systémy QR, ktoré umožňujú rýchlejšie a pohodlnejšie objednávanie jedla bez potreby kontaktovať čašníka. Vďaka takýmto riešeniam si zákazníci môžu objednať presne to, čo potrebujú, bez zbytočných otázok a nedorozumení, čo zvyšuje ich spokojnosť a chuť vrátiť sa do reštaurácie.

Ukážka funkcie QR Waiter zákazníkovi reštaurácie.

Vytvorenie atmosféry

Atmosféra v reštaurácii má pre zákazníkov veľký význam. Správne osvetlenie, hudba a výzdoba môžu vytvoriť osobitnú atmosféru, ktorá sa hosťom vryje do pamäti. Dôležité je aj to, aby bol stôl dobre pripravený a jedlo a nápoje boli podávané správnym spôsobom.

Odmeňte verných zákazníkov

Dôležitým prvkom pri budovaní lojality hostí reštaurácie je odmeňovať ich za ich angažovanosť. Ponuka špeciálnych zliav, rabatov alebo vernostných programov môže prilákať nových zákazníkov a povzbudiť existujúcich zákazníkov k návratu. Oplatí sa tiež investovať do partnerských programov s inými podnikmi, ktoré môžu zákazníkom ponúknuť ďalšie výhody. 

Nezabúdajte ani na moderné vernostné systémy, ktoré dokážu sledovať správanie zákazníkov a ponúkať im individuálne ponuky a zľavy na základe histórie ich objednávok. Vďaka tomu sa zákazníci cítia ocenení a majú väčšiu motiváciu sa do reštaurácie vracať, čo zvyšuje ich lojalitu a angažovanosť.

Vernostná karta poskytnutá zákazníkom

Buďte aktívny na sociálnych sieťach

Sociálne médiá sú dnes neoddeliteľnou súčasťou podnikania. Reštaurácia by mala byť aktívne prítomná na internete, aby oslovila viac zákazníkov a budovala svoju značku. Pravidelné zverejňovanie fotografií jedál, krátkych videí, aktualizácií jedálneho lístka a recenzií zákazníkov môže pritiahnuť pozornosť a zvýšiť angažovanosť zákazníkov. Ak nemáte čas na prevádzku svojho profilu, obráťte sa na nás! Pomôžeme vám usmerniť sociálne médiá vašej reštaurácie.

Zhrnutie

Budovanie lojality zákazníkov v reštaurácii je kľúčovým prvkom úspechu. Prispôsobenie ponuky potrebám zákazníkov, poskytovanie kvalitných služieb, vytvorenie výnimočnej atmosféry, odmeňovanie verných zákazníkov a aktívna prítomnosť v sociálnych médiách sú len niektoré zo stratégií, ktoré pomôžu zvýšiť angažovanosť zákazníkov a budovať dlhodobé vzťahy.
Nezabudnite, že spokojný zákazník je najlepšou reklamou pre vašu reštauráciu. Preto sa oplatí investovať do rozvoja a neustáleho zlepšovania vášho podniku, aby ste prilákali nových zákazník

The post Ako zvýšiť lojalitu zákazníkov v reštaurácii? Praktické tipy a stratégie appeared first on Restaumatic.

]]>
Menu QR: použite kódy QR na prilákanie nových zákazníkov https://www.restaumatic.com/blog/sk/qr-menu-prilakanie-zakaznikov/ Wed, 13 Dec 2023 13:29:00 +0000 https://www.restaumatic.com/blog/?p=6488 Ak prevádzkujete reštauráciu, používanie moderných technologických riešení vo vašej reštaurácii vám môže priniesť značné výhody. Ak chcete mať prehľad o najnovších novinkách a technických trendoch v oblasti stravovania, oplatí sa venovať pozornosť systémom QR Menu a QR Waiter. Čo sú systémy QR Menu a QR Waiter? Prečo by ste mali uvažovať o ich použití vo …

Read more "Menu QR: použite kódy QR na prilákanie nových zákazníkov"

The post Menu QR: použite kódy QR na prilákanie nových zákazníkov appeared first on Restaumatic.

]]>
Ak prevádzkujete reštauráciu, používanie moderných technologických riešení vo vašej reštaurácii vám môže priniesť značné výhody. Ak chcete mať prehľad o najnovších novinkách a technických trendoch v oblasti stravovania, oplatí sa venovať pozornosť systémom QR Menu a QR Waiter. Čo sú systémy QR Menu a QR Waiter? Prečo by ste mali uvažovať o ich použití vo vašej prevádzke? Tu je niekoľko návrhov!

QR menu – čo to je?

QR Menu je typ digitálneho jedálneho lístka, ktorý si hostia reštaurácie môžu pozrieť naskenovaním QR kódu pomocou mobilného telefónu. Toto riešenie sa stáva veľmi populárnym – nájdete ho v čoraz väčšom počte stravovacích zariadení. Je inovatívne a pohodlné pre reštaurácie aj zákazníkov.

QR menu sú umiestnené na stoloch alebo na iných miestach, ktoré sú prístupné a jasne viditeľné pre hostí (napr. pri vstupe do podniku). Na to, aby zákazník videl ponuku reštaurácie a ceny jedál, stačí, aby priblížil fotoaparát smartfónu ku kódu. QR Menu pomáha v okamihu zadať objednávku. Jeho používanie je intuitívne a prináša úspory, ktoré vyplývajú z rýchlejšieho času obsluhy hostí, ako aj z toho, že nie je potrebné navrhovať a vyrábať papierový jedálny lístok.

menu reštaurácie qr

QR Menu – moderné riešenie pre modernú reštauráciu

Menu QR umožňuje návštevníkom vidieť ponuku ešte predtým, ako sa obsluha priblíži k stolu (čo urýchľuje a zefektívňuje proces objednávania). Zákazníci môžu vidieť aj fotografie jedál – ich pridanie do QR Menu pomáha hosťom pri výbere a objednávke.

Menu QR si získava uznanie čoraz väčšieho počtu zákazníkov reštaurácií (najmä mladšej generácie). Reštaurácie, ktoré sa rozhodnú zaviesť QR menu, sa môžu spájať s modernosťou a aktuálnosťou.

Ďalšie využitie QR kódov v reštauráciách

QR kódy v reštaurácii sa používajú na službu QR Waiter. Funkcie “virtuálneho čašníka” ďaleko presahujú možnosti digitálneho menu. Čo je to “virtuálny čašník” a aké výhody ponúka reštaurátorom a spotrebiteľom?

Čo je to “virtuálny čašník”? Zistite, aké obrovské výhody ponúka

QR Waiter umožňuje zákazníkom reštaurácie nielen prezerať digitálne menu, ale aj objednať si jedlo na diaľku spolu s platbou. Rovnako ako v prípade QR Menu – všetko sa vykonáva z pozície smartfónu prostredníctvom internetu.

Rozhodnutie zakúpiť si systém QR Waiter je vďaka výhodám, ktoré ponúka, pre nás veľkou vzpruhou. Hlavné výhody systému QR Waiter sú:

  • Možnosť okamžitého objednania jedla – zákazníci nemusia čakať, kým im obsluha prinesie jedálny lístok a potom od nich prevezme objednávku.
  • Expresné spracovanie platieb – na diaľku, bezhotovostne a bez nutnosti odovzdávať drobné.
  • Úspora času a peňazí – používanie systému QR Waiter veľmi zefektívni proces objednávania a platby. To výrazne zníži pracovné zaťaženie personálu reštaurácie a aj pri vysokej obsadenosti nebude potrebné obávať sa, že by bolo potrebné zamestnávať ďalší personál. 

Ako funguje QR Waiter?

Čašník QR sa používa rovnako jednoducho a intuitívne ako digitálny jedálny lístok. Obe riešenia sú založené na informáciách obsiahnutých v QR kóde, ktorý zákazníci skenujú pomocou fotoaparátu svojho smartfónu. Keď to urobia, prečítajú si ponuku a vyberú si jedlo, môžu okamžite prejsť k zadaniu objednávky a tiež k realizácii platby online. Informácie o objednávke sa potom dostanú do kuchyne a k čašníkom – zákazník ani nemusí zadávať číslo stola.

Ako informovať o službe QR Menu a QR Waiter?

O tom, že vo vašej reštaurácii je QR menu a QR čašník, by mali zákazníci vedieť – najlepšie ešte pred vstupom do podniku. Informácie o dostupnosti oboch systémov by mali byť viditeľne umiestnené. Môže byť vyvesená pri vstupných dverách reštaurácie a na stoloch. Okrem toho by o tom mal zákazníkov informovať aj personál reštaurácie. 

QR menu v reštauráciách – zhrnutie

Používanie QR kódov v reštauráciách je riešenie, do ktorého sa oplatí investovať. Služby QR Menu a QR Waiter výrazne zlepšujú zážitok zákazníkov. Medzi výhody používania týchto systémov patrí aj úspora času a peňazí, čo sú dva hlavné aspekty, na ktoré by sa mal zamerať každý reštauratér.

Chcete spustiť službu QR Waiter vo svojej reštaurácii? Dohodnite si stretnutie s prezentáciou! Zavolajte nám na +421 948 634 789 alebo pošlite e-mail na slovakia@restaumatic.com

The post Menu QR: použite kódy QR na prilákanie nových zákazníkov appeared first on Restaumatic.

]]>
Ako znížiť náklady v reštaurácii? 5 spôsobov, ako ušetriť peniaze https://www.restaumatic.com/blog/sk/ako-setrit-v-gastronomii-5-sposobov/ Wed, 06 Dec 2023 11:49:00 +0000 https://www.restaumatic.com/blog/?p=6473 V dynamickom svete stravovania je hľadanie efektívnych spôsobov znižovania nákladov nevyhnutné na udržanie konkurencieschopnosti. Tento článok predstavuje päť účinných stratégií úspory nákladov, ktoré môžu výrazne zlepšiť finančnú bilanciu každej reštaurácie. Zoznámte sa s riešeniami, ktoré vám pomôžu vyrovnať rozpočet bez toho, aby ste ohrozili kvalitu ponúkaných služieb. Prečo šetriť peniaze pri prevádzke reštaurácie? Prevádzkovanie gastronomického …

Read more "Ako znížiť náklady v reštaurácii? 5 spôsobov, ako ušetriť peniaze"

The post Ako znížiť náklady v reštaurácii? 5 spôsobov, ako ušetriť peniaze appeared first on Restaumatic.

]]>
V dynamickom svete stravovania je hľadanie efektívnych spôsobov znižovania nákladov nevyhnutné na udržanie konkurencieschopnosti. Tento článok predstavuje päť účinných stratégií úspory nákladov, ktoré môžu výrazne zlepšiť finančnú bilanciu každej reštaurácie. Zoznámte sa s riešeniami, ktoré vám pomôžu vyrovnať rozpočet bez toho, aby ste ohrozili kvalitu ponúkaných služieb.

Prečo šetriť peniaze pri prevádzke reštaurácie?

Prevádzkovanie gastronomického podniku je neustála ekonomická analýza: odhad výnosov, hľadanie úspor vo výkaze nákladov, hľadanie foriem optimalizácie. Prevádzka reštaurácie alebo bistra v susedstve nepochybne zahŕňa prevádzkové náklady. Výzvou sú niekedy značné administratívne náklady alebo náklady spojené s nákupom surovín. Z toho vyplýva význam optimalizácie nákladov – rozumnej politiky úspor, vďaka ktorej je možné aj pri relatívne nižších výnosoch udržať ziskovosť podniku. Ako?

Vhodné žiarovky

Osvetlenie je prvok, ktorý ovplyvňuje nielen fungovanie reštaurácie alebo kuchyne, ale aj dizajn interiéru a atmosféru podniku. Preto v praxi musíte počítať s tým, že žiarovky budú v prevádzke počas celej otváracej doby. Hoci sa to na prvý pohľad môže zdať ako zanedbateľný problém, na mesačnej báze to tak nie je. Úsporné žiarovky namiesto napríklad zastaraných modelov môžu priniesť úsporu v hodnote niekoľkých desiatok zlotých. Nie je to veľa? Ak sa na to pozriete z pohľadu napríklad niekoľkých desiatok kusov, rozdiel sa stane významným.

energeticky úsporné žiarovky v reštauráciách

Kvetiny v kvetináčoch namiesto rezaných kvetov

Je to ďalší prvok interiéru – rovnako dôležitý faktor ako to, či je reštaurácia vnímaná ako atraktívna alebo nie. Vzhľadom na výrazný nárast cien kvetov sa oplatí hľadať alternatívy. Tie, samozrejme, nemusia byť ich neprirodzenými náprotivkami. Možno však zvážiť aj inú možnosť – oveľa ekonomickejšie bude zakúpiť trvalé kvety, ktoré budú interiér zdobiť nie niekoľko dní, ale napríklad niekoľko mesiacov.

črepníkové kvety v reštaurácii

Hudba – používajte bezplatné zdroje

Veľkou dilemou je, ako ušetriť na výdavkoch spojených s hraním hudby v priestoroch. Spustenie rozhlasovej stanice znamená platenie poplatkov spojených so SOZOU/SLOvgramom. Môžete si tiež vybrať jednu z mnohých služieb, ktoré ponúkajú knižnicu skladieb po zaplatení napríklad mesačného predplatného. Treba však pamätať na to, že nemusíte siahať len po známych hitoch. Dobrou možnosťou je využiť banky voľných skladieb, ktoré možno prispôsobiť napríklad nálade miesta konania alebo druhu podávaného jedla. 

Politika menšieho množstva odpadu

Je čas premeniť teóriu na prax – správne hospodárenie so zdrojmi umožní platiť menej za výrobky na prípravu jedál. Stačí napríklad presne analyzovať, koľko je potrebné na prípravu konkrétneho jedla, a určiť náklady na potraviny potrebné na prípravu pokrmu. Takisto sa oplatí počítať s tým, kedy si zákazníci najčastejšie vyberajú konkrétne výrobky a či existuje sezónnosť. Vďaka tomu bude vaša nákupná politika efektívnejšia, čo z dlhodobého hľadiska povedie k citeľným úsporám. 

Ponuka možností doručenia

Rozumná politika znižovania nákladov znamená nielen znižovanie výdavkov, ale aj hľadanie nových foriem príjmov. Jednou z nich môže byť dodávka stravy príjemcovi. Tí sú ochotní platiť za donášku jedla na miesto – pri správnej kalkulácii to nebude finančný problém, ale môže to zvýšiť počet objednávok. Na tento účel sa tiež oplatí dôkladne zvážiť, ktoré auto na rozvoz vybrať.

Vzhľadom na fixné náklady na prevádzku podniku bude každý ďalší predaj – aj mimo prevádzkových priestorov – ziskový. V záujme efektívneho rozvoja online predaja sa oplatí siahnuť po osvedčených riešeniach od spoločnosti Restaumatic. V rámci spolupráce sa môžete spoľahnúť na prístup k automatizovaným marketingovým nástrojom, ako je vernostný program alebo generátor propagačných kupónov, alebo získať profesionálnu webovú stránku s online objednávkovým systémom.

Ako znížiť náklady v reštaurácii- zhrnutie

Ukázalo sa, že prevádzkovanie stravovacieho podniku môže byť nákladné z viacerých dôvodov, ako sú náklady na nákup kuchynského vybavenia, náklady na prenájom priestorov, náklady na zamestnávanie zamestnancov a náklady na nákup a skladovanie potravín.

Niet pochýb o tom, že najdôležitejšími nákladmi v stravovacom podniku sú samotné potraviny. Rozsah výdavkov v tejto oblasti sa líši podľa sezóny alebo typu reštaurácie – napríklad podľa toho, či je originálna alebo používa skôr lacnejšie produkty. Okrem toho musia reštaurátori zohľadniť aj náklady na údržbu potravín a čistiacich prostriedkov, ktoré si môžu vyžadovať veľké sklady a špeciálne vybavenie.

Ďalšími nákladmi sú nehnuteľnosti – napríklad prenájom priestorov pre reštauráciu. Nejde len o nájomné, ale aj o údržbu priestorov, napr. zabezpečenie tepla alebo médií. Rastú aj náklady na zamestnancov. V dôsledku toho môže byť prevádzkovanie gastronomického podniku nákladné. Treba však poznamenať, že veľkú úlohu zohrávajú špecifiká daného podniku a jeho rozsah a pôsobnosť. Preto je dôležité starostlivo analyzovať štruktúru nákladov v stravovaní a optimalizovať svoj zisk z reštauračného podnikania.

The post Ako znížiť náklady v reštaurácii? 5 spôsobov, ako ušetriť peniaze appeared first on Restaumatic.

]]>
Prichádzate o zákazníkov? Starajte sa o svoje webové stránky. https://www.restaumatic.com/blog/sk/zvysenie-uspechu-restauracie/ Tue, 28 Nov 2023 14:36:00 +0000 https://www.restaumatic.com/blog/?p=6453 Jedným z najdôležitejších, ale stále prehliadaných aspektov pri prevádzkovaní reštaurácie je online prítomnosť a kvalitná webová stránka. Mnohí zákazníci si pred návštevou reštaurácie prezrú online menu. Bez webovej stránky vaša reštaurácia vlastne neexistuje. Tu je 5 vlastností funkčnej webovej stránky reštaurácie. Odkiaľ začať? Predovšetkým z prítomnosti. Webová stránka s funkčným menu je nevyhnutná, ale vaša …

Read more "Prichádzate o zákazníkov? Starajte sa o svoje webové stránky."

The post Prichádzate o zákazníkov? Starajte sa o svoje webové stránky. appeared first on Restaumatic.

]]>
Jedným z najdôležitejších, ale stále prehliadaných aspektov pri prevádzkovaní reštaurácie je online prítomnosť a kvalitná webová stránka. Mnohí zákazníci si pred návštevou reštaurácie prezrú online menu. Bez webovej stránky vaša reštaurácia vlastne neexistuje. Tu je 5 vlastností funkčnej webovej stránky reštaurácie.

Odkiaľ začať?

Predovšetkým z prítomnosti. Webová stránka s funkčným menu je nevyhnutná, ale vaša reštaurácia by mala mať aj vlastný profil na sociálnych sieťach, kde bude aktívne udržiavať vzťahy s pozorovateľmi, odpovedať na otázky, odpovedať na správy a zverejňovať fotografie jedál. Takisto sa oplatí nezabudnúť si vygoogliť vizitku a doplniť do nej informácie, aby ste nestratili zákazníkov už v prvej fáze. Meno, presná adresa, webová adresa, telefónne číslo, e-mailová adresa – to je nevyhnutné. Oceníte aj pridanie fotografií ukážkových jedál z jedálneho lístka. 

5 charakteristík dobrej webovej stránky pre reštauráciu

Estetika

Webová stránka môže byť priemerná, ale pekná, vyladená webová stránka pritiahne pozornosť, vzbudí dôveru a povedomie o tom, že sa reštaurácii darí. Skrátka, s webovou stránkou prispôsobenou typu vášho podniku, s dobre navrhnutými prvkami: písmo, nadpisy, farby, kvalitné fotografie, získate zákazníkov. Je dôležité si uvedomiť, že pekná webová stránka neznamená prepracovanú, s prebytkom obsahu a grafiky. Lepšie je nepriateľom dobrého. Okrem toho preťažená webová stránka ovplyvňuje čas jej načítania a používateľ, ktorý musí dlho čakať na zobrazenie webovej stránky, sa určite nestane vaším zákazníkom. 

Viditeľné kontaktné údaje

Na webovej stránke reštaurácie nie je dôležitejšia vec ako kontaktné údaje. Je nevyhnutné uviesť aktuálne telefónne číslo, e-mailovú adresu a odkazy na sociálne médiá, kde môžu potenciálni zákazníci kontaktovať vašu reštauráciu. 

Okrem základných informácií pridajte aj informácie o otváracích hodinách, možnostiach rezervácie, možnostiach platby, či je v reštaurácii možné ubytovať domáce zvieratá a či má reštaurácia detský kútik.

Prehľadné ponuky

Ako nestratiť zákazníkov? V prvom rade umiestnite na webové stránky menu. Aktuálny, s jasne definovaným zložením jedál, gramážou a cenami. To je základná vec, ktorú musíte sprístupniť na webovej stránke svojej reštaurácie. Vítané je označenie jedla, či je pikantné, vegánske, pre deti atď. Nezabúdajte ani na fotografie pokrmu, je to vždy konkrétny údaj o tom, ako pokrm vyzerá, aký má objem a jednoducho či je efektný. Krásne fotografie lákavých jedál sú na webovej stránke reštaurácie nevyhnutnosťou.

Vlastný online objednávkový systém

Ak chcete zarábať viac a prilákať nových zákazníkov, ktorí nie vždy chcú prísť do vašich priestorov, je nevyhnutné vytvoriť si vlastný online objednávkový systém. Pomôže vám to nielen zvýšiť počet objednávok, ale aj organizovať riadenie vašej reštaurácie. Vďaka vlastnému systému predaja ušetríte na províziách a budete sa môcť sústrediť na rozvoj svojho podniku. Zároveň si vybudujete vlastnú zákaznícku základňu, budete efektívne riadiť svoju rozvoznú sieť a jednoducho účtovať svojich vodičov. Možnosť online objednávania na webovej stránke musí byť dokonale viditeľná a predovšetkým neustále funkčná. Nemôžete si dovoliť chyby vo fáze objednávania alebo platby. Takéto situácie zákazníkov odradia od ďalších objednávok a do vašej reštaurácie sa už nevrátia.

Mobilná aplikácia

Zákazníci, ktorí uprednostňujú objednávanie cez telefón, určite ocenia možnosť objednať si tovar prostredníctvom praktickej aplikácie. Ak bude táto pre nich funkčná a rýchla na používanie, budú objednávať častejšie a častejšie. Špeciálna aplikácia umožní používateľovi objednať si z vašej reštaurácie bez prihlásenia, bez čakania a bez nutnosti zakaždým zadávať adresu doručenia. Je to skvelý nástroj na podnikanie aj marketing.

Čo ešte treba mať na pamäti?

Nesmiete zabúdať na to, že veľa ľudí si prezerá jedálny lístok v reštaurácii pomocou telefónu, preto je nevyhnutné, aby bola vaša webová stránka prispôsobená mobilným zariadeniam – musí byť responzívna. Každý prvok viditeľný na obrazovke telefónu musí byť viditeľný, dobre prispôsobený, nesmie sa prekrývať s inými prvkami, Okrem toho, ak máte online objednávkový systém, mali by ste sledovať celú cestu objednávky a skontrolovať, či zákazník po ceste nenarazí na nejaké technické problémy. 

Vyššie sme vás informovali o niektorých charakteristikách dobrej webovej stránky reštaurácie. Existuje ešte mnoho ďalších technických faktorov, ktoré zabezpečia, že nestratíte svojich zákazníkov, ale naopak, získate nových a vybudujete si uznanie na internete. Vieme, že reštaurátor rieši veľa vecí naraz – od personálnych a finančných záležitostí až po objednávanie tovaru pre reštauráciu a často aj samotnú prípravu jedál. Nemá čas ani hlavu na sledovanie tém webového dizajnu.

Preto je dobré zveriť technické témy súvisiace s webovou stránkou a online objednávkovým systémom odborníkom. Tí sa postarajú nielen o viditeľnosť webovej stránky, ale aj o jej vzhľad a funkčnosť.

Máte otázky týkajúce sa webovej stránky a systému online objednávok? Obráťte sa na nás!

Tel: +421 948 634 789
Mail: slovakia@restaumatic.com

The post Prichádzate o zákazníkov? Starajte sa o svoje webové stránky. appeared first on Restaumatic.

]]>
Online predajný systém pre catering – prečo ho zaviesť pre vašu reštauráciu? https://www.restaumatic.com/blog/sk/online-predajny-system/ Wed, 15 Nov 2023 23:46:00 +0000 https://www.restaumatic.com/blog/?p=6276 Zavedenie predajného systému pre stravovacie služby skutočne zvyšuje šancu na rozvoj vášho podnikania. Môžete tak osloviť širší okruh potenciálnych zákazníkov a posunúť kvalitu svojich služieb na vyššiu úroveň. Dobrý predajný systém je softvér a hardvér, ktorý vám umožní optimalizovať a zefektívniť procesy objednávania a realizácie v reštaurácii. Online predajný systém – aké funkcie plní? V …

Read more "Online predajný systém pre catering – prečo ho zaviesť pre vašu reštauráciu?"

The post Online predajný systém pre catering – prečo ho zaviesť pre vašu reštauráciu? appeared first on Restaumatic.

]]>
Zavedenie predajného systému pre stravovacie služby skutočne zvyšuje šancu na rozvoj vášho podnikania. Môžete tak osloviť širší okruh potenciálnych zákazníkov a posunúť kvalitu svojich služieb na vyššiu úroveň. Dobrý predajný systém je softvér a hardvér, ktorý vám umožní optimalizovať a zefektívniť procesy objednávania a realizácie v reštaurácii.

Online predajný systém – aké funkcie plní?

V digitálnom veku a rastúcej popularite online nakupovania vidí mnoho odvetví výhody používania online predajných systémov. Stravovanie nie je výnimkou. Čo však presne znamená “online predajný systém” pre reštaurácie a aké funkcie môže plniť? Pozrime sa na to bližšie.

Spoločnosť Restaumatic je jedným z príkladov moderných online predajných systémov prispôsobených potrebám gastronómie. Bez ohľadu na výber konkrétnej platformy sú však niektoré funkcie spoločné pre väčšinu takýchto riešení:

Kľúčové funkcie online predajných systémov v stravovaní

Kľúčové funkcie online predajných systémov v stravovaní.

Navyše mnohé systémy, ako napríklad Restaumatic, ponúkajú ďalšie funkcie, ako napríklad vytvorenie responzívnej webovej stránky pre reštauráciu alebo integráciu s existujúcou webovou stránkou prostredníctvom zásuvných modulov. Takéto riešenia vám môžu pomôcť ušetriť na províziách pre sprostredkovateľov a zvýšiť viditeľnosť vašej reštaurácie online.

Ak uvažujete o zavedení online predajného systému vo svojej reštaurácii, stojí za to zvážiť, aké funkcie budú pre vás najužitočnejšie a aké výhody môžu priniesť vášmu podnikaniu. V dnešnej dobe, keď je konkurencia taká veľká, je dobré držať krok s technologickými inováciami a prispôsobovať sa meniacim sa potrebám trhu.

Automatizácia online predaja – výhody a benefity

Moderný catering nie je len o chutnom jedle a príjemnej obsluhe. Je to aj o veľmi dobrej organizácii práce, ktorá sa vo veľkej miere opiera o technológie. Online predajný systém môže vášmu podniku priniesť mnoho výhod bez ohľadu na jeho veľkosť.

Výhody zavedenia online predajného systému

  • Menej chýb: Zjednodušenie procesu objednávania minimalizuje riziko chýb, ktoré môžu vzniknúť pri manuálnom spracovaní objednávok. 
  • Lepšia organizácia práce: Vďaka systému môžu pracovníci zodpovední za služby pre hostí a online objednávky pracovať efektívnejšie, čo vedie k vyššej kvalite služieb. 
  • Úspora času a peňazí: Menej chýb a lepšia organizácia práce znamenajú nižšie náklady. Okrem toho sa vyhnete províziám pre sprostredkovateľov, čo znamená vyšší zisk.
  • Zjednodušený manažment jedálneho lístka: Chcete pridať nové jedlo alebo zmeniť cenu? V online systéme to urobíte za pár okamihov.
  • Akcie pre online zákazníkov: Možnosť vytvárať špeciálne ponuky pre tých, ktorí používajú online objednávkový systém, priťahuje nových zákazníkov a zvyšuje lojalitu stálych návštevníkov.

Keď premýšľate o tom, ako otvoriť reštauráciu krok za krokom, zvážte investíciu do takéhoto softvéru. V dnešnej dobe, keď je trh s pohostinstvami taký konkurenčný, je každá konkurenčná výhoda na nezaplatenie.

objednávanie jedla cez smartfón

Online predajný systém pre catering – čo je dôležité?

Každý majiteľ stravovacieho zariadenia chce, aby jeho podnik bol ziskový, fungoval hladko a rástol. Zavedenie online predajného systému je krokom do budúcnosti a umožňuje lepšiu organizáciu práce. Systém skutočne podporuje prácu reštaurácie na úrovni predaja a spracovania objednávok. Účinky jeho zavedenia možno vidieť napríklad v znížení nákladov na provízie pre portály na objednávanie jedál alebo v zlepšení rýchlosti objednávania online.

V digitálnom veku, keď zákazník očakáva rýchlosť a pohodlie, pomôže implementácia moderných nástrojov, splniť tieto očakávania a zároveň rozvíjať vaše podnikanie.

Zhrnutie

Ak chcete, aby sa reštaurácii darilo, musíte v dnešnej dobe myslieť nielen na chutné jedlo. Dôležité je tiež využívať nové nástroje, ako napríklad online predajné systémy. Uľahčujú prácu v prevádzke a udržujú spokojnejších zákazníkov. Takéto riešenia nielenže šetria čas a peniaze, ale sú aj krokom k lepším zajtrajškom pre každú reštauráciu.

Chcete sa dozvedieť viac? Kontaktujte nás!

📞 Telefónne číslo: +421 948 634 789
✉ E-mail: slovakia@restaumatic.com

Nečakajte a zistite, ako vám môžeme pomôcť zvýšiť vaše príjmy! 📈

The post Online predajný systém pre catering – prečo ho zaviesť pre vašu reštauráciu? appeared first on Restaumatic.

]]>
Propagácia vašej reštaurácie na sociálnych sieťach: Ako využiť netradičné sviatky? https://www.restaumatic.com/blog/sk/propagacia-vasej-restauracie-na-socialnych-sietach-ako-vyuzit-netradicne-sviatky/ Fri, 22 Sep 2023 09:54:59 +0000 https://www.restaumatic.com/blog/?p=6127 Sociálne médiá sú nevyhnutnou súčasťou marketingovej stratégie každej reštaurácie. Ako však vyniknúť v množstve príspevkov, fotografií a reklám? Odpoveď môže byť jednoduchšia, ako si myslíte – netradičné sviatky! Je to ideálna príležitosť podeliť sa so svojimi fanúšikmi o niečo originálne a zároveň propagovať svoju ponuku. Prečo oslavovať netradičné sviatky na sociálnych sieťach? Oslava netradičných sviatkov …

Read more "Propagácia vašej reštaurácie na sociálnych sieťach: Ako využiť netradičné sviatky?"

The post Propagácia vašej reštaurácie na sociálnych sieťach: Ako využiť netradičné sviatky? appeared first on Restaumatic.

]]>
Sociálne médiá sú nevyhnutnou súčasťou marketingovej stratégie každej reštaurácie. Ako však vyniknúť v množstve príspevkov, fotografií a reklám? Odpoveď môže byť jednoduchšia, ako si myslíte – netradičné sviatky! Je to ideálna príležitosť podeliť sa so svojimi fanúšikmi o niečo originálne a zároveň propagovať svoju ponuku.

Prečo oslavovať netradičné sviatky na sociálnych sieťach?

Oslava netradičných sviatkov na sociálnych sieťach je nielen skvelým spôsobom, ako sa odlíšiť od konkurencie, ale predovšetkým ponúka množstvo výhod pre vašu firmu.

sociálne médiá v telefóne

Kreativita je na prvom mieste

Netradičné sviatky poskytujú dostatok priestoru na kreativitu. Môžete pripraviť špeciálne jedlá, ponuky alebo súťaže súvisiace s touto príležitosťou, ktoré upútajú pozornosť vašich zákazníkov. Pohrajte sa so slovami, vymyslite jedinečný text a zlepšite náladu svojho publika.

Interakcia so zákazníkmi

Takéto príspevky často generujú viac komentárov, zdieľaní a lajkov. Ľudia sa ochotne zapájajú do diskusií, zdieľajú svoje vlastné zážitky alebo spomienky súvisiace so sviatkom. Nezabúdajte, že internet je plný množstva strohých správ.

Budovanie komunity

Vďaka netradičným sviatkom môžete lepšie integrovať komunitu okolo svojej značky. Pravidelné oslavy rôznych príležitostí ukazujú, že vaša reštaurácia je aktívna, dynamická a blízka ľuďom, a to svedčí o odstupe, čím povzbudzuje zákazníkov k návratu.

Propagácia ponuky

Netradičné sviatky sú tiež vynikajúcou príležitosťou na propagáciu špeciálnych ponúk, ktoré možno prispôsobiť charakteru dňa. Napríklad v Deň kávy môžete ponúknuť zľavu na všetky kávové nápoje, spomenúť ich pôvod alebo sa podeliť o zaujímavý fakt.

Vzdelávanie zákazníkov

Takéto sviatky sú tiež príležitosťou na vzdelávanie vašich zákazníkov. Môžete sa podeliť o zaujímavé fakty o konkrétnom výrobku alebo tradíciách súvisiacich s daným sviatkom. Vytvoríte si tak pozíciu odborníka v danej oblasti.

Návrhy príspevkov pre vybrané sviatky

Začlenenie nezvyčajných sviatkov do stratégie sociálnych médií môže osviežiť a jedinečným spôsobom zaujať vaše publikum. Tu je niekoľko nápadov na príspevky súvisiace s októbrovými sviatkami, ktoré môžete prispôsobiť atmosfére a ponuke vašej reštaurácie.

01.10 – Medzinárodný deň kávy

Dnes oslavujeme Medzinárodný deň kávy! ☕ Pri tejto príležitosti je každá káva v našej reštaurácii zlacnená o 20 %. Akú kávu si dnes objednáte?

04.10 – Svetový deň zvierat

Milujeme zvieratá ešte viac ako jedlo! 🐾 Dnes, na Svetový deň zvierat, priveďte svojho štvornohého priateľa a dostane od nás pochúťku.

16.10 – Svetový deň jedla

Dnes je Svetový deň jedla! 🍔🥦 Vážime si každú ingredienciu na našom tanieri. Navštívte nás a objavte chute celého sveta na jednom mieste!

20.10 – Medzinárodný deň kuchárov

Náš šéfkuchár je skutočný majster! 🍳 Dnes, vo svoj výnimočný deň, pre vás pripravil niečo výnimočné. Príďte to ochutnať!

25.10 – Svetový deň cestovín

Cestoviny nie sú len špagety! 🍝 Dnes je Svetový deň cestovín a my máme špeciálne jedlá založené na tejto chutnej ingrediencii. Aké sú vaše obľúbené jedlá z cestovín?

skupina ľudí, ktorí si robia selfie

Záver

Nezabudnite, že kľúčom k úspechu v sociálnych médiách je kreativita a autenticita. Netradičné sviatky sú výbornou príležitosťou, ako zdôrazniť charakter vašej reštaurácie a nadviazať lepší kontakt so zákazníkmi. Inšpirujte sa našimi nápadmi a vytvorte si vlastný jedinečný obsah!

The post Propagácia vašej reštaurácie na sociálnych sieťach: Ako využiť netradičné sviatky? appeared first on Restaumatic.

]]>
Otvorenie bistra v kancelárskej budove: na čo sa oplatí myslieť? https://www.restaumatic.com/blog/sk/otvorenie-bistra-v-kancelarskej-budove-na-co-sa-oplati-mysliet/ Tue, 19 Sep 2023 14:20:45 +0000 https://www.restaumatic.com/blog/?p=6098 Otvorenie bistra v kancelárskej budove je dobrý nápad pre podnikavých reštaurátorov. Tento typ podniku môže prilákať zamestnancov kancelárií, ktorí hľadajú miesto, kde by sa mohli rýchlo a chutne najesť počas obedňajšej prestávky alebo si vziať niečo so sebou do práce. Pri otvorení takéhoto bistra je však potrebné mať na pamäti niekoľko dôležitých bodov, od ktorých …

Read more "Otvorenie bistra v kancelárskej budove: na čo sa oplatí myslieť?"

The post Otvorenie bistra v kancelárskej budove: na čo sa oplatí myslieť? appeared first on Restaumatic.

]]>
Otvorenie bistra v kancelárskej budove je dobrý nápad pre podnikavých reštaurátorov. Tento typ podniku môže prilákať zamestnancov kancelárií, ktorí hľadajú miesto, kde by sa mohli rýchlo a chutne najesť počas obedňajšej prestávky alebo si vziať niečo so sebou do práce. Pri otvorení takéhoto bistra je však potrebné mať na pamäti niekoľko dôležitých bodov, od ktorých môže závisieť jeho úspech.

stravovacie priestory v kancelárskej budove

Poznajte svoju cieľovú skupinu

Zamestnanci kancelárií sú skupinou, ktorú by ste mali pred otvorením bistra dobre poznať. Je dôležité zistiť, aké spoločnosti sídlia v administratívnej budove, kde plánujete otvoriť bistro, aké sú ich kulinárske preferencie a čo očakávajú od miesta, kde sa chcú stravovať. Sú to firmy so zamestnancami v strednom veku, alebo sú to skôr mladí ľudia, ktorí očakávajú sofistikovanejšie a inovatívnejšie jedlá. Poznanie preferencií a očakávaní ľudí, ktorí môžu byť potenciálnymi zákazníkmi vášho stravovacieho zariadenia, vám umožní vytvoriť jedálny lístok, ktorý bude dokonale vyhovovať potrebám vašich hladných hostí. 

Uľahčite zákazníkom objednávanie

Jedným z dôležitých prvkov prevádzky bistra v kancelárskej budove je rýchle a pohodlné objednávanie jedla. Z tohto dôvodu zvážte webovú stránku s online objednávkovým systémom a mobilnou aplikáciou, ktorá umožní zákazníkom ešte efektívnejšie objednávať ich obľúbené jedlá. Nezabúdajte, že kancelárski pracovníci sú často zaneprázdnení a majú na jedlo málo času, takže čím rýchlejší je proces objednávania, tým lepšie.

Prispôsobte menu potrebám zamestnancov

Bistro v kancelárskej budove by malo ponúkať jedlá prispôsobené potrebám kancelárskych pracovníkov. V prvom rade sa oplatí vsadiť na jedlá, ktoré sa dajú rýchlo pripraviť, ako sú šaláty, polievky, sendviče alebo jedlá z jedného hrnca. Dôležité je tiež, aby bol jedálny lístok bistra pestrý a aby ponúkal rôzne chute. Oplatí sa vsadiť na zdravé a ľahké jedlá, ale nezabudnite ani na možnosti pre tých, ktorí majú chuť na niečo sýtejšie. Môžete tiež zaviesť sezónne menu alebo jedlá dňa s prihliadnutím na čerstvé suroviny, ktoré sú v danom čase k dispozícii. Dôležité je tiež zaradiť do jedálneho lístka bistra jedlá pre ľudí s rôznymi stravovacími preferenciami. Vzhľadom na to, že čoraz viac ľudí sa rozhoduje pre vegetariánstvo alebo vegánstvo, je vhodné zaviesť aj bezmäsité jedlá. Mnohí ľudia, dokonca aj tí, ktorí jedia mäso, majú radi návrhy vegetariánskych jedál, pretože sú zdravé a chutné.

Vytvorenie priateľskej atmosféry

Zamestnanci kancelárií trávia väčšinu času v práci, preto by bistro v kancelárskej budove malo byť miestom, kde si môžu oddýchnuť, relaxovať a zjesť chutné jedlo v priateľskej atmosfére. Je dôležité, aby majiteľ bistra zabezpečil pohodlné sedenie, ktoré umožní kancelárskym pracovníkom relaxovať pri jedle. Kreslá, pohovky, stoličky s mäkkými vankúšmi – to sú len niektoré z návrhov, ktoré možno použiť v interiéri bistra.

Okrem toho je dôležité, aby majiteľ bistra ponúkal pracovníkom kancelárií rôzne služby. Bezplatné Wi-Fi pripojenie je nevyhnutnosťou, pretože umožní pracovníkom kancelárií používať internet počas obedňajšej prestávky alebo počas obchodných stretnutí. Je tiež dobré myslieť na nabíjacie stanice pre telefóny, ktoré im umožnia dobiť si batérie počas jedla. Môžete tiež ponúknuť časopisy, ktoré umožnia na chvíľu si oddýchnuť od každodenných povinností a relaxovať v príjemnom prostredí.

Estetika servírovania

V bistre v kancelárskej budove sa oplatí venovať pozornosť aj estetickej stránke podávaných jedál. Kancelárski pracovníci často jedia v zhone a na pracovisku, preto sa oplatí zabezpečiť, aby boli jedlá atraktívne servírované a vyzerali esteticky. Na to, aby pokrmy vyzerali lákavo a lákali k ochutnaniu, možno použiť ozdobné taniere, misky alebo poháre.

Špeciálna ponuka pre zamestnancov spoločnosti

Bistro v kancelárskej budove je nielen miestom, kde sa môžu zamestnanci kancelárií chutne najesť, ale aj skvelou príležitosťou na zavedenie vernostných programov, ktoré ich budú motivovať k návratu do vášho podniku. Mnohé spoločnosti, ktoré sídlia v kancelárskych budovách, sú otvorené ponukám zliav alebo vernostných programov pre svojich zamestnancov. Týmto spôsobom získate možnosť získať nových zákazníkov a zároveň zvýšiť zisky z predaja.

Jedným z obľúbených vernostných programov je bodový systém. Zákazníci za každý nákup, ktorý u vás uskutočnia, zbierajú body, ktoré potom môžu vymeniť za odmeny, napríklad za jedlo, kávu alebo zákusok zadarmo. Takýto program motivuje zákazníkov, aby sa do vášho bistra vracali , pretože každý nákup ich priblíži k získaniu odmeny. Medzi ďalšie návrhy patrí napr: 10 % zľava na celé menu alebo bezplatné jedlo podľa vlastného výberu z ponuky na mieste alebo vernostné karty. Vďaka nim si vaše stravovacie zariadenie v administratívnej budove získa popularitu a vaši zákazníci sa k vám budú radi vracať motivovaní ziskom, ktorý prispeje k vašim ziskom.

zamestnanci v reštaurácii v kancelárskej budove

Čo je v ponuke?

Bistro, ktoré sa nachádza v kancelárskej budove a slúži firemným zamestnancom, by sa malo zamerať na ponuku jedál a občerstvenia, ktoré sú rýchle a jednoduché na konzumáciu, ale zároveň sýte a chutné. Tu je niekoľko návrhov položiek jedálneho lístka, ktoré budú dobre fungovať:

Šaláty

Šaláty s rôznymi prísadami, ako je čerstvá a grilovaná zelenina, ovocie, orechy, semienka, syry (na výber je niekoľko osvedčených syrov, napr. feta, mozzarella, halloumi), ryby a mäso, môžu byť ideálnymi ľahkými a zdravými jedlami. Nezabudnite si pripraviť chutný dresing, ktorý sa hodí k šalátovým ingredienciám.

Sendviče

Rôzne sendviče s mäsom, syrom, vajíčkom alebo šalátom, zabalené v praktickom balení, sú skvelé ako raňajky pre zamestnancov v kancelárii aj ako rýchla a jednoduchá náhrada obeda. Používajte klasické žemle, ale aj maslové croissanty alebo kvalitné bagety so zaujímavými prílohami.

Polievky

Teplá polievka, napríklad tekvicový krém alebo paradajková polievka, môže byť ideálnym rýchlym a zdravým jedlom, najmä v zime, a môže rýchlo uspokojiť hlad zamestnancov, ktorí sa ponáhľajú do kancelárií….. Každý deň môžete podávať inú polievku na základe sezónnych surovín alebo naplánovať pevné menu.

Wrapy

Rôzne wrapy s mäsom, údeninami, syrom, vajíčkami alebo šalátom zabalené v praktickom balení sú tiež skvelou voľbou pre tých, ktorí hľadajú rýchle a chutné jedlo.

Pizza

Pizza s rôznymi surovinami, ako je zelenina, mäso, ryby a syry, môže byť ideálnym pokrmom na mieste, ale ak na to máte finančné a organizačné možnosti, môžete uvažovať aj o jej predaji so sebou.

Cestoviny

Cestoviny s rôznymi omáčkami, napríklad paradajkovou alebo smotanovou, môžu byť ideálnym pokrmom pre tých, ktorí hľadajú zdravé jedlo. Pre tých, ktorí držia diétu s nízkym obsahom sacharidov, sa oplatí experimentovať aj s ryžovými, bezlepkovými a zeleninovými cestovinami.

Občerstvenie

Môžete si pripraviť rôzne druhy občerstvenia, napríklad ovocné šaláty, syrové a nigelové tyčinky, humus so zeleninou alebo pečené ovsené vločky a la bar.

Nápoje

Dôležitou súčasťou ponuky bistra sú aj nápoje. Môžete ponúkať rôzne druhy nápojov, okrem základných, ako je káva, čaj, bylinkové nálevy, limonády alebo džúsy, sa oplatí zaradiť ovocné smoothies, mangové lassi, výživové koktaily.

Zhrnutie

Prevádzkovať bistro v kancelárskej budove je odvážny nápad, ale s dobrou prípravou, premysleným jedálnym lístkom, príjemným interiérom a dobrou polohou (najlepšie na vysokých poschodiach) sa môže stať hitom v 10. Treba pamätať aj na to, že je dôležité diverzifikovať ponuku, aby ste vyhoveli požiadavkám mäsožravcov aj vegetariánov, a ponúknuť chutné a zdravé hlavné jedlá. S dobrou prevádzkovou stratégiou máte veľkú šancu osloviť potenciálnych zákazníkov, a to aj z iných budov, čo môže výrazne prispieť k úspechu vášho bistra v administratívnej budove.

The post Otvorenie bistra v kancelárskej budove: na čo sa oplatí myslieť? appeared first on Restaumatic.

]]>
Ako zaradiť jedlá s nízkym obsahom sacharidov a ketogénne jedlá do jedálneho lístka v reštaurácii? Praktické tipy. https://www.restaumatic.com/blog/sk/ako-zaradit-jedla-s-nizkym-obsahom-sacharidov-a-ketogenne-jedla-do-jedalneho-listka-v-restauracii-prakticke-tipy/ Tue, 19 Sep 2023 11:43:48 +0000 https://www.restaumatic.com/blog/?p=6093 Nízkosacharidové a ketogénne jedlá sa stávajú čoraz populárnejšími medzi ľuďmi, ktorí si chcú udržať zdravý životný štýl, schudnúť a zlepšiť svoje zdravie.Reštaurátori a manažéri reštaurácií by si mali tento trend všimnúť a zaradiť takéto jedlá do svojich jedálnych lístkov. Tu je niekoľko praktických tipov pre šéfkuchárov, ako zaviesť nízkosacharidové a ketogénne jedlá do jedálnych lístkov …

Read more "Ako zaradiť jedlá s nízkym obsahom sacharidov a ketogénne jedlá do jedálneho lístka v reštaurácii? Praktické tipy."

The post Ako zaradiť jedlá s nízkym obsahom sacharidov a ketogénne jedlá do jedálneho lístka v reštaurácii? Praktické tipy. appeared first on Restaumatic.

]]>
Nízkosacharidové a ketogénne jedlá sa stávajú čoraz populárnejšími medzi ľuďmi, ktorí si chcú udržať zdravý životný štýl, schudnúť a zlepšiť svoje zdravie.Reštaurátori a manažéri reštaurácií by si mali tento trend všimnúť a zaradiť takéto jedlá do svojich jedálnych lístkov. Tu je niekoľko praktických tipov pre šéfkuchárov, ako zaviesť nízkosacharidové a ketogénne jedlá do jedálnych lístkov reštaurácií.

tanier s ketogénnymi výrobkami

Poznanie ketogénnej a nízkosacharidovej diéty

Pred zavedením jedál s nízkym obsahom sacharidov a ketogénnych jedál do jedálneho lístka vašej reštaurácie musíte dobre pochopiť, čo je to ketogénna a nízkosacharidová diéta. Stručne povedané, ketogénna diéta je diéta s vysokým obsahom tukov, ktorá vyžaduje, aby väčšina kalórií pochádzala z tukov a len malé množstvo zo sacharidov. Nízkosacharidová diéta zahŕňa obmedzenie príjmu sacharidov na približne 50 až 100 gramov denne. Nie je taká obmedzujúca ako ketogénna diéta. Vopred si nájdite čas na prelistovanie online publikácií a oboznámte sa s informáciami o oboch diétach, aby ste mali základ pre ich zaradenie do svojho jedálnička, musíte im dobre rozumieť.

Prispôsobte jedlá štýlu kuchyne reštaurácie

Pri zavádzaní nízkosacharidových a ketogénnych jedál do jedálneho lístka vašej reštaurácie musíte mať na pamäti štýl vašej kuchyne. Vyberte si jedlá, ktoré zodpovedajú typu kuchyne, na ktorú sa vaša reštaurácia špecializuje. Napríklad talianska reštaurácia môže zaviesť cuketové špagety s pestom alebo grilované ryby so zeleninou, zatiaľ čo ázijská reštaurácia môže zaviesť wok s kuracím mäsom a zeleninou.

Používajte sezónne suroviny

Začlenenie sezónnych surovín do jedál s nízkym obsahom sacharidov a ketogénnych jedál maximalizuje chuť a výživovú hodnotu. Sezónne ovocie a zelenina sú najčerstvejšie a jednoducho chutia najlepšie. Takto môžete svojim hosťom ponúknuť chutné jedlá, ktoré sú zároveň zdravé. Zachováte si najvyššiu kvalitu a svojím odhodlaním pri príprave jedál si určite získate v očiach hostí.

Správne ingrediencie

Pri výbere ingrediencií do nízkosacharidových a ketogénnych jedál majte na pamäti, že ide predovšetkým o nízkosacharidové diéty. Namiesto pšeničnej múky a cukru používajte náhrady, ako je kokosová, mandľová alebo ryžová múka, erytrol, stévia atď. Dôležité je tiež, aby boli suroviny kvalitné a neobsahovali prídavné látky, ako sú konzervačné látky, farbivá alebo umelé sladidlá. Pre ľudí, ktorí dodržiavajú tieto dve diéty, je mimoriadne dôležité, odkiaľ pochádzajú zložky jedál, či sú ekologicky pestované a chované. Okrem toho títo ľudia dokážu vycítiť rozdiel v chuti takýchto výrobkov.

Označovanie menu

Po zavedení nízkosacharidových a ketogénnych jedál do jedálneho lístka reštaurácie ich nezabudnite označiť na karte jedálneho lístka, aby ich hostia mohli ľahko nájsť. Na zvýraznenie jedla môžete použiť ikonu alebo nápis vedľa jeho názvu. Môžete tiež uviesť nutričné informácie, napríklad množstvo sacharidov, bielkovín a tukov, aby hostia presne vedeli, aké je zloženie jedál dostupných vo vašom podniku.

V príspevku nájdete niekoľko tipov, ktoré vám pomôžu prispôsobiť jedálny lístok tak, aby spĺňal zdravé očakávania vašich zákazníkov.

Školenie zamestnancov

Zavedenie nízkosacharidových a ketogénnych jedál do jedálneho lístka si vyžaduje náležité zaškolenie personálu kuchyne a reštaurácie. Personál by mal vedieť, čo je to nízkosacharidová a ketogénna diéta, aké suroviny a techniky varenia by sa mali používať na prípravu chutných jedál a aké sú alternatívy k surovinám obsahujúcim sacharidy. Takto budú čašníci a čašníčky schopní odpovedať na otázky a požiadavky hostí týkajúce sa nízkosacharidových a ketogénnych jedál.

nesacharidová strava v reštaurácii

Zavedenie nízkosacharidových a ketogénnych jedál do jedálneho lístka reštaurácie môže prilákať mnoho nových zákazníkov, ktorí ocenia zdravé stravovanie. Dôležitá je správna príprava jedálneho lístka. Vyberte preto správne suroviny – ideálne kvalitné, plné chuti, prispôsobte jedlá štýlu kuchyne reštaurácie, používajte sezónne produkty a nezabudnite na doplnenie označení týchto diét k položkám jedálneho lístka a zaškolenie personálu.

The post Ako zaradiť jedlá s nízkym obsahom sacharidov a ketogénne jedlá do jedálneho lístka v reštaurácii? Praktické tipy. appeared first on Restaumatic.

]]>
Aké sú najčastejšie chyby pri zostavovaní jedálneho lístka pre deti? Osvedčené postupy pre prevádzkovateľov reštaurácií. https://www.restaumatic.com/blog/sk/ake-su-najcastejsie-chyby-pri-zostavovani-jedalneho-listka-pre-deti-osvedcene-postupy-pre-prevadzkovatelov-restauracii/ Tue, 19 Sep 2023 11:25:08 +0000 https://www.restaumatic.com/blog/?p=6088 Tvorba jedálnych lístkov pre deti je pre majiteľov reštaurácií vážnou výzvou. Deti sú nároční zákazníci, majú svoje obľúbené chute a preferencie jedál a často sú pri jedle vyberavé. V tomto článku uvedieme najčastejšie chyby pri navrhovaní detských jedálnych lístkov a osvedčené postupy, ktoré pomôžu reštauratérom, ale aj čašníkom, ponúknuť najmenším hosťom chutné a zdravé jedlá, …

Read more "Aké sú najčastejšie chyby pri zostavovaní jedálneho lístka pre deti? Osvedčené postupy pre prevádzkovateľov reštaurácií."

The post Aké sú najčastejšie chyby pri zostavovaní jedálneho lístka pre deti? Osvedčené postupy pre prevádzkovateľov reštaurácií. appeared first on Restaumatic.

]]>
Tvorba jedálnych lístkov pre deti je pre majiteľov reštaurácií vážnou výzvou. Deti sú nároční zákazníci, majú svoje obľúbené chute a preferencie jedál a často sú pri jedle vyberavé. V tomto článku uvedieme najčastejšie chyby pri navrhovaní detských jedálnych lístkov a osvedčené postupy, ktoré pomôžu reštauratérom, ale aj čašníkom, ponúknuť najmenším hosťom chutné a zdravé jedlá, ktoré zároveň vyzerajú atraktívne.

deti v reštaurácii

Najčastejšie chyby pri zostavovaní jedálnych lístkov pre deti:

Nedostatok rozmanitosti

Mnohé reštaurácie navrhujú detské menu, ktoré pozostáva len z obľúbených a ľahko pripraviteľných jedál, ako sú hot-dogy, hranolky a hamburgery. Takýto monotónny výber môže rodičov odradiť od návštevy reštaurácie. V súčasnosti rodičia venujú väčšiu pozornosť jedlám, ktoré vyberajú pre svoje deti. Dbajú na vyváženú stravu a vzdávajú sa banálnych, nie veľmi zdravých možností, ako sú vyprážané, presladené jedlá alebo jedlá s neistými prísadami.

Nadmerné množstvo cukru

Cukor je zložka, ktorá by sa mala v detskej strave obmedziť na minimum alebo radšej nahradiť inými výrobkami na sladenie jedál. O škodlivosti cukru sa už povedalo veľa, ale v návrhoch jedál pre malých hostí je ho stále príliš veľa. Preto sa vyhýbajte príliš sladkým nápojom a dezertom, ktoré len prispievajú k obezite a chorobám súvisiacim s výživou. Pri príprave dezertu alebo palaciniek pre deti môžete pokojne použiť napríklad banány alebo datle, ktoré majú podobný účinok a sú rovnako chutné a oveľa zdravšie.

Nedostatok zeleniny a ovocia

Zelenina a ovocie by mali byť pravidelnou súčasťou detskej stravy. Preto sa oplatí ponúkať v jedálnom lístku rôzne možnosti, napríklad šaláty alebo smoothies. Z ovocia sa dajú vytvoriť aj zábavné kompozície na tanieroch, stačí zapojiť fantáziu a popustiť uzdu kulinárskej tvorivosti.

Neprimerané porcie

Primeraná veľkosť porcie je veľmi dôležitá, najmä pre deti. Príliš malá porcia nemusí uspokojiť ich chuť do jedla a môže vyvolať zmiešané pocity u rodičov, ktorí pri platení za jedlo pre svoje dieťa očakávajú, že na tanieri bude dostatok jedla pre dieťa. Na druhej strane, príliš veľká porcia môže prispieť k plytvaniu jedlom v reštaurácii a peniazmi rodičov.

Čo treba mať na pamäti pri príprave menu pre deti

Pestrá ponuka

Je vhodné ponúknuť deťom rôzne jedlá vrátane možností pre vegetariánov, vegánov a deti s potravinovou intoleranciou. Alergie a intolerancie sú postrachom dnešnej doby a vždy by ste mali mať na pamäti, že zákazníkmi našej reštaurácie môžu byť ľudia, ktorí si zloženie svojich jedál pozorne kontrolujú.

Jedlá pripravované z čerstvých surovín

Oplatí sa používať sezónne a lokálne produkty, ktoré sú čerstvé a plné chuti. Je jednoznačný rozdiel medzi paradajkami z trhu a paradajkami od miestneho poľnohospodára, ktorý sa stará o svoje plodiny, nepoužíva škodlivé chemikálie a necháva svoje plodiny rásť v ich prirodzenom prostredí. Rovnako dôležité je zásobovanie mäsom, syrom, pečivom – len od spoľahlivých dodávateľov, ktorí dbajú na kvalitu a ekológiu.

Obmedzte cukor

Je dobré ponúknuť malým hosťom nápoje bez cukru alebo nízkokalorické alternatívy, ako aj dezerty s nižším obsahom cukru. Používajte ovocie, med, zeleninu, prírodné jogurty a jedlá násilne neslaďte.

Zdravé prílohy

Hranolky a zemiakové guľky nahraďte zaujímavými alternatívami: zdravými cereáliami, farebnou ryžou, batátmi. Dbajte na textúru a formu a vzbuďte v deťoch zvedavosť. Malí zákazníci napríklad nemajú radi, keď sa jedlo spája. Dávajú prednosť oddeleným zložkám pred jednotnými omáčkami. V prípade cestovín ich pred podávaním nemiešajte s omáčkou, ale nalejte ju na cestoviny a nechajte dieťa, aby si ju samo spojilo.

Primerané porcie

Veľkosť porcií prispôsobte veku dieťaťa. Pre malé deti pripravte návrhy minipotravín a pre trochu staršie deti väčšie porcie. Nebudete plytvať výrobkami, rodičia nebudú zbytočne míňať peniaze na jedlo, ktoré ich dieťa nezje do konca, a nebudú zahltení veľkosťou porcie, ktorú dostanú.

jedlá pre deti v reštaurácii

Tvorba detského menu je nielen výzvou, ale aj príležitosťou ponúknuť chutné a zdravé jedlá pre vašich najmenších hostí. Ponúknite malým hosťom jedálny lístok, ktorý zohľadňuje rôzne potravinové preferencie, obmedzte množstvo cukru a zaveďte zdravé prílohy. Upravte veľkosť porcií podľa veku dieťaťa a používajte čerstvé a sezónne suroviny. Týmito postupmi si určite získate náklonnosť detí a ich rodičov, ktorí si budú pamätať, že vaša reštaurácia ponúka zaujímavé a chutné menu pre ich deti.

The post Aké sú najčastejšie chyby pri zostavovaní jedálneho lístka pre deti? Osvedčené postupy pre prevádzkovateľov reštaurácií. appeared first on Restaumatic.

]]>